Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi > Serbest Kürsü

Serbest Kürsü Her konuda tartışma açılan konular burada


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 21.09.2014, 19:47   #1
Çevrimdışı
Gökyüzü*
Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Question Kadın Değil, KeçiBoynuzuyuz!


Sayelerinde çırılçıplak geziyoruz memlekette. Gözlerini, sözlerini eksik etmiyorlar çünkü üzerimizden. Ne kadar giyinsek de fark etmiyor, kafalarında hep çıplağız biz. Kıyafet özgürlüğümüz elimizden alındığı gibi, bedenimiz de bize ait değil.

Memelerimiz var mesela; ama bizimle alakaları yok. Başbaka’nın şiddetle tavsiye ettiği üzere, doğuracağımız üç çocuk için, kutsal ailenin yapıtaşı, kutsal süt ünitesi onlar. Emzirme sutyeniyle sıkı sıkı korunsun, uslu uslu otursunlar. O kadar! Olur da elbisemizin penceresinden aksilik yapıp görünmeye kalkarlarsa vay hallerine! Elinde kumanda, kanal kanal gezen iktidar partisinin genel başkan yardımcısı düzeyinde muhatap alınıp kovulurlar.
• • •
Vajinamız var mesela; ama vajina dememiz ayıp. Böbrek, dalak gibi bir organ ama Başbakan yardımcısı tarafından yüz kızartan sözcükler listesine alındı. Yumurtalar izin verdiği sürece ayda bir kanıyor, adına regl deniyor ama o da ayıp. Kısık sesle ‘halam geldi’ dememize izin var. Bu eşsiz benzetmenin çıkış noktasını bulmak için geleneklerimizin karanlık dehlizlerine dalmaya hiç niyetim yok. Ama bu regl öyle ayıp bir şey ki, ramazanda toplum içinde yemek yiyen başörtülü kadınlar böylece regl olduklarını ilan etmiş sayıldıkları için, elbette ki bir erkek tarafından kınandı. Başörtülü bir kadın ramazanda oruç tutmuyorsa vajinası kanıyordur çünkü, misal şeker hastası olma ihtimali bu kafa için fazla bilimsel.
• • •
Dudaklarımız var bizim. Kırmızı çok yakışıyor. Ama işte, erkek üzerinde bir kilo keçiboynuzu yemişcesine afrodizyak etkisi yaratabileceğinden, THY’de kurum düzeyinde tartışıldı. Hostes kırmızı ruju sürünce ne olacak, servis yaparken, demli çay isteyen yurdum erkeğinin aktive olan testosteronu, kalbinde meydana getirdiği ritim artışıyla bedenini titretip, sıcak bardağı üzerine dökmesine neden olacak! Kırmızı rujuyla, “içecek ne alırsınız efendim” diyen kadının dudaklarının arasındaki bu büyük tehlikeye “dur” demek elbette yine erkeklerin işi.
• • •
Özgürlüklerimiz için sokağa çıktığımızda, devletin polisi saçımızdan sürükleyip, vura vura kalçamızı kırdığında, adı hatırlanmayan, -aslına bakarsanız gerek de duyulmayan-, Başbakan tarafından “ bir tane ‘kız’ mıdır, ‘kadın’ mıdır artık bilemem” olarak seslendiği insanlarız biz. Ya üzerinden etiketi sökülmemiş yeni bir tişört, ya paketi açılmış eski bir hediye… Çok afedersiniz o yüz kızartan vajinanın içindeki zar da bizim değil elbet, erkeğe sunmakla yükümlü olduğumuz, bize emanet edilmiş hazine o.
• • •
Eşşek gibi çalışırız ama emeğimiz bizim değil. Merdiven altlarında, pencere pervazlarında güvencesiz, üç paraya çalıştırılıp görmezden geliniriz. Kadının yeri evi tabii de, mecburiyet olunca… Gerçi iki ucu kakalı çomak! Kadınlar iş aradığı için işsizliğin yüksek olduğu, bakan düzeyinde ciddiyetle öne sürülmüştü. En iyisi gözden ırak olsunlar, erkeklerin istemeyeceği işleri yapsınlar, bir de çok kazanıp şımarmasınlar. Mazallah kendimize güvenimiz falan gelir, başlarım böyle hayata deyip, çekip gideriz! Gerçi bu asiliğin de çaresine bakılmış. Sokak ortasında öldürülmemizin önünde pek bir engel yok. Cezası, ‘namus temizliği’ne davetiye… Tahrik indirimi memleketin erkeklik haklarının en iyi avukatı.
• • •
Biz varız ama, biz bize ait değiliz. Başbakan düzeyinde dillendirilen kürtaj yasağı, “anası tecavüze uğruyorsa neden çocuk ölsün, anası ölsün,” şeklinde başkent belediye başkanı düzeyinde ve “tecavüze uğrayan doğursun, devlet bakar,” şeklinde de bakan düzeyinde ele alınmış; ancak dibin dibi olarak tanımlanabilecek olan açıklama, görevi insanlığa karşı işlenmiş suçları araştırmak olarak belirlenmiş meclis insan hakları komisyonu başkanından gelmişti. “Tecavüzcü, kürtaj yaptıran tecavüz kurbanından daha masumdur.”
• • •
Onlar, günde beş kadının öldürüldüğü, son on yılda kadın cinayetlerinin yüzde bin dört yüz arttığı memleketimizin iktidar temsilcileri. “Biz karısını kırk yerinden bıçakladıktan sonra sokak ortasında bırakan bir ahlaksız kocayı bu güne kadar duymamıştık” diye şaşıran Bülent Arınç’ın yol arkadaşları. Bugünlerde bir hayadır, iffettir almış yürüyor. Sıfırlanamayan paralarla, kirli ortaklıkla, özgürlüğü ve hayatı yalan dolanla elinden alınmış insanlarla, öldürülen çocuklarla, çekirdek gibi çitlenen işçilerle, tabutu bedeninden ağır çeken Berkin’le, onun acılı anasını yuhalatmakla falan ilgili değil. Mesele kahkaha; ama durum gülünç değil.
• • •
Kadınlar toplum içinde kahkaha atmasın, demek; kadın katillerinin “güldü, tahrik etti, vermedi, öldürdüm” savunmasının temelini oluşturuyor. Bu, komşumuz X efendinin ağzından dökülmüş bir saçmalık olsaydı, karşısına geçip katıla katıla güler, kapısını çalıp “kim o?” dediğinde, vajina der eğlenirdik. Ama değil… Bülent Arınç, AKP’nin kadına bakışını temsilen yaptığı konuşmayla gündemi değiştirmiyor, aksine on iki yıldır hiç değişmeyen kendi gündemlerini hatırlatıyor. Örtülü, örtüsüz bütün kadınların vücudunu, gözleri ve sözleriyle yıllardır çıplaklaştırmaları hiç gülünç değil, aksine çok korkutucu. Haramdan, kıyımdan değil de, vajinadan utanıp kahkahayla irkilen bir zihniyetten ve her gün kadınları hedef alan bu tacizden nasıl kurtulacağız? Asıl soru bu.

