Merhabalar
Forum Gerçek üyesi değilsiniz ya da Üye Girişi yapmamışsınız.
Sitemizden tam olarak yararlanabilmek için;
Lütfen Buraya tıklayarak üye olunuz.
Forum Gerçek

Forumları Okundu Kabul Et Bugünkü MesajlarYazdığım Cevaplar Açtığım Konular Kim Nerede
Geri git   Forum Gerçek > Türk ve Dünya Mutfağı > Yemekler > Sebze Yemekleri


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler
Eski 27.05.13, 21:58   #1
Gerçek Üye

İmge - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2013
Yaş: 30
Konular: 438
Mesajlar: 924
Ettiği Teşekkür: 1685
Aldığı Teşekkür: 3693
Rep Derecesi : İmge muhteşem bir gelişmedeİmge muhteşem bir gelişmedeİmge muhteşem bir gelişmedeİmge muhteşem bir gelişmedeİmge muhteşem bir gelişmedeİmge muhteşem bir gelişmedeİmge muhteşem bir gelişmedeİmge muhteşem bir gelişmedeİmge muhteşem bir gelişmedeİmge muhteşem bir gelişmedeİmge muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Favalı Enginar








Malzemeleri:

  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet limonun suyu
  • 10 adet enginar
  • 1 çorba kaşığı un
  • 8 adet kesme şeker
  • 2 adet limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet havuç
  • 4 su bardağı sıcak su


Fava İçin:

  • 2 adet defne yaprağı
  • 4 adet kesme şeker
  • 500 gr. kuru bakla
  • 1 tatlı kaşığı tuz


Süslemek İçin:

  • Birkaç dal dereotu

Yapılışı:
1- Enginarları temizleyip limonlu suda (kararmaması için) bekletin. Havuçları temizleyip incecik doğrayın. Soğanı soyup zardan ufak doğrayın.
2- Zeytinyağını tencerede kızdırın. Unu ilave edip kaşıkla karıştırarak pembeleşene kadar kavurun. 4 su bardağı sıcak su ekleyip karıştırın. Tuz, limon suyu ve şekeri ilave edin. Soğan, havuç ve suda bekleyen enginarları tencereye alın. Tencerenin kapağını kapatıp bir taşım harlı ateşte pişirin. Kısık ateşte 40 dakika daha pişirip ocaktan alın.
3- Fava için; kuru soğanı soyup doğrayın. Kuru baklayı ayrı bir len çeteye alıp üzerini örtecek kadar sıcak su ekleyin. Defne yaprağı, soğanı ilave edip kısık ateşte 1 saat (baklaların taneleri dağılıncaya kadar) arada bir karıştırarak pişirin.
4-Ocaktan alıp içinden defne yaprağını çıkarın. Tuz, toz şeker ve limon suyunu ekleyip karıştırın. Blendere alıp püre kıvamında ezin. Soğuyana kadar bekletin.
5- Enginarları servis tabağına alın. Favayı (kaşıkla veya sıkma torbasıyla) enginarların çanak kısmına doldurun. Üzerine dilimlenmiş havuçlan yerleştirin. Dereotu ile süsleyip seıvls yapın.


__________________
İmge isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz İmge'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.05.13, 22:22   #2
Huysuz ve Tatlı Kadın

Duayen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 198
Mesajlar: 4,074
Ettiği Teşekkür: 51269
Aldığı Teşekkür: 25259
Rep Derecesi : Duayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisi
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Favalı Enginar

Çok beğendim, bu tarifi meze bölümüne taşımak lazım

Teşekkürler İmge
Duayen isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Duayen'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.05.13, 23:07   #3
Uzman Üye

M.Özen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2012
Yaş: 37
Konular: 1
Mesajlar: 1,034
Ettiği Teşekkür: 647
Aldığı Teşekkür: 4253
Rep Derecesi : M.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Suspus
Standart Cevap: Favalı Enginar

Dere otu olmasaydı iyiydi...
__________________
Herkes uyurken uyuyamıyorsan sen de biraz BEŞİKTAŞ lısın...
M.Özen isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz M.Özen'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.05.13, 23:14   #4
Huysuz ve Tatlı Kadın

Duayen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 198
Mesajlar: 4,074
Ettiği Teşekkür: 51269
Aldığı Teşekkür: 25259
Rep Derecesi : Duayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisi
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Favalı Enginar

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi M.Özen Mesajı göster
Dere otu olmasaydı iyiydi...
Dere otu arzuya bağlı konur, ama asıl lezzeti verende odur..

Bakla,kabak bezelye, enginar dere otu olmadan yavan olur.
Duayen isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Duayen'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.05.13, 23:29   #5
Uzman Üye

M.Özen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Sep 2012
Yaş: 37
Konular: 1
Mesajlar: 1,034
Ettiği Teşekkür: 647
Aldığı Teşekkür: 4253
Rep Derecesi : M.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmedeM.Özen muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: Suspus
Standart Cevap: Favalı Enginar

Kereviz ve dereotunu Türk mutfağından silmeden bana rahat yok
__________________
Herkes uyurken uyuyamıyorsan sen de biraz BEŞİKTAŞ lısın...
M.Özen isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz M.Özen'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.05.13, 23:37   #6
» » » Çapulcu « « «

Banemin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jul 2009
Konular: 494
Mesajlar: 11,473
Ettiği Teşekkür: 42769
Aldığı Teşekkür: 74684
Rep Derecesi : Banemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardırBanemin şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Favalı Enginar

Tarifte hata var.

