Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Sebze Yemekleri


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 16.01.13, 01:31   #1
Hotantu Kabilesinden

CadII - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 230
Mesajlar: 4,879
Ettiği Teşekkür: 16945
Aldığı Teşekkür: 25984
Rep Derecesi : CadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzelCadII gerçekten güzel
Ruh Halim: Keyifli
Smile CadII Usulü Karnıbahar Kavurması

CadII Usulü Karnıbahar Kavurması




Efenim, özel istek üzerine forumda ilk yemek tarifimi vermiş bulunuyorum.


Malzemeler

  • Karnıbahar ( En beyazından ve en büyüğünden. Tadınca yemelere doyamayacaksınız)
  • Koca bir baş soğan,
  • Üç beş yeşil biber,
  • Bir orta boy patates,
  • 1/2 yemek kaşığı domates salçası,
  • 1/2 yemek kaşığı biber salçası (Aslında salça miktarı zevkinize kalmış)
  • Zeytinyağı.


Yapılışı

Klasik yemek pişirme tekniği işte Önce küp küp doğradığımız patatesleri zeytinyağında kavuruyoruz. Pişmeye yakın zamanda doğramış olduğumuz soğan ve biberleri ekliyoruz. Biraz kavurduktan sonra, mini minnacık parçalara ayırdığımız karnıbaharı haşlamadan boca ediyoruz. Salçamızı bir küçük kasede suyla karıştırıp, karışımın üzerinde gezdiriyor ve kapağı kapatıyoruz. En kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Tuzu mutlak surette pişirme işleminin sonunda ekleyiniz. Bu her yemekte böyleBir süre sonra kapağı açıp, pişirmekte kullandığınız kaşıkla tadına bakın (Mutfakta yalnız olmanın en keyifli yanıdır bu. Kimse orda ne olup bittiğini bilmez ) Karnıbahar yumuşamışsa işlem tamamdır.

Afiyet olsun efenim
__________________
Bu güzel ülkede elbette özgürlük türküleri söylenecektir. Ve yine kardeşçe paylaşım olacaktır. Görsek de, görmesek de...

H.
CadII isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Eski 16.01.13, 01:35   #2
Deniz Sevengillerden

ReaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2670
Mesajlar: 30,900
Ettiği Teşekkür: 165546
Aldığı Teşekkür: 185426
Rep Derecesi : ReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Arastirmaci
Standart Cevap: CadII Usulu Karnıbahar Kavurması

Teşekkürler Cadıı..

En kısa zamanda deneyip, fotoğrafını da bu konuya eklerim.
__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
ReaL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
13 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 16.01.13, 01:48   #3
Huysuz ve Tatlı Kadın

Duayen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 198
Mesajlar: 4,074
Ettiği Teşekkür: 51269
Aldığı Teşekkür: 25259
Rep Derecesi : Duayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisi
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: CadII Usulu Karnıbahar Kavurması

Afferin sana Cadıı
İlk yemek tarifin olmasına rağmen hiç fena değilsin,talepler boşa değilmiş
Karnıbahar sevdiğim bir sebzedir,hiç bu tarz pişirmemiştim,denermiyim? bilmiyorum,sağım solum belli olmaz benim Denersem kesin sonucu yazarım..Yemek köşesi yazarımız Canana destek geldiği için sevindim doğrusu
Duayen isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
14 Üyemiz Duayen'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 16.01.13, 02:07   #4
Çiçekci kız

Canan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2011
Konular: 8763
Mesajlar: 30,619
Ettiği Teşekkür: 104543
Aldığı Teşekkür: 161330
Rep Derecesi : Canan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardırCanan şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: CadII Usulü Karnıbahar Kavurması

CadIIcığım, ellerine sağlık...

Ufak tefek değişiklikle ben de yapıyorum aradaaa sırada. Çünkü karnıbahar pek sevilmez bizim evde.

İlk ve son olmasın yemek tarifin he..

