Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Sebze Yemekleri


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 23.05.12, 01:36   #1
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8758
Mesajlar: 30,600
Ettiği Teşekkür: 104503
Aldığı Teşekkür: 161279
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Isırgan Otu | Faydaları | Ondan Yapılan Yemekler



Yakıcı tüylere sahip olan ısırgan otunun, taze veya kurutularak tüketildiğinde birçok derde deva olduğu söylenir. Eski çağlarda sayısız hastalığın tedavisinde kullanılan ısırgan otunun günümüzde de bu özelliğinden yaygın olarak yararlanılıyor.





Isırgan, ısırgan otu olarak da bilinir. Isırgangiller familyasının Urtica cinsini oluşturan, gövdesi ve yaprakları yakıcı tüylerle kaplı 50 kadar otsu bitki türünün ortak adıdır. Isırganın vatanı Asyadır. Amerikaya İngilizler tarafından büyükbaş hayvan yemi olarak götürülen ısırgan, ılıman bölgelerda yaygın olarak yetiştirilir. Karşılıklı olarak dizilen dişli kenarlı ve oval biçimli yaprakları vardır. Yaprakların koltuğundan yeşilimsi renkli çiçek kümeleri çıkar. Yüksekliği bazen 1 m.yi aşan büyük ısırgan çok yıllık, yaklaşık 50 cm. yüksekliğindeki küçük ısırgan ise bir yıllıktır.


İlkbaharda toplanan ısırganların körpe yaprakları kuru ve havadar bir yerde demet halinde asılarak kurutulur. Daha sonra yapraklar dallarından koparılıp bir cam kavanoz içinde saklanabilir. Kurutulan ısırgan otu yaprakları ufalandıktan sonra çay gibi demlenerek tüketilebilir.








sırgan Otu, kökünden başlamak üzere, kökü, yaprakları, tohumları bile şifalı olan bir bitkidir. Egzema ve egzemaya eşlik eden baş ağrıları ısırgan otu çayı ile iyileştirililirler. Isırgan otu, böbrek ve mesane taşı oluşumuna karşı da kullanılabilir.

Böbrek hastalıkları ve zorlu baş ağrıları genellikle bir arada görülürler. Egzemalar genellikle dahili bir nedene dayandıklarından, onları içerden, kan temizleyici bitkilerle iyleştirmek gerekebilir.

Isırganotu, en başta gelen kan temizleyici ve aynı zamanda kan yaptırıcı bir bitkidir. Böylece, pankreas üzerinde de çok olumlu etkileri olduğu için, ısırganotu çayı ile kandaki şeker düzeyi düşürülebilir.





İdrar yolları hastalıkları ve iltihapları, da bitki çayı ile iyileştirilebilirler. Aynı zamanda da dışkılama kolaylıkları sağladığından, bir ilkbahar kürü için özellikle önerilir.
lkbaharda ve sonbaharda filizlendiğinde, onunla 4 haftalık bir çay kürü yapmak önemlidir.

Sabahları aç karnına, kahvaltıdan yarım saat önce bir bardak ve gün boyunca 1-2 bardak çayı yudumlanarak içilebilir. Bu tür çay kürlerinden sonra kişi kendini anlatılamayacak kadar iyi hissedebilir. Ayrıca bu çayın lezzeti hiç de kötü değildir. Ama duyarlı kişiler, ona biraz papatya veya nane ekleyerek, lezzetini ve kokusunu değiştirebilirler.

Isırganotu, karaciğer ve safra kesesi hastalıklarında, dalak hastalıklarında, solunum sistemi balgamlanmasında, mide kramplarında ve ülserlerinde, bağırsak ülserlerinde ve akciğer hastalıklarında öncelikle önerilir. Değerli etken maddeleri (Potasyum tuzları, organik asitler-formik asit, histamin, asetilkolin ve Vitamin C) alabilmek için, çay hazırlanırken, yapraklar yalnızca haşlanır (kaynatılmaz). Isırganotu, koruyucu olarak da günde bir bardak içilebilir.

