Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Sebze Yemekleri


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 09.03.14, 17:12   #21
Müdavim

Gülce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Apr 2013
Konular: 17
Mesajlar: 4,041
Ettiği Teşekkür: 23071
Aldığı Teşekkür: 21183
Rep Derecesi : Gülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Cap Canli
Standart Cevap: Lezzet ve Şifa Deposu Pırasalı Lezzetler

Mısır Unlu Pırasalı Ekmek
(Karadeniz Yöresi)



Benden de bir pırasalı tarif gelsin. Tadına doyamayacaksınız, belki damak tadınıza uymayabilir ama ben yaptığım zaman komşular allah da deyip bana koşuyor. Benim ilavelerimle bu tarif. Orjinalinde peynir, ısırgan yok.

Malzemeler
  • 2 yumurta
  • 1 kibrit kutusu kadar yaş maya
  • 1 bardak yoğurt
  • 1/2 sıvı yağ
  • 4 adet pırasa
  • 4 adet taze soğan
  • Peynir bir parça ( bunu da ben ilave ettim)istediğiniz peynir, lor ne varsa
  • Isırgan otu (Arzuya bağlı ben koyuyorum)
  • Tuz, karabiber, kırmızı acı biber, az nane, az kimyon
  • Mısır unu
  • Ilık su
Arzu edenler yarı yarıya mısır unu ve beyaz unla karışık yapabilir. Mısır unu kek gibi olur eğer un konulursa beyaz ekmek gibi kabarır.
Yapılışı

Mayayı ılık suda eritiniz. İçine tüm malzemeleri ilave edin. (Pırasa,soğanları ve ısırgan otunu ince ince kıyınız.) Malzemenin içine ilava ediniz. Kek kıvamına gelecek şekilde harmanlayın.
Tepsinizi yağlayın ve üzerine mısır unu serpiştirin. Harcınızı tepsiye dökün.
Hamur pişerken çatlamaması için üzerine az sıvı yağ ve su elinizle gezdirin.
200 derecede yaklaşık 25- 30 dakika pişirin üzerisi kızarana dek.

Afiyet olsun.


Not: Ben ıspanaklı börek içine ısırgan ve pırasa da ilave ederim. Lezzetli oluyor.


Paylaşım için teşekkürler Canan. Pırasanın her türlüsünü yerim. Hatta ince ince kıyar, bol acı biber, zeytinyağında kavurur, yumurta kırar yerim.
__________________
Gülce isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Gülce'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 09.03.14, 17:48   #22
"Her Şey Güzel Oldu"

Redwine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Dec 2013
Konular: 3756
Mesajlar: 17,075
Ettiği Teşekkür: 69076
Aldığı Teşekkür: 66527
Rep Derecesi : Redwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardırRedwine şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Cap Canli
Standart Cevap: Lezzet ve Şifa Deposu Pırasalı Lezzetler

Lezzetli bir tarife benziyor Gülce.. Paylaşım için teşekkürler...
__________________
Redwine isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Redwine'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 09.03.14, 17:58   #23
Müdavim

Gülce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Apr 2013
Konular: 17
Mesajlar: 4,041
Ettiği Teşekkür: 23071
Aldığı Teşekkür: 21183
Rep Derecesi : Gülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Cap Canli
Standart Cevap: Lezzet ve Şifa Deposu Pırasalı Lezzetler

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Redwine Mesajı göster
Lezetti bir tarife benziyor Gülce.. Paylaşım için teşekkürler...

Teşekkür ederim. İşte budur. Süpersin.

Bunun içinde buğday unu da var.
__________________
Gülce isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Gülce'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 09.03.14, 18:23   #24
Huysuz ve Tatlı Kadın

Duayen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 198
Mesajlar: 4,062
Ettiği Teşekkür: 50979
Aldığı Teşekkür: 25235
Rep Derecesi : Duayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisi
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Lezzet ve Şifa Deposu Pırasalı Lezzetler

Nefis bir tarif bu @Gülce
Aydında yaşadığım yıllarda böyle bir börek yapmıştı komşular, adına cızlama diyorlardı yanlış hatırlamıyorsam, tadına doyamamıştım. Ama dediğin gibi içinde sadece pırasa yoktu, ısırgan otu, ıspanak ve bir kaç sebze daha vardı.

Bunu en kısa zamanda deneyeceğim, ellerine sağlık
__________________
Duayen isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Duayen'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 09.03.14, 18:28   #25
Müdavim

Gülce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Apr 2013
Konular: 17
Mesajlar: 4,041
Ettiği Teşekkür: 23071
Aldığı Teşekkür: 21183
Rep Derecesi : Gülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardırGülce şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Cap Canli
Standart Cevap: Lezzet ve Şifa Deposu Pırasalı Lezzetler

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Duayen Mesajı göster
Nefis bir tarif bu @Gülce
Aydında yaşadığım yıllarda böyle bir börek yapmıştı komşular, adına cızlama diyorlardı yanlış hatırlamıyorsam, tadına doyamamıştım. Ama dediğin gibi içinde sadece pırasa yoktu, ısırgan otu, ıspanak ve bir kaç sebze daha vardı.

