Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi > Saygı Öztürk


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 02.10.2015, 07:06   #1
Çevrimdışı
Çengelli İğne
«... Beklenen Şarkı ...»

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Post Valilere Yazılı Emir Gitti: İzni Verin | Saygı Öztürk




Bu kadar kalleşlik, bu kadar hainlik de olmaz. Birliğine gitmek için yola çıkan askeri evinin kapısının önünde ya da cadde ortasında şehit ediyorlar. İşte bunun son örneği Diyarbakır’ın Silvan İlçesi’nde uzman çavuşlar Sinan Uçan ve Tolga Topçuoğlu’nun şehit edilmesinde yaşandı. Bu durumda “Askerlerin kalacağı lojman yok mu?”, ya da “Evli olmayanların askeri birlik içinde kalmalarına niçin izin verilmiyor?” soruları akla geliyor.

Doğru olanı askerin, polisin, öğretmenin halkla iç içe olmasıdır. Ama bugün öyle bir ortam yok. Her ne kadar Başbakanımız “Terörün belini kırdık” dese de “can güvenliğinin olmadığı” bir ülkede yaşıyoruz. Bu ülkede yalnız terörle mücadele edenlerin değil hükümete muhalif olanların da can güvenliği yok. Meslektaşımız Ahmet Hakan’a “ha bugün, ha yarın saldırılacağını” Allah aşkına güvenlik birimlerinin yetkilileri bilmiyor muydu?

NAMLUNUN UCUNDAKİ MERMİ

Güneydoğu’da görev yapana lojman verdiniz de onlar mı oturmuyor? Yok, kardeşim lojman yok, ya da yetersiz. Bu lojmanları yapacak olan da asker, polis değil. Hükümet yetkililerine “Siz niçin lojman yaptırmıyor, bu insanların şehit edilmelerine neden oluyorsunuz?” diye sorulmalı.

Bu da tek başına çözüm olmuyor. Onlar hiç mi lojmanından çıkıp çarşıya inemeyecek, alış-veriş yapamayacak, çocuğunun okuluna gidemeyecek? Terör örgütü kafaya koyduktan sonra ne kadar önlem alınırsa alınsın eylemi yapar. O yüzden Güneydoğu’da olayların yoğun olduğu il ve ilçelerimizde hedef durumundaki kamu görevlileri silahın namlusuna ucuna mermiyi sürüyor. Eli tetikte… Ama kim dost, kim düşman belli değil ki…

ESKİ BAKAN ALA SAPTIRIYOR

İçişleri eski Bakanı Efkan Ala, kavram kargaşısı yaratıp, “Askerin operasyon yapması için validen izin almasına gerek yok” diyor. Bu gerçek değil. Gerçek olan şu: Polis ve jandarma yani kolluk kuvvetleri illerde doğrudan valilere bağlı. İlin asayiş ve güvenliğinden de vali sorumludur. Herhangi bir asayiş olayı ile ilgili olarak polisin, jandarmanın operasyon yapması için vali ya da kaymakamdan izin almasına gerek yok.

İş “terör örgütü” olunca durum değişik. İlin asayiş ve güvenliğinden vali sorumlu olduğu için, “çözüm süreci” adı altında operasyon yapılmaması yönündeki genel hava nedeniyle jandarma ve polis de operasyon yapmadı. Nitekim, devletin arşivleri jandarmanın “operasyon” isteklerinin vali tarafından “uygun bulunmadığı”na ilişkin tutanaklarla doludur.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı ise vali onayı olmadan birliğinden çıkamaz. Önceleri bir rahatlıkları vardı. Valiler onlara, onlar valilere güveniyordu. Operasyonun yeri, günü, zamanı belirtilmeyen ancak valiler tarafından toplu olarak verilen izin onayları da vardı. Böylece gizliliğe de tam olarak uyuluyor, operasyon öncesi sızmalar önleniyordu. Bugün o güven de yok, izin de yok…

Not: Yazının devamını okumak için, aşağıdaki linki tıklayınız.

Sözcü
  Alıntı ile Cevapla
Çengelli İğne'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
emir, gitti, izni, öztürk, saygı, valilere, verin, yazılı, İzni


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:11.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.