Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi > Saygı Öztürk


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 18.08.2015, 07:06   #1
Çevrimdışı
Çengelli İğne
«... Beklenen Şarkı ...»

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Post Şimdi Gökçek’ten Hesap Sorma Zamanı | Saygı Öztürk



Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin asfalt yapımları ihalelerine sadece bir firma katılabiliyor. Başka asfalt ihalelerinde onlarca müteahhit kıran kırana mücadele ederken, Ankara’da bu ihalelere katılan olmuyor. Çünkü, şartnamede öyle koşullar var ki, başka firmaların ihaleye girmeleri mümkün değil. Seçimden 5 gün sonra yapılan 1,5 milyar liralık ihalenin de ilginç bir öyküsü var. 26 Haziran’da bu köşenin okurlarına “ihale öykülerini” yazdıktan sonra Kamu İhale Kurumu’nun bu duruma daha ne kadar seyirci kalacağını da sormuştum. Ses geldi ses… Gökçek’in yaptığı bu büyük ihale iptal edildi. Hâlâ bu ülkede görevini yapma çabası içinde olan bürokratlar olduğunu unutmayalım. Hepsi sağ olsunlar, hepsi var olsunlar.
Melih Gökçek’in oğlu Ahmet Gökçek, 30 Ocak 2009’da Ankaragücü yönetimine seçildiğinde, yönetime girenlerden biri de daha önce dolmuş işletmeciliği yaptığı için “Dolmuşçu Mustafa” olarak bilinen Söğüt İnşaat’ın sahiplerinden Mustafa Akan’dı. Bizim hikayemiz Mustafa Akan değil Gökçek’in, belediyeyi nasıl büyük zararlara soktuğuyla ilgilidir.


BELEDİYENİN DİNLEMEDİĞİ KARAR

İhale şartnamesinde bir hüküm var. O maddede “İdare sert taş (bazalt) ocak göstermeyecektir. İstekliler, Ankara il sınırları içinde sert taş imalatı için kullanılacak ocağa ait Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı İşletme İzin Belgesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı çevre izin belgesi, Çevresel Etki Değerlendirme Belgesi, Güvenlik belgesini teklif ekinde vereceklerdir” deniliyor.

İhale açıldığını öğrendiniz. İhaleye katılmaya karar verdiniz. Ama sert taş ocağı bulmak isteseniz bile bulamazsınız. İstenilen koşullara uygun bir ocak bulsanız bile ocakların ruhsatı Başbakanlık’a bağlı olduğu için bu işlemin sonuçlandırılması en erken 11 ayı buluyor. Bu koşul olduğu için biri dışında Türkiye’de hiçbir firma bu olanağı sağlayamıyor. İhale de Söğüt İnşaat’ta kalıyor. Kamu İhale Kurumu, rekabeti azaltan, istenilen firmaya yönlendirme yapılmasına neden olacak uygulamalara son vermiş ama belediyenin buna uyduğu söylenemez.

İHALEYE BİR FİRMA KATILIYOR

Asfalt işlerini yapanlar ihalelerde kıran kırana mücadele ederken, nasıl oluyorsa Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ihalesine sadece bir firma katılıyor. 2012 yılında 627 milyon liralık asfalt yapım ihalesi açılıyor. İhaleye Söğüt İnşaat dışında katılan da olmuyor. Bu firma da küçük bir kırımla 627 milyon liralık ihaleyi alıyor.

11 Eylül 2013’te yine Ankara Büyükşehir Belediyesi 799 milyon liralık ihale açıyor. Buna da Söğüt İnşaat’ın yanı sıra Şenbay-Onur Taahhüt ortaklığı katılıyor. Ancak Şenbay-Onur ortaklığının zarfı bile açılmıyor. Nedeni ise başvuru ekinde “ocak yeri göstermemesi” belirtiliyor. Dolayısıyla bu ihaleyi de yine tek firma girip kazanmış oluyor.


Not: Yazının devamını okumak için, aşağıdaki linki tıklayınız.


- - - - - Sözcü - - - - -
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Çengelli İğne'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
gökçek’ten, hesap, öztürk, saygı, sorma, zamanı, Şimdi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:58.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.