Bunu en kısa zamanda deneyeceğim, ellerine sağlık
Kesinlikle dene.Yarı un yarı mısır unu yap, daha güzel oluyor.

Ispanak tadını değiştiriyor, koymasan daha iyi olur. Sen bilirsin.
__________________
Gülce isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Gülce'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 09.03.14, 19:16   #26
Deniz Sevengillerden

ReaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2676
Mesajlar: 31,141
Ettiği Teşekkür: 167469
Aldığı Teşekkür: 186553
Rep Derecesi : ReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardırReaL şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Arastirmaci
Standart Cevap: Lezzet ve Şifa Deposu Pırasalı Lezzetler

Pazarda en kolay seçtirilen, seçerken hiç ses çıkartılmayan sebze.

Çoğu insanlar pırasının kalınını seçer.

Ben ise incecik kalem gibi olanlarını isterim..

Ya zeytinyağlı, ya da kıymalı. Ama zeytinyağlı ana yemeğin yanında da gittiği için bence daha iyi.. Başka bir çeşidini de yemedim..

Pırasaya acıyorum, sürekli hor görülen bir sebze.



__________________



Tüm katılımcı arkadaşların okumasını rica ediyorum... Lütfen Tıklayınız..
* * *
ReaL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 09.03.14, 21:29   #27
Dost Nâzım

Efruz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2011
Konular: 84
Mesajlar: 2,510
Ettiği Teşekkür: 35046
Aldığı Teşekkür: 12577
Rep Derecesi : Efruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardırEfruz şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Melek Gibi
Standart Cevap: Lezzet ve Şifa Deposu Pırasalı Lezzetler

Çocuklar pırasayı sevmediği için bir aşçı, programında pırasaları soğan gibi doğrayın ve kavurun, tadı farklı olmadığı için çocuklar fark etmeyecektir demişti.

Neyse ki artık pırasayı severek yiyorum, böyle kandırmacalara kurban gitmem annem tarafından
__________________



Sakın sen kuş vurma yavrum,
En engin bir kardeşlikte uçar kuşlar gökyüzünde.
Tüfekle oynama yavrum,
Şakacığı bile çirkin bir canlıyı öldürmenin.

Efruz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Efruz'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 09.03.14, 21:52   #28
Gerçek Üye

Melek78 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2014
Konular: 129
Mesajlar: 724
Ettiği Teşekkür: 4664
Aldığı Teşekkür: 3086
Rep Derecesi : Melek78 muhteşem bir gelişmedeMelek78 muhteşem bir gelişmedeMelek78 muhteşem bir gelişmedeMelek78 muhteşem bir gelişmedeMelek78 muhteşem bir gelişmedeMelek78 muhteşem bir gelişmedeMelek78 muhteşem bir gelişmedeMelek78 muhteşem bir gelişmedeMelek78 muhteşem bir gelişmedeMelek78 muhteşem bir gelişmedeMelek78 muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Lezzet ve Şifa Deposu Pırasalı Lezzetler

Pırasayı hiç sevmem.. Ama çok vitaminli olduğu için mecburen yiyorum.. Paylaşımın için teşekkürler...
__________________

Melek78 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Melek78'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 09.03.14, 23:39   #29
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,135
Ettiği Teşekkür: 85085
Aldığı Teşekkür: 125072
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Lezzet ve Şifa Deposu Pırasalı Lezzetler

Pırasayı çok severim, nasıl olursa olsun.


Pırasa, soğan, rendelenmiş havuç karışımını sırayla yagda bir güzel kavurun sonra yufkaları serin tepsiye, ortasına da bu karışımı koyun, atın fırına... Amannnn tanrımlarrrrr dersiniz

Yufkaların arasına da süt ve zeytinyağı karışımı yapıp dökeceğinizi söylememe gerek yok sanırım



Ellerine sağlık Canan. Nefis pırasalı bir konu olmuş.

İlave için sana da teşekkürler Gülce.
LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.03.14, 03:02   #30
Yeni Üye

bayandan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Mar 2014
Yaş: 37
Konular: 1
Mesajlar: 10
Ettiği Teşekkür: 7
Aldığı Teşekkür: 22
Rep Derecesi : bayandan Karimasını arttırmak için doğru yerde
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Lezzet ve Şifa Deposu Pırasalı Lezzetler

Pırasa ne mübarek nimetmiş. Bir tatlısı eksik.
__________________
bayandan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz bayandan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
deposu, lezzet, lezzetler, pırasalı, şifa


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:00.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.