Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Salatalar


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 11.05.13, 00:42   #1
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8753
Mesajlar: 30,586
Ettiği Teşekkür: 104459
Aldığı Teşekkür: 161228
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Bardakta Mısır Tarifi






Bardakta mısır sevmeyen var mı? Bu lezzetin tutkunuysanız akşam televizyon izlerken bardakta mısır keyfinizden mahrum kalacak değilsiniz ya. Peki evde bardakta mısır nasıl yapılır...



  • 2 kutu konserve mısır ( İri taneli )
  • 1 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
  • 1 çay kaşığı acı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 limon
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu (tercihen)
  • Parmesan ve bal (tercihen)



Öncelikle konserve mısırı açıp ve içindeki suyu iyice boşalttıktan sonra, mısırları güzelce yıkayın.
Tencereye 2 bardak su koyup kaynatın. 1 çay kaşığı tuz döküp, iyice karıştırın. Ocağın ısısını en düşük ayara getirerek, kaynamakta olan suya mısırları koyun ve beş dakika pişirin.

Bu süre zarfında, mısırları ezmeden yavaş yavaş arada bir karıştırın.
Mısırları tencereden alın iyice süzün. Tekrar yıkayın.
Daha sonra orta ateşte teflon tavaya 1 çay kaşığı tereyağını koyup eritin.

Tavaya mısırları atıp ocağın altını tekrar kısın. Bir kaşıkla mısırları ezmeden yavaşça karıştırarak hafif kavurun.Sonra tavadan mısırları alıp bardağa doldurun.

Dilerseniz:
Damak tadınıza göre tuz, karabiber, limon suyu, acı pul biber ve tercihen sarımsak tozu, ya da bal ve parmesan da ilave edip bir karışım elde edip üzerine dökebilirsiniz.

İsterseniz farklı seçenekler de ekleyebilirsiniz.

İlk denemeniz tam damak tanıdıza uygun olmayabilir ama zamanla hem mısırların sertlik – yumuşaklık değerlerini kendinize göre ayarlayabilir hem de değişik baharat ve soslar ile lezzetini arttırabilirsiniz.

nasilyap.net

donanimhaber.com
__________________
Canan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
15 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 11.05.13, 00:53   #2
Dönersen Islık Çal..

Sevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2012
Konular: 841
Mesajlar: 7,409
Ettiği Teşekkür: 33012
Aldığı Teşekkür: 38346
Rep Derecesi : Sevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Melek Gibi
Standart Cevap: Bardakta Mısır Tarifi

Dışarda satılanları hiç sevmiyorum. Her köşebaşında bir mısırcı var nerdeyse. Öğrencilerde en iyi müşterileri.


Evde yapmayı tercih ederim. Ama ah o parmesan ve tereyağı

Bir kerelik kaçamaktan zarar gelmez ama dimi Canancım.

Teşekkürler tarif için.
Sevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
11 Üyemiz Sevda'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 11.05.13, 01:11   #3
Müdavim

Basakca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Konular: 2209
Mesajlar: 11,973
Ettiği Teşekkür: 79777
Aldığı Teşekkür: 77685
Rep Derecesi : Basakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Ruhsuz
Standart Cevap: Bardakta Mısır Tarifi

Ne öyle bardakta çanakta yemek mi olur? Görüyorum köşe başlarında bardak da bir kaşık mısır tanesi içinde bir de plastik kaşık.

Yakacaksın mangalı atacan üzerine bir güzel çozur çozur pişecek sonra da elin yana yana bir yandan ısırırken bir yandan da üfleyeceksin.
Veya suda pişireceksin serpecen üzerine tuzu yalana yalana gövdeye indireceksin.

Mısır yemeye hasret kaldık. Organik denilenler bile GDO lu çıkıyor. Tohumluklar bile ...





__________________
"Ey egosu boyundan büyük insan..
Bir gün ölüp toprak olacaksın. Bir tohum filizlenecek ot olacaksın, bir öküz seni yiyecek ve atık olacaksın.. Yani hep aynı kalacaksın."

Basakca isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
11 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 11.05.13, 01:12   #4
Üye

Daphlane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2010
Konular: 1
Mesajlar: 152
Ettiği Teşekkür: 395
Aldığı Teşekkür: 762
Rep Derecesi : Daphlane muhteşem bir gelişmedeDaphlane muhteşem bir gelişmedeDaphlane muhteşem bir gelişmedeDaphlane muhteşem bir gelişmedeDaphlane muhteşem bir gelişmedeDaphlane muhteşem bir gelişmedeDaphlane muhteşem bir gelişmedeDaphlane muhteşem bir gelişmedeDaphlane muhteşem bir gelişmedeDaphlane muhteşem bir gelişmedeDaphlane muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Bardakta Mısır Tarifi

Bayılırım. Ben de dondurulmuş paketlerden alıp suda kaynatıyordum. Sonra suyunu süzüp, tuz ve tereyağını ekleyip iyice karıştırıyordum. Daha sonra da acı sos, mayonez ve limon suyu ekleyip kendimden geçiyordum. Allah'ım şimdi bile nasıl istiyorum.
GDO korkusundan yiyemez oldum.
Daphlane isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz Daphlane'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 11.05.13, 08:33   #5
...> Ata'm İzindeyiz <...

