Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Sebze Yemekleri


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 06.09.09, 16:29   #1
Süper Üye

nur@n - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Konular: 511
Mesajlar: 2,260
Ettiği Teşekkür: 1393
Aldığı Teşekkür: 5451
Rep Derecesi : nur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmedenur@n muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Zeytinyağlı Baklalı Enginar

Zeytinyağlı Baklalı Enginar


Karaciğer dostu enginar ve mevsimin en güzel sebzelerinde iç baklanın muhteşem buluşması: zeytinyağlı baklalı enginar tarifi.





Malzemeler

  • Enginar............... 4 Adet
  • İç Bakla.............. ½ Paket
  • Soğan................. 1 Adet
  • Zeytinyağı........ 4 Çorba Kaşığı
  • Limon................ 1 Adet
  • Toz Şeker........ 1 Çorba Kaşığı
  • Su..................... ½ Su Bardağı
  • Tuz

Hazırlanışı


Enginarları yarım limon suyuyla ovun.
Soğanı yemeklik doğrayın.
Baklanın kabuklarını soyun.
Yayvan bir tencereye enginar, soğan ve baklayı üst üste dizin.
Kasede su, zeytinyağ, şeker, limon suyunu karıştırın.
Karışımı tencereye dökün.
Tencereni kapağını kapatıp 10 dakika yüksek ateşte pişirin.
Ateşi azaltıp baklalar yumuşayınca kadar pişirin.

Afiyet olsun

Not: Enginar pişerken su azabilir, gerekirse sıcak su ilave edebilirsiniz.

Konu LoDoS tarafından (05.04.10 Saat 05:16 ) değiştirilmiştir..
nur@n isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz nur@n'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.05.12, 12:57   #2
. . . En Çatlak Kiremit . . .

Pitsy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 175
Mesajlar: 2,411
Ettiği Teşekkür: 11307
Aldığı Teşekkür: 10609
Rep Derecesi : Pitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Zeytinyağlı Baklalı Enginar

Birazdan pişireceğim bakalım tadı nasıl olacak acaba soğan koysam'mı ?
Pitsy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Pitsy'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.05.12, 13:01   #3
Huysuz ve Tatlı Kadın

Duayen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 198
Mesajlar: 4,074
Ettiği Teşekkür: 51269
Aldığı Teşekkür: 25259
Rep Derecesi : Duayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisi
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Zeytinyağlı Baklalı Enginar

Soğan her yemeğe yakışır Ptsy..
Enginarı ne şekilde yaparsan güzel olur.Dereotunu ihmal etme yeter,pişince bir tabakta bize yolla
Duayen isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Duayen'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.05.12, 13:20   #4
Başına Buyruk

Ekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2011
Konular: 1227
Mesajlar: 9,798
Ettiği Teşekkür: 32109
Aldığı Teşekkür: 44602
Rep Derecesi : Ekin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Cok Yorgun
Standart Cevap: Zeytinyağlı Baklalı Enginar

Hem kolay hemde leziz gözüküyor.

Bayılırım zeytinyağlılara.


Teşekkürler...
__________________



Ekin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Ekin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.05.12, 13:23   #5
Uzman Üye

Gece - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Nov 2011
Konular: 71
Mesajlar: 1,093
Ettiği Teşekkür: 5338
Aldığı Teşekkür: 6891
Rep Derecesi : Gece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Cap Canli
Standart Cevap: Zeytinyağlı Baklalı Enginar

Size bir anımı anlatayım...
Enginarı ilk kez Bursa' da gördüm...
Bir tattım. bayıldım...
Yaş 35 o zamanlar...O yaşa kadar hiç yemediğim
sebzeyi nasıl pişireceğimi de bilmiyorum tabi..
Yukarıdaki tarife benzer bir tarif buldum netten...
Enginarı yine duymuşluğum vardı da, iç baklayı hiç duymamışım..
Aldım geldim pazardan...
Tarifi yaptım, tadına bir baktım...
Baklaları yemek mümkün değil...
Kabuklarını çıkarmadığım için çok keskin bir kokusu vardı...
Tabi bir tencere yemek çöpe gitti...
Bir daha da baklalı enginar pişirmedim...

Garnitürlü, kuzu etli, asma yapraklı, pilavlı...
Bir çok şekilde pişirdim ama baklalı asla...

Tarif için teşekkürler yine de...
__________________
"Aşk nasıl da kırılgan, sus dedim ama olmadı
Kalbimden ismin geçti , kimseler duymadı"
Gece isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Gece'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.05.12, 13:27   #6
Huysuz ve Tatlı Kadın

Duayen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 198
Mesajlar: 4,074
Ettiği Teşekkür: 51269
Aldığı Teşekkür: 25259
Rep Derecesi : Duayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisi
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Zeytinyağlı Baklalı Enginar

Unutulmaz bir anı olmuş sevgili Gece
Asma yapraklı enginar hiç yapmadım bilmiyorum
Yer elması ve kerevizlede harika oluyor tavsiye ederim
Duayen isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Duayen'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.05.12, 13:36   #7
. . . En Çatlak Kiremit . . .

Pitsy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 175
Mesajlar: 2,411
Ettiği Teşekkür: 11307
Aldığı Teşekkür: 10609
Rep Derecesi : Pitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Zeytinyağlı Baklalı Enginar

1 saattir bakla kabuğu ayıklıyorum uyuz oldum valla.
Pitsy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Pitsy'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.05.12, 13:45   #8
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,229
Ettiği Teşekkür: 85449
Aldığı Teşekkür: 125445
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Zeytinyağlı Baklalı Enginar

Soymayin kabugu ile kaynatin, pistikten sonra tek tek cerez gibi disinizle soyup yiyin.

Vitamin icini sarip koruyan kabugunun altinda.
LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.05.12, 13:47   #9
. . . En Çatlak Kiremit . . .

Pitsy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 175
Mesajlar: 2,411
Ettiği Teşekkür: 11307
Aldığı Teşekkür: 10609
Rep Derecesi : Pitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Zeytinyağlı Baklalı Enginar

Ama bir arkadaşım kabuğu soymaz'san yemeğin tadı acımsı olur dedi.
Bilemedim şimdi.
Pitsy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Pitsy'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.05.12, 13:54   #10
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,229
Ettiği Teşekkür: 85449
Aldığı Teşekkür: 125445
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Zeytinyağlı Baklalı Enginar

Kabugu soymak keyfe kalmis birsey Pitsycigim. Ama suda bir gercek, kabuk soyulduktan sonra bakla dagiliyor.

Bizim yemegimiz hic aci olmuyor
LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
baklalı, enginar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sağlıklı Beslenmemize Yarayan Sebzeler Hakkında Her Şey Canan Sebze Yemekleri 10 22.04.15 02:49


WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:44.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.