Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi > Serbest Kürsü

Serbest Kürsü Her konuda tartışma açılan konular burada


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 27.11.2014, 23:46   #1
Çevrimdışı
Redwine
"Her Şey Güzel Oldu"

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Erdoğan’ın 'Saraycığı'na Lüks Jakuzi




Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan için “KaçAk Saray”ın içinde inşa edilen rezidanstaki lüks bölümleri kamuoyuna açıkladı. Candan, “Gemicikten sonra şimdi de Saraycık yapılıyor. Saraycıkta SPA, buhar odası, hamam, jakuzi gibi lüks birimler yer alıyor. Metrekare maliyeti 3 bin avro. Saraycığın terası 2 bin metrekare. Atatürk’ün evine yukarıdan bakacak” dedi.

Candan, düzenlediği basın toplantısında Atatürk Orman Çiftliği’ndeki (AOÇ) Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Erdoğan’a özel yapılan rezidansın lüks ayrıntılarını açıkladı. Erdoğan’ın “Abartıyorlar 15-20 oda var” dediği rezidansı “Saraycık” olarak niteleyen Candan, “Erdoğan oğlunun gemisine ‘Gemicik’ demişti. Buraya da herhalde ‘Saraycık’ demek gerekiyor” diye konuştu.


‘Atatürk’e yukardan bakıyor’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a özel yapılan rezidansın yalnızca terasının 2 bin metrekare olduğunu belirten Candan, “Teras Atatürk’ün evine yukardan bakar bir konumda Atatürk’ün evine yukardan bakacak” dedi.

“Saraycık”ta, “Milletin Sarayı” söylemini çürütecek bölümler bulunduğunu belirten Candan, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Örneğin SPA, buhar odası, hamam, jakuzi, yüzme havuzları sinema salonları var. Bunların milletle ne ilgisi var. Metrekare maliyeti 150 Avro olan pirinç kaplamalar, metrekare maliyeti 300 Avro olan varaklı boyalar var. Yine edindiğimiz bilgiye göre bolca şömine var. İnsanların evleri 150 metrekareden büyük olursa lüks sınıfına giriyor. Halk bunun altında yaşıyor. 400 metrekarelik, 100 metrekarelik havuzlar var. Yalnızca havuzun mekanik aksamının maliyeti 75 bin Avro. Yapılacak lüks bölümlerin metrekare maliyeti 3 bin Avro. Halk bunun neresinde?”


‘Devlet sırrını açıklıyorum’

Toplam 15 bin metrekarelik “sarayacık”ın maliyetinin 150 milyon TL olduğunu savunan Candan, “Devlet sırrı” muamelesi yapılan binaya ilişkin aydınlatma planını da gösterdi. Candan, “Her şeyi sakladılar kamuoyundan, hiçbir bilgi vermediler. Ama kapitalizmin fıtratı, gizliliği ortadan kaldırdı. İnternetten araştırınca ana binanın aydınlatma planını gösteren kesitine ulaştık. İşte devlet sırrını açıklıyorum. Bunu yapan firma, başka projeler için bunu referans olarak gösteriyor. Şimdi bunu da kaldırtırlar” dedi.


‘Cumhuriyetin binalarını yıkıyorlar’

Candan, halen faal olarak kullanılan İller Bankası Genel Müdürlüğü binasının yanında yapılan caminin “avlusunda kaldığı gerekçesiyle” yıkılmasının planlandığını da belirterek, buna karşı tüm hukuki yolları kullanacaklarını söyledi. Amacın “cumhuriyetle hesaplaşmak” olduğunu belirten Candan, “Koruma kuruluna yazı yazıyoruz, bize eksik evrak gönderiyorlar. 28 Ekim’de kurul kararıyla binanın tescili sona erdirilmiş. Buradan söylüyoruz, bu karara imza atanlar sonlarını hazırladı. Umarız mimarlar şerh koymuştur” diye konuştu.


Candan, AOÇ’de tarihi Tekel Fabrikası’nın bahçesine TBMM’nin yapmak istediği sosyal tesis konusunda da yeni gelişme sağlandığını söyledi. Candan, “Koruma kurulunun tescili konusunda dava açmıştık ve projenin yürütmesi durdurulmuştu. Buna yapılan itirazı Danıştay 14. Dairesi reddetti. Yani TBMM o alana sosyal tesis, düğün salonu yapamayacak” dedi.


Kaynak
__________________
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Redwine'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.11.2014, 01:39   #2
Çevrimdışı
Supertramp
we can stop the rain

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Erdoğan’ın 'Saraycığı'na Lüks Jakuzi

Haram zıkkım olsun.
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Supertramp'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.11.2014, 09:32   #3
Çevrimdışı
Nazlı
Süper Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Erdoğan’ın 'Saraycığı'na Lüks Jakuzi

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Supertramp Mesajı göster
Haram zıkkım olsun.

Net diyosun
__________________
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Nazlı'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 28.11.2014, 10:12   #4
Çevrimdışı
Deniz
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Erdoğan’ın 'Saraycığı'na Lüks Jakuzi

Tamamen lüks bir israfla karşı karşıyayız. Madem milletin sarayı, o zaman açıklayın projeleri görelim lüks mü değil mi, 15 20 odamı 15 bin metrekare lüks yapımı? Bu kadarda olmaz Halkın yoksul olduğu emeklilere ve memurlara yüzde 3 zammın yapıldığı ortamda böyle bir lüks millete ait değil. Millet böyle bir lüks içinde yaşamıyor. israf..
__________________
Bağımsızlıktan yoksun bir ulus,Uygar insanlık karşısında uşak olmaktan kurtulamaz.


MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
  Alıntı ile Cevapla
Deniz'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
araycığına, candan, erdoğan’ın, jakuzi, lüks, saraycığına


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:38.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.