Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi > Serbest Kürsü

Serbest Kürsü Her konuda tartışma açılan konular burada


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 26.03.2015, 11:30   #1
Çevrimdışı
Heliosaga
Cehennem Yolcusu

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Suudi Arabistan, Yemen'deki Şii Gücünü Hazmedemedi ve Operasyon Başlattı.



Suudi Arabistan, Yemen'de ilerleyişini sürdüren Husi militanlarına karşı hava operasyonuna başladığını duyurdu. bazı Körfez ülkeleriyle 10 ülkenin destek verdiği operasyonda, başkent Sana'da yer alan Daylami hava üssü vuruldu. Operasyonda isabet alan bazı sivil yerleşim yerlerinde 25 sivilin hayatını kaybettiği ve 40 kişinin yaralandığı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Hadi'nin çağrısına yanıt veren Suudi Arabistan Yemen'e yönelik askeri operasyon başlattı. 10 ülkenin katıldığı operasyonda İran destekli Şii Husilerin denetimindeki Başkent Sana havadan bombalandı.


Al Jazeera.com'un AA, AFP, Reuters'a dayandırdğı habere göre; Operasyon yerel saatle akşam 18.00 sıralarında başladı. 10 ülkenin katıldığı operasyonda İran destekli Şii Husilerin denetimindeki başkent Sana havadan bombalandı.

Yapılan açıklamada operasyonun amacının mevcut hükümeti korumak olduğu açıklandı. Suudi Arabistan'ın ABD Büyükelçisi Adil Cubeyr, Yemen'deki barış çabalarının sonuçsuz kaldığını, bunun üzerine askeri müdahale başlattıklarını açıkladı.

Cubeyr, "Yemen'de meşru hükümet iş başında. Bu sadece bir bölge ile sınırlı kalmayacak bir operasyon" dedi. Büyükelçi, operasyonun Birleşmiş Milletler ve Arap Ligi Tüzüğüne uygun yapıldığını belirtti. Büyükelçi Cubeyr, "Öncelikle hava operasyonları başlatıldı, ancak diğer askeri operasyonlara başvurulması da mümkün" diye konuştu. Büyükelçi, operasyonda ABD kuvvetlerinin yer almadığını söyledi.

SUUDİ ARABİSTAN SINIRA ASKER YIĞIYORDU

Suudi Arabistan, Dışişleri Bakanı Faysal'ın 'Yemen'de barışçıl çözüm olmazsa gerekeni yaparız" açıklamasının ardından Yemen sınırına ağır silah, tank ve diğer askeri teçhizatları yığmaya başlamıştı. Reuters'e konuşan ABD'li yetkililer, Suudi Arabistan’ın Yemen ile sınır bölgesinde yoğunlaştırdığı askeri sevkiyatın 'önemli’ olduğunu belirtti.

Yetkililerden biri, İran destekli Şii Husilerin Yemen’in güneyine ve Yemen Devlet Başkanı Abdurrabu Mansur Hadi’nin siyasi faaliyetlerini yürüttüğü Aden'e saldırmaları halinde, Hadi'yi korumak amacıyla hava saldırılarına hazırlanıyor olabileceğini belirtmişti. Suudi Arabistan Savunma Bakanı Muhammed Bin Selman Bin Abdulaziz ise, dün ülkenin Yemen sınırında konuşlanan askeri gücü ve teçhizatlarını bizzat denetlemişti.




"SALDIRGANLIĞA KARŞI GEREKLİ ADIMLARI ATACAĞIZ"


Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Suud Faysal, Pazartesi günü Yemen’deki krizin barışçıl yollarla çözülmemesi halinde bölge ülkelerinin 'saldırganlığa karşı gerekli adımları atacağını' söylemişti. Faysal, “Yemen'deki sorunun siyasi ve barışçıl yollarla çözülmesini umut ediyorum ama bu gerçekleşmezse bölge ülkeleri saldırganlığa karşı gerekli adımları atacaktır.

