Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi > Serbest Kürsü

Serbest Kürsü Her konuda tartışma açılan konular burada


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 25.12.2014, 03:39   #1
Çevrimdışı
Heliosaga
Cehennem Yolcusu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Erdoğan, "Türkçe Yetersiz Bir Dildir"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkçe'nin bilim ve felsefe için yetersiz bir dil olduğunu söyledi. Dil devrimini TÜBİTAK bilim ödülleri töreninde eleştiren Erdoğan, "Türkçe ile felsefe yapamazsınız. Ya Osmanlıca ya İngilizce kullanmanız lazım. Bu sorunlar devlet eliyle değil, bilim adamları eliyle çözülmeli" diyerek dil bilimcilere mesaj gönderdi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen 49. TÜBİTAK 2014 Yılı Bilim, Özel ve Teşvik Ödülleri törenine katıldı. Dil devrimine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "En büyük sıkıntılardan birini de maalesef dilde yaşadık. Bizim son derece zengin bilim yapmaya, üretmeye son derece müsait bir dilimiz varken, bir gece yattık sabah kalktık baktık ki o dil yok. İşte şimdi yabancı dillerle, kelimelerle bilim öğrenen ve öğreten bir ülke derecesine getirildik. Binlerce kelime ve kavram unutturuldu. Sözlüklerden çıkarıldı. Kelime ve kavram üretmeye son derece elverişli olan dil yapısı adeta törpülendi" dedi.

"Bilimi mahalle baskısından da kurtarıp daha özgür bir zemine kavuşturmak zorundayız"

Beyin göçüne değinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bilim insanı özgür değilse, kendisini emniyete hissetmiyorsa, bilimden ziyade maişetini dert ediniyorsa ilim sahibi olmanın yüksek payesini hissedemiyorsa tarihte hep olduğu gibi kalkar daha uygun şartlara göç eder. Bizi bu iklimi yeniden oluşturmamız gerekir. Bilimi, devletin, siyasetin müdahalesinden yargının müdahalesinden olduğu kadar mahalle baskısından da kurtarıp daha özgür bir zemine kavuşturmak zorundayız" ifadelerini kullandı.



"7,8 yaşındaki çocuklara baskı rejimlerinde olduğu gibi koro halinde bir ezberi okutmak"

Türkiye'deki eğitim sistemine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizde eğitim, ilkokuldan başlayarak üniversite son sınıfa kadar bir formatlama süreciydi. 7,8 yaşındaki çocuklara baskı rejimlerinde olduğu gibi koro halinde bir ezberi okutmak özgürlükle ya da özgür zihinler yetiştirmek ile bağdaşabilir mi? Kimin hangi okula gideceğine, devlet karar verebilir mi? Herkesin girdiği bir sınavda bazılarına kat sayı engeli koymayı daha en başta yarışta dezavantajlı duruma getirmeyi adalet , eşitlik, özgürlük ile izah edebilir miyiz? Üniversitedeki gençlerin kıyafetlerini, sakallarını bıyıklarını on yıllar boyunca bu ülkenin gündeminde tutmayı üniversiteleri bununla meşgul etmeyi bilimle izah edebilir miyiz? Düşüncelerinden dolayı bilim insanlarının özgürlerini elinden almayı hatta onları sürgüne göndermeyi ilimle bu toprakların kültürü ile birikimi ile denk düşürebilir miyiz? 1402 sayılı sıkıyönetim kanununa bir ek yaptılar. Önemli bir kısmı üniversite hocası olan 5 bin kamu çalışanın işine son verdiler. Sokağa terk ettiler" açıklamasında bulundu.



"Üniversitelerimizde 1940'ların dünyasında yaşayan akademisyenler var"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu anda dahi üniversitelerimizde 1940'ların dünyasında yaşayan o günlere takılıp kalmış maalesef üzülerek söylüyorum akademisyenler var. Elbette bir çeşitlilik, bir numune olarak onların da fikirlerine saygı duyacağız. Ama bu zihnin, fikrinin bütün bir eğitim sistemini, bilim atmosferini karartmasına, zehirlenmesine müsaade etmemeliyiz. İlim Müslümanın yitiğidir. Nerde bulursa alır. Gerek YÖK, gerek TÜBİTAK yurt dışına sürekli lisan, lisans üstü öğrencileri gönderiyor" diye konuştu.

