Kabak Kalye
Malzemeler
- Soğan............ 1 Baş
- Sarımsak...... 3 Diş
- Kıyma........... 125 Gr.
- Salça............. 1 Tatlı Kaşığı
- Kabak........... 3 Adet
- Dereotu........ 1 Tutam
- Garnitür....... 3 Kaşık
- Domates...... 1 Küçük
- Su................. ½ Bardak
- Tuz
Hazırlanışı
Soğanlar ve sarmısaklar küçük kareler halinde kesilerek çok az zeytinyağı ile kavrulur. Soğanlar iyice pembeleştikten sonra kıyma ilave edilerek kavrulması beklenir.Kavrulduktan sonra salçası ilave edilerek bir süre daha beklenir.
Kabakların kabukları bıçak ile sıyrılır ve halka halka kesilerek tuzlu suda biraz bekletilir. Daha sonra kabakların suyu süzülerek kıymaya ilave edilir. Biraz kavrulduktan sonra garnitür, domates eklenir. Bir süre daha pişirilmeye bırakıldıktan sonra suyu ve tuzu ilave edilerek pişmeye bırakılır.Pişmeye yakın dereotu ilave edilir.Yaklaşık 20 dakika orta ateşte pişirilerek, sıcak servis yapılır.
Afiyet Olsun
__________________
Bu güzel ülkede elbette özgürlük türküleri söylenecektir. Ve yine kardeşçe paylaşım olacaktır. Görsek de, görmesek de...
H.
Konu LoDoS tarafından (04.04.2010 Saat 23:04 ) değiştirilmiştir..
|