Elimizden geldiğince Yemen Devlet Başkanı Mansur Hadi’ye destek vereceğiz. Bunu sadece bir tarafı savunmak için değil Yemen’in istikrarını sağlamak için yapacağız” ifadelerini kullanmıştı. Riyad ilk kez Yemen'deki İran varlığına karşı bu kadar net ve sert bir ton kullanıyor. İran, Yemen'de Şii Husilerin 21 Eylül 2014’te Sana’yı ele geçirmesinin ardından hem siyasi hem de maddi ve askeri olarak harekete desteğini artırdı. Son olarak Husiler darbe girişiminde bulunurken, İran, Yemen Devlet Başkanı Mansur Hadi’nin güneydeki Aden’e sığınması ve Cumhurbaşkanlığı koltuğundan istifasını geri çekmesine tepki göstererek Husileri siyasi anlamda desteklediğini duyurmuştu.

ÇATIŞMALAR ADEN SINIRINDA

Aden'de, devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih ve Husi Ensarullah Hareketi yanlısı olduğu belirtilen 39. Zırhlı Tugay'a bağlı birliğin, Hadi yanlısı Halk Komiteleri'yle girilen çatışmaların ardından Uluslararası Aden Havalimanı'nı ele geçirdi. Ancak Yemen Cumhurbaşkanı Abdurrabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Komiteleri'nin, karşı saldırı düzenleyerek Aden Havalimanındaki kontrolü yeniden ele geçirdiği belirtildi.

Çatışmalarda ölen ya da yaralananlara ilişkin bilgi vermeyen kaynaklar, çatışmaların, havalimanı etrafında yer yer devam ettiğini aktardı. Husiler, ülkenin en büyük hava üssü olan ülkenin güneyindeki Aned'i ve geçici yönetim merkezi Aden'e 60 kilometre uzaklıktaki Lahic kentini de dün ele geçirmişti. Cumhurbaşkanlığına yakın kaynaklardan edinilen bilgilere göre Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi tüm devlet kurumlarındaki çalışanlara ve Aden halkına işyerlerini kapatıp evlerine dönmeleri talimatı verdi.

"HADİ KAÇTI" İDDİALARI

Daha önce Başkent Sana'dan Aden'e kaçan Cumhurbaşkanı Hadi'nin nerede olduğu konusunda ise çelişkili bilgiler geliyor.

Associated Press Ajansı'na konuşan görgü tanıkları, Hadi'nin Arap Denizi'ne bakan bir tepenin üstünde bulunan sarayını bırakarak araç konvoyu ile ayrıldığını söylediler. Başka bir iddiaya göre ise Hadi deniz yoluyla şehri terk etti ve Cibuti'ye kaçtı.

Al Jazeera'ya konuşan bir insan hakları aktivisti ise, Hadi'nin nerede olduğunu bilmediklerini söyledi. Ancak isminin açıklanmasını istemeyen bir üst düzey Cumhurbaşkanlığı yetkilisi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanı Hadi ülkeyi terk etmedi ve bu yönde yapılan haberler gerçek dışıdır" dedi. Yetkili, Cumhurbaşkanı Hadi hakkında daha fazla bilgi vermedi.

HADİ KONUTUNDAN AYRILDI




ABD Dışişleri Bakanlığı, Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin konutundan ayrıldığını teyit etti. Bakanlık Sözcüsü Jen Psaki, günlük basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Hadi ile bugün erken saatlerde temas kurduklarını ifade ederek, “Kendisi artık konutunda değil, bunu teyit edebilirim” dedi. Hadi’nin gönüllü olarak ayrılıp ayrılmadığına yönelik soru üzerine de Psaki, “Bence gönüllü olarak konuttan ayrıldığı gayet açık” ifadesini kullandı. Psaki, Hadi’nin şu anda bulunduğu yere dair bilgi veremeyeceğini ifade ederek, "Kendisiyle son günlerde temas halindeydik" diye konuştu.