Türkü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2011
Konular: 16
Mesajlar: 3,143
Ettiği Teşekkür: 29442
Aldığı Teşekkür: 18608
Rep Derecesi : Türkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Keyifli
Standart Cevap: Bardakta Mısır Tarifi

Şu sıra favorim bitter çikolatalı mısır. Haftada bir yemenin zararı olmaz deyip kaşık kaşık yiyorum.


Teşekkürler Canan.
__________________
Türkü isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Türkü'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 11.05.13, 11:43   #6
Müdavim

Dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2012
Konular: 431
Mesajlar: 3,645
Ettiği Teşekkür: 18087
Aldığı Teşekkür: 20327
Rep Derecesi : Dilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Uykucu
Standart Cevap: Bardakta Mısır Tarifi

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Basakca Mesajı göster
Mısır yemeye hasret kaldık. Organik denilenler bile GDO lu çıkıyor. Tohumluklar bile ...
%100 yerli mısır ektim bahçeye.. Öyle GDO lu falan da değil.. Resimlerini çekip buraya koyarım olduklarında


Eline sağlık Canan, görüntüler ve tarif güzel ama biliyor musun ben hiç yemedim bardakta mısır.. Her sene ekerim, balıklarıma (sazanlarıma) yem için konserve yaparım kavanozlara.. e arada benim de canım çeker, Basakca'nın dediği gibi, indiriveririm gövdeye bazılarını Yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmez sazanlarımla
__________________

Tanrılar, erkeklerin ''balıkta'' geçirdiği zamanı ömründen saymaz. (Babil Atasözü)
Dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Dilaver'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 11.05.13, 12:11   #7
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8753
Mesajlar: 30,586
Ettiği Teşekkür: 104459
Aldığı Teşekkür: 161228
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Bardakta Mısır Tarifi

Balıklara organik mısır


Yediğiniz içtiğiniz ayrı gitmiyorsa, yatak odalarınızı da birleştirin bari


İyi bir espri olmadığının farkındayım
__________________
Canan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 11.05.13, 12:39   #8
Müdavim

Dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2012
Konular: 431
Mesajlar: 3,645
Ettiği Teşekkür: 18087
Aldığı Teşekkür: 20327
Rep Derecesi : Dilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Uykucu
Standart Cevap: Bardakta Mısır Tarifi

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Canan Mesajı göster
Balıklara organik mısır


Yediğiniz içtiğiniz ayrı gitmiyorsa, yatak odalarınızı da birleştirin bari


İyi bir espri olmadığının farkındayım
Organik mısırla besleyim ki onların da organizmaları bozulmasın.. Sağlıklı besleyip besleniyorum

Yatak odası kullanmıyoruz, av için kamp kurduğumuz da çadır da değil su kenarında sabahlarım ben.. Hiç uyumam onları da uyutmam
__________________

Tanrılar, erkeklerin ''balıkta'' geçirdiği zamanı ömründen saymaz. (Babil Atasözü)
Dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Dilaver'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 12.05.13, 13:02   #9
...Az İnsan Çok Huzur...

Lion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2012
Konular: 670
Mesajlar: 5,292
Ettiği Teşekkür: 11418
Aldığı Teşekkür: 22500
Rep Derecesi : Lion karizması günden güne artıyorLion karizması günden güne artıyorLion karizması günden güne artıyorLion karizması günden güne artıyorLion karizması günden güne artıyorLion karizması günden güne artıyorLion karizması günden güne artıyorLion karizması günden güne artıyorLion karizması günden güne artıyorLion karizması günden güne artıyorLion karizması günden güne artıyor
Ruh Halim: Ruhsuz
Çözüldü Cevap: Bardakta Mısır Tarifi

Bir kez denedim ve nedense pek beğenmemiştim.
Yine de tarif için teşekkürler.
Lion isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Lion'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 12.05.13, 13:48   #10
Uzman Üye

M.Özen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2012
Yaş: 37
Konular: 1
Mesajlar: 1,034
Ettiği Teşekkür: 647
Aldığı Teşekkür: 4253
Rep Derecesi : M.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Suspus
Standart Cevap: Bardakta Mısır Tarifi

hayatta yemem, amerikan icadı, bizde eskiden yaparlardı,toz şekerlen yerdik
__________________
Herkes uyurken uyuyamıyorsan sen de biraz BEŞİKTAŞ lısın...
M.Özen isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz M.Özen'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
bardakta, karabiber, margarin, mısır, mısırları, pul biber, tarifi, tereyağı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Trabzon (Trapezus) | Türklerin Anadolu’da Fethettiği Son Başkent Basakca Karadeniz 52 16.04.16 17:10
Mısır Mitolojisi | Mısır Tanrıları Rukia Astroloji | Mitoloji 5 11.03.16 10:57
Sfenks Muamması - Sfenks (Mısır) Mestra Dünyadan Tarihi Yerler ve Mekanlar 14 22.10.14 16:02
Mısır Medeniyeti oneyouu Dünya Tarihi 1 14.03.12 10:44
Yılbaşı Akşamı İçin Farklı Patlamış Mısır Tarifler İmmortaL Diğer Yemekler 4 29.12.11 01:11


WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:11.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.