Mikroplu hastalıklarda ve mikrop salgılanan hallerde de bitki çok iyi bir yardımcıdır. Belirli bir yaştan sonra bedendeki demir miktarı azalmaya başlar. Bu nedenle, yorgunluk ve bitkinlik halleri görülür, kişi yaşlandığını düşünmeye başlar ve verimliliği giderek azalır. Işte bu durumlarda, demir içerikli taze ısırgan otu ile çok olumlu sonuçlar alınabilir.

Bir ısırgan otu küründen sonra, kişi kendini çok kısa bir süre içerisinde eskiye oranla çok daha rahat hisseder, enerji ve çalısma gücü geri gelir, dış görünüm olarak da belirgin bir düzelme başlar. Safrakesesi rahatsızlığı ve kansızlık durumlarında da bitki çayı fayda sağlayacaktır. Ödemlerde, ısırganotu bedendeki fazla sıvıyı emerek büyük yararlar sağlar. Kan yaptırıcı özelliği sayesinde, kansızlık solgunluklarında, alyuvarlar eksikliğinde, anemi de yardımcı olur. Herhangi bir alerji rahatsızlığı çekenler (bahar nezlesi dahil) uzun bir süre ısırganotu çayı içebilirler. Bitki, soğuk algınlığına yatkınlığı önler, romatizma ve gut hastalıklarında yardımcı olur.
__________________
Canan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
13 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 23.05.12, 23:11   #2
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8758
Mesajlar: 30,600
Ettiği Teşekkür: 104503
Aldığı Teşekkür: 161279
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Isırgan Otu | Faydaları | Ondan Yapılan Yemekler



Isırgan, genç sürgünleri ve yaprakları yiyecek olarak tüketilen bir sebzedir. Ispanak gibi pişirilip tuz, biber, sirke veya limon suyu ile servis yapılır. Tek başına veya yumurta ile birlikte yağda kavrulduktan sonra üzerine yoğurt dökülerek hazırlanan yemeğine “borani” adı verilir. Tadı ıspanak kadar asitli değildir. Bu nedenle de kolay sindirilir.

Britanyanın bazı bölgelerinde ısırgandan bira yapılır. Isırgan pişirildiği veya kurutulduğu zaman zehirli özelliğini yitirir. Kırsal kesimlerde bol miktarda tüketilen ısırganı taze tüketebileceğiniz gibi, kurutarak kışın yemeğini yapabilir, ya da çayını demleyebilirsiniz.





Isırgan Otu Yemeği (Borani )



Bu yemeğin değişmez üçlüsü ısırgan otu, mısır unu ve sarımsaktır. Gerisini, kendi damak tadınıza göre şekillendirebilirsiniz.


Malzemeler
  • 1 kg. ısırgan otu
  • 2 yemek kaşığı tepeleme mısır unu
  • 4 diş orta boy sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tepeleme tam buğday unu (isteğe göre)
  • 1 adet orta boy kuru soğan (isteğe göre)
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı (isteğe göre)
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber (isteğe göre)
  • 1 çay kaşığı nane (isteğe göre)
  • Ameliyat eldiveni. İsterseniz kullanmayın! Sonra, demedi demeyin
Yapılışı
  • Operasyon için eldivenleriniz takın. Tahta üzerinde bıçak yardımıyla yapraklarını sap kısımlarından ayırın. Saplarını sakın atmayın! Bir gün lazım olur.
  • Nazik bir şekilde ezmeden yıkadığınız yaprakları 1,5 lt. (7.5 su bardağı) kaynamış suya atın. Boyasız keten ipliği ya da becerebiliyorsanız sapıyla bağlayarak demet haline getirdiğiniz sapları da ilave edin.
  • 15 dakika -ara sıra karıştırak- bir yandan da boş oturmayıp, soğan ve sarımsakları, unları hazırlayın.
  • Sapları çıkarıp atın. Blender ile ezip püre haline getirin. Eskiden ilistir denilen bakır süzgeçlerden el yordamı ile geçirilirdi.
  • Arzu ettiğiniz kıvama göre kısık ateşte kaynamakta olan püreye azar azar, önce mısır daha sonra buğday ununu topaklaştırmadan yedirin. Elek kullanırsanız daha iyi olur.
  • Bazı ısırgan türleri çok daha fazla su bırakır. Özellikle açık yeşil renkli olanları. Bu nedenle un miktarını artırabilir ya da azaltabilirsiniz.
  • Dörder parçaya böldüğünüz sarımsakları da ilave ederek 5 dakika daha pişirin.
Yemeğimiz artık hazır.
İsteğe göre seçtiğiniz malzemeleri kullanarak, zeytinyağında kavurup sos hazırlayabilirsiniz.