Bir gazetecinin “Şehir çökmek üzere. Bu biraz zor bir gönüllü ayrılma durumu olmuyor mu” yorumu üzerine Psaki, “Konuyu anlamlandırmayı size bırakıyorum. Kendisinin zorla mı gönüllü mü ayrıldığı ve bunun ne anlama geldiğini karakterize etmek zorunda değilim” değerlendirmesinde bulundu.

Psaki, silahlı grupların Yemen’de kontrolü ele geçirmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi. Meşru geçişin, ancak, siyasi müzakereler ve tüm siyasi partiler arasında Körfez Arap Ülkeleri İş Birliği Konseyi'nin girişimi ve ulusal diyalog sonucundaki konsensüse varılmış bir anlaşma yoluyla olabileceğini belirten Psaki, Yemen’in geleceğininYemen halkı tarafından belirlenmesi gerektiğini bildirdi. Psaki, Husilerin eylemlerinin devamlı olarakYemen’deki dönüşümün altını kazıdığını bildirdi.

"SUUDİLERİN MEŞRU KAYGILARI VAR"




Suudi Arabistan’ın Yemen sınırına askeri yığınak yaptığına ve Arap zirvesinde Yemen’e Arap güçlerinin gitmesine yönelik bir öneri sunacağına dair haberlerin sorulması üzerine Psaki, şunları kaydetti: "Şu anda konuyla ilgili detaylara sahip değiliz. Bu haberlerin yeni olduğunu sanmıyorum. Suudi Arabistan ve Körfez Arap Ülkeleri İş Birliği Konseyi ülkeleriyle barışçıl siyasi geçişi teşvik etmek için yakından çalışıyoruz ve onların Husilerin agresif eylemlerine yönelik kaygılarına katılıyoruz. Suudilerin, coğrafi yakınlıkları dikkate alındığında Yemen’deki mevcut olayların kendi güvenliklerine olası etkilerine yönelik meşru kaygıları var ve sınırlarındaki güvenliği sağlamak için uygun önlemleri almakta olduklarını anlıyoruz. Gelecek toplantıdan bahsediyorsunuz, teklif edilebilecek veya edilmeyecek bir öneri hakkında detaylara sahip değilim."

Timeturk Online
__________________
Never fade away...
  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Heliosaga'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 26.03.2015, 11:57   #2
Çevrimdışı
Deniz
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Suudi Arabistan, Yemen'deki Şii Gücünü Hazmedemedi Ve Operasyon Başl

Ortadoğu ateş Çemberi yanıyor alev alev dinlerin mezhepleri savaşları başladı..

İç savaş olan ülkeler hepsi müslüman ülkeler ben bildim bileli kan ve gözyaşı var o bölgede..

Ortadoğu'dan ..Emperyalis güçler elini çekmedği sürece kan ve göz yaşı dinmez..

+Savaştan dolaya ..Yemenliler ..Ülkemize getirilmesin ..Suriyeli'ler gibi.?
__________________
Bağımsızlıktan yoksun bir ulus,Uygar insanlık karşısında uşak olmaktan kurtulamaz.


MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Deniz'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 26.03.2015, 12:51   #3
Çevrimdışı
Asena
» Memleket Delisi «

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Suudi Arabistan, Yemen'deki Şii Gücünü Hazmedemedi Ve Operasyon Başl

Demekki İSİD'den kimse rahatsız değilmiş, istenince bir şeyler yapılabiliniyormuş.

Dünya iyiye gitmiyor. Allah yardımcımız olsun
__________________
•*¨`*•.¸¸.•´*¨`*•K.Atatürk•*¨`*• .¸¸.•´*¨`*•
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Asena'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 26.03.2015, 19:14   #4
Çevrimdışı
Tanıdık
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Suudi Arabistan, Yemen'deki Şii Gücünü Hazmedemedi Ve Operasyon Başl

Emperyalistler Şiilerle Sünnileri Suriye' de istedikleri gibi vuruşturup emellerine ulaşamadılar zahir..

Birde Yemen' de denemedeler..
__________________
Bizde bilirdik kıkırdak fıkırdak olmasını...Ama kalbe en güzel hüzün yakışıyordu, bizde onu bastık sinemize...

