Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Sebze Yemekleri


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 04.11.15, 22:27   #1
Müdavim

Suzim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2015
Konular: 1199
Mesajlar: 6,514
Ettiği Teşekkür: 13552
Aldığı Teşekkür: 21604
Rep Derecesi : Suzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Patlıcanlı Saksı Kebabı

Patlıcanlı Saksı Kebabı




Kebab yapmanın bazı incelikleri vardır, mesela kebab yapacağınız yemeğe koyun yada kuzu eti kullanmalısınız, eti kesık ateşte ve kendi suyunda pişirmeye özen göstermeleisiniz daha lezzetli oluyor. Fırında pişirdiğiniz et yemeklerin daha lezzetli olmasını istiyorsanız yüksek ısıda olması gerekiyor. Yüksek isıda pişen etin üzerindeki protein donacağı için etin rengi kahverengi bir renk alır, etin yüzeyini kaplayan bu tabaka etin öz suyunun dışarı taşmasını engelleyeceği için etin lezzetini daha çok algılayabilirsiniz. Daha sonra ısıyı yavaş yavaş düşürmelisiniz ki etin içide pişsin. Bu yazdığımız bilgiler rosto pişirirken işinize yarayaçaktır.

***
Saksı Kebabı Tarifi için Malzemeler

  • 3 Tane orta boy bostan patlıcanı
  • 400 gr. et (kuşbaşı)
  • 1 kuru soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 3-4 tane yeşil biber
  • 3-4 tane orta boy domates
  • 1/2 demet maydanoz
  • Tuz, karabiber, kimyon
  • Patlıcanları kızartmak için: Zeytinyağı
  • Sos için: 1 tatlı kaşığı salça, 500 gram (2 su bardağı) su





Saksı Kebabı Tarifi

Öncelikle patlıcanları kabuklarını alacalı keselim, daha sonra ortadan 2 eşit parçaya bölelim. Ve ortalarını saksı gibi oyalım ( fazla oymamaya özen gösterelim biraz etli kalmalı) Hazırladığınız patlıcanları tuzlu suda yarım saat bekletelim.
Biz bu Arada iç malzemesini hazırlayalım, yemeklik doğradığımız soğan ve biberleri bir tavaya yağ alıp biraz soteleyelim üzerine kuşbaşı etleri ilave edelim et suyunu salıp çekene kadar pişirelim. Küp küp doğradığımız domatesi ilave edelim, yaklaşık 10-15 dakika pişmeye bırakalım, süre sonunda incecik doğradığımız maydanoz ve tuz baharatlarını ekleyip ocaktan alalım.
Tuzlu suda beklettiğiniz patlıcanları sudan alalım, kurulayıp önlü arkalaı kızartalım, fırın tepsisine dizelim içerisine etli harcı yeteri kadar paylaştıralım.
Yarım litre suya (2 su bardağı) salçayı karıştırarak eritelim, hazırladığımız bu sosu patlıcanların arasına dökelim, patlıcanların üzerine halka halka doğradığımız domatesleri koyalım tepsinin ağzını kapatıp 200 derecelik ısıda yaklaşık 40-45 dakika pişirelim.
http://www.e-tarifler.com
__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
Suzim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.11.15, 21:06   #2
Başına Buyruk

Ekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2011
Konular: 1227
Mesajlar: 9,798
Ettiği Teşekkür: 32109
Aldığı Teşekkür: 44602
Rep Derecesi : Ekin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Cok Yorgun
Standart Cevap: Patlıcanlı Saksı Kebabı

Karnıyarık gibiymiş. Teşekkürler. Bostan patlıcanlarda çok leziz olur.
__________________



Ekin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Ekin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.11.15, 21:12   #3
Uzman Üye

Cem1907 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2015
Yaş: 63
Konular: 173
Mesajlar: 3,001
Ettiği Teşekkür: 3334
Aldığı Teşekkür: 9491
Rep Derecesi : Cem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisi
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Patlıcanlı Saksı Kebabı

Yapması çok zahmetli bunun ve yerken dağılır gider!Ama lezzeti herhalde iyidir!
__________________
Cem1907 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Cem1907'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.11.15, 21:15   #4
«... Beklenen Şarkı ...»

Çengelli İğne - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2013
Konular: 1654
Mesajlar: 8,914
Ettiği Teşekkür: 30581
Aldığı Teşekkür: 30529
Rep Derecesi : Çengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardırÇengelli İğne şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Patlıcanlı Saksı Kebabı

Şu bostan patlıcanlarını soyup bıçakla ikiye ayırırken kan ter içinde kalıyorum patlıcan elinden fırlayıveriyor.

Kızartması da çok leziz oluyor bu bostanın.