"Milli gelirin yüzde ikisini arge'ye ayıracağız"

Milli gelirin yüzde ikisinin ARGE'ye ayırılacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İlim merkezi Semerkant'ı, Buhara'yı, Konya'yı, İstanbul'u bugün bu topraklarda bir kez daha kurabiliriz. Yeter ki buna inanalım. Büyük bir hayal kırıklığımı da sizlerle paylaşmak isterim. 2002 sonunda göreve geldiğimizde bizim en fazla önem verdiğimiz konu eğitim öğretim olmuştur. Bunun yanında üniversite dedik, 75 üniversitemiz vardı. Şimdi 175 üniversitemiz var. Şimdi üniversite olmayan ilimiz yok. Ta Iğdır'daki Hakkari'deki genç mali imkansızlıklar sebebiyle acaba ben üniversite okuyabilecek miyim diye düşünmeyecek. O gidemeyebilir ama biz üniversiteyi onun ayağına götürdük. Biz bilim dedik, araştırmaya, geliştirmeye çok büyük yatırımlar yaptık. Yani 0,50'de olan ARGE çalışmalarına bir hedef koyduk dedik ki bu yüzde iki olacak. Milli gelirin yüzde ikisini ARGE'ye ayıracağız. Hedefi henüz yakalamış değiliz. Bu arada bir şey oldu. O da neydi, şimdi özel sektör de adım atmaya başladı. Araştırmaya geliştirmeye büyük önem veriyor. Daha önce hep hazıra yükleniyordu. Bu çok önemli bir gelişme. TÜBİTAK'ı bu ülkenin bilim politikalarına istikamet çizecek bir merkez olarak güçlendirdik, güçlendiriyoruz" diye konuştu.

"Kriptolu telefon ürettik diyorlar ellerindeki şifrelerle telefonları dinleyip servis ediyorlar"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Niyetimiz tamamen burada özellikle kaliteyi yükseltmek hedefimiz gayemiz bu ülkede bilimin desteklenmesi, teşvik edilmesiydi. Ama ne oldu? Bir gizli yapı sinsice TÜBİTAK'ın içinde büyüdü, adeta bir ur gibi gizlice bünyeyi sardı, bünyeye hakim oldu. Başka gayelere hizmet etmeye başladı. Bilim üretmesini beklediğimiz TÜBİTAK kendi ülkesinin cumhurbaşkanını, başbakanını, genelkurmay başkanını, bakanlarını dinlemek gibi uluslararası istihbarat servislerine hizmet vermek gibi haince bir planın ne yazık ki zemini oldu. Krtiptolu telefon ürettik dediler, diyorlar, bunu devletin üst düzey yöneticilerine veriyorlar. Sonra Ellerindeki şifrelerle telefonları dinleyip bir yerlere servis ediyorlar. Burada sadece ihanet yok. Burada çok ciddi bir ahlaksızlık da var. Ayrıca burada sadece kendi vatanına ihanet değil bilime ihanet, tüm bilim camiasına yönelik ahlaksızlık da var. Kendilerine verilen imkanları bilim için kullanmak yerine, vatana ihanet için kullanan kişi bilim camiasının yüz karasından başka hiç bir şey değildir" ifadelerini kullandı.

"Bir musevi vatandaşımız ziyarete gelmişti maalesef öldürdüler kendisini"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir Musevi vatandaşımız, belediye başkanlığım döneminde beni ziyarete gelmişti. Şu anda rahmetli oldu. Maalesef öldürdüler kendisini. Ve bana dedi ki bizim başarımızın sırrı nedir başkan dedi, nedir dedim: Üç şey dedi. Bir insan yönetimi, iki bilgi yönetimi, üç para yönetimi dedi. Biz bu üç şeyi başardık ve dünyanın en güçlü etnik yapısı haline geldik dedi. Bakın burası gerçekten çok ama çok önemli. Benim için o yönlendirici bir hedefti. İnsanı yönetmek çok önemli, bilgiyi yönetmek çok önemli. Öyle bir bilgi vardır ki siz onu rahatlıkla ranta dönüştürür, paraya dönüştürür sürekli onun neticesini alırsınız. Onun patenti sizdedir. Onun yanında parayı yönetmek çok çok önemli. Eğer parayı başarıyla yönetebiliyorsanız onun da neticesini alırsınız" diye konuştu.