Bak, arkadaşım Duayen ne demiş ? Aynen öyle
__________________
Canan Şu Anda Forumda.   Alıntı ile Cevapla
13 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 16.01.13, 09:00   #5
« ForumGerçek Sever »

drcengy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Apr 2010
Konular: 502
Mesajlar: 3,004
Ettiği Teşekkür: 20347
Aldığı Teşekkür: 9733
Rep Derecesi : drcengy has a spectacular aura aboutdrcengy has a spectacular aura aboutdrcengy has a spectacular aura aboutdrcengy has a spectacular aura aboutdrcengy has a spectacular aura aboutdrcengy has a spectacular aura aboutdrcengy has a spectacular aura aboutdrcengy has a spectacular aura aboutdrcengy has a spectacular aura aboutdrcengy has a spectacular aura aboutdrcengy has a spectacular aura about
Ruh Halim: none
Standart Cevap: CadII Usulü Karnıbahar Kavurması

Benim kızlarım severler, tabii sadece kızlarım

Teşekkürler CadII.
drcengy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
12 Üyemiz drcengy'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 16.01.13, 09:00   #6
...:: HüsoMeL::...

DarkAngeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2009
Yaş: 36
Konular: 1381
Mesajlar: 4,016
Ettiği Teşekkür: 19436
Aldığı Teşekkür: 19537
Rep Derecesi : DarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevherDarkAngeL işlenmemiş cevher
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: CadII Usulü Karnıbahar Kavurması

Karnıbaharlı her şeyi dener ve yerim..

Teşekkürler, eline sağlık CadII..

Ama görseydim son halini iyice iştahım açılırdı hani
__________________
DarkAngeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
11 Üyemiz DarkAngeL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 16.01.13, 10:45   #7
Süper Üye

Limon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2012
Konular: 203
Mesajlar: 2,649
Ettiği Teşekkür: 2192
Aldığı Teşekkür: 12323
Rep Derecesi : Limon isimli üye Tecrübe puanını kapatmıştır.
Ruh Halim: none
Standart Cevap: CadII Usulü Karnıbahar Kavurması

Ne ara yaptın Cadıı hatun
Ablam güzel yapıyor bol limonlu yerim ama pişerken o kokusu evlerden ırak
Eline emeğine sağlık
__________________
Limon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Limon'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 16.01.13, 11:24   #8
Geciken gözyaşı hiçbir şey çözmez...

Liaaa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Aug 2011
Konular: 591
Mesajlar: 5,013
Ettiği Teşekkür: 40955
Aldığı Teşekkür: 21797
Rep Derecesi : Liaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevherLiaaa işlenmemiş cevher
Ruh Halim: none
Standart Cevap: CadII Usulü Karnıbahar Kavurması

Tarif için teşekkürler CadII.
__________________
Liaaa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Liaaa'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 16.01.13, 11:29   #9
Başına Buyruk

Ekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2011
Konular: 1227
Mesajlar: 9,798
Ettiği Teşekkür: 32109
Aldığı Teşekkür: 44607
Rep Derecesi : Ekin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardırEkin şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Cok Yorgun
Standart Cevap: CadII Usulü Karnıbahar Kavurması

Karnıbaharı çok seven birisi olarak bu yöntemi hiç duymamıştım. Birşey öğrenmiş oldum .
Teşekkürler..
__________________



Ekin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Ekin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 16.01.13, 20:58   #10
Üye

Nefise - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2012
Konular: 1
Mesajlar: 78
Ettiği Teşekkür: 435
Aldığı Teşekkür: 475
Rep Derecesi : Nefise Karimasını arttırmak için doğru yerdeNefise Karimasını arttırmak için doğru yerdeNefise Karimasını arttırmak için doğru yerdeNefise Karimasını arttırmak için doğru yerdeNefise Karimasını arttırmak için doğru yerdeNefise Karimasını arttırmak için doğru yerdeNefise Karimasını arttırmak için doğru yerdeNefise Karimasını arttırmak için doğru yerdeNefise Karimasını arttırmak için doğru yerdeNefise Karimasını arttırmak için doğru yerdeNefise Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: none
Standart Cevap: CadII Usulü Karnıbahar Kavurması

Ben de benzerini yaparım ama mutlaka kimyon ve üzerine sarısaklı yoğurtla.Çok hoş bir meze olur.Bir parçasına deneyin isterseniz. Teşekkürler.
__________________
Nefise isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Nefise'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
cadii, cadıı, kapağı, karnıbahar, kavurması, soğan, usulü, yemek


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ev Usulü Çemen Kartal Diğer Yemekler 7 24.12.14 00:24
Hitit Usulü Izgara Kartal Et Yemekleri 0 25.01.09 01:25


WEZ Format +3. Şuan Saat: 13:28.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.