Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Sebze Yemekleri


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 27.01.15, 19:56   #1
Müdavim

Dilaver - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2012
Konular: 431
Mesajlar: 3,645
Ettiği Teşekkür: 18087
Aldığı Teşekkür: 20327
Rep Derecesi : Dilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardırDilaver şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Uykucu
Standart Karnabahar Mücver





Karnabahar Mücver


Merhaba arkadaşlar,

Forumda gezerken öğlen vakti bi ara Bugün Ne Pişirsem konusu gözüme çarptı. 7. sayfada karnabaha mücver konusu ilgimi çekti.. İlerleyen sayfaları da okuduğumda bazı arkadaşların karnabahar mücveri bilmediklerini farkettim.

Ben de bilmiyordum.. Bilinçaltıma yerleşmiş olacak ki, bütün gün bilgisayarda oturup, forumda konu düzenledim.. Akşam üzeri (5 gibi) acıktığımı hissedip mutfağa yemek yapmaya gittim.

Ne yapmalı diye düşünürken buzdolabındaki karnabarı gördüm. Birden mücver aklıma geldi, o an nasıl da canım istedi, anlatamam.

Hemen foruma geçip nasıl yapıldığına tekrar göz attım. Bu sırada karnabaharın yarısı tencerede haşlanmaktaydı..

Hızla malzemeleri okuyup mutfağa döndüm. Köri yok, dereotu yok, kişniş yok (açıkçası neye benzediğini bilmediğim için yoktur diyorum, baharat çekmesecesinde 7- 8 küçük baharat kavanozu duruyor ama bilmiyorum bazılarının adını)

Sadece maydanoz, pul biber, kara biber, yumurta, un vardı. Olsun yeterliydi benim için.. Hemen harekete geçtim.

Bu arada karnabaharı haşlarken içine biraz da sirke koymayı ihmal etmedim.. Az ama yarım çay bardağı kadar..


Malzemeleri tarifine uygun yazıyorum ama az önce anlattığım gibi benim malzemelerim eksi olduğundan siz bu malzemeleri göz önüne alarak yapın.

Bu arada@Canan 'a da teşekkür ediyorum. Bu lezzetin asıl tarifini paylaşarak bana hem tarifi uygulama hem de tadma imkanı verdi.

Şunu da belirtmek isterim ki, nasıl olduğunu anlamadığım bir sebepten dolayı fotoğraf boyutları küçük olmuş. Telefonumdan da kaynaklanabilir diye düşünüyorum. Bu konuyu araştıracağım.


Malzemeler
  • 1 orta boy karnabaharın yarısı
  • 1 yumurta
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı kişniş
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Un


Yapılışı

Okuduğum tarifi uygulamaya başladım. Önce haşlanan karnabaharları bir tabağa koydum.


Tarifte blendır diyordu ama ben de parçalayıcı (rondo) vardı. Markası belli olmasın diye ters çevirdim. Sponsorluk teklifi gelirse markaları göstermeyi düşünebilirim



Rondonun içine attığım karnabaharları iyice parçaladım . O kadar iyi haşlanmış ki elimde dağılıyordu zaten.. Karnabaharlar rondoda tam anlamıyla istenen gibi olmuş.




Hemen harç yapmak için bir tepsi içine karnabaharı ve malzemeleri koydum. Aceleden maydanozu koymayı unuttum. Sonradan ilave ettim.




Birden boilie yaptığım zamanlarım aklıma geldi. O zamanda böyle ellerimle hamur yapardım, diye düşünürken....





Bunun aslında bir mücver olduğunu unutup sürekli un koyduğumu ve (arada hamurun kıvama gelmesi için yapmıştım) resmen bir köfte yoğurur gibi o kıvama kadar harcı top yaptığımı gördüm. Çok moralim bozulmuştu. Unu fazla kaçırmıştım. Harcı tekrar mücver kıvamına getirmek zaman kaybı olacaktı.





Artık geri dönüş yok, ne oldu oldu dedim içimden. Aslında hiç bir zaman kullanmadığım hatta kaldırıp alt dolaba koyduğum teflon tavayı tekrar yerinden çıkardım. Teflonun mutfakta zararlı olduğunu da forumda bir konuda okumuştum. O yüzden kaldırmıştım. Neyse, teflon tavayı aynı tarifte anlatıldığı gibi havlu kağıt ile yağladım.





Haydi Bismillah deyip ısınan teflona köftemsi mücveri koydum. Aslında o kadar da kötü değildi..



Mücverlerin alt yüzü olduktan sonra tahta bir kaşık yardımı ile çevirdim. Kötü durmuyordu.. Belki bildiğimiz mücver gibi değildi ama kötü de değildi hani..