Bunu nasıl yapacağız diyorsanız:

Zeytinyağına soğanları ilave edip, 1 dakika kavurun. Sonra pul biber ve nane ekleyip, beklemeden porsiyonlara böldüğünüz ısırgan otu yemeğimizin üzerine boca ediniz.

Nasıl yenilir:


Elbette ki kaşıkla ya da mısır ekmeği bandırarak yenir.
Yanında kırmızı kuru soğan çok iyi gider.
Üzerinize dökmeyin! Neden mi? Çünki lekesi çok zor çıkıyor. En sevdiğim gömleğim şimdi evde temizlik bezi olarak hizmet veriyor.




Isırgan Otu çorbası




Çok besleyici bir çorba olan bu tarifini mutlaka sevdiklerinize yapın. Vakit geçirmeden onu birde böyle denemelisiniz, eminim ki çok beğeneceksiniz.


Malzemeler
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 yemek kaşığı buğday unu
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kase dolusu ısırgan otu
  • 1 bir miktar kereviz yaprağı
  • 2-3 adet yeşil taze sarımsak
  • Mısır özü ya da çiçek yağı ve tereyağı
  • Tuz, su

Yapılışı


Tencerenize sıvı yağ ile tereyağını koyup eritiniz ve içerisine ince, ince doğradığınız soğanları ekleyerek kavurunuz.
Mısır ununu, buğday ununu da ekleyip kavurma işlemine devam ediniz.
Daha sonra üzerine soğuk su ekleyip ağır, ağır karıştırırken kaynatmaya devam ediniz.
Çorba kıvamını bulmaya başladığında içerisine önceden çeşmenin altında bol su ile yıkadığımız, ayıklayıp (sirkeli suda da bekletip durularsanız mikropların tamamen yok olmasını sağlarsınız) ince, ince doğradığınız ısırgan otu yapraklarıyla, doğranmış taze sarımsak ile kereviz yapraklarını da ekleyerek birkaç dakika daha kaynatınız.
Sıcak olarak servis ediniz.

Afiyet olsun.

__________________
Canan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
13 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 23.05.12, 23:21   #3
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8758
Mesajlar: 30,600
Ettiği Teşekkür: 104503
Aldığı Teşekkür: 161279
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Isırgan Otu | Faydaları | Ondan Yapılan Yemekler


Yumurtalı Isırgan Kavurması





Malzemeleri
  • 1 kg. ısırgan otu
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yumurta
  • Tuz, karabiber
  • çiçek yağı

Hazırlanışı


Isırganları bıçakla irice parçalayın. Tencereye doğranmış soğanları ve sarımsakları sıvıyağ ile hafifçe soteleyin.
Isırganları üzerine ekleyin.Isırganları yumuşayıncaya kadar pişirin.En son tuz ve karabiber ekleyip üzerine yumurtaları
kırın. Karıştırıp pişirin. Daha sonra üzerine yoğurt dökerek ve kırmızı biber ekleyerek servis yapın.






Isırgan Otu Salatası





  • Isırgan otunu ayıklayın ve bol su ile yıkayın.
  • Taze soğanı temizleyin. Dereotu ve maydanozun yapraklarını ayıklayın.
  • Taze soğanı doğrayın.
  • Derin bir karıştırma kabının içinde limon, zeytinyağ ve tuzu karıştırın.
  • Isırgan otu, taze soğan, dereotu ve maydanozu sosla harmanlayın.
  • Salata kaselerine paylaştırın, üzerine lor peyniri serpin.
Bu salatada lor peyniri yerine tulum peyniri de kullanabilirsiniz. Servis ederken bir kaç siyah zeytin tabağa çok yakışıyor




__________________
Canan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
12 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.05.12, 20:30   #4
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8758
Mesajlar: 30,600
Ettiği Teşekkür: 104503
Aldığı Teşekkür: 161279
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Isırgan Otu | Faydaları | Ondan Yapılan Yemekler


Isırgan Otlu Tava Böreği



Malzemeleri

  • 2 yufka
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 300 gr ısırgan otu
  • 1 küçük soğan
  • tuz, bir yemek kaşığı salça.