Tanıdık
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Tanıdık'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 26.03.2015, 20:58   #5
Çevrimdışı
Cliff Durden
... Cliff 'Em All...

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Suudi Arabistan, Yemen'deki Şii Gücünü Hazmedemedi Ve Operasyon Başl

Ortadoğudaki hiç bir çatışma için bölgeye yayılır dememiştim ki zira hiç biri yayılmadı..

Ancak bu kaygılandırıyor..
__________________
Yerli dizilerle ilk tanışmam TV'de değildi. 12 yaşındaydım, bir ilçede arkadaşlarla geyik yapıyorduk. Arkadaş bir diziden bahsetmişti:

''Abi şimdi bir adamın yengesi var ona yürüyor, yenge de çocuğa yürüyor, amca teyzeye yürüyor...''

Ana fikir açık, basit ve doğruydu. En sonunda Cem Yılmaz ve diğerlerinin öğrendiği şeyi öğrendim;

Bahçevan aşçıya, aşçı evin büyük oğluna, büyük oğul yengeye, sonra hep beraber uşağa

Kurt Sutter bazılarının neyine la, bu imza yeter. He bu suç değildir inşallah.
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Cliff Durden'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.03.2015, 12:46   #6
Çevrimdışı
Chevy
XooX

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Suudi Arabistan, Yemen'deki Şii Gücünü Hazmedemedi Ve Operasyon Başl

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Tanıdık Mesajı göster
Emperyalistler Şiilerle Sünnileri Suriye' de istedikleri gibi vuruşturup emellerine ulaşamadılar zahir..

Birde Yemen' de denemedeler..
Suçu " Emperyalistler"in üstüne atma modası artık geçti.
Müslümanlar birbirlerini yiyorlar. Mezhep savaşları yapılıyor.
Tarihtede yapıldı, bugün de yapılıyor...

Bu savaşın sebebi Müslümanlar sonucuda yine onlar olacak...
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Chevy'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.03.2015, 12:55   #7
Çevrimdışı
Tanıdık
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Suudi Arabistan, Yemen'deki Şii Gücünü Hazmedemedi Ve Operasyon Başl

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi MooN Mesajı göster
Suçu " Emperyalistler"in üstüne atma modası artık geçti.
Müslümanlar birbirlerini yiyorlar. Mezhep savaşları yapılıyor.
Tarihtede yapıldı, bugün de yapılıyor...

Bu savaşın sebebi Müslümanlar sonucuda yine onlar olacak...

coninin ne işi var peki orda...Zaten sana göre hep İslam ve Müslüman hata ve kusurlu, bunu ezberledim artık...
__________________
Bizde bilirdik kıkırdak fıkırdak olmasını...Ama kalbe en güzel hüzün yakışıyordu, bizde onu bastık sinemize...

Tanıdık
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Tanıdık'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.03.2015, 13:03   #8
Çevrimdışı
Chevy
XooX

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Suudi Arabistan, Yemen'deki Şii Gücünü Hazmedemedi Ve Operasyon Başl

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Tanıdık Mesajı göster
coninin ne işi var peki orda...Zaten sana göre hep İslam ve Müslüman hata ve kusurlu, bunu ezberledim artık...
E öyle zaten görüldüğü üzere İslam coğrafyasında 1 gün rahat nefes Alınamıyor. Ya savaş yapılır ya kadınlar recm edilir. Geçenlerde Afganistan'da
Zihinsel Engelli bir kadın Müslümanların kutsal kitabını yaktığı için
Önce linç ediliyor, sonra çatıdan aşağı atılıyor, en sonda yakılıyor.

Vurdukları sopanın kemiğin çatırdama sesleri hala kulağımda...

Ve bu insanlar dünyanın her yerine yayılıyorlar.
ABD ne yapsın ki ? Bu insanlara karşı önlem alıyor. Onları belirli bir güç
Düzeyinde tutuyor.

