Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi > Saygı Öztürk


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 18.09.2015, 07:02   #1
Çevrimdışı
Çengelli İğne
«... Beklenen Şarkı ...»

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Post Bizi Kandırmayın, Vali Yardımcısı Her Şeyi Anlattı | Saygı Öztürk



Son dönemde terör olaylarından adından sıkça söz ettiren ilimizin değişik dönemlerde valiliğe vekalet de eden vali yardımcısı “Hepimiz buralarda ölümü bekliyoruz” dediğinde hiçbir şey söyleyemedim. Sonra “Hepinizi Allah korusun” diyebildim. Gözlerim yaşardı. Aynı gün, Güneydoğu’dan gelen telefon ise daha vahim bir durumu ortaya koyuyor, “Askerliğimiz bitmesine rağmen yollar güvenli olmadığı için, helikopter gelmediği için buradan ayrılamıyoruz” diyordu.

Bayramdan sonra okullar açılacak. Biliniz ki köylerin büyük bir bölümüne öğretmenler “güvenlik” nedeniyle gönderilmeyecek. Gidenler rapor alıp oradan ayrılmanın çabası içinde olacak. Kendinizi bir an onların yerine koyun ve düşünün…

AMBULANSLARA EL KOYUYORLAR

“Çözüm süreci” hataları yüce devletimizin elini-ayağını kırdı. Bir kamu görevlisi görevleri gereği de olsa köylere gidemez hale geldi. Hastalar için ambulans isteniyor. İçinde acil yardım teknisyeninin de bulunduğu araçla köye gidiliyor. Bakıyorsunuz o ambulans bir daha da dönmüyor. Çünkü teröristler ambulanslara el koyuyor, götürdükleri sağlık teknisyenlerini kendi amaçları doğrultusunda çalıştırıyor. Vali yardımcısından dinliyorum:

“Artık köylere gidemiyoruz. Ambulanslara el konulduğu için ambulans gönderemiyoruz. Çünkü gönderdiklerimize el koyuyorlar. Örgütle bağlantılı olan köylerdeki milisler ambulansları bir daha göndermiyorlar. Hastanelerde polis görev yapması gerekirken, polis bulunduramıyoruz. Teröristler kayda alınmadan hastanelerde muayene ve tedavi ettiriliyor.”


Görevleri hayat kurtarmak olanların hayatları tehlikede. Bir hastayı, hastaneye yetiştirmek için çabalayanların başlarına bunlar geliyorsa gerisini siz düşünün.

OPERASYONA ÇIKILMIYORDU ÇÜNKÜ…

Askeri yetkililere “çözüm süreci” döneminde neden operasyon yapmadıklarını sorduğumuzda hep, “Biz operasyon yapmak istiyoruz ancak valiler operasyon izni vermiyor. Ne zaman operasyon yetkisi istedikse, hazırladığımız formun bir örneğini Genelkurmay Başkanlığı’na gönderdik. Yarın bize ‘neden operasyon yapmadınız’ denilirse biz de kendimizi savunmak için bu belgeleri ilgili makamlara göstereceğiz” diyorlar.

Valinin izinli olduğu dönemde valiliğe vekalet eden, her sabah emniyet müdürü, jandarma komutanı, MİT bölge başkanının katıldığı toplantılarda bulunan vali yardımcısından dinliyorum:

“Açıkçası kimse risk almak istemiyor. Örneğin jandarma komutanı teröristlerin bulunduğu yerleri söylüyor. Hemen ardından da, ‘Eğer operasyon yaparsak burada çok şehit veririz. Her tarafı patlayıcılarla doldurdular’ diyor. Bu sözleri söyleyen, operasyon yapılması durumunda çok şehit vereceğini belirten komutanın operasyon yapma niyeti olmadığı ortada. Tabii ki amacımız şehit vermemek. Ama alana çıkmadan da teröristle mücadele edemezsiniz. Valiler de, komutanlar da illerinde olay olmamasını arzular. Açıkçası çözüm sürecinde etrafında olup bitenleri herkes görmezlikten geldi.”



Not: Yazının devamını okumak için, aşağıdaki linki tıklayınız.

- - - - - Sözcü - - - - -

  Alıntı ile Cevapla
Çengelli İğne'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
anlattı, bizi, kandırmayın, öztürk, saygı, vali, yardımcısı, Şeyi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:03.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.