Hazırlanışı

Isırgan otu iyice yıkanıp sıcak suda bekletilir, yumuşayınca bir tavada soğanı kavrulur. Salça ve ısırgan otu eklenerek pişirilir.
Süt, yumurta ve yağ bir kapta karıştırılır.
Teflon tavaya biraz yağ sürülüp bir yufka dışarı sarkacak şekilde serilir ve karışımdan sürülür.
Diğer yufkanın yarısı parçalanarak serilir, süt karışımından ara ara sürülür.
Üzerine pişirmiş olduğumuz ısırgan otu serilir.
Kalan yarım yufka yine süt karışımından sürülerek serilir.
Sarkan yufkalarla üstü iyice sarılır ve orta ateşte iyice kızarıncaya kadar kızartılır, ters çevirilerek tekrar diğer tarafı kızartılır.
Dilimleyerek servis yapılır.




Isırgan Otu Böreği





Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 1 adet yumurta
  • 1 bardak süt
  • 1/2 bardak sıvı yağ


Harç için
  • 2 demet ısırganotu
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 kahve fincanı süt
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • Tuz
  • Karabiber

Yapılışı

Isırgan yapraklarını ayıklayıp, yıkayın. Süzgeçte bekletin.Üzerlerine bir çay kaşığı tuz atın. Ovarak, suyunu sıkın. Tabağa alın.Çiğ ısırganotlarının içine unu, yumurta sarısını, sütü ve karabiberi ekleyin. Margarini koyup, elinizle iyice karıştırın. Kenarda bekletin.Ayırdığınız yumurta beyazı ile 1 yumurtayı, süt ve sıvı yağ ile çırpın.
Yufkayı tezgaha serin. Hazırladığınız sostan her tarafına sürün. Isırganların yarısını yufkanın ortasına yerleştirin. Yufkanın iki yanını içe doğru katlayarak, büyükçe bir rulo yapın. Üzerine sostan sürün. İkinci yufkaya da aynı işlemi yapın. Yağlanmış bir tepsiye koyun. 175 derecedeki fırında pişirin.

Dikkat!
Isırganotunu ayıklarken mutlaka eldiven kullanın. Ayrıca ısırganları pişirmeyin. Kanı temizlediği için baharda mutlaka birkaç sefer ısırganotu yemek gerekir.


Derleme.
__________________
Canan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
14 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.05.12, 23:27   #5
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,229
Ettiği Teşekkür: 85449
Aldığı Teşekkür: 125445
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Isırgan Otu | Faydaları | Ondan Yapılan Yemekler

Ufakken anneannemle kira giderdik. Anneannem madimak ve isirgan otu toplar sonra da yemegini yapardi.

Fark ettim ki, uzun zaman olmus yemiyeli

Ellerine saglik Canan.
LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
11 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.05.12, 23:30   #6
Cehennem Yolcusu

SerseriGezgin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2011
Yaş: 35
Konular: 1627
Mesajlar: 7,856
Ettiği Teşekkür: 27777
Aldığı Teşekkür: 34840
Rep Derecesi : SerseriGezgin şöhret ötesinde bir itibarı vardırSerseriGezgin şöhret ötesinde bir itibarı vardırSerseriGezgin şöhret ötesinde bir itibarı vardırSerseriGezgin şöhret ötesinde bir itibarı vardırSerseriGezgin şöhret ötesinde bir itibarı vardırSerseriGezgin şöhret ötesinde bir itibarı vardırSerseriGezgin şöhret ötesinde bir itibarı vardırSerseriGezgin şöhret ötesinde bir itibarı vardırSerseriGezgin şöhret ötesinde bir itibarı vardırSerseriGezgin şöhret ötesinde bir itibarı vardırSerseriGezgin şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Ruhsuz
Standart Cevap: Isırgan Otu | Faydaları | Ondan Yapılan Yemekler

Yok artık ısırgan otunun da yemeğimi oluyor.