Gözde Bedeloğlu
__________________
Öyle çok dokunmak istiyorum ki,bana benzeyen yanına.
Acılarına…

Şükrü Erbaş
  Alıntı ile Cevapla
11 Üyemiz Gökyüzü*'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 21.09.2014, 21:55   #2
Çevrimdışı
Gökyüzü*
Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kadın Değil, Keçi Boynuzuyuz!

Erkeklere göre böyle düşünmeniz normal: )
__________________
Öyle çok dokunmak istiyorum ki,bana benzeyen yanına.
Acılarına…

Şükrü Erbaş
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Gökyüzü*'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 21.09.2014, 22:17   #3
Çevrimdışı
Hasat
Uzman Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kadın Değil, KeçiBoynuzuyuz!

Güzel bir yazı doğru tesbitler @Gökyüzü*

Aristonun yorumuna gelince ;Eğitim bu kelime bu yazının anahtarı nesil çocukken daha kızlara birey oldukları erkeklere ise kadınların sadece cinsel bir cisim olmadığının öğretilmesi gerekiyor.
__________________
Bazen su olmak lazım sessiz sakin ...!!! Bazen sel olmak lazım öfkeli ve hırçın...!!!
Bazen mum alevi olmak lazım; sabırla tükenmeyi bekleyen, bazense volkan olmak lazım; önüne gelen herşeyi hızla tüketen...!!!
Kimine SU oLacaksın, kimine SEL ...!!! Kimine MUM olacaksın, kimine VOLKAN ...!!! Ama kimseye asla ve asla KUL oLmayacaksın... !!!
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Hasat'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 22.09.2014, 15:40   #4
Çevrimdışı
Mediter
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kadın Değil, Keçi Boynuzuyuz!

Bu güzel (güzelden öte harika) yazıyı ve Aristo'nun:

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Aristo Mesajı göster
Güzel bir yazı ama... Aması da var yani...