Tabii ABD'nin her politikasını desteklemiyorum. Hatta yönetiminden nefret
Ediyorum diyebilirim.
Ama bazı konularda haklı olduğu saklanamaz...

Bu konu dışında asıl merak ettiğim;

Sevgi dolu, barışçıl, medeni, nur tanesi müslümanlar
Afganistan'da o kızın başına gelenler hakkında bir yorum bile yapmadılar

Buna sizlerde dahilsiniz
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Chevy'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.03.2015, 13:08   #9
Çevrimdışı
Insanlikarayan
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Suudi Arabistan, Yemen'deki Şii Gücünü Hazmedemedi Ve Operasyon Başl

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi MooN Mesajı göster
Suçu " Emperyalistler"in üstüne atma modası artık geçti.
Müslümanlar birbirlerini yiyorlar. Mezhep savaşları yapılıyor.
Tarihtede yapıldı, bugün de yapılıyor...


Bu savaşın sebebi Müslümanlar sonucuda yine onlar olacak...

Sadece Iplerin baska yerden cekildigini sezersin sanirsam.
__________________

-Gurbet Ellerde Aldatılamadı-





Türkiyede
yasamasa bile!.
Ne Mutlu Türk'üm Diyebilene!.
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Insanlikarayan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 27.03.2015, 14:48   #10
Çevrimdışı
Tanıdık
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Suudi Arabistan, Yemen'deki Şii Gücünü Hazmedemedi Ve Operasyon Başl

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi MooN Mesajı göster
E öyle zaten görüldüğü üzere İslam coğrafyasında 1 gün rahat nefes Alınamıyor. Ya savaş yapılır ya kadınlar recm edilir. Geçenlerde Afganistan'da
Zihinsel Engelli bir kadın Müslümanların kutsal kitabını yaktığı için
Önce linç ediliyor, sonra çatıdan aşağı atılıyor, en sonda yakılıyor.

Vurdukları sopanın kemiğin çatırdama sesleri hala kulağımda...

Ve bu insanlar dünyanın her yerine yayılıyorlar.
ABD ne yapsın ki ? Bu insanlara karşı önlem alıyor. Onları belirli bir güç
Düzeyinde tutuyor.

Tabii ABD'nin her politikasını desteklemiyorum. Hatta yönetiminden nefret
Ediyorum diyebilirim.
Ama bazı konularda haklı olduğu saklanamaz...

Bu konu dışında asıl merak ettiğim;

Sevgi dolu, barışçıl, medeni, nur tanesi müslümanlar
Afganistan'da o kızın başına gelenler hakkında bir yorum bile yapmadılar

Buna sizlerde dahilsiniz
Foruma her zaman girmiyorum...
Olayı hiç duymadım ve sanal alemde araştırma yapmadım...Olayların doğruluk derecesinden emin olunmadan yapılan yorumları hem afaki hem de yanlı bulurum açıkçası...

Ve mümkün olduğunca forumda tartışmalı konulara dahil olmak istemiyorum... Sinirlerim yeteri kadar sağlam değil...

Şayet anlattığınız gibi ise durum, elbette son derece yanlış, insanlık dışı bir olaydır... Bel ki sen ve düşüncendeki insanlar bunu getirip İslam'a bağlayabilirler...Açıkçası bu yaşıma kadar bunlara alıştım artık... Hata ve kusur insan merkezlidir, İslam merkezli değil, öncelikle bunu iyi tefrik etmek gerek...

Hele hele aklen malül birisinin yaptığının ne meri mevzuata, ne de İslam'a göre cezalandırılması olası değil...

Beni tartışmaların içine çekme emi MooN.
Forum dışında istediğin kadar tartışabilirim, konuşabilirim seninle...
__________________
Bizde bilirdik kıkırdak fıkırdak olmasını...Ama kalbe en güzel hüzün yakışıyordu, bizde onu bastık sinemize...

Tanıdık
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Tanıdık'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
arabistan, başlattı, gücünü, hazmedemedi, operasyon, suudi, yemendeki


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:40.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.