"TÜBİTAK'ı da ilim camiasının yüz karalarından aktarma süreci olarak görüyorum"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu anda ben TÜBİTAK'ı da ilim camiasının bu bilim insanlarının yüz karalarından aktarma süreci olarak görüyorum. Bilgiyi ülkemiz için insanlarımız için önemli bir yönetim amacı olarak kullanma noktasında hedef olarak görüyorum. Oradan elde edilecek hasılanın da çok önemli kaynak olduğunu ifade etmek istiyorum" dedi.

"Türkiye paralel yapıyla mücadelesini kazanmıştır"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye paralel yapıyla mücadelesini kazanmıştır, kazanmaya devam ediyor. Bu önümüzde engeldi, şimdi bu açığa çıktı. Bu engelin aşılmasıyla toplumsal hayatın yanında eğitimin ve bilimin önü daha da açılmıştır açılamaya da devam edecektir" açıklamasında bulundu.

"Amerika'ya müslümanlar ulaştı dediğimde birileri kıyameti kopardılar"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Daha çok çalışacağız. Amerika'ya Müslümanlar ulaştı dediğimde birileri kıyameti kopardılar. Halbuki eserler ortada. Tabi bu ülkenin gençleri okumak yerine araştırmak yerine kompleks içinde alay ediyor" dedi.

"Çünkü bizde maalesef yalan söyleyen bir tarih öğrettiler"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çünkü bizde maalesef, yalan söyleyen bir tarih öğrettiler. Bunun sıkıntılarını yaşadık, yaşıyoruz. Bize lazım olan batı karşısında kompleks değil, özgüvendir. Taklit etmek takip etmek değil geçmişte olduğu gibi bugünde bu toprakların bereketinin gereğini yapmaktır. Kendisi olamayan bir toplum altını çiziyorum başkası olur. Kendi değerlerine sahip çıkamayan bir toplum sadece esir olur. Takipçi, taklitçi olur" ifadelerini kullandı.

"Bir gece yattık sabah kalktık baktık ki o dil yok"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "En büyük sıkıntılardan birini de maalesef dilde yaşadık. Bizim son derece zengin bilim yapmaya, üretmeye son derece müsait bir dilimiz varken, bir gece yattık sabah kalktık baktık ki o dil yok. İşte şimdi yabancı dillerle, kelimelerle bilim öğrenen ve öğreten bir ülke derecesine getirildik. Binlerce kelime ve kavram unutturuldu. Sözlüklerden çıkarıldı. Kelime ve kavram üretmeye son derece elverişli olan dil yapısı adeta törpülendi" diye konuştu.

"Türkçenin mevcut kelime hazinesiyle felsefe yapamazsınız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu anda Türkçenin mevcut kelime hazinesiyle felsefe yapamazsınız. Ya Osmanlıca, ya da İngilizce, Almanca, Fransızca kelimelere başvuracaksınız. Bu sorunların hepsini aşmak zorundayız. Bu sorunlar devlet eliyle değil, bilim insanları eli ile aşılacak sorunlardır" dedi.

"Türkiye'nin ab üyeliğine karşı çıkıyor arkadan dolaşıp ipe un seriyorlar"

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, ülkelerin gelişmesinde bilimin önemine değinerek, "Siyaseten belirlediğimiz 2023 hedeflerini tutturabilmemizde bilimsel çalışmalar ve ARGE faaliyetleri en önemli belirleyici faktör olacaktır. Bazı ülkeler var ki bunların 2023 değil, 2050 tasavvuru var. O tasavvurlar sebebiyledir ki Türkiye'nin AB üyeliğine karşı çıkıyorlar. Arkadan dolaşıp ipe un seriyorlar. Bu oyunları bozmanın yolu bilimsel çalışmalara azami kaynağı sağlamaktır" diye konuştu.