Alıntı:
- demeğe de dilim varmıyor ama -
kabahatın çoğu senin, canım kardeşim!

Nazım Hikmet
mesajını okuyunca, 3 yıl önce (bir başka forumda) yaptığım tartışmayı hatırladım.
Bir takım (insanlaşma evrimi geçirmemiş) erkeklerin kadına bakış açısını ve saldırılarını kanıksamış (!) olsak da. (Ben bir türlü kanıksayamadım)
Aşağıdaki haber ve tartışmam izlenince görülecek ki, (ne yazık ki) kadına en acımasızca saldıran yine hem cinsleri oluyor.

Haber ve tartışmayı aşağıda alıntılıyorum. (Dikkat edin, çıplak bayanı korumak adına, tartıştığım kişiler bayanlardı.

Üç yıl öncesinin haberi ve tartışalar;

**************

ÇIPLAK GEZEN KADINA BİBER GAZLI MUDAHALE

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Scent_1903 Mesajı göster
Malatya'da, kentin en işlek caddesinde çıplak dolaşan Ugandalı kadın, polis ekipleri tarafından biber gazı kullanılarak etkisiz hale getirilip gözaltına alındı.










Kaynak : Çıplak gezen kadına biber gazlı müdahale foto galerisi 1 - 27 Ekim 2011 Perşembe


(Bayan Üye)
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi *eL ηîηo* Mesajı göster
uganda da böyle geziyolar demek ki
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi mediter Mesajı göster
Dünya’nın çeşitli ülkelerinde zaman zaman çıplak protestolar olabiliyor. En sık yapılanı Ukrayna’da, tüm Ukraynalı genç kızlara (Nataşa) gözüyle bakılıp, Ukrayna’ya sex turizmi, için gelinmesini protesto etmek için soyunanlardır.
Zaman zaman çevre kirliliğine, Nükler ve radyoaktif konularına dikkat çekmek için çıplak protestolar düzenlenmektedir.
Bazen yurt dışındaki statlarda maç esnasında soyunarak sahaya girenlerde görülmüştür. Bu kişiler ya aşırı alkolden veya kendilerini sergileme egolarından soyunarak kendilerini teşhir ettikleri sanılmaktadır.
Yurdumuza gelirsek çıplak protestolara rastlamak enderdir.
1-Soyunarak caddelerde dolaşan kişinin akıl sağlığı yerinde olmadığı için soyunabilir,
2-Aşırı alkol aldığı için vücudunu teşhir etmek amacıyla soyunabilir.

Yukarıdaki nedenlerle soyunan kişiye söylenecek söz yoktur. Hani derler ya ‘’Delidir, ne yapsa yeridir.’’ Veya ‘’ Sarhoşun ne yapacağı belli olmaz.’’ diye o hesap fazla üzerinde durmaya değmez.
Asıl üzerinde durulması gereken cinnet geçirerek soyunan bayanlardır. Bu tip cinnete yol açan başlıca sebepler vardır.
1- Hayat kadını olup, birlikte olduğu erkekten parasını alamamak ve şiddete uğramış olmak,
2- Namuslu çalışmak istemek ama her iş başvurusunda tacize uğramak,
3- Sığınacak yeri olmamak, her sığınmak istediği mekanda taciz edilmek.

Bu üç tür insanlık dışı tavırla karşılaşan ve çaresiz kalan bazı bayanlar ‘’Madem ki çıplak tenimi, etimi istiyorlar o zaman alın, herkes görsün, alsın.’’ mantığı ile cinnet geçirir. O an için akıl sağlığı yerinde değildir.

Her ne sebeple olursa olsun, bu durumdaki bir bayan yardıma muhtaçtır.
Onu biber gazı kullanarak (etkisiz hale getirmek) yakalamaya çalışmak yanlıştır.
Bu kişilerin sert müdahaleye değil, sakin telkinlere ve psikolojik yardıma ihtiyacı vardır.

Her ne sebeple olursa olsun, bir bayana (biber gazıyla da olsa) şiddet kullanılmasını kınıyorum.

