Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Sebze Yemekleri


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 22.11.12, 15:17   #1
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8758
Mesajlar: 30,602
Ettiği Teşekkür: 104514
Aldığı Teşekkür: 161279
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Red face Kıymalı Kapuska | Zeytinyağlı Kapuska


Kıymalı Kapuska


Malzemeler

1 kg lahana
250 gr kıyma
2 adet orta boy soğan
2 adet kırmızı biber
1 çorba kaşığı dolusu domates salçası
2 tatlı kaşığı tuz
4 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım su bardağı su
Pul biber (acı)

Yapılışı:

Lahana, yaklaşık yarım parmak kalınlığında olacak şekilde ince ince doğranır.
Kırmızı biberler ve soğan minik küpler halinde doğranır.
Soğan ve kıyma, sıvıyağda sotelenir. Üzerine salça eklenir, kavurmaya devam edilir. Kırmızı biberler de eklenir.
İnce ince doğranmış lahanalar (4-5 kısıma ayrılır) azar azar tencereye ilave edilir ve kavurulur (lahananın hacmi azalınca yeniden üzerine lahana ilave edilir)
Kavrulup hacimce azalan lahanaların üzerine, yarım su bardağı su ve yeteri kadar tuz ilave edilir (acı pul biberi bu aşamada ekleyebilirsiniz).
Lahanalar yumuşayıncaya kadar pişirilir.

Pemberehber.com




Zeytinyağlı Kapuska

Malzemeler

  • 1kg. lahana
  • 1çay bardağı zeytinyağ
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 3 adet domates (kabuğu soyulmuş)
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • 1.5 yemek kaşığı pirinç ( ben daha çok koyuyorum)
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 3 su bardağı kaynar su
Yapılışı

Lahanayı küçük kare parçalar şeklinde doğrayın.Küçük bir kasede 1 fincan pirinci ıslatın.Tencereye zeytinyağını ve soğanları koyarak pembeleşinceye kadar kavurun. Ardından soyulmuş domatesleri ve salçayı da ilave ederek biraz daha kavurun. 3 su bardağı kaynar suyu ilave edin ve nar ekşisini, pulbiberi, tuzunu, şekeri de katarak iyice karıştırın. Su kaynadıktan sonra doğramış olduğunuz lahanaları koyun. Yaklaşık 10 dk sonra pirinçleri ilave edin.


Notum: Kapuskayı sık yapmam ama ben, prinçleri ıslatmadan, yıkayıp, lahanalarla birlikte yemeğe ilave ediyorum.

Nar ekşisi de koymuyorum, yerken, limon sıkarak yiyorum
Nar ekşilisini de denemem lazım.

Pemberehber.com
__________________
Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 22.11.12, 15:27   #2
Huysuz ve Tatlı Kadın

Duayen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 198
Mesajlar: 4,074
Ettiği Teşekkür: 51269
Aldığı Teşekkür: 25259
Rep Derecesi : Duayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisi
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Kıymalı Kapuska | Zeytinyağlı Kapuska

Kapuskayı her iki türlüde çok severim,ben bol acılısını yaparım
Size birde püf noktası vereyim,eminim biliyorsunuzdur bunuda.
Lahanaları öncesinde bir miktar haşlayıp sonra harcıyla pişirirsek,pişme süreci kısalmış ve lahanalarda lokum gibi pişmiş olur
Teşekkürler Canancım
Duayen isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Duayen'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 22.11.12, 15:33   #3
İlk "O" Kuldan Terk

Yorgun Yürek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2012
Yaş: 36
Konular: 40
Mesajlar: 464
Ettiği Teşekkür: 2680
Aldığı Teşekkür: 2536
Rep Derecesi : Yorgun Yürek Karimasını arttırmak için doğru yerdeYorgun Yürek Karimasını arttırmak için doğru yerdeYorgun Yürek Karimasını arttırmak için doğru yerdeYorgun Yürek Karimasını arttırmak için doğru yerdeYorgun Yürek Karimasını arttırmak için doğru yerdeYorgun Yürek Karimasını arttırmak için doğru yerdeYorgun Yürek Karimasını arttırmak için doğru yerdeYorgun Yürek Karimasını arttırmak için doğru yerdeYorgun Yürek Karimasını arttırmak için doğru yerdeYorgun Yürek Karimasını arttırmak için doğru yerdeYorgun Yürek Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: Uykucu
Standart Cevap: Kıymalı Kapuska | Zeytinyağlı Kapuska

Çocukluğumun vazgeçilmez yemeği imiş . Teşekkürler.
__________________
Tavsiyemdir ; Herkesin damarına bas ama benimkinden zıplayarak geç ...
Yorgun Yürek isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Yorgun Yürek'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 22.11.12, 15:45   #4
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8758
Mesajlar: 30,602
Ettiği Teşekkür: 104514
Aldığı Teşekkür: 161279
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Kıymalı Kapuska | Zeytinyağlı Kapuska

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Duayen Mesajı göster
Kapuskayı her iki türlüde çok severim,ben bol acılısını yaparım
Size birde püf noktası vereyim,eminim biliyorsunuzdur bunuda.
Lahanaları öncesinde bir miktar haşlayıp sonra harcıyla pişirirsek,pişme süreci kısalmış ve lahanalarda lokum gibi pişmiş olur
Teşekkürler Canancım
Duayenciğim, lahanaları biraz haşlama olayını düşünmedim değil. Lakin, hiç uygulamadım; hem biraz da vitamini kaçmasın diye düşündüm

Teşekkürler...
__________________
Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 22.11.12, 15:48   #5
Uzman Üye

C.Doğan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2012
Konular: 95
Mesajlar: 1,180
Ettiği Teşekkür: 27576
Aldığı Teşekkür: 5607
Rep Derecesi : C.Doğan has a spectacular aura aboutC.Doğan has a spectacular aura aboutC.Doğan has a spectacular aura aboutC.Doğan has a spectacular aura aboutC.Doğan has a spectacular aura aboutC.Doğan has a spectacular aura aboutC.Doğan has a spectacular aura aboutC.Doğan has a spectacular aura aboutC.Doğan has a spectacular aura aboutC.Doğan has a spectacular aura aboutC.Doğan has a spectacular aura about
Ruh Halim: Cok Yorgun
Standart Cevap: Kıymalı Kapuska | Zeytinyağlı Kapuska

Kapuska çocukluğumda kabus gibi gelirdi bana. Bugün sadece sebze yemeği olduğu için zorla yemeye çalışıyorum.

Paylaşım için teşekkürler Canan.
__________________
C.Doğan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz C.Doğan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
kapuska, kıymalı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kıymalı Lahana Dolması Umutgüneşi Et Yemekleri 2 12.11.09 17:39


WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:26.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.