15.12.2012, 23:37 | #1 |
Çevrimdışı
|
Kaçamak Tarifi
|
15.12.2012, 23:42 | #2 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Kaçamak Tarifi
Kaçamak deyince Kilo kaçamağıymış
Mısır unu güzel bir tat verebilir , teşekkürler Başakça. |
15.12.2012, 23:45 | #3 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Kaçamak Tarifi
Anneannem bunun bir benzerini patatessiz yapıyor. Ama içine şeker koyup, üzerine de yağ döküyor.
|
16.12.2012, 00:12 | #4 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Kaçamak Tarifi
Benimde buna benzer bir tarifim var
Patatesleri çentikleyerek doğruyorsunuz,Tereyağını tavaya koyup eritiyorsunuz,,çentikleyerek doğradığınız patatesleri tereyağında kavurmaya başlıyorsunuz..Bu arada sürekli etrafı kolaçan ediyorsunuz..patateslerin kavrulduğuna kanaat getirdiğinizde,bol karabiberini ekleyip,kolesterolunüzün durumuna göre yumurtaları ekleyip kavurmaya devam ediyorsunuz..son kez etrafı kolaçan edip kimsenin olmadığına kanaat getirdiğinizde,canınızın çektiği bir içeceği ve taze ekmeği alıp yemeğe yumuluyorsunuz...Benim ağabeyim gibi, bu yemeğe düşkünlüğü olanlardan uzak durmak adına sürekli ortalığı kolaçan etmeniz gerekiyor,yoksa yemeğe uzaktan bakınmaktan öteye gidemiyeceğniz bilmeniz gerekiyor |
18.12.2012, 00:28 | #5 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Kaçamak Tarifi
İsmi ilğinç, kesin bir hikayesi vardır. Karadeniz yöremizden olsa gerek bu yemek çünkü mısır unu genelde oralarda daha çok kullanılıyor.
Yapımı oldukça basit,umarım lezzetide yerindedir.Notumu aldım. Teşekkürler Başakca ve Duayen.
__________________
|
20.01.2015, 16:42 | #6 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Kaçamak Tarifi
Patates püresi sanki. |
20.01.2015, 18:53 | #8 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Kaçamak Tarifi
İsminide, tarifinide unutmam
İlk fırsatta deneyeceğim Teşekkürler
__________________
•*¨`*•.¸¸.•´*¨`*•K.Atatürk•*¨`*• .¸¸.•´*¨`*• |
20.01.2015, 20:17 | #9 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Kaçamak Tarifi
Başlığı görünce yok daha neler dedim idi. Bunu ben yapabilirim ki.
__________________
Bizde bilirdik kıkırdak fıkırdak olmasını...Ama kalbe en güzel hüzün yakışıyordu, bizde onu bastık sinemize...
Tanıdık |
20.01.2015, 21:15 | #10 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Kaçamak Tarifi
Başlığı görünce yine bana göre bir tarif dedim. |
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
balkan yemeklerinden, kaçamak, karıştırılır, kavrulur, küçük boy patates, küp küp kesilir, mısır unu, pul biber, sıvı yağ, tereyağı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |