Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Sebze Yemekleri


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 15.06.11, 21:16   #1
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,229
Ettiği Teşekkür: 85449
Aldığı Teşekkür: 125444
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Yaz Yemekleri - Fırında Beşamel Soslu Sebze Tarifi




Malzemeler
  • 4 adet orta boy domates, soyulup doğranmış
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane (ya da varsa taze kekik+adaçayı)
  • 3 adet büyük yumurta
  • 4 adet büyük kabak
  • 3 adet dolmalık kırmızı biber
  • 2 adet büyük soğan
  • yarım bardak zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 2 adet büyük patlıcan
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı krema
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • tuz
  • karabiber
  • 2 bardak parmesan peyniri (veya çerkez peyniri gibi sert bir peynir)

Hazırlanışı:
Patlıcanları alacalı soyun.Kabak, patlıcan ve dolmalık biberleri halka halka doğrayın. Yarım su bardağına yakın zeytinyağını üstüne gezdirin. Hepsini folyo yayılmış 2 tepsiye koyun, tepsileri fırının üstten ve alttan üçüncü sıralarına yerleştirip 230C’de yarım saate yakın közleyin. (10 dakika daha tepsilerin yerlerini değişip közlemeye sürdürün.)

Sebzeler közlenirken soğanları ince, ince yemeklik doğrayın. Geniş bir tavaya soğanı, 2 yemek kaşığı zeytinyağını ve biraz tuzu ekleyip. Tavanın kapağını kapatıp ara, ara karıştırarak kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin. Sonra doğradığınız sarımsağı ekleyip kapağı alıp soğanın saldığı suyu çekdirin. Domatesleri ilave edip kısık ateşte kıvamlı bir domatesli sos elde edene dek pişirmeyei sürdürün. Piştikten sonra soğumaya bırakın.

Sebzelerinizi fırından çıkartıp kağıt havlunun üstüne alın. (sebzelerin sulu olmamaları lazım) bu arada beşamel sosu hazırlayın. Tereyağını tavaya alıp eritin. Unu ekleyip 3 dakika sürekli karıştırın. Sütü ve kremayı ilave edip sürekli karıştırarak kaynatın. Kaynayınca altını kısıp biraz daha karıştırın. Daha sonra 5 dakika soğumaya bırakın. 5 dakika sonra yumurtaları, peynirin üçte ikisini, tuzu ve karabiberi ilave edip karıştırın. Fırını 200C’ye getirin. Fırın kabını yağlayıp patlıcanları kabınıza alın. Üstüne çok az tuz, karabiber ekleyin. Patlıcanların üstüne domates sosunu serin. Domates sosunun üstüne beşamel sosun üçte ikisini serin. Beşamel sosun üstüne kabakları ve biberleri dizin. Kalan beşamel sosu üstüne dökün ve ayırdığınız peyniri beşamel sosun üstüne gezdirin. Yemeğinizi daha önceden ısınmış fırında 35 dakika pişirin, servis yapmadan önce 10 dakika oda sıcaklığında bekletin.


Afiyet Olsun


LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 15.06.11, 21:26   #2
» » » Çapulcu « « «

Banemin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jul 2009
Konular: 494
Mesajlar: 11,464
Ettiği Teşekkür: 42735
Aldığı Teşekkür: 74653
Rep Derecesi : Banemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Yaz Yemekleri - Fırında Beşamel Soslu Sebze Tarifi

Aşçı olan azıcıkta kıyma koyardı.


Yemiyorum... Şeyyy... Yapmıyorum...
__________________
Ben hiç insan kaybetmedim...
Sadece zamanı geldiğinde, vazgeçmeyi bildim...

Banemin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Banemin'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 15.06.11, 21:32   #3
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,229
Ettiği Teşekkür: 85449
Aldığı Teşekkür: 125444
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Yaz Yemekleri - Fırında Beşamel Soslu Sebze Tarifi

Banemin efendi, adı üzerinde Sebze Yemeği bu


Kıyma istiyorsan, et bölümüne hade
LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 15.06.11, 21:39   #4
Huysuz ve Tatlı Kadın

Duayen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 198
Mesajlar: 4,074
Ettiği Teşekkür: 51269
Aldığı Teşekkür: 25259
Rep Derecesi : Duayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisi
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Yaz Yemekleri - Fırında Beşamel Soslu Sebze Tarifi

Beşamel sosun tadını damağımda hissettim,nefis bir karışım olmuş,bu sosa her sebze yakışır doğrusu, ellerine sağlık kuzum

( Bu tariflerle evde kalmayacağın kesin )
__________________
Duayen isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
beşamel, dolmalık biber, karabiber, kekik, nane, peynir, sarımsak, tereyağ


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 17:44.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.