(Bayan Üye)
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Scent_1903 Mesajı göster


POLİS mücadele edemiyorlarsa ve durduramıyorsa ne yapmalarını öneriyorsun???????
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi mediter Mesajı göster
Doğrusunu istersen, yukarıdaki yorumun gibi bir tepki almayı beklemiyordum.
Polislere görevlerini nasıl yapmaları gerektiğini öğretmek benim haddim değil ama senin merağını yatıştırmak için nasıl müdahale edilmesi gerektiğini söyleyecek olursam.
Öncelikle emniyet mensuplarının içinde bir çok bayan polis var, bayan polislerin müdahale etmesi gerekirdi.
Denilebilir ki; ''Bayan polisi çağırmak uzun zaman alırdı, oysa bu çıplak bayan, Malatya için hayati tehlike yaratıyordu (!) ve anında müdahale etmek gerekiyordu.''
Tamam erkek polislerin müdahale etmek zorunda kaldığını varsayalım, kadın niçin engellenmeye çalışılıyor? Çıplaklığı nedeniyle değil mi? O zaman ilk yapılacak şey kadının çıplaklığını yok edecek bir örtü olmalıydı. Polislerin elinde örtü göremedim, sen gördün mü?
Bir diğer konuda birber gazı, fotoğraflarda (en az) üç polis görülüyor. Üç genç polis, bir kadını etkisiz hale getiremiyor mu? Etkisiz hale getiremiyor diyorsan, yapılacak olan yine de biber gazı sıkmak değil, yardım çağırmak olmalıydı.
Ama ilk yapılması gereken çevreden bulunacak bir örtü ile bayanın kapatılması olmalıydı.
İnan polislerin tavrından çok senin tepkine daha şaşırdım.

(Bayan Üye)
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Scent_1903 Mesajı göster
sen elinde örtü ile mi geziyorsun? ben gezmiyorum...

evet eğer kadın çıplaksa ve polis tutamıyorsa (ki tutması çok zor temas etmek zorunda ve kadın ÇIPLAK) bi şekilde LİNÇ EDİLMEDEN etkisiz hale getirmek zorundaydı.. jop kullanamayacağına göre biber gazı onu sakinleştirmek için en etkili yöntemdi !

ben bir bayanım ve bayana uygulanan her türlü şiddete karşıyım... ama bu konu biraz daha farklı

(Erkek Üye)
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi sharmante Mesajı göster
Bu tür hadiseler ülkemizde ender geliştiği için polis ne yapacağını bilememiş olabilir. Dolayısıyla her ikinizin yorumunda da haklılık payı var Scent ve mediter.

(Erkek Üye)
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Architect Mesajı göster

Peki sosyal sorumluluk veya sizin öneriniz nedir bu konu hakkında?
-Nasıl bir toplum istiyorsunuz?

(Bayan Üye)
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Scent_1903 Mesajı göster
Ben bir polis yakını olarak onların yaşadıklarını, mücadele şekillerini ve GÖREV TANIMLARINI çok iyi biliyorum...

Hiçbirşey uzaktan göründüğü gibi değil.
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi mediter Mesajı göster
Ben başka bir gezegende mi yaşıyorum? Başka bir dili mi kullanıyorum? Yoksa tartışmak
İsteyenleri mıknatıs gibi üzerime mi çekiyorum anlayamıyorum.
Bu kadar su götürmez ve haklı olduğum bir konuda bile hala inatlaşılmasını anlamış değilim.


Öncelikle; YÖNETİCİ (Architect)’in yorumuma cevaben yazdıklarına bakarsak, sanki benim çıplak protestocuları desteklediğim ve engellenmemesi gerekir gibi bir anlam çıkarmış.
Benim yorumumdan öyle bir sonuç mu çıkıyor? Tabiî ki, ulu orta, toplum içinde (çoluk çocuğun da görebileceği şekilde) soyunan kişiler engellenmelidir.
Benim itirazım engellenme şeklinedir.
Ben bayan polis olmalı, üzeri örtülmeli, biber gazı kullanılmamalı, bayan polis yoksa erkek poliste olabilir ama üzeri örtülmeli ama biber gazı kullanılmamalı demişim.
Hayır üç polis baş edemiyorlar, deniliyorsa yardım çağırılmalı demişim.
Konuyu açan arkadaş cevap yetiştirmiş;
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi mediter Mesajı göster

(Scent_1903) sen elinde örtü ile mi geziyorsun? ben gezmiyorum...

evet eğer kadın çıplaksa ve polis tutamıyorsa (ki tutması çok zor temas etmek zorunda ve kadın ÇIPLAK) bi şekilde LİNÇ EDİLMEDEN etkisiz hale getirmek zorundaydı.. jop kullanamayacağına göre biber gazı onu sakinleştirmek için en etkili yöntemdi !

ben bir bayanım ve bayana uygulanan her türlü şiddete karşıyım... ama bu konu biraz daha farklı


yazmış.
Arkadaş elinde örtüyle mi geziyorsun? Diye güya kendini haklı çıkarmaya çalışmış,
Bazen olmadık yerde yangın çıkıyor, kimse elinde yangın söndürücü veya kova ile gezmiyor ama kısa zamanda bulabiliyorlar. Örtü sayılabilecek 1 metre karelik kumaş kısa zaman da bulunurdu.