"İslam dünyasının liderliğinde bilimin 500 senelik bir altın çağı var"

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak, törende yaptığı konuşmada Ortaçağda bilimin, İslamiyet ile birlikle yeniden bir canlandığını vurgulayarak, "Pek çok kişinin bildiğinin aksine bilim ne Rönesans'tan sonra ne de batıda ortaya çıkmıştır. İncelediğimizde, bilimin doğu ile batı arasında zikzak çizdiğini görüyoruz. Ortaçağda bilim, İslamiyet ile birlikle yeniden bir canlanıyor. İslam dünyasının liderliğinde bilimin 500 senelik bir altın çağı var. Bilim hiçbir ırkın, kültürün, coğrafyanın tekelinde değildir. Belli zamanlarda belli bölgelerde öne çıkmış" diye konuştu.

CNNTURK
__________________
Never fade away...
  Alıntı ile Cevapla
11 Üyemiz Heliosaga'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.12.2014, 04:43   #2
Çevrimdışı
Maviş
Gerçek Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Erdoğan, "Türkçe Yetersiz Bir Dildir"

Bir bilim dergisinde okumuştum, kuantum seviyesinde gaz atomlarını bir noktadan başka bir noktaya ışınlamayı başardıklarını yazıyorlardı.Şimdi ise atomlara yüklenen bilgileri fotonlar yoluyla ışınlamaya çalışıyorlarmış.Atomlar ışınlanabiliyorsa, insan vücudu da atomlardan meydana geliyorsa, insanlarda ışınlanabilir.Artık zamanı geldi,bunları topluca imamın kayığına bindirip,osmanlı dönemine yollamak lazım.
__________________
Seni sevmekten vazgeçmeyen biri varsa eğer
Korkma incinmekten
Bırak sıyrıklar olsun dizlerinde
Öper ve geçer..


  Alıntı ile Cevapla
11 Üyemiz Maviş'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.12.2014, 08:52   #3
Çevrimdışı
ZeZe
Alea İacta Est
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Erdoğan, "Türkçe Yetersiz Bir Dildir"

En güzel osmanlıcayı o konuşur
En güzel o sevişir
En güzel o çalar
En güzel dublelerin mimaridir
En güzel o aşağılar
Dünya lideri çünkü o.
Bir sus da insanlar nefes alsın. Bu nedir arkadaş? Babasının dölüne iksir mi atmışlar? Her b.ku bilme bir yaa

Şirazeden çıkardı beni de

mfö peki peki anladik - YouTube
__________________

Hükümetlerin icraatı olumsuz olupta millet itiraz etmez ve düşürmezse, bütün kusur ve kabahatlere katılmış demektir.

Gerçekten şunun bunun oyuncağı olabilen milletler, haklarını algılamamışlar demektir. Ve böyle bir millet, denetim altında bulundurulmaya layık olur..
Mustafa Kemal ATATÜRK




Benim dinim adalet, hak, vicdan.
Buna göre yaşayanlarla aynı dindeniz.
Kendinize ne derseniz deyin, kim olursanız olun.
Genç evli çifti üç ay kira ödemedi diye
sokağa attıran hacı ile cennette olmaktansa,
kediye ağlayan ateistle cehennemde yanmaya razıyım.

İhsan Eliaçık
  Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz ZeZe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.12.2014, 12:06   #4
Çevrimdışı
ZeZe
Alea İacta Est
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Erdoğan, "Türkçe Yetersiz Bir Dildir"

Alıntı:
Bizde eğitim, ilkokuldan başlayarak üniversite son sınıfa kadar bir formatlama süreciydi. 7,8 yaşındaki çocuklara baskı rejimlerinde olduğu gibi koro halinde bir ezberi okutmak özgürlükle ya da özgür zihinler yetiştirmek ile bağdaşabilir mi?
Bu burada ne demek istiyor ya? Kafama takıldı? Neyden bahsediyor, daha neleri kurcalıyor?
__________________

Hükümetlerin icraatı olumsuz olupta millet itiraz etmez ve düşürmezse, bütün kusur ve kabahatlere katılmış demektir.

