Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Sebze Yemekleri


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 20.12.12, 19:28   #1
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,229
Ettiği Teşekkür: 85449
Aldığı Teşekkür: 125445
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Boranı (Borani) Nedir? | Boranı Tarifi (Urfa Yöresi)

Boranı





-Ispanak Boranı-


Boranı, Anadolu'nun çeşitli yörelerinde farklı şekillerde hazırlanan bir yemek türüdür. Kırşehir'de ayva ve parça et ile ile yapılır. Hem tatlı hem de acı bir tadı olduğu için oldukça ilginç bir yemek olarak Kırşehir'de halen yapılmaktadır. Kahramanmaraş'ın bazı köylerinde ise boranı bir çorba türüdür. Pazı yaprağı (pancar yaprağı), ıspatan, yarpuz ince ince doğranır, sonra sıcak suda haşlanır, daha sonra bulgurla birlikte suyu çekilene kadar pişirilir, içerisine dövülmüş sarımsak ve ayran katılarak servis edilir. Soğuk ve iştah açıcıdır.



Patates Boranı




Yalvaç ve Mecitözü civarlarında ise boranı, ıspanaklı ve fasulyeli olmak üzere iki çeşittir. İçerisine bulgur katılarak haşlanmak suretiyle pişirilir. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağı dökülerek servis edilir. Genellikle kuru soğan ile birlikte tüketilir.

Ankara'nın Elmadağ İlçesinde ayva kompostosuna boranı adı verilir.


Kaynak







Borani (Urfa Yöresinden)

Pişirme Süresi: 60 dk
Hazırlama Süresi: 30 dk


Malzemeler
  • 1 kg pazının kök kısımları
  • 1 soğan
  • 500 gr kuzu eti
  • 100 gr nohut
  • 100 gr ince bulgur
  • 100 gr kuru börülce
  • 40 gr tereyağı
  • Tuz
  • karabiber
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

Yapılışı
Nohut ve kuru börülceyi bol suda yıkayıp ayrı kaplarda şişmesi için bir gece önceden bekletin. Nohut ve börülceyi bol suyla yıkayıp süzün ve geniş bir tencereye alın. Üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edin. Hububatlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Süzüp bir kenarda bekletin. Bulguru ıslatıp rendelenmiş soğan, tuz ve karabiber ile yoğurun. Misket şeklinde köfteler hazırlayın.

Soğanı temizleyip kıyın. Tereyağını tencerede ısıtıp soğanı kavurun. Kuzu etini ekleyip suyunu çektirinceye kadar kavurun. Kafi miktarda etsuyu ilave edip kaynatın. Önceden haşlayıp süzdüğünüz hububatları, pazının kök kısımlarını ve köfteleri ekleyip pazılar yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Servis tabağına alıp üzerine tereyağında kızdırılmış toz kırmızı biberi gezdirerek dökün. Taze biberiyeyle süsleyip servis yapın. Borani (Urfa) artık hazır, afiyet olsun.

LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.12.12, 21:13   #2
Üye

Efza' - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Nov 2012
Konular: 3
Mesajlar: 145
Ettiği Teşekkür: 429
Aldığı Teşekkür: 627
Rep Derecesi : Efza' Karimasını arttırmak için doğru yerdeEfza' Karimasını arttırmak için doğru yerdeEfza' Karimasını arttırmak için doğru yerdeEfza' Karimasını arttırmak için doğru yerdeEfza' Karimasını arttırmak için doğru yerdeEfza' Karimasını arttırmak için doğru yerdeEfza' Karimasını arttırmak için doğru yerdeEfza' Karimasını arttırmak için doğru yerdeEfza' Karimasını arttırmak için doğru yerdeEfza' Karimasını arttırmak için doğru yerdeEfza' Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: Melek Gibi
Standart Cevap: Boranı (Borani) Nedir? | Boranı Tarifi (Urfa Yöresi)

Patatesli tercihim bu saatte canim cekti : (
__________________
Bazen vari anlarsin Yok ile. . .
Cahit Zarifoglu


Efza' isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Efza''in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.12.12, 21:16   #3
Müdavim

Basakca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2009
Konular: 2209
Mesajlar: 11,973
Ettiği Teşekkür: 79777
Aldığı Teşekkür: 77685
Rep Derecesi : Basakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardırBasakca şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Ruhsuz
Standart Cevap: Boranı (Borani) Nedir? | Boranı Tarifi (Urfa Yöresi)

İsmini duyduğum ama hiç denemediğim bir yemek türü.

Ispanaklı boraniyi deneyeceğim ilk fırsatta. Bu soğuk kış mevsiminde acılı acılı doyurucu akşam yemeği olarak iyi gider.

Şimdi olsaydı bir tabak götürür üç saat yolda kalmanın acısını çıkarırken de bir güzel ısınırdım. (Büyük Şehir Belediyesi çalışıyor he)






Basakca isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Basakca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 21.12.12, 15:32   #4
Dost Nâzım

Efruz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2011
Konular: 82
Mesajlar: 2,294
Ettiği Teşekkür: 32791
Aldığı Teşekkür: 11870
Rep Derecesi : Efruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Melek Gibi
Standart Cevap: Boranı (Borani) Nedir? | Boranı Tarifi (Urfa Yöresi)

Bizimkiler yoğurt,bulgur ve semiz otuyla yapıyorlar bunu. Yazları da buz gibi içiyorlar. Bense bir türlü sevemedim
__________________



Bırak olmasın mezar taşımız,
bir okul bahçesine gömsünler bizi
çocuklar koşsun üzerimizde.

Efruz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Efruz'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 21.12.12, 15:50   #5
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8758
Mesajlar: 30,600
Ettiği Teşekkür: 104503
Aldığı Teşekkür: 161279
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Boranı (Borani) Nedir? | Boranı Tarifi (Urfa Yöresi)

Urfa Boranisi gözüme pek bir hoş görünüyor tarifi de verilmiş üstelik.

Patates boranisinin tarifi de burada.

__________________
Canan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.11.14, 22:19   #6
Başına Buyruk

Ekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2011
Konular: 1227
Mesajlar: 9,798
Ettiği Teşekkür: 32109
Aldığı Teşekkür: 44602
Rep Derecesi : Ekin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Cok Yorgun
Standart Cevap: Boranı (Borani) Nedir? | Boranı Tarifi (Urfa Yöresi)

Hiç duymadığım bir yemek. Elinize sağlık.
Yaparmıyım ! Yok uğraşamam
__________________



Ekin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
borani, boranı, fasulye borani, ince bulgur, kuru börülce, kuzu eti, nedir, patates borani, pazı kökleri, sarımsak, tereyağı, urfa, ıspanak


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:29.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.