Teşekkürler.
Çengelli İğne isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Çengelli İğne'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.11.15, 21:45   #5
Moderator

Gülümsün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2014
Konular: 1742
Mesajlar: 9,947
Ettiği Teşekkür: 53718
Aldığı Teşekkür: 37663
Rep Derecesi : Gülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Patlıcanlı Saksı Kebabı

Yapması çok kolay. İlk fırsatta deneyeceğim. Teşekkürler Suzim...
__________________
Gülümsün isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.11.15, 22:04   #6
Uzman Üye

İklim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jun 2012
Konular: 11
Mesajlar: 2,058
Ettiği Teşekkür: 9292
Aldığı Teşekkür: 10472
Rep Derecesi : İklim şöhret ötesinde bir itibarı vardırİklim şöhret ötesinde bir itibarı vardırİklim şöhret ötesinde bir itibarı vardırİklim şöhret ötesinde bir itibarı vardırİklim şöhret ötesinde bir itibarı vardırİklim şöhret ötesinde bir itibarı vardırİklim şöhret ötesinde bir itibarı vardırİklim şöhret ötesinde bir itibarı vardırİklim şöhret ötesinde bir itibarı vardırİklim şöhret ötesinde bir itibarı vardırİklim şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Kotu Cocuk
Standart Cevap: Patlıcanlı Saksı Kebabı

Ben de içindekileri yerim muhtemelen Ya da fırına verip yanına bir kac dilim patates konursa onlarla doyarım herhalde))Ellerine sağlık @Suzim
__________________
Bazen önemli olmamalı gidecek olan ya da gelmeyen. Çünkü bazen, başlaman gerekir her şeye yeniden.
Nazım Hikmet Ran.
İklim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
İklim'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 21.11.15, 01:46   #7
Müdavim

Suzim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2015
Konular: 1199
Mesajlar: 6,514
Ettiği Teşekkür: 13552
Aldığı Teşekkür: 21604
Rep Derecesi : Suzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Patlıcanlı Saksı Kebabı

Patlıcanın her türlüsüne bayılırım
Bu arada patlıcan faydalı bir sebze değilmiş .

__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
Suzim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 21.11.15, 02:08   #8
Uzman Üye

Cem1907 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2015
Yaş: 63
Konular: 173
Mesajlar: 3,001
Ettiği Teşekkür: 3334
Aldığı Teşekkür: 9491
Rep Derecesi : Cem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisi
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Patlıcanlı Saksı Kebabı

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Suzim Mesajı göster
Patlıcanın her türlüsüne bayılırım
Bu arada patlıcan faydalı bir sebze değilmiş .
Patlıcan içinde nikotin içerir ama çok değişik pişirilme tarifleri ile çok lezizdir.Patlıcan bilhassa Gaziantep mutfağında çok kullanılır ve onlarca değişik tarifleri vardır.Suzim,bizim burada Sahan diye Gaziantepli bir kebapçı var.Birkaç ay önce orada Gaziantep yemeklerini içeren çok büyük bir tarif kitabı görmüştüm.Eğer ellerinde kaldıysa alır,size gönderirim!..
__________________
Cem1907 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cem1907'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 21.11.15, 02:10   #9
Müdavim

Suzim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2015
Konular: 1199
Mesajlar: 6,514
Ettiği Teşekkür: 13552
Aldığı Teşekkür: 21604
Rep Derecesi : Suzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Patlıcanlı Saksı Kebabı

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Cem1907 Mesajı göster
Patlıcan içinde nikotin içerir ama çok değişik pişirilme tarifleri ile çok lezizdir.Patlıcan bilhassa Gaziantep mutfağında çok kullanılır ve onlarca değişik tarifleri vardır.Suzim,bizim burada Sahan diye Gaziantepli bir kebapçı var.Birkaç ay önce orada Gaziantep yemeklerini içeren çok büyük bir tarif kitabı görmüştüm.Eğer ellerinde kaldıysa alır,size gönderirim!..


Tamam , teşekkür ederim

__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
Suzim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Eski 21.11.15, 02:15   #10
Uzman Üye

Cem1907 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2015
Yaş: 63
Konular: 173
Mesajlar: 3,001
Ettiği Teşekkür: 3334
Aldığı Teşekkür: 9491
Rep Derecesi : Cem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisiCem1907 muhteşem birisi
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Patlıcanlı Saksı Kebabı

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Suzim Mesajı göster
Tamam , teşekkür ederim

Peşinen söz vermek istemem ama bulursam kesinlikle alacağım.Aslında almıştım ama İzmir'de birisine göndermiştim,umarım ellerinde kalmıştır!
__________________
Cem1907 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cem1907'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
kebabı, patlıcanlı, saksı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:37.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.