‘’Kadın çıplak polis tutamıyorsa’’ demiş oysa başka kaynaklardan da bakınca polisin ,kadının saçıda dahil tutabildiği görülüyor.Demek ki tutabiliyormuş ki, tutmuş.
Biber gazı onu sakinleştirmek için en iyi yöntemdi. Sözüne cevap dahi vermiyorum, gözüne biber gazı püskürtülmemiş kişi bilemez çünkü , sakinleştirici olup olmadığını.
Benim yorumumda da yazdığım gibi, çıplak olarak caddede yürüyebilen kişilerin büyük psikolojik sorunları vardır. Bu kişilere karşı hiçbir zaman şiddete başvurulmaz.
Biber gazı, polisin silahsız bir bayana uygulayabileceği EN BÜYÜK ŞİDDETTİR.

Bu olayın tek bahanesi, sharmante’nin Bu tür hadiseler ülkemizde ender geliştiği için polis ne yapacağını bilememiş olabilir.

Sözüne katılıyorum. Görüntülerde de polisin şaşkınlığı, ne yapacaklarını bilemedikleri fark ediliyor.
Ama tekrar ediyorum, biber gazı tercihleri yanlıştır.



(Erkek Üye)
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi dieLytRa Mesajı göster
bu da haberin videosu


(Erkek Üye)
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi akarsu_6161 Mesajı göster
başımıza taş yağacak yav iyi yapmışlar çoluk çocugun ahlakını bozuyorlar gerçi oda kalmadıya
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi mediter Mesajı göster
Yukarıdaki yorumun için teşekkür ederim.
Ayrıca bir teşekkürde (dieLytRa) ya, foruma olayın görüntülerini getirdiği için, görüntüleri izleyince (sharmante) nin, polislerin bu tür olaylarla pek karşılaşmadıkları için, nasıl müdahale edecekleri konusunda tecrübeli olmadıkları için hata yapmış olabileceklerini söylemesini haklı çıkarıyor. Görüntülerde polislerin şaşkın oldukları açıkça belli oluyor. Çünkü uzunca sayılabilecek bir süre (kalabalık bir izleyici topluluğu ile birlikte peşinden yürüyorlar. Soğukkanlı düşünülürse bu süre için çevre esnafından bile bir örtü bulunabilirdi.
Görüntülerde bir başka göze çarpankonu bayanın kill me (öldürün beni) çığlıkları atmasıdır ki, bu benim önceki yorumumun son derece haklı olduğunu gösterir, bayan kendinde değildir,cinnet halindedir.
Hele hele : Başımıza taş yağacak, iyi yapmışlar,çoluk çocuğumuzun ahlakını bozacaklar, yorumunu ise çok bilimsel buldum.

Bu kafadaki ,arkadaşlara göre böyle kişiler boyunlarına kadar toprağa gömülmeli ve taşlanarak, ibretlik çekilde öldürülmeli ki örnek alanlar olmasın...
Görülüyor ki (bazı) kadınların hem cinslerine bakış açıları değişmedikçe bu olgunluğu (yüz yıllarca geri zihniyette yetiştirilen) erkeklerden beklemek hayal olur.


__________________
  Alıntı ile Cevapla
Mediter'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 22.09.2014, 15:47   #5
Çevrimdışı
Gökyüzü*
Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kadın Değil, KeçiBoynuzuyuz!

Herkes farklı açılardan bakıyor olaylara. Kız olsun erkek olsun. Bakış açıları genişlenmediği sürece bu böyle. Kadın olmak kadar zor bir şey yoktur. Kahkahaya karışılır, giyimlere karışılır. Yanın da bir çocuk görürler hemen adın çıkar. Daha nice olaylar.. Bu yazıda da zorluklar anlatılmış. Bence doğru tespit. Kadın olmak zordur.

Cemal Süreya'nın bir sözü vardır. Her zaman yerin de bir sözdür.

Sevişti bir bakir ve bakire.
Erkeğe milli dediler, kadına fahişe..
__________________
Öyle çok dokunmak istiyorum ki,bana benzeyen yanına.
Acılarına…

Şükrü Erbaş
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Gökyüzü*'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
boynuzuyuz, değil, düzeyinde, kadın, keçi, keçiboynuzuyuz


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 21:49.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.