Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi > Serbest Kürsü

Serbest Kürsü Her konuda tartışma açılan konular burada


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 07.04.2015, 14:22   #1
Çevrimdışı
Mediter
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Exclamation Seçime Doğru-1 ( SAĞ - SOL ve GOL)



Bilindiği gibi Türkiye 7 Haziran 2015 tarihinde çok önemli bir seçime gidiyor.

(Atatürk'ün: ''Türk Milleti zekidir.'' diyerek seslendiği) Türk halkı 7 Haziran seçimiyle;
Ya Atatürk'ün emaneti, Laik, demokratik Cumhuriyete sahip çıkacak veya,
Ortadoğu'nun çağdışı Sultanlık rejimlerine doğru yönelecek.
Böylesi önemli bir seçim arifesinde (kendimce önemli gördüğüm) bazı açıklamalar ve saptamalarda bulunmanın tam zamanıdır. (Sanırım)




SAĞ - SOL VE GOL


Sağ
ve Sol kavramlarının ortaya çıkışı kesin olarak bilinmemesine rağmen, Tüm Dünya ülkeleri tarafından kabul gören iki inanış vardır.

1. İnanış:Fransız İhtilali sonrası Ekonomik kuralları düzenlemek için Mecliste toplanan zengin burjuva ile işçi-köylü kesimi arasında anlaşmazlık ve tartışmalar çıkmış, tartışma öncesi karışık oturan gruplar ayrılmış ve işçi ve köylüler; Meclisin soluna, burjuva kesimi ise sağına oturmuştur.

2. İnanış: Endüstrileşme çağı başlarında İngiltere’de, madenciler ile maden sahipleri arasında anlaşmazlıklar çıkmış, Avam Kamarası’ndaki milletvekillerin bazıları maden işçilerini, Bazıları ise maden sahiplerini savunmuş, bu iki grup mecliste de ayrılmış, işçi destekçileri meclisin soluna, patron destekçileri sağına oturmuştur.
Bu olaylardan sonra sağcı ve solcu kavramları ortaya çıkmıştır.

Bütün Dünya’da,solun çalışanların haklarını savunduğu, sağın ise Sermayenin (Patronun) çıkarını savunduğu bilinir.


Bu nedenledir ki bütün dünyada sol, hak arama ve çevre eylemleri yapar (çünkü sola göre çevreyi kirleten, Dünya’yı yaşanmaz hale getiren, patronun daha fazla kazanma hırsı ve (ucuz olması nedeniyle, cam yerine plastik veya pet, daha fazla ürün için hormon ve çeşitli kimyasallar kullanması gibi) yapmadığı arıtma tesisleri gibi nedenlerdir.



Sol(genel olarak):
Dünya üzerindeki tüm savaşların ve ülke içerisindeki adi suçların (hırsızlık,tecavüz,çocuk kaçırma,gasp,cinayet,mafyalaşma) gibi olayların üç nedenle ortaya çıktığını savunur.


1- Din farkları(Din savaşları veya baskıları)

2- Irk farkları (Aşırı Milliyetçilik)

3-
Gelir dağılımı bozukluğu
(Bir kısmının trilyonlarla oynayıp bir kısmının kuru ekmek bulamaması, eğitimin dershanesiz ,özel öğretmensiz imkansız hale gelmesi sonucu okuyamaması,çevresinde gördüğü lüks yaşama, kız ve erkek arkadaşlı sosyal yaşama ve ürünlere ulaşamadığı içinde kıskançlık ve ulaşamadığı kesimden intikam duygusuyla suça yönelmesidir)

Gelir dağılımının dengeli olduğu ülkelerde suç oranları düşer, Ülkemiz hapishanelerindeki mahkum sayısı 120 000 civarındadır. Bu sayı 34 Avrupa ülkesinin mahkum sayısından daha fazladır.



Bu Nedenle SOL:

Din ayrımı yapmaz her inançtaki veya inançsızlıktaki insanlara eşit davranır.

Irk ayrımı yapmaz, her ırktaki veya renkteki insana eşit davranır.

Gelir dağılımın düzeltilmesi için, patron’dan alınan verginin arttırılıp elde edilen gelirle çalışanların ücretlerinin ve yaşam kalitesinin arttırılmasını , böylece de gelir dağılımının dengelenmesini ister.



SAĞ (genel olarak 3 gruba ayrılır.)

1-
Dinci Sağ :
Kendi dininde olanları üstün tutar, diğer dinlere eşit davranmaz,aşağılar.
2- Irkçı (Aşırı Milliyetçi Sağ)Kendi milletini üstün tutar diğer milletlere eşit davranmaz aşağılar.
3-Liberal Sağ: Hem din, hem de milliyetçilik söylemleri yapsa da daha çok ekonomi ile ilgilenir,pek dazla din ve milliyetçilikle ilgisi yoktur.


SEkonomik Olarak:

Serbest piyasa ekonomisinden yanadır. Yani Patronla çalışan ilişkisine karışılmaması taraftarıdır.Gücü yeten yetene bir ekonomiyi savunur. Bu düzene kapitalizm denir. Kapitalist düzende kime , kaça satarsan sat devlet karışmaz, işsizlik arttıkça, patronun karın tokluğuna çalıştıracağı iş gücü de artar.
Patron da sürekli çalışanlarının ücretini ve haklarını kısar,hak arayan olursa iktidarda olan sağ parti (zaten patrondan yanadır) hak arayan emekçiyi joplatarak susturur.
Böylece güçlünün her zaman güçsüzü ezdiği (Kapitalist) bir düzen hüküm sürer.



Sola: Din ayırımı yapmıyor diye, dinci sağ, milliyet ayırımı yapmıyor diye milliyetçi sağ, patronun kârından emekçiye daha fazla pay istediği için de istediği için liberal sağ kızar.
Gençlerin sol düşünceye sempati duymasını engelleyebilmek için de (sanki çok kötü şeymiş gibi) kominist suçlaması yapılır.

Oysa;

Komün: Paylaşmak,
Komünist: Paylaşmak taraftarı demektir.

Sermaye kesimi sağı savunduğu için medya ve para desteği sağdadır.
Bütün imkanları ile solu karalayarak, sağ partilerin seçilmesini sağlarlar. (sürekli sağ iktidar seçildiği için) Yasaları da solu konuşturmayacak, engelleyip cezalandıracak şekilde çıkarırlar. Bu nedenledir ki, solun yapacağı (hemen her) miting veya konuşma yasadışı ilan edilir.

Ülkemiz çok partili döneme geçtiğimiz 1950’den günümüze 60 yılın 50 yılını, Son 30 yılın da 28 yılını sağ partilerce yönetilmiş, (sürekli) solun iflas ettiği, artık partiler arasında fark kalmadığı yalanı empoze edilmiş, parti fikri önemli olmayıp lider önemlidir gibi imaj yaratılmıştır.


Bilinçsiz bir çok vatandaş Erdoğan’a
(diğer liderlerden) daha karizmatik, heybetli, hitabet yeteneği ve( tok ve kendine güvenen) ses tonu nedeniyle oy vermiştir, veriyor. Oysa AKP ,dini yönü ağır basan bir sağ partidir, ne yapacağı veya yapmak istediği baştan bellidir. Bu nedenle lidere oy verilmesi yanlıştır. Her partinin (sağ veya