PHP User Warning: Invalid argument supplied for foreach() in ..../includes/functions_post_thanks.php on line 222
Patlıcanlı Tarifler - Forum Gerçek

Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Sebze Yemekleri


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 08.04.11, 11:39   #1
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8758
Mesajlar: 30,600
Ettiği Teşekkür: 104508
Aldığı Teşekkür: 161279
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Patlıcanlı Tarifler

Domates Soslu Patlıcan Ruloları

Malzemeleri:
2 patlican
1 su bardagi süzme yogurt
3 yemek kasigi ince dogranmis feslegen
1 dis sarimsak
Karabiber
Tuz


Sosu için


4 domates
5 yemek kasigi zeytinyagi
1 dis sarimsak
1 çay kasigi kirmizi pul biber
1 çay kasigi toz seker
1 çay kasigi tuz


Kizartmak için


Ayçiçegi yagi

Hazirlanisi

Yaz mevsiminin en sevilen sebzesi patlican ile hazirlayacaginiz iftar sofrasi için hafif ve saglikli bir tarif.

  • Patlicanlari uzunlamasina yarim cm kalinliginda dograyin ve 15 dakika tuzlu suda bekletin.
  • Suyunu süzüp kuruladiktan sonra kizgin yagda kizartin.
  • Yogurdu bir kasede çirpin.
  • Sarimsagi rendeleyip karistirin.
  • Feslegen, tuz, karabiber ilave edip karisimi patlicanlarin içine sürün ve rulo seklinde sarin.
  • Domatesleri ve sarimsagi rendeleyin. Zeytinyagi, seker, tuz ve pul biber ekleyip orta ateste 10 dakika pisirin.
  • Patlicanlarin üzerine domates sosundan döküp feslegen yapraklariyla süsledikten sonra servis yapin.



Izgara Köfteli Alinazik


Malzemeleri:

8 patlican
50 gr tereyagi
300 gr kiyma
1 sogan
Yarim çay bardagi
ince kiyilmis maydanoz
Karabiber
Kimyon
Tuz


Üzeri için


1.5 su bardagi sarimsakli yogurt
50 gr tereyagi
1 domates
1 yemek kasigi biber salçasi
Tuz

Hazirlanisi:

  • Patlicanlari firin izgarasinda közleyip kabuklarini soyun. Tavada tereyagini eritip patlicanlari 5 dakika pisirin.
  • Domatesi rendeleyin. Tereyagini tavada eritip salçayi 3 dakika kavurun
  • Domates ve tuz ekleyip kisik ateste 8 dakika kadar pisirin.
  • Sogani rendeleyip kiyma ile karistirin.Kimyon, karabiber, maydanoz, tuz ekleyip yogurun. Küçük oval seklinde köfteler hazirlayarak çöp sislere dizin.Firin izgarasinda pisirin.
  • Servis tabagina patlicanlari paylastirin. Üzerine yogurt yayin.
  • Izgara köfteleri ve izgarada pismis domatesleri dizip, sos dökerek sicak servis yapin.




Kişnişli Patlıcan




Malzemeleri:

4 patlican
4 yemek kasigi süzme yogurt
3 yemek kasigi zeytinyagi
2 yemek kasigi ince dogranmis kisnis
2 yemek kasigi limon suyu
1 dis sarimsak
Tuz
Kirmizi pul biber

Hazirlanisi:

  • Patlicanlari firin izgarasinda közleyin. Kabuklarini soyup bir kaseye aktarin.
  • Üzerine limon suyu ekleyip soguyana kadar bekletin.
  • Yogurt, kisnis, zeytinyagi, tuz ve rendelenmis sarimsagi bir kasede karistirin.
  • Patlicanlari ilave edip iyice karistirdiktan sonra üzerine pul biber serpistirerek servis yapin.




Mozarella Peynirli Patlıcanlar



Malzemeleri:

4 yemek kasigi zeytinyagi
2 patlican
2 domates
150 gr mozarella peyniri
12 feslegen yapragi
Tuz
Karabiber

Hazirlanisi:

  • Firini 180 dereceye ayarlayin.
  • Patlicanlari yikayip uzunlamasina ortadan ikiye kesin.
  • Iç taraflarina firça ile zeytinyagi sürün. Tuz serpistirin ve yaklasik 25 dakika firinda pisirin.
  • Domatesleri ve peyniri ince dilimleyin. Patlicanlarin üzerine önce domatesleri sonra peynirleri dizip firinda 5 dakika daha pisirin.
  • Firindan çikardiktan sonra feslegen yapraklarini yerlestirip karabiber serpistirerek sicak servis yapin.