Gerçekten şunun bunun oyuncağı olabilen milletler, haklarını algılamamışlar demektir. Ve böyle bir millet, denetim altında bulundurulmaya layık olur..
Mustafa Kemal ATATÜRK




Benim dinim adalet, hak, vicdan.
Buna göre yaşayanlarla aynı dindeniz.
Kendinize ne derseniz deyin, kim olursanız olun.
Genç evli çifti üç ay kira ödemedi diye
sokağa attıran hacı ile cennette olmaktansa,
kediye ağlayan ateistle cehennemde yanmaya razıyım.

İhsan Eliaçık
  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz ZeZe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.12.2014, 12:10   #5
Çevrimdışı
Subutay
Eflamor

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Erdoğan, "Türkçe Yetersiz Bir Dildir"

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi ZeZe Mesajı göster
Bu burada ne demek istiyor ya? Kafama takıldı? Neyden bahsediyor, daha neleri kurcalıyor?


Andımız ve milli marşın okutulmasından bahsediyor.
__________________
Asya boz kırlarında bir bebek dünyaya geldi. Bu bebeğe asya stepleri beşik oldu. Rüzgarlar şarkı söyledi ona. Yıldızlar yol gösterdi. Yağmurlar yıkadı. Bu bebek büyüdü ve ona Türkadını verdiler. Türk büyüdü kasırga oldu tayfun oldu. Türk budur. Türk tayfundur, kasırgadır, Boradır. | Mustafa Kemal Atatürk.






la şey e vaki ün mutlak bel küllün mümkin
nisi credideritis non intelligentis
  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Subutay'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.12.2014, 12:13   #6
Çevrimdışı
ZeZe
Alea İacta Est
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Erdoğan, "Türkçe Yetersiz Bir Dildir"

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Subutay Mesajı göster
Andımız ve milli marşın okutulmasından bahsediyor.
Ben yanlış anlamadım yani?
Ben iyice şirazeden çıkacağım. Bu millet daha neyi bekliyor, daha ne gerekiyor sokağa dökülmek, tepki vermek için? :O
__________________

Hükümetlerin icraatı olumsuz olupta millet itiraz etmez ve düşürmezse, bütün kusur ve kabahatlere katılmış demektir.

Gerçekten şunun bunun oyuncağı olabilen milletler, haklarını algılamamışlar demektir. Ve böyle bir millet, denetim altında bulundurulmaya layık olur..
Mustafa Kemal ATATÜRK




Benim dinim adalet, hak, vicdan.
Buna göre yaşayanlarla aynı dindeniz.
Kendinize ne derseniz deyin, kim olursanız olun.
Genç evli çifti üç ay kira ödemedi diye
sokağa attıran hacı ile cennette olmaktansa,
kediye ağlayan ateistle cehennemde yanmaya razıyım.

İhsan Eliaçık
  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz ZeZe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.12.2014, 12:23   #7
Çevrimdışı
Subutay
Eflamor

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Erdoğan, "Türkçe Yetersiz Bir Dildir"

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi ZeZe Mesajı göster
Ben yanlış anlamadım yani?
Ben iyice şirazeden çıkacağım. Bu millet daha neyi bekliyor, daha ne gerekiyor sokağa dökülmek, tepki vermek için? :O
2023 hedeflerini ne sanıyorsunuz ?

Yapılan bütün devrimler kaldırılacak karma eğitimden, Türkçeye kadar, kılık kıyafetten, laikliğe kadar...

Önce ortaya laf atıyorlar. Sonra başından sonuna kadar her bakan ayrı şehirlerde mitingler yapıyor. Coşkulu ve kural yıkıcı konuşmalar la insanlar neleri alkışladıklarını bile bilmeden yapılan her değişikliğe sessiz kalınıyor.

