Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Sebze Yemekleri


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 18.11.2012, 15:51   #1
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Fırında Karnıbahar



Fırında Karnıbahar


Malzemeler:
  • 1 adet karnıbahar
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Karabiber
  • Tuz


Yapılışı:
  1. Karnıbaharı çiçek çiçek ayırın ve haşlayın.
  2. Haşladığınız karnabahara karabiber ve tuzunu ekleyip, fırın tepsisine yerleştirin.
  3. İnce ince kıydığınız maydanozlarıda karnabaharlara karıştırın.
  4. Yoğurt, zeytinyağı, yumurta ve unu çırpıp karnabaharların üzerine dökün.
  5. Rendelenmiş kaşar peynirinide en üste serpin ve önceden ısıtılmış 200 C fırında, üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  6. Dilimleyin ve sıcak olarak servis edin.

Afiyet Olsun

  Alıntı ile Cevapla
Eski 18.11.2012, 15:54   #2
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Fırında Karnıbahar

Yumurtayı nerden çıkarttınız yine ya..

* * *

Kıymalısı çok daha güzellll... Fırına koyarken ince dilimlenmiş domates ve biber de serpilip, domatesler yandı yanacak kıvama kadar pişirildiğinde, yeme de yanında yat..
__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 18.11.2012, 16:06   #3
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Fırında Karnıbahar

Kıymalısı da çok güzel, fakat bu şekilde olanı da bir dene ReaL, eminim seveceksin.

Özellikle et türü yemeklerin yanında garnitür olarak kullanılabilinir.
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 18.11.2012, 16:09   #4
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Fırında Karnıbahar

Yumurta var, kokabilir..

Bol karabiber döküp o çiğsi çiğsi kokan yumurta kokusunubertaraf edip yiyebilirim anca..
__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 18.11.2012, 20:17   #5
Çevrimdışı
Basakca
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Fırında Karnıbahar

Real'inde dediği gibi kıymalısı favorimdir.
Bu şekilde de denemek lazım. Karnıbahar mevsimi geldi nasıl olsa.

Teşekkürler Lale.





  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 18.11.2012, 20:22   #6
Çevrimdışı
ala'turka
Yasaklı Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Fırında Karnıbahar

Yemek değil, ilaç sanki mübarek
Bol bol yemek lazım
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz ala'turka'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 22.12.2012, 18:14   #7
Çevrimdışı
Sevda
Dönersen Islık Çal..

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Fırında Karnıbahar

Karnıbahar'ın her türlüsünü çok severim. Bu da güzel bir tarif.

Teşekkürler Lalecim.
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Sevda'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 22.12.2012, 19:36   #8
Çevrimdışı
Heliosaga
Cehennem Yolcusu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Fırında Karnıbahar

Akrabası olan brokoli'den çok nefret etsemde dün tattığım yemek olur kendileri.. sadece fırında olanını severim diğer türlüsünü sevmem
__________________
Never fade away...
  Alıntı ile Cevapla
Heliosaga'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 23.02.2013, 23:52   #9
Çevrimdışı
Ekin
Başına Buyruk

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Fırında Karnıbahar

Fırın Karnabahar





Malzemeler:




  • 1 adet orta boy karnabahar
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 3 adet taze soğan
  • 1 adet sarımsak
  • 1 adet Et Bulyon
  • ½ su bardağı ceviz
  • 4 yemek kaşığı margarin
  • 1 su bardağı su
  • Karabiber
  • 1 su bardağı rende kaşar (üzeri için)

Hazırlanışı:
  • Karnabaharları sirkeli suda haşlayın.
  • Tavada margarini kızdırıp içine kıyılmış taze soğanları, iri cekilmiş cevizi ve karabiberi koyup kavurun.
  • En son olarak içine Et Bulyon ve sarımsak koyup bir taşım kaynatın.
  • Haşlanmış karnabaharları fırın tepsisine koyup üzerine sosu dökün.
  • En son üstüne rende kaşar serpin.
  • Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında peynirler erinceye kadar kızartıp sıcak olarak servis edin.



__________________
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Ekin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 24.02.2013, 05:24   #10
Çevrimdışı
Gulbade
DadLuCadI..

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Fırında Karnıbahar

Karnıbaharı her türlü yerim...

Teşekkürler Lale'ciğim...

Paylaşımını deniycem...
__________________
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
karabiber, karnıbahar, kaşar peyniri, maydanoz, zeytinyağ


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 15:58.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.