Patlıcan Kayığı



Malzemeleri:

2 bostan patlican
300 gr kusbasi et
1 sogan
1 tatli kasigi domates salçasi
4 yemek kasigi zeytinyagi
2 domates
2 sivri biber
Tuz
Karabiber
150 gr rendelenmis kasar peyniri
1 kirmizibiber


Kizartmak için:


Ayçiçegi yagi

Hazirlanisi:


  • Patlicanlari uzunlamasina ortadan ikiye kesin.
  • Kenarlardan 1 cm birakarak içini çikartin.
  • Patlicanlari tuzlu suda 20 dakika bekletin.
  • Suyunu süzdükten sonra kizgin yagda kizartin.
  • Sogani yemeklik dograyip zeytinyaginda pembelesinceye kadar kavurun.
  • Salçayi ilave edip 1 dakika kavurun. Domatesleri küp, biberleri ince dograyip ekleyin.
  • Etleri ilave edin ve kisik ateste yumusayincaya kadar pisirin. Tuz ve karabiberle tatlandirin.
  • Etli karisimi patlicanlarin içine doldurun. Üzerine rendelenmis kasar peynirini serpistirin.
  • Kirmizi biberi dograyip peynirlerin üzerine dizin ve 180 dereceye ayarlanmis firinda üzeri kizarincaya kadar pisirin.
  • Sicak servis yapin.

__________________
Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 08.04.11, 12:07   #2
» » » Çapulcu « « «

Banemin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jul 2009
Konular: 494
Mesajlar: 11,473
Ettiği Teşekkür: 42769
Aldığı Teşekkür: 74684
Rep Derecesi : Banemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Patlıcanlı Tarifler

Közlenmiş olanların hepsi kabulüm...

Özellikle köfteli Alinazik...
__________________
Ben hiç insan kaybetmedim...
Sadece zamanı geldiğinde, vazgeçmeyi bildim...

Banemin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Banemin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 08.04.11, 21:52   #3
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8758
Mesajlar: 30,600
Ettiği Teşekkür: 104508
Aldığı Teşekkür: 161279
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Patlıcanlı Tarifler

Alinazigin kiymalsi da güzel olur. Ben patlican oturtmasini da cok severim
__________________
Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 08.04.11, 22:33   #4
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,229
Ettiği Teşekkür: 85449
Aldığı Teşekkür: 125445
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Patlıcanlı Tarifler

Amanınnn ben cennete mi düştüm?

Patlıcan, patlıcan, patlıcan...


Sevmeyenler neler kaçırdığını bilmiyorlar. Kimler mi? O kendini bilir. Başharfi Smyrna




Teşekkürler Canan.
LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 08.04.11, 23:26   #5
Hotantu Kabilesinden

CadII - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 230
Mesajlar: 4,879
Ettiği Teşekkür: 16945
Aldığı Teşekkür: 25984
Rep Derecesi : CadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzel
Ruh Halim: Keyifli
Standart Cevap: Patlıcanlı Tarifler

Patlıcan her ne şekilde hazırlanırsa hazırlansın vazgeçemeyeceklerimden. Vallahi ağzımın suları aktı. Teşekkürleeerrr...
__________________
Bu güzel ülkede elbette özgürlük türküleri söylenecektir. Ve yine kardeşçe paylaşım olacaktır. Görsek de, görmesek de...

H.
CadII isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz CadII'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 01.03.12, 11:33   #6
...> Ata'm İzindeyiz <...

Türkü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2011
Konular: 16
Mesajlar: 3,143
Ettiği Teşekkür: 29442
Aldığı Teşekkür: 18608
Rep Derecesi : Türkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Keyifli
Standart Cevap: Patlıcanlı Tarifler

Çiğ bile yerim patlıcanı o derece severim yani

Buzlukta vardı patlıcanım tariflerden birini yapayımda akşama ziyafet çekelim.

Teşekkürler Canan.
__________________
Türkü isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Türkü'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 01.03.12, 12:11   #7
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8758
Mesajlar: 30,600
Ettiği Teşekkür: 104508
Aldığı Teşekkür: 161279
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Patlıcanlı Tarifler

Yaptığım yemeklerin resimleri gitmiş. Yeniden düzenlemeliyim

Afiyet olsun Türkü.
__________________
Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
Canan'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
patlıcanlı, tarifler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:58.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.