Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi > Saygı Öztürk


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 22.09.2015, 06:57   #1
Çevrimdışı
Çengelli İğne
«... Beklenen Şarkı ...»

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Post Basını Böyle Teslim Alıyorlar | Saygı Öztürk




Günümüzde yeni suçlar çıktı. Hükümetin özellikle terörle mücadele konusundaki başarısızlıklarını gündeme getiren gazeteciler hemen “terör örgütü” mensubu oluyor, örgüt propagandasıyla suçlanıyor, hükümeti devirmeye teşebbüs etmiş, darbeye kalkışmış sayılıyor. Terör örgütü olduğu Yargıtay tarafından onanan örgütle ilgili fezlekeden bölümler yazan, yorumlayan Bugün gazetesi yazarı eski Cumhuriyet Savcısı Gültekin Avcı da suçlandı, o şimdi Silivri Cevzaevi’nde.

“Yandaş basın”, “havuz medyası” sözcükleri basını ele geçirme, görüşlerine karşı olanları susturma planları AKP hükümeti döneminde yaygınlaştı. Nasıl yaygın basın üzerinde soruşturmalarla, vergi denetimleriyle, gazetelere zorla girmeye çalışılarak baskılar kuruluyorsa, yerel basın için de bunlar geçerli. O yüzden, yerel basının önemli bir bölümü bağımsızlıktan uzaklaşmış, AKP’nin yayın organına dönüşmüş durumda…

PATRONLARDAN BASIN DANIŞMANI

Balıkesir’in AKP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur da yerel basın üzerinde hayli etkili. Oğlu İsmail Uğur’un yönetim kurulu başkanlığını yaptığı televizyon var. Babasının aleyhine tabii ki o televizyonda haber yapılması beklenmez. Ama Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve aynı zamanda Türkiye Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Demir’in hem basın danışmanı, hem de belediyeye ait firmanın yönetim kurulu üyesi olmasına gelin de şaşırmayın.

Balıkesir Politika gazetesi sahibi Tarık Sürmelioğlu da Büyükşehir Belediye Başkanı’nın basın danışmanı. Arena gazetesi sahibi Aziz Han’ı da başkanın basın danışmanları arasında görüyoruz. Bandırma İlkhaber gazetesi yazarı Engin Arıcan da basın danışmanı olmuş. Diğer basın danışmanlarını artık saymayalım. Çünkü bazı ilçelerde de mahalli gazetelerin sahibi, bazı muhabirleri aynı zamanda belediye basın bürosunda görevli diye maaş alıyor.

MAAŞLAR BELEDİYEYE İŞ YAPAN FİRMADAN

Belediye başkanının danışmanlarından birisiyle konuştum. “İnanın Sovyetler Birliği döneminin KGB ajanları gibiyiz. Kimse kimseyi tanımıyor. Zaten bir çoğumuz belediyeye gitmeden maaşlarımızı alıyoruz. Maaşları aldığımız yer ise belediyeye iş yapan firma” diyor.

Mehmet Emin Alver’e ait Yosun Su Sağlık Temizlik Turizm Nakliyat Limited şirketi Büyükşehir Belediyesi’nden önemli işler alıyor. O işleri alan firma, belediyenin danışılmayan danışmanlarına ödeme yapıyor. Bir gazete patronuna sordum “Elime 1.920 lira geçiyor. Aralık ayında da sözleşmemiz yenilecek” dedi.

Belediye başkanının danışmadığı ama danışılmadığı halde gazete patronlarına, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı’na maaş ödenmesinin anlamı nedir? O gazete sahipleri acaba gazetelerinde AKP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, büyükşehir belediyesi, hatta AKP aleyhinde olumsuz bir haber ya da yorum yapabilir mi? İşte, yerel basının durumundan bir Balıkesir örneği verdim. İnanın benzer durum birçok büyükşehir için geçerli…


Not: Yazının devamını okumak için, aşağıdaki linki tıklayınız.

- - - - - Sözcü - - - - -

  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
alıyorlar, basını, böyle, öztürk, saygı, teslim


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:47.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.