20.12.2016, 00:42 | #1 |
Çevrimdışı
|
Mandalinalı Yer Elması
Mandalinalı Yer Elması
½ su bardağı zeytinyağı 1 adet orta boy soğan 2 adet havuç 4-5 adet mandalina suyu ½ limon suyu ½ su bardağı su 2 adet defne yaprağı ¼ su bardağı pirinç Tuz
Soğanları irice doğrayın kenara alın, havuçları verevine dilimleyin kenara alın. Bir tencerede zeytinyağını ısıtın, önce soğanları ekleyip 1-2 dakika kavurun ardından havuçları ilave edip 2-3 dakika kavurun, yer elmalarını ilave edip karıştırın. Ardından tuz, mandalina suyu, limon suyu, su, defne yaprakları ve pirinci ekleyip orta ateşte 20 – 25 dakika pişirin. Yer elmaları pişince defne yapraklarını çıkartın ve pişirdiğiniz tencerede soğutun. Servis etmeden önce üzerine zeytinyağı gezdirip ince kıyılmış dereotu serpin. Arda ,nın Mutfağı
__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' |
Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti |
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
elması, mandalinalı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |