Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Sebze Yemekleri


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 13.08.16, 00:35   #1
Müdavim

Suzim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2015
Konular: 1199
Mesajlar: 6,514
Ettiği Teşekkür: 13552
Aldığı Teşekkür: 21603
Rep Derecesi : Suzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Etli Top Kabak Dolması

Etli Top Kabak Dolması



Trakya halk pazarında yörede yetiştirilen tazecik yemeklik kabaklar oldukça rağbet görür.

Genelde yoğurtlu kızartması, kalyesi, mücveri ile değerlendirilmesine rağmen dolması da yöre mutfağında hatırı sayılır yer bulur.

Bol yetişmesi ve kolay bulunması sebebiyle daha çok uzun süt kabakları ile hazırlanır.

Daha az yetişen dolmalık taze kabak bulduğunuzda ise kaçırmamalısınız.

Yörede dolmalık top kabak diye anılan bu cins kabaklar Ege ve Akdeniz mutfağında Girit kabağı adıyla bilinir.

Zeytinyağının hafifliği ile fırında hazırlayacağımız bu tarifi bir tencere yemeği olarak da hazırlamak mümkündür.

Malzemeler :
  • Dolmalık top kabak ( Girit kabağı )
  • 200 gr kıyma
  • 1 Çay bardağı pirinç
  • 2 Orta boy kuru soğan
  • 1 Yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 Yemek kaşığı kuş üzümü
  • Bir tutam kıyılmış maydanoz
  • Karabiber / Kekik / Pulbiber / Tuz
  • Zeytinyağı
  • 2 Olgun domatesin rendesi
  • 1 Tatlı kaşığı biber salçası
  • 1/2 limon suyu
Hazırlanışı
  • Soğanları incecik doğrayıp 2 kaşık zeytinyağında üzerine bir parça tuz ekerek soteleyin.
  • Dolmalık fıstığınız da ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.
  • Kıymanızı ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Bir cezve içerisinden bir parça tuz ekleyip yıkayıp süzdüğünüz pirincinizi yumuşatın.
  • Kavrulan kıymanızın altını kapatıp ilk sıcaklığının gitmesi için kaşıkla havalandırarak karıştırın.
  • Pirinci, baharatlarını, kuş üzümünü, kıyılmış maydanozu ve tuzunu ayarlayıp malzemeyi harmanlayın. kenarda ılınmaya alın.
  • Bu işlemler sürerken bir diğer tarafta kabaklarınızı yıkayıp kenarlarını hafif alacalı soyarak dekoratif bir görünüm elde edin.
  • Üst kısmından bir kapak kesip, içini bir kabak oyacağı ile oydurup inceltin.
  • Kenarlarından çatal ya da sivri bir bıçak ile küçük kesikler atın. Böylece pişerken sosunuz içine de sirayet edecektir.
Not : İçinden çıkan malzemeyi de kabak mücveri yapmak üzere kullanabilirsiniz.
  • Bir tencereye sıcak su koyup tuz ilave edin. İçerisine bir parça limon suyu gezdirin.
  • Kabaklarınızı kaynar suda 7-8 dakiak yaynatarak yumuşamaya alın.
  • Kabaklarınızı soğuk su altında süzdürüp hafifçe kurulayın.
  • Parmağınızın ucuyla içlerine bir parça tuz ve karabiber sürün.
  • Hazırladığınız ve ılıttığınız iç harcınızı kabaklarınızın içine doldurun.
  • Bir diğer tavada 2 kaşık zeytinyağıyla rendelenmiş domatesinizi hafif fokurdatın.
  • Salçasını ilave edip birkaç dakika daha kavurun.
  • 1 çay bardağı kadar su, bir fiske karabiber ve tuz ilave edip fokurdayıncaya değin kaynatın.
  • Hafif derince bir fırın kabına içlerini doldurduğunuz kabaklarınızı yerleştirin.
  • Sosunuzdan kaşıkla içlerine sirayet edecek kadarını üzerine gezdirip, kabakların kapaklarını kapatın.
  • Kalan sosunuzu kabakların üzerine gezdirip 170-180 derece fırında pişmeye bırakın.
  • Arzuya göre zaman zaman kurumaması için fırın kabının altındaki sostan üzerine gezdirip pişirmeye devam edin.
  • Servis tabağına aldığınız kabaklarınızı yoğurtla servis edip, domatesli sosundan üzerine gezdirin ve sunuma alın.

http://www.trakyagezi.com
__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
Suzim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.08.16, 17:46   #2
Moderator

Gülümsün - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2014
Konular: 1742
Mesajlar: 9,936
Ettiği Teşekkür: 53638
Aldığı Teşekkür: 37608
Rep Derecesi : Gülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülümsün şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Etli Top Kabak Dolması

Nefis bir kabak dolması tarifi. Ellerine sağlık teşekkürler canım.
__________________
Gülümsün isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Gülümsün'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.08.16, 23:41   #3
Müdavim

Suzim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2015
Konular: 1199
Mesajlar: 6,514
Ettiği Teşekkür: 13552
Aldığı Teşekkür: 21603
Rep Derecesi : Suzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardırSuzim şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Etli Top Kabak Dolması

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Gülümsün Mesajı göster
Nefis bir kabak dolması tarifi. Ellerine sağlık teşekkürler canım.


Sağolasın canım , düzenleme için de teşekkürler


__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
Suzim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
dolması, etli, kabak


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 17:29.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.