Gezi parkı eylemlerinde bir çok atatürkçü geçinen evinde tv başında oturup nette ahkam kesmekten öteye geçseydi belki bir şansımız olurdu. Onu da kaybettik.
__________________
Asya boz kırlarında bir bebek dünyaya geldi. Bu bebeğe asya stepleri beşik oldu. Rüzgarlar şarkı söyledi ona. Yıldızlar yol gösterdi. Yağmurlar yıkadı. Bu bebek büyüdü ve ona Türkadını verdiler. Türk büyüdü kasırga oldu tayfun oldu. Türk budur. Türk tayfundur, kasırgadır, Boradır. | Mustafa Kemal Atatürk.






la şey e vaki ün mutlak bel küllün mümkin
nisi credideritis non intelligentis
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Subutay'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.12.2014, 13:10   #8
Çevrimdışı
ZeZe
Alea İacta Est
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Erdoğan, "Türkçe Yetersiz Bir Dildir"


Bu Tayyip iyi oldu, çok güzel oldu bence.
Süper oldu yani. Daha ne olabilir ki yani.
Tam bu millete uygun biri oldu yani.
Tam kıvamında eksiksiz. Az bile yaa
Türkçe diye bir dil de yok aslında, Türkler de yok ama kendilerini var zannediyorlar işte.
Az kaldı daha neler duyacağız?
Ki mesele dil falan meselesi de değil, direk kültürü bozma meselesi.
Bozup yapacağız derdinde ama bozup sonra da "bu bozuldu ama yaaaa" diyecek bence.

Tam bize göre iktidar yönetiyor. Hani vardır ya...
Ben başta olsam var yaaaaa bunların alayını dağıtırım, kahve geyikleri.
Adam aynen öyle iktidarda takılıyor kafasına göre.
Çok seviyorum o yüzden.
Tam yurdum insanı.
__________________

Hükümetlerin icraatı olumsuz olupta millet itiraz etmez ve düşürmezse, bütün kusur ve kabahatlere katılmış demektir.

Gerçekten şunun bunun oyuncağı olabilen milletler, haklarını algılamamışlar demektir. Ve böyle bir millet, denetim altında bulundurulmaya layık olur..
Mustafa Kemal ATATÜRK




Benim dinim adalet, hak, vicdan.
Buna göre yaşayanlarla aynı dindeniz.
Kendinize ne derseniz deyin, kim olursanız olun.
Genç evli çifti üç ay kira ödemedi diye
sokağa attıran hacı ile cennette olmaktansa,
kediye ağlayan ateistle cehennemde yanmaya razıyım.

İhsan Eliaçık
  Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz ZeZe'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.12.2014, 13:16   #9
Çevrimdışı
Çengelli İğne
«... Beklenen Şarkı ...»

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Erdoğan, "Türkçe Yetersiz Bir Dildir"

Sinir katsayımın fazla yükselmemesi adına yazıyı sonuna kadar okumadım.
Ancak az çok neler saçmaladığını tahmin edebiliyorum.
Sayelerinde 7-8 yaşındaki çocuklar Türkçe'deki ulanlı,çek gitli,ananı gibi kelimeleri öğrendi.
Şimdi de Osmanlı ca.
İngilizce de cabası vay anam vay.

How are you Twelve?
  Alıntı ile Cevapla
9 Üyemiz Çengelli İğne'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 25.12.2014, 14:55   #10
Çevrimdışı
Asena
» Memleket Delisi «

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Erdoğan, "Türkçe Yetersiz Bir Dildir"

Şaka gibi. Şu kadar insan bir gecede sokağa atılmış. Okul müdürlerini bir gecede sen sokağa atmadınmı?

Alt kimlik, üst kimlikle başladılar, buraya kadar geldik.
Türk diye bir ırk yoktur, bu çatı adıdır diyenlerin türkçeyi kabul etmemesi normaldir.Türk yoksa türkçede yoktur.

Görün bakın bu adam bir gün hepimizi milliyetçi yapacak
__________________
•*¨`*•.¸¸.•´*¨`*•K.Atatürk•*¨`*• .¸¸.•´*¨`*•
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Asena'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
bilim, cumhurbaşkanı, dedi, dildir, erdoğan, Önemli, türkçe, yetersiz


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:42.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.