İlk postayı tabağa alıp kalanları tavaya attım.. Aslında öyle ahım şahım kokusu yoktu (teflonda olduğu için belki) , görüntüsü de bilinen mücver gibi değildi ama sanki içime sinmişti lezzetli oldu bu diyordum kendime...





Dumanını göstermek istedim sizlere.. Ohhh Miss !


Efendim bu basit gibi görünen ama bir anda yapımına karar verilen mücverin son hali budur. Sarımsaklı yoğur yaptım üzerine.. Tadı nasıl olmuş dersiniz?

Soğumasına fırsat verdim-vermedim hemen birinin tadına baktım. İnanın tam mücver tadında.. İçinde karnabahar olduğu belli değil.. Nasıl olduysa tuzu tam kıvamında olmuş, halbu ki ilk kez deniyorum bu tarifi.. İçine taze soğanın yeşil yapraklarını koymadığıma hayıflandım kendi kendime.. Sarımsaklı yoğurtla müthiş oluyor, benden tavsiye sizlere.




Merak edenler için.. Bazı arkadaşlar vakti ile kamera arkasını görmek istemişlerdi. Ben her zaman temiz ve titiz çalışırım. İşte benim orta halli mutfağım. Tezgah her zaman bu şekilde düzenli olur




__________________

Tanrılar, erkeklerin ''balıkta'' geçirdiği zamanı ömründen saymaz. (Babil Atasözü)
Dilaver isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Dilaver'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.01.15, 20:27   #2
Başına Buyruk

Ekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2011
Konular: 1227
Mesajlar: 9,798
Ettiği Teşekkür: 32109
Aldığı Teşekkür: 44602
Rep Derecesi : Ekin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Cok Yorgun
Standart Cevap: Karnabahar Mücver

Afiyet olsun. Farklı bir tat olmuş.

Eldiven kullanmanızda çok şık.

Eline sağlık diyelim ki yeni tariflerle birlikte olalım...

__________________



Ekin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Ekin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.01.15, 21:19   #3
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,229
Ettiği Teşekkür: 85449
Aldığı Teşekkür: 125445
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Karnabahar Mücver

Biraz evvel Erkeklere özel kakaolu puding konunda dolu dolu olan gözlerimdeki yaşlar bu sefer boncuk boncuk olup yanaklarımdan süzüldü Dilaver, azıcık da o mücverden bana ver...

Sen bu gidişle epey kilo alacak gibisin. Kendini verdin iyice yemeklere, tatlılara. Hadi turşular yine iyiydi, onlara diyecek sözüm yok.

Bu arada sizin evdeki tüm araç gereçin adının da Dilaver olduğunu öğrendim. Tabakta, blendır da, tepside, tavada, ocakta, masada hep Dilaver yazıyor

Eldiven takman da ayrı bir olay. Yahu rahat ol, eldivenle yemek mi yapılır. O eldiven üzerinde acı bir tat vardır, ne gerek var yemeğe ekliyorsun o tadı.


Ellerine sağlık, mutlaka çok güzel olmuştur
LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.01.15, 21:33   #4
Müdavim

Gülce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Apr 2013
Konular: 17
Mesajlar: 4,045
Ettiği Teşekkür: 23094
Aldığı Teşekkür: 21168
Rep Derecesi : Gülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Cap Canli
Standart Cevap: Karnabahar Mücver

Vayyyy!

Dilaver kardeşimiz, karnabahar mücveri yapmış.

Şunu itiraf etmeliyim ki mükemmel görünüyor. Boşuna üzülmüşsün, derim.

Olması gereken de bu zaten. İçine sinmediyse bir daha ki seferebiraz daha az un koyarsın.

Baharatlara gelince; köri hisdistan kökenli acımsı bir baharattır. Genellikle tavuk ve etlerde kullanırım.

Kişnişte bir baharattır. Bu da genelde et yemeklerinde kullanılır.


Ben mücverlere kullanmam. Dere otu ise yeşilliktir. Bu karnabahara yakışır.

Ellerine sağlık, bence güzel olmuş.

Teşekkürler.
__________________
Gülce isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Gülce'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.01.15, 22:00   #5
» Evli Mutlu Çocuklu «

Yakaza - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jul 2014
Yaş: 32
Konular: 9
Mesajlar: 612
Ettiği Teşekkür: 1843
Aldığı Teşekkür: 2075
Rep Derecesi : Yakaza muhteşem bir gelişmedeYakaza muhteşem bir gelişmedeYakaza muhteşem bir gelişmedeYakaza muhteşem bir gelişmedeYakaza muhteşem bir gelişmedeYakaza muhteşem bir gelişmedeYakaza muhteşem bir gelişmedeYakaza muhteşem bir gelişmedeYakaza muhteşem bir gelişmedeYakaza muhteşem bir gelişmedeYakaza muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Hasta
Standart Cevap: Karnabahar Mücver

Şu sebzeyi bi sevemedim gitti. .
__________________
Bir sürgünüm ben bu dünyada, Sürgünüm ve kimse anlamıyor ruhumun dilinden..
Halil Cibran
Yakaza isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Yakaza'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.01.15, 22:14   #6
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8758
Mesajlar: 30,600
Ettiği Teşekkür: 104503
Aldığı Teşekkür: 161279
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Karnabahar Mücver

Karnabahar müjver konusunda hepimize önayak oldun. Mutlaka deneyeceğim.

