06.09.2009, 16:18
|
#1
|
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
|
Nar Ekşili Mercimek Yuvası
Özel davet günlerinizde misafirlerinize güvenle sunabileceğiniz nar ekşili mercimek yuvası. Şık sunumu ve eşsiz lezzetiyle sık yapılan yemek listenize aday olabilecek nitelikte.
Malzemeler
- K. Mercimek.......... 1 Su Bardağı
- İnce Bulgur........... ½ Su Bardağı
- Taze Soğan.......... 4 Dal
- Maydanoz............ ½ Demet
- Roka..................... ½ Demet
- Patates................. 2 Adet
- Domates.............. 1 Adet
- Zeytinyağı.......... 1 Yemek Kaşığı
- Nar Ekşisi........... 2 Yemek Kaşığı
- Su........................ 2 Su Bardağı
- Tuz, Karabiber
- Kırmızı Biber, Nane
Hazırlanışı
Kırmızı mercimeği 2 bardak suyla haşlayın. Haşlanan mercimeğe bulguru ekleyip şişmesini sağlayın.
Patatesin kabuklarını soyup haşlayın. Haşlanan patatesi ve domatesi küp küp doğrayın.
Maydanoz, roka ve taze soğanı ince ince kıyın. Kâsede patates, domates, roka, maydanoz ve taze soğanı karıştırın.
Haşlanmış mercimek ve bulguru yoğurma kabına alın.
Üzerine tuz, karabiber, kırmızı biber, nane, nar ekşisi ve zeytinyağını ekleyin.
Malzemeler birbiriyle özleşene kadar iyice yoğurun. Küçük bir kâse ya da fincanı mercimekle doldurun.
Tam ortasında parmağınızla delik açın.
Düz bir tabağa ters çevirip domates, patates karışımıyla doldurun.
Soğuk servis yapın.
Afiyet Olsun
Konu LoDoS tarafından (05.04.2010 Saat 06:23 ) değiştirilmiştir..
|
|
|