Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Sebze Yemekleri


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 04.01.10, 22:13   #1
Okunuşu: Simirna

Smyrna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 625
Mesajlar: 8,366
Ettiği Teşekkür: 36758
Aldığı Teşekkür: 38609
Rep Derecesi : Smyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzel
Ruh Halim: Enerji Dolu
Standart Kuzu Etli Arapsaçı | Girit Usulü

Kuzu Etli Arapsaçı




Malzemeler


  • Arapsaçı............. 1 Kg (semt pazarlarında bulunur)
  • Kuzu Eti............. 400 Gr. (kuşbaşı)
  • Kuru Soğan....... 1 İrice
  • Limon Suyu...... 1 Adet
  • Un...................... 2 Yemek Kaşığı
  • Tuz , karabiber



Hazırlanışı:

  1. Arapsaçının dibindeki kart kısımlarını keserek atıyoruz. Taze kısımlarını 2-3 parmak uzunluğunda doğrayarak güzelce yıkıyoruz.
  2. Arzu edilirse arapsaçını kaynatılıp biraz bekletilen suya atarak, 5-10 dakika bekletebilirsiniz. Bu şekilde hem yemeğin rengi çok yeşil olmaz hem de gazlı suyunu dökmüş olursunuz.
  3. Soğan ile birlikte etleri kavuruyoruz. Arapsaçlarını ilave edip üzerini örtecek kadar sıcak su ve tuz ilave ediyoruz. Suyunu çekinceye kadar (tamamını çekmeyecek, bir miktar su kalacak) pişmeye bırakıyoruz.
  4. Altını söndürmeden önce 1 limonun suyuna 2 kaşık un ekleyerek terbiye yapıyor ve bunu yemeğe ilave ediyoruz. Kısa bir süre daha kaynatıyoruz.
Afiyet olsun...
__________________

Konu LoDoS tarafından (04.04.10 Saat 22:52 ) değiştirilmiştir..
Smyrna isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
12 Üyemiz Smyrna'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.01.10, 22:16   #2
Deniz Sevengillerden

ReaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2670
Mesajlar: 30,898
Ettiği Teşekkür: 165510
Aldığı Teşekkür: 185418
Rep Derecesi : ReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Arastirmaci
Standart Cevap: Kuzu Etli Arapsaçı | Girit Usulü

Eminim arapsaçını bilmeyenler vardır..

Bu ne ya da derler...

Ama arapsaçı denilen otun başka ismi de var...
__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
ReaL Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.01.10, 22:19   #3
Okunuşu: Simirna

Smyrna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 625
Mesajlar: 8,366
Ettiği Teşekkür: 36758
Aldığı Teşekkür: 38609
Rep Derecesi : Smyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzel
Ruh Halim: Enerji Dolu
Standart Cevap: Kuzu Etli Arapsaçı | Girit Usulü

Ben başka isim ile hiç duymadım.

Annem dün ayıklarken mutfaktan bağırıyordu sarhoş oldum diye.

Mis gibi anason kokusu sardı her yeri.

Çok lezzetli bir yemek.
__________________
Smyrna isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Smyrna'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.01.10, 22:20   #4
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,229
Ettiği Teşekkür: 85449
Aldığı Teşekkür: 125445
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Kuzu Etli Arapsaçı | Girit Usulü

Ben mesela ilk defa duydum.

Öbür adınıda siz yazaydınız Sayın ReaL



Teşekkürler Smy.
LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 04.01.10, 22:55   #5
Deniz Sevengillerden

ReaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2670
Mesajlar: 30,898
Ettiği Teşekkür: 165510
Aldığı Teşekkür: 185418
Rep Derecesi : ReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Arastirmaci
Standart Cevap: Kuzu Etli Arapsaçı | Girit Usulü

Arapsaçı

Yapraklarında bulunan ve uçucu bir yağ olan rezene sayesinde anasona benzer etkili ve güçlü bir kokuya sahiptir. Gaz söktürücü ve süt artırıcı etkileri vardır. Kökü idrar artırıcı olarak kullanılır. *mış...

* * *

Arabın saçı gibi kıvır kıvır olması nedeniyle böyle bir isim uydurulmuş... Aynen; Atatürk Çiceği, Parlak Mustafa vs. çiçeklerine verilen isimler gibi.. Aslı adı hatırımda değil... Hatırıma da gelmez, çünkü acayip bir ismi vardı...

Ege bölgesinde yetişir.. Son zamanlarda iyi para etmesi nedeniyle artık ekilmeye de başlanıldı... Ama ekilenler, köklerinin beyaz ve daha büyük olması ile ayırt edilebiliniyor.. En azından ben ayırt edebiliyorum... Yetiştirilmiş olan 4 ise orjinali 6 TL

Yumurtalı kavurması da güzel olur... Hatta kuru fasulyenin içine dahi konulur...
ReaL Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 05.01.10, 12:19   #6
Huysuz ve Tatlı Kadın

Duayen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 198
Mesajlar: 4,074
Ettiği Teşekkür: 51269
Aldığı Teşekkür: 25259
Rep Derecesi : Duayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisi
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Kuzu Etli Arapsaçı | Girit Usulü

Amanın çok severim ben arap saçını,Aydındayken çok yapardım bu yemeği..burda artık öyle tazesi bulunmuyor
Ellerine sağlık çok güzel görünüyor
__________________
Duayen isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Duayen'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 05.01.10, 12:23   #7
Tam Üye