Yine tertipli, hijyenik bir çalışma gerçekleştirmişsin.

Teşekkürler Dilaver .... Ellerine sağlık
__________________
Canan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.01.15, 22:22   #7
«... Beklenen Şarkı ...»

Çengelli İğne - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2013
Konular: 1654
Mesajlar: 8,914
Ettiği Teşekkür: 30581
Aldığı Teşekkür: 30529
Rep Derecesi : Çengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Karnabahar Mücver

Tebriklerrrrrrrrrrrr.

Ben hiç yapmamıştım.Ben de deneyeceğim.
Bir sebze sever olarak kesin yaparım da.

Ayrıca illa rondoya gerek var mı? Yoğurunca zaten kendi ezilir diye düşünüyorum.

Ellerine sağlık harika gözüküyorlar veee gözüküyorlardı çünkü onları çoktannn yemişsindir.

Afiyet olsun.
Çengelli İğne isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Çengelli İğne'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.02.16, 00:44   #8
Müdavim

Suzim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2015
Konular: 1199
Mesajlar: 6,514
Ettiği Teşekkür: 13552
Aldığı Teşekkür: 21604
Rep Derecesi : Suzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Karnabahar Mücveri

Karnabahar Mücveri





  • Karnabahar Mücveri Malzemeleri
750 gr. karnabahar – haşlanmış
3 adet taze soğan – ince doğranmış
Yarım bağ maydanoz- ince kıyılmış
3 adet yumurta
4 yemek kaşığı un
Tuz
Karabiber
  • Sosu için Malzemeler
4 Yemek kaşığı süzme yoğurt
1 diş sarımsak – ezilmiş
1 tutam kuru nane
  • Hazırlanışı
Bir kasede haşlanmış karnabaharları ezin, ardından tüm malzemeleri ekleyip iyice karıştırın.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine birer kaşık olacak şekilde tüm harcı koyun. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 15- 20 dakika üzeri kızarana kadar pişirin
Sosu için de sarımsaklı yoğurdu hazırlayıp üzerine kuru nane serpin ve mücver ile beraber servis edin.
__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
Suzim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.02.16, 19:18   #9
Uzman Üye

Farbak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: May 2015
Konular: 75
Mesajlar: 1,796
Ettiği Teşekkür: 4653
Aldığı Teşekkür: 6659
Rep Derecesi : Farbak şöhret ötesinde bir itibarı vardırFarbak şöhret ötesinde bir itibarı vardırFarbak şöhret ötesinde bir itibarı vardırFarbak şöhret ötesinde bir itibarı vardırFarbak şöhret ötesinde bir itibarı vardırFarbak şöhret ötesinde bir itibarı vardırFarbak şöhret ötesinde bir itibarı vardırFarbak şöhret ötesinde bir itibarı vardırFarbak şöhret ötesinde bir itibarı vardırFarbak şöhret ötesinde bir itibarı vardırFarbak şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Karnabahar Mücveri

Özellikle kışın mücver için, kabak yerine tercih edilebilecek güzel bir alternatif.

Denemeye değer.

Paylaşım için teşekkürler @Suzim.
__________________
Farbak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Farbak'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.02.16, 21:52   #10
Müdavim

Gülce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Apr 2013
Konular: 17
Mesajlar: 4,045
Ettiği Teşekkür: 23094
Aldığı Teşekkür: 21168
Rep Derecesi : Gülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Cap Canli
Standart Cevap: Karnabahar Mücver

Teşekkürler Suzim ve Dilaver kardeşim.

İyi ki konu güncellenmiş. Aklıma düştü birden.
Ben genelde kızartmasını yapıyorum, bu sefer mücverini deneyeyim.
__________________
Gülce isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Gülce'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
gibi, için, karnabahar, mücver, mücveri, nasıl


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Karnabahar Turşusu Sonnur Turşular 10 17.12.16 16:12
Karnabahar Kokusuna Sirke Cansuyu Pratik Bilgiler & Püf Noktalar 3 23.09.14 11:34
Fırında Köfteli Karnabahar Gulbade Et Yemekleri 3 28.03.14 00:29
Hellimli Mücver Tarifi | Malzemeleri ve Yapılışı Bliss Sebze Yemekleri 2 14.11.12 02:07
Karnabahar Salatası nur@n Salatalar 0 04.09.09 10:49


WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:53.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.