Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi > Serbest Kürsü

Serbest Kürsü Her konuda tartışma açılan konular burada


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 02.12.2014, 00:07   #1
Çevrimdışı
Redwine
"Her Şey Güzel Oldu"

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart 'Trafoya Kedi' Değil AKP'liler Girmiş





Oy hırsızlığı davasında ifade veren Kağıthane İlçe Seçim Müdürü, bilgisayara sonuçları AKP’lilerin girdiğini söyledi. 30 Mart Yerel Seçimlerinde Kâğıthane’deki CHP ve MHP’ye ait binlerce oyun AKP lehine değiştirilmesiyle ilgili Taraf’ın, “Oy hırsızlığına dava” manşetiyle duyurduğu skandallara bir yenisi daha eklendi. İstanbul Adliyesi’nde oy hırsızlığı iddialarını belgeleyecek 7 dava daha açıldı. Sanık olan sandık başkanlarının 10 yıla kadar hapsi istendi.

CHP’nin başvurusu üzerine incelenen Kâğıthane’deki 36 şüpheli sandıktan 22’sine dava açılmıştı, son açılan davalarla birlikte bu sayı 29’a yükseldi. Öte yandan, soruşturma aşamasında alınan skandal ifadeler ortaya çıktı. Sanıklar CHP ve MHP tutanaklardaki değişikliklerin seçim kurulu üyelerince yapıldığını söylüyorlardı.

HAKİM YORULUNCA AKP’LİLER YAZDI

Soruşturma kapsamında ifadesi alınan Kâğıthane İlçe Seçim Kurulu Müdürü T. A.’nın ifadesi, hem sanıkların savunmalarını doğruladı, hem de skandal bir gerçeği ortaya çıkardı. T. A. ifadesinde, sonuçların sayıldığı ve bilgisayarlara işlendiği gizli odada AKP’lilerin olduğunu itiraf etti. T.A. oyların kayda geçirildiği anla ilgili, “Orada bulunmamaları gereken birkaç kişi vardı. Hatta bu kişileri kavga edip odadan kovdum” dedi. Seçim sonuç tutanaklarının bilgisayarlara işlendiği sırada, kurulda görev yapan hâkimlerin yorulduğunu ve tutanakların AKP’liler tarafından girildiğini itiraf etti.

T. A. ifadesinde, “Geç saatlerde seçim hâkimi yorulduğu zaman bizim de yorgunluğumuzdan yararlanarak, bu tutanakları orada bulunan O.T, ve oğulları T.T. ile H.T. isimli kişiler girdi. Bu kişilerin herhangi bir tahrifat yaptıkları konusunda bir şey diyemem, çünkü görmedim. Bu kişilere, bulunmamaları gereken yerde ne yaptıklarını, neden tutanakları incelediklerini sorduğumda, bana sonuçları aldıklarını söylediler, hâlbuki bu tutanaklar tüm partililere sandık başında verilmişti. Bu kişilerin AKP’li olduklarını biliyorum” dedi.

“TUTANAKLARDA İŞLEM YAPMADIM”

Bu ifade üzerine savcılık, odaya giren AKP’lileri ifadeye çağırdı. O.T. ifadesinde, “Ak Parti İlçe Yönetim Kurulu’na üyeyim. Partinin seçim işleri başkanıyım. Orada gözlemci sıfatıyla bulunabilirim. Tutanaklar üzerinde herhangi bir işlem yapmadım” dedi. Savcılık, üç AKP’li hakkında “Tahrifatı yaptıklarına dair kesin sonuca varılamadığı” gerekçesiyle takipsizlik kararı verdi.

CHP: BU BİR SKANDAL

Bu ifadelere karşı CHP Kâğıthane Başkan Adayı Zeynel Öztürk ifadenin bir “skandal” olduğunu söyledi. Seçim Kurulu üyeleri dışında kimsenin girmemesi gereken yere AKP’lilerin alınmasının oy hırsızlığını belgelediğini söyleyen Öztürk, “Oyların bilgisayara işlendiği kozmik odada AKP’liler var. Bu usulsüzlük, seçim kurulu müdürü tarafından itiraf edildi. Bu odaya sadece Seçim Kurulu’nun özel olarak görevlen- dirdiği kişiler girebilir, başka kimse giremez. Hele ki bir siyasi parti üyesi asla giremez. Bu bir skandal.”

Taraf
__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Redwine'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
akpliler, değil, girmiş, kedi, trafoya


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:02.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.