Müşerref Özdaş - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2009
Konular: 38
Mesajlar: 345
Ettiği Teşekkür: 1872
Aldığı Teşekkür: 1071
Rep Derecesi : Müşerref Özdaş Karimasını arttırmak için doğru yerdeMüşerref Özdaş Karimasını arttırmak için doğru yerdeMüşerref Özdaş Karimasını arttırmak için doğru yerdeMüşerref Özdaş Karimasını arttırmak için doğru yerdeMüşerref Özdaş Karimasını arttırmak için doğru yerdeMüşerref Özdaş Karimasını arttırmak için doğru yerdeMüşerref Özdaş Karimasını arttırmak için doğru yerdeMüşerref Özdaş Karimasını arttırmak için doğru yerdeMüşerref Özdaş Karimasını arttırmak için doğru yerdeMüşerref Özdaş Karimasını arttırmak için doğru yerdeMüşerref Özdaş Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: none
Post Cevap: Kuzu Etli Arapsaçı | Girit Usulü

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi ReaL Mesajı göster
Eminim arapsaçını bilmeyenler vardır..

Bu ne ya da derler...

Ama arapsaçı denilen otun başka ismi de var...
Evet,benim bildiğim kadarıyla arapsaçının öteki adı: Fençel. ( Rezene de derler) Ben de çok severim.Özellikle yumurtalı kavurmasını.
__________________
Müşerref Özdaş isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Müşerref Özdaş'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 05.01.10, 12:29   #8
. . . En Çatlak Kiremit . . .

Pitsy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 175
Mesajlar: 2,411
Ettiği Teşekkür: 11307
Aldığı Teşekkür: 10609
Rep Derecesi : Pitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmedePitsy muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Kuzu Etli Arapsaçı | Girit Usulü

arapsaçına döndüm eline sağlık smy
Pitsy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Pitsy'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 05.01.10, 12:42   #9
Okunuşu: Simirna

Smyrna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 625
Mesajlar: 8,366
Ettiği Teşekkür: 36758
Aldığı Teşekkür: 38609
Rep Derecesi : Smyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzelSmyrna gerçekten güzel
Ruh Halim: Enerji Dolu
Standart Cevap: Kuzu Etli Arapsaçı | Girit Usulü

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Müşerref Özdaş Mesajı göster
Evet,benim bildiğim kadarıyla arapsaçının öteki adı: Fençel. ( Rezene de derler) Ben de çok severim.Özellikle yumurtalı kavurmasını.


Giritliler Marasa diyorlarmış. Bende yeni öğrendim.

Müşocum rezene ile arapsaçı aynı şey değil yalnız. Birbirlerinden farklıdır ikisi.

Uç kısımları aynı fakat kökleri farklı. Ayrıca arapsaçı rezeneye göre çok daha uzun olur (boyu 2 metryi bulabilir) ve aroması çok daha yoğundur.

ReaL'inde değindiği gibi şimdilerde ekilerek de yetiştiriliyor. Fakat kendiliğinden üreyen arapsaçının tadı çok daha başka.
__________________
Smyrna isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Smyrna'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 05.01.10, 13:03   #10
Tam Üye

Müşerref Özdaş - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2009
Konular: 38
Mesajlar: 345
Ettiği Teşekkür: 1872
Aldığı Teşekkür: 1071
Rep Derecesi : Müşerref Özdaş Karimasını arttırmak için doğru yerdeMüşerref Özdaş Karimasını arttırmak için doğru yerdeMüşerref Özdaş Karimasını arttırmak için doğru yerdeMüşerref Özdaş Karimasını arttırmak için doğru yerdeMüşerref Özdaş Karimasını arttırmak için doğru yerdeMüşerref Özdaş Karimasını arttırmak için doğru yerdeMüşerref Özdaş Karimasını arttırmak için doğru yerdeMüşerref Özdaş Karimasını arttırmak için doğru yerdeMüşerref Özdaş Karimasını arttırmak için doğru yerdeMüşerref Özdaş Karimasını arttırmak için doğru yerdeMüşerref Özdaş Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: none
Thumbs up Cevap: Kuzu Etli Arapsaçı | Girit Usulü

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi smyrna Mesajı göster
Giritliler Marasa diyorlarmış. Bende yeni öğrendim.

Müşocum rezene ile arapsaçı aynı şey değil yalnız. Birbirlerinden farklıdır ikisi.

Uç kısımları aynı fakat kökleri farklı. Ayrıca arapsaçı rezeneye göre çok daha uzun olur (boyu 2 metryi bulabilir) ve aroması çok daha yoğundur.

ReaL'inde değindiği gibi şimdilerde ekilerek de yetiştiriliyor. Fakat kendiliğinden üreyen arapsaçının tadı çok daha başka.
Haklısın smyrna. doğal olarak yetişenin tadı çok farklı.Ama bulmak zor. Bitkinin farklı türleri var.ama adı geçenler birbirine çok yakın akraba.
__________________
Müşerref Özdaş isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Müşerref Özdaş'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
arapsaçı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Minos (Girit) Uygarlığı Smyrna Dünyadan Tarihi Yerler ve Mekanlar 10 19.03.15 20:41
Ev Usulü Çemen Kartal Diğer Yemekler 7 24.12.14 00:24
Hitit Usulü Izgara Kartal Et Yemekleri 0 25.01.09 01:25


WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:36.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.