Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Sebze Yemekleri


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 05.12.12, 23:56   #1
Müdavim

Basakca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Konular: 2209
Mesajlar: 11,973
Ettiği Teşekkür: 79777
Aldığı Teşekkür: 77685
Rep Derecesi : Basakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Ruhsuz
Standart Balkan Yemeklerinden | Kıkırtma Tarifi

Kıkırtma Tarifi




Malzemeler:


  • 1 kg patates (rendelenmiş)
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet rendelenmiş soğan (4-5 sap çok ince kıyılmış yeşil soğan da kullanılabilir)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı kurutulmuş kekik
  • 3 çorba kaşığı kıyılmış dereotu, maydanoz, taze nane
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı (2 adet tavayı yağlamak için)


Yapılışı:


Karıştırma kabına yağ hariç, tüm malzemeleri koyup güzelce karıştırın.
Tavaya iki yemek kaşığı sıvıyağı dökerek, tavanın her tarafına yayılmasını sağlayın.
Karıştırdığınız malzemeyi tavaya döküp eşit şekilde dağıtın.
Orta ısılı ateşin üzerinde önce alt kısmını kızartıp, sonra ters çevirerek üstte kalan kısmı kızartın.
Düz bir servis tabağına çıkartıp, sıcak halde iken dilimleyerek servis yapabilirsiniz.


Afiyet Olsun.




Not: Bulgaristan’ın bazı yörelerinde adı “Kazıma-Gazıma” olarak bilinen patates ve soğan karışımı ile yapılan yemeğin benzeridir. Bu tarz pişirmenin farkı içine yumurta,un, karabiber, nane katılmamasıdır. Bu tarz pişirmede tava üzerindeki karışımın yüksekliğinin (piştikten sonraki halinin) 1 parmak kalınlığından az olması mutlaka önerilir.





Basakca isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 16.03.13, 12:53   #2
☆ hayy-ı meyyit ☆

Anjelik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2012
Yaş: 39
Konular: 20
Mesajlar: 461
Ettiği Teşekkür: 3287
Aldığı Teşekkür: 2784
Rep Derecesi : Anjelik Karimasını arttırmak için doğru yerdeAnjelik Karimasını arttırmak için doğru yerdeAnjelik Karimasını arttırmak için doğru yerdeAnjelik Karimasını arttırmak için doğru yerdeAnjelik Karimasını arttırmak için doğru yerdeAnjelik Karimasını arttırmak için doğru yerdeAnjelik Karimasını arttırmak için doğru yerdeAnjelik Karimasını arttırmak için doğru yerdeAnjelik Karimasını arttırmak için doğru yerdeAnjelik Karimasını arttırmak için doğru yerdeAnjelik Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: Kotu Cocuk
Standart Cevap: Balkan Yemeklerinden | Kıkırtma Tarifi

Çiğ patates nasıl pişiyor, yumurta önce pişer...

Bizde yumurta kızardıktan sonra içine kızarmış patates atardık, eski günler geldi aklıma

Ellerinize sağlık Basakca.. Çok tesekkürler.
__________________
Anjelik isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Anjelik'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 16.03.13, 13:32   #3
Süper Üye

Limon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2012
Konular: 203
Mesajlar: 2,649
Ettiği Teşekkür: 2192
Aldığı Teşekkür: 12323
Rep Derecesi : Limon isimli üye Tecrübe puanını kapatmıştır.
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Balkan Yemeklerinden | Kıkırtma Tarifi

Ben ismini sevdim
__________________
Limon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Limon'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 16.03.13, 16:33   #4
Dönersen Islık Çal..

Sevda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Feb 2012
Konular: 842
Mesajlar: 7,418
Ettiği Teşekkür: 33025
Aldığı Teşekkür: 38382
Rep Derecesi : Sevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardırSevda şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Melek Gibi
Standart Cevap: Balkan Yemeklerinden | Kıkırtma Tarifi

Yaparım ben bunu, yerim ama sonra. O yüzden hiç yapmayayım.

Teşekkürler Başakça.
Sevda isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Sevda'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 16.03.13, 16:36   #5
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8766
Mesajlar: 30,624
Ettiği Teşekkür: 104546
Aldığı Teşekkür: 161333
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Balkan Yemeklerinden | Kıkırtma Tarifi

Görüntü muhteşem.. Ama adı
__________________
Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
balkanlar, dereotu, gazıma, karabiber, kazıma, kurutulmuş kekik, kıkırtma, kıyılmış, maydanoz, nane, parmak kalınlığı, pul biber, rendelenmiş soğan, yeşil soğan, zeytinyağı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Anıtkabir'deki Müzede Sergilenen Tablo ve Büstler ReaL Atatürk'e Ait Fotoğraf, Resim ve Özel Eşyalar 19 09.12.19 00:34
Balkanlar'da Osmanlı Fethi Ekin Türk Tarihi 2 07.03.16 22:00
Doğal Antibiyotik Tarifi Kartal Alternatif Tıp 11 01.05.15 01:52
Aşkın Tarifi Umutgüneşi Duygularımız 25 26.07.13 10:22
Erman Toroğlu'ndan Pastırma Tarifi ReaL Komik ve İlginç Videolar 1 23.02.09 09:55


WEZ Format +3. Şuan Saat: 14:12.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.