Dili damağı yakmazmı..
SerseriGezgin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
11 Üyemiz SerseriGezgin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.05.12, 23:42   #7
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8758
Mesajlar: 30,600
Ettiği Teşekkür: 104503
Aldığı Teşekkür: 161279
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Isırgan Otu | Faydaları | Ondan Yapılan Yemekler

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi LaLe Mesajı göster
Ufakken anneannemle kira giderdik. Anneannem madimak ve isirgan otu toplar sonra da yemegini yapardi.

Fark ettim ki, uzun zaman olmus yemiyeli

Ellerine saglik Canan.
Çevremizde pek çok ısırgan otu var. Geçenlerde eşim koparayım da yemeğini yapar mıyız dedi; benden evet ya da hayır hiçbir ses çıkmayınca o da koparmadı. Kendisi, Ordu'da görevdeyken çok yemiş ve beğenmiş.

Ben hiç yemedim LaLe..

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi SerseriGezgin Mesajı göster
Yok artık ısırgan otunun da yemeğimi oluyor.
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi SerseriGezgin Mesajı göster


Dili damağı yakmazmı..

Hafif haşlayınca, ya da kavurunca dili damağı yakmıyormuş Serseri
__________________
Canan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
11 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.05.12, 10:12   #8
...> Ata'm İzindeyiz <...

Türkü - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2011
Konular: 16
Mesajlar: 3,143
Ettiği Teşekkür: 29442
Aldığı Teşekkür: 18608
Rep Derecesi : Türkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmedeTürkü muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Keyifli
Standart Cevap: Isırgan Otu | Faydaları | Ondan Yapılan Yemekler

Karadenizde her evde yemeği yapılıyor. Hatta sıcakken içine mısır ekmeği doğrayıp yiyorlar. İlk gördüğümde görüntü hoşuma gitmemişti ama mecbur kaldığım için yemiştim,ön yargılı davrandığımı ilk kaşığı mideme indirdiğimde anladım. Gayet güzel bir lezzet.

Bir ara kaynatıp suyu ile cilt temizliği yapanları çok duymuştum.

Doğanın bizlere sunduğu hediyelerden biri olan ısırgan tanıtımı için teşekkürler.
__________________
Türkü isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Türkü'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.05.12, 13:42   #9
« En Akıllı Bızdık »

Rukia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2012
Konular: 177
Mesajlar: 2,161
Ettiği Teşekkür: 9248
Aldığı Teşekkür: 15483
Rep Derecesi : Rukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura aboutRukia has a spectacular aura about
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Isırgan Otu | Faydaları | Ondan Yapılan Yemekler

Isırgan yemeğini benim de babaannem çok yapardı. Onları kendi toplar, yoğurtlu ve daha bir çok çeşidini yapardı.

8-9 yaşlarımdayken o toplarken ben de giderdim yanında. Onlara değdiğim zamanki kaşıntıyı ve yanmayı hiç unutmam.


Tadı da çok güzeldir. Yararları da fazlasıyla var.


Teşekkürler Canan.
Rukia isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Rukia'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.05.12, 13:59   #10
Uzman Üye

Gece - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Nov 2011
Konular: 71
Mesajlar: 1,093
Ettiği Teşekkür: 5338
Aldığı Teşekkür: 6891
Rep Derecesi : Gece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmedeGece muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Cap Canli
Standart Cevap: Isırgan Otu | Faydaları | Ondan Yapılan Yemekler

Karadenizli bir komşum çok çeşitli yemeğini yapardı...
Bütün şekillerde yedim...

Ama severek mi, değil...

Ayrıca belirteyim ağzı da yakmıyor....

Payaşım için teşekkürler Canan...
__________________
"Aşk nasıl da kırılgan, sus dedim ama olmadı
Kalbimden ismin geçti , kimseler duymadı"
Gece isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Gece'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
faydaları, isırgan


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:11.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.