"Havalı Enginar" yapmak için ya iyi bir kompresöre ya da bana ihtiyacınız var.

Sebze ise almayayım ben havalasını da favalısını da.
__________________
Ben hiç insan kaybetmedim...
Sadece zamanı geldiğinde, vazgeçmeyi bildim...

Banemin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Banemin'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.05.13, 13:53   #7
Gerçek Üye

İmge - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2013
Yaş: 30
Konular: 438
Mesajlar: 924
Ettiği Teşekkür: 1685
Aldığı Teşekkür: 3693
Rep Derecesi : İmge muhteşem bir gelişmedeİmge muhteşem bir gelişmedeİmge muhteşem bir gelişmedeİmge muhteşem bir gelişmedeİmge muhteşem bir gelişmedeİmge muhteşem bir gelişmedeİmge muhteşem bir gelişmedeİmge muhteşem bir gelişmedeİmge muhteşem bir gelişmedeİmge muhteşem bir gelişmedeİmge muhteşem bir gelişmede
Ruh Halim: none
Standart Cevap: Favalı Enginar

Tarifi Beğenmenize sevindim teşekkür ederim...herkese...
__________________
İmge isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz İmge'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.05.13, 15:37   #8
Ne Mutlu Türküm Diyene

LaLe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Jan 2009
Konular: 2491
Mesajlar: 21,229
Ettiği Teşekkür: 85449
Aldığı Teşekkür: 125445
Rep Derecesi : LaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardırLaLe şöhret ötesinde bir itibarı vardır
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Favalı Enginar

Mmmmm, severek yerim.

Teşekkürler İmge.
LaLe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz LaLe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.05.13, 16:03   #9
Fosforlu

SuLTaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 708
Mesajlar: 4,371
Ettiği Teşekkür: 35875
Aldığı Teşekkür: 24361
Rep Derecesi : SuLTaN karizması günden güne artıyorSuLTaN karizması günden güne artıyorSuLTaN karizması günden güne artıyorSuLTaN karizması günden güne artıyorSuLTaN karizması günden güne artıyorSuLTaN karizması günden güne artıyorSuLTaN karizması günden güne artıyorSuLTaN karizması günden güne artıyorSuLTaN karizması günden güne artıyorSuLTaN karizması günden güne artıyorSuLTaN karizması günden güne artıyor
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Favalı Enginar

Ben hayatım boyunca hiç enginar yemedim, nasıl bir tadı var bilmiyorum ama meraktan çatlıyorum. Geçenlerde Bursa'da enginar şenliği yapıldı, pek mübarek bir gıda olsa gerek.

İlk enginarımı maharetli ellerden yerim umarım.

Teşekkürler İmge.
__________________
"Dostlar bizi hatırlasın..."
SuLTaN isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz SuLTaN'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.05.13, 16:17   #10
Huysuz ve Tatlı Kadın

Duayen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik Tarihi: Oct 2009
Konular: 198
Mesajlar: 4,074
Ettiği Teşekkür: 51269
Aldığı Teşekkür: 25259
Rep Derecesi : Duayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisiDuayen muhteşem birisi
Ruh Halim: Huzurlu
Standart Cevap: Favalı Enginar

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi SuLTaN Mesajı göster
Ben hayatım boyunca hiç enginar yemedim, nasıl bir tadı var bilmiyorum ama meraktan çatlıyorum. Geçenlerde Bursa'da enginar şenliği yapıldı, pek mübarek bir gıda olsa gerek.

İlk enginarımı maharetli ellerden yerim umarım.

Teşekkürler İmge.
Bitanem düğüne geldiğinde sana bol bol yediririm ben, hemde en güzelinden

Ben çiğ olarak bile çok seviyorum enginarı
Duayen isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Duayen'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
adet, enginar, favalı, kadar, kuru


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İlgili Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sağlıklı Beslenmemize Yarayan Sebzeler Hakkında Her Şey Canan Sebze Yemekleri 10 22.04.15 02:49
Zeytinyağlı Kabuklu Enginar Dolması Limon Dolma | Sarma 19 24.04.13 22:15
Zeytinyağlı Baklalı Enginar nur@n Sebze Yemekleri 14 19.05.12 22:37
Tereyağlı Fırın Enginar LoDoS Et Yemekleri 31 05.05.10 00:01
Zeytinyağlı Enginar LaLe Mezeler | Soslar 2 06.07.09 14:59


WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:08.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.
Copyright ©2000 - 2019 www.forumgercek.com
Protected by CBACK.de CrackerTracker
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.
Page Rank Icon
Bumerang - Yazarkafe
McAfee Site Denetleme
Norton Site Denetleme
www.forumgercek.com Creative Commons Alıntı-Lisansı Devam Ettirme 3.0 Unported Lisansı ile lisanslanmıştır.