Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Sebze Yemekleri


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 15.12.2012, 23:37   #1
Çevrimdışı
Basakca
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Kaçamak Tarifi

Kaçamak





Malzemeler:

  • 500 gr mısır unu
  • 5 adet küçük boy patates
  • 150 gr tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 7 su bardağı su (isteğe göre 6 su bardağı olabilir)
  • Bir tutam tuz
  • Pul biber
Yapılışı:

Patatesler küp şeklinde doğranır. Sıvı yağda hafif kavrulur. Su ilave edilerek pişirilir. Mısır unu ve tuz ilave edilerek, kısık ateşte tahta kaşıkla koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirilir. Tepsiye alınarak kaşıkla şekil verilir. Eritilmiş kızgın tereyağın içine pul biber atılarak üzerine gezdirilir.


Afiyet olsun.










  Alıntı ile Cevapla
19 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 15.12.2012, 23:42   #2
Çevrimdışı
Sevda
Dönersen Islık Çal..

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kaçamak Tarifi

Kaçamak deyince Kilo kaçamağıymış

Mısır unu güzel bir tat verebilir , teşekkürler Başakça.
  Alıntı ile Cevapla
14 Üyemiz Sevda'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 15.12.2012, 23:45   #3
Çevrimdışı
LaLe
Ne Mutlu Türküm Diyene

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kaçamak Tarifi

Anneannem bunun bir benzerini patatessiz yapıyor. Ama içine şeker koyup, üzerine de yağ döküyor.
  Alıntı ile Cevapla
13 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 16.12.2012, 00:12   #4
Çevrimdışı
Duayen
Huysuz ve Tatlı Kadın

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kaçamak Tarifi

Benimde buna benzer bir tarifim var
Patatesleri çentikleyerek doğruyorsunuz,Tereyağını tavaya koyup eritiyorsunuz,,çentikleyerek doğradığınız patatesleri tereyağında kavurmaya başlıyorsunuz..Bu arada sürekli etrafı kolaçan ediyorsunuz..patateslerin kavrulduğuna kanaat getirdiğinizde,bol karabiberini ekleyip,kolesterolunüzün
durumuna göre yumurtaları ekleyip kavurmaya devam ediyorsunuz..son kez etrafı kolaçan edip kimsenin olmadığına kanaat getirdiğinizde,canınızın çektiği bir içeceği ve taze ekmeği alıp yemeğe yumuluyorsunuz...Benim ağabeyim gibi, bu yemeğe düşkünlüğü olanlardan uzak durmak adına sürekli ortalığı kolaçan etmeniz gerekiyor,yoksa yemeğe uzaktan bakınmaktan öteye gidemiyeceğniz bilmeniz gerekiyor
  Alıntı ile Cevapla
12 Üyemiz Duayen'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 18.12.2012, 00:28   #5
Çevrimdışı
Türkü
...> Ata'm İzindeyiz <...

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kaçamak Tarifi

İsmi ilğinç, kesin bir hikayesi vardır. Karadeniz yöremizden olsa gerek bu yemek çünkü mısır unu genelde oralarda daha çok kullanılıyor.

Yapımı oldukça basit,umarım lezzetide yerindedir.Notumu aldım.

Teşekkürler Başakca ve Duayen.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz Türkü'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.01.2015, 16:42   #6
Çevrimdışı
Liaaa
Geciken gözyaşı hiçbir şey çözmez...

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kaçamak Tarifi

Patates püresi sanki.

''En sevdiğim kaçamak tı..'' Bu söz yemeğin önüne geçer.

Teşekkürler Başakça.

__________________
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Liaaa'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.01.2015, 18:08   #7
Çevrimdışı
Çengelli İğne
«... Beklenen Şarkı ...»

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kaçamak Tarifi

Kolaymış bu hafta sonu deneyeceğim teşekkürler.
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Çengelli İğne'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.01.2015, 18:53   #8
Çevrimdışı
Asena
» Memleket Delisi «

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kaçamak Tarifi

İsminide, tarifinide unutmam
İlk fırsatta deneyeceğim
Teşekkürler
__________________
•*¨`*•.¸¸.•´*¨`*•K.Atatürk•*¨`*• .¸¸.•´*¨`*•
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Asena'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.01.2015, 20:17   #9
Çevrimdışı
Tanıdık
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kaçamak Tarifi

Başlığı görünce yok daha neler dedim idi. Bunu ben yapabilirim ki.
__________________
Bizde bilirdik kıkırdak fıkırdak olmasını...Ama kalbe en güzel hüzün yakışıyordu, bizde onu bastık sinemize...

Tanıdık
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Tanıdık'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.01.2015, 21:15   #10
Çevrimdışı
Ekin
Başına Buyruk

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kaçamak Tarifi

Başlığı görünce yine bana göre bir tarif dedim.

Basit kolay ve lezzetli gibi geldi. Teşekkürler...
__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Ekin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
balkan yemeklerinden, kaçamak, karıştırılır, kavrulur, küçük boy patates, küp küp kesilir, mısır unu, pul biber, sıvı yağ, tereyağı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 20:55.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.