Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi > Serbest Kürsü

Serbest Kürsü Her konuda tartışma açılan konular burada


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 23.02.2015, 17:38   #1
Çevrimdışı
Mustafa Akten
Abdülmelik Hankendi

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Kaotik

KAOTİK
Tam anlamı ile karmakarışık, darmadağın, kargaşa içerikli, karmaşa, düzensizlik, kimin eli kimin cebinde belli olmayan, sosyal statülerin, siyasal hiyerarşinin bozuk olduğu, çığırından çıkmış olduğu zamanlarda halkın bire bir dumura uğramış halidir Kaotik düzen.

Bu düzen içinde en çok maganda tabir edilen aktör ve aktrisler başroldedir. Maganda ise görgüsüz, kaba, görgü kurallarına, sosyal hayatın icaplarına uymayan, itici tavır davranış ve konuşmaları kendilerine şiar edinmiş ve bunu üstünlük gibi gören ve algılayan, sağlıklı ve temel aile terbiyesi ve çevre terbiyesinden yoksun kimse veya kimseler maganda tanımına bire bir uyarlar. Magandalar nev’i şahıslarına münhasır halleri ile ait oldukları yerden, şehre, şehrin çeşitli odaklarının, kurumlarının, mesleklerinin içine girmiş, hoyrat, nobran, hal ve hareketleri, jestleri ve mimikleri ile son derece itici, insan gibi yaşamayı yeğleyenleri çileden çıkaran bir çeşit tür.


Magandaları kategorize edersek,
Siyaset magandaları,
Trafik magandaları,
Hukuk magandaları,
Eğitim magandaları,
Sağlık magandaları,
Ticaret magandaları olarak klasmana ayırmak mümkündür.


Aslında magandaları tam tarif etmek de çok mümkün olmamasına rağmen bizim tanımlamaya çalıştıklarımızla bir nebze olsun maganda türleri hakkında âcizane bilgi sahibi olunabilinir.


Son bir haftadır en çok popüler olan siyaset magandaları ki, TBMM si içinde yuvalanmışlar, hukuk tanımazlığın, iç tüzük tanımazlığın dik alası ve kaba güç destekli hoyratlıkla bir büyüklerinin bir zaman bir silahlı gurup için söylediği gibi tarih yazmaktalar.Evet hakikaten tarihe geçecek türden magandalar bunlar.. Her zaman dillerinden düşürmedikleri güya milleti temsil eden magandalar bunlar. Bu düşüncelerden hareketle bu gün TBMM si içinde gerçek manada millet temsilcisi olanları tenzih, takdir ve şükranla yâd ederken, 2015 yılı 7 Haziran seçimleri ile oluşacak TBMM umarım ve dilerim ki, magandalardan arınmış, gerçek siyaset adamlarının yeri ve mevkii olur, adam gibi siyaset yaparak, yüce Türk milletine hizmet etmelerini bekler ve niyaz ederiz. Bu günkü parlamento oluşumu, ne Atatürk’ün hedeflediği, ne de öngördüğü bir parlamentodur. Dayatmacılık ve parmakçılık içlerine işlemiş güya vekillerden Türk milletine hayır gelir mi?


23.02.2015
Mustafa AKTEN
__________________
  Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
gibi, kaotik, maganda, magandaları, siyaset


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 10:05.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.