Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi > Saygı Öztürk


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 23.08.2015, 07:36   #1
Çevrimdışı
Çengelli İğne
«... Beklenen Şarkı ...»

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Post Hadi Bakalım O Yolculuğa Hazır Olun | Saygı Öztürk



Terör neredeyse sıfırlanmış bir durumda ülke yönetimini devralan AKP hükümetinin, terörle mücadeleyi bırakmasının sonucu ülkemizin Güneydoğu il ve ilçelerinin durumu tartışılır hale geldi. Olaylar giderek farklı boyutlar kazanıyor, görüntüler Suriye’ye benzetiliyor.

Bakın, terör örgütü “çözüm süreci” döneminde askerin geçebileceği bütün yollara patlayıcı yerleştirmiş. Günaydın! Belediyenin araçlarıyla yollar kazılmış, patlayıcılar yerleştirilmiş, hatta bunlar belediye araçlarıyla nakledilmiş. Mayın ve benzeri patlayıcıların yanı sıra yine uzaktan kumandayla patlatılan tüpgazlar döşemişler. Sonra o yerleri asfaltlamışlar. Günaydın! Bu düzenekleri sıradan bir PKK’lının yapması, patlatması mümkün değil. Bunun eğitimini acaba hangi ülkenin uzmanları verdi? Şimdi de patlatma zamanı…

NEREDE OLDUĞUNU BİLİYORLAR

Önceden asfaltın içine gömülen patlayıcıların yerini teröristler gibi bu çalışmalara yardımcı olan belediye personeli de biliyor. Teröristler kadar, bunca şehit verilmesinde onların da büyük sorumluluğu var. Güneydoğu’da bazı belediye başkanlarının terör örgütüyle yakın ilişki içinde olduğuna ilişkin güvenlik güçlerinin elinde çok önemli bilgiler var. Ama “çözüm süreci”dir denilip onlar hakkında da idari ve adli işlem yaptırılmadı.

2 kilometreden bombayı patlatma özelliğine sahip mekanizma oluşturmak da, patlayıcıları depolamak da öyle kolay değil. Terör örgütünün elinde o kadar fazla miktarda patlayıcı var ki, sadece bir eylemde 2 ton patlayıcı kullanabiliyor. Bunları nereden aldılar, nerelerde depoladılar.

Oslo görüşmelerine katıldığı belirtilen kadın MİT mensubu, “şehirleri patlayıcılarla doldurdunuz” diyordu. Peki, bunlara engel olmakla görevli olanlar niçin görevini yapmadı? Ya da onlara da askere olduğu gibi “aman teröristleri görmeyin, bombalarına dokunmayın” talimatı mı verildi? Bu yasadışı emir nasıl yerine getirildi?

İŞİN DOĞRUSU: GİDİLEMİYOR

Bölücü terör örgütü, “çözüm süreci”ni lehine öyle bir kullanmış ki, bugün jandarma özel harekat timlerinin, komando tugaylarının hareket alanını büyük ölçüde kısıtlamış durumdalar. Askerin geçiş yollarına yerleştirilen patlayıcılar can alıyor. Örgüt geçmişte de mayınlı eylemlerde bulunuyordu. O yüzdendir ki, dönemin Cizre Jandarma Komutanı Cemal Temizöz, askeri araçlara binilmesine son vermiş, atlı birlikler oluşturmuştu. Askerler, atlarıyla yolların dışından gidilecek yerlere ulaşıyorlardı.

İşin doğrusunu söyleyelim, bugün jandarma birlikleri motorlu araçlarla bir yerden bir yere gidemez hale getirildi. Kara Kuvvetleri personeli, yasal dayanak olmadığı için operasyona çıkamıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Güneydoğu’da bulunan birlikleri kendilerinden herhangi bir destek istenmemesi, bu konuda protokol bulunmaması nedeniyle operasyona çıkamıyor. 4 yıl aradan sonra bölgeye Bolu ve Kayseri Tugayları da gidecek. Ama bunların gidişleri daha çok seçim güvenliğiyle ilgili olacak gibi gözüküyor.


Not: Yazının devamını okumak için, aşağıdaki linki tıklayınız.


- - - - - Sözcü - - - - -
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Çengelli İğne'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 23.08.2015, 16:31   #2
Çevrimdışı
Mustafa Akten
Abdülmelik Hankendi

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Hadi Bakalım O Yolculuğa Hazır Olun | Saygı Öztürk

Sn.Çengelli İğne,

Paylaşım için teşekkürler elinize yüreğinize sağlık.

Efendim biz bu olayları terörün başladığı tarih olan 1984 yılından beri konuşuyoruz. Terör ile nasıl mücadele edilir? Terörist kimdir? Lojistik desteği nereden alır? Mali kaynaklarını nereden sağlar? Dost veya düşman Türkiye birliğine bütünlüğüne, devletin bekasına bayrağına toprağına düşman olan var ise, bunlara destek veren ülkeler ve odakları var ise ya haindir, yıkmak yok etmek istiyorsa silahlı veya silahsız çaba gösteriyor örgütleniyorsa bunun adı teröristtir. Devlette olsa odakda olsa partide olsa adı teröristtir. Bunun adını koyduktan sonra terör ile nasıl mücadele edilir? Uzmanları ile organize olmak gerekir.

Eta İspanyol terör örgütü idi ve silahlı güç ile ayrılıkçı bir örgüt idi. İspanya komşusu Fransa yıllarca Eta örgütünü destekledi. İspanya milliyetçiliği bu gün Eta terörünü bitirmiştir. Nasıl bitirdiğini gitsin İspanya'da İRA nasıl bitirilmişse İngiltere'den gidip öğrensinler, silahı olanın karşısına bıçakla çıkılmaz, fikri olanın karşısına fikir ile çıkılır, silahı olanla silahlı mücadele yapılır.

Türkiye güçlü devlettir diyenler şimdiye kadar terörün teröristin yuvası barınağı olan Kandil dağı dahil her tarafı dümdüz etmeli idi. Siyasi çıkarlarla 2002 yılından beri terörü yeniden hortlatan AKP ve idarecileri en az onlar kadar suçlu ve bu ülkeye zarar vermişlerdir. Vermeye devam ediyorlar.. Hangi yüzle ve utanmadan tekrar seçimde halkın karşısına çıkacaklar. Onlara itibar edip oy vermeye devam edecekler en az onlar kadar utanmazdır.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Mustafa Akten'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
bakalım, hadi, hazır, olun, öztürk, saygı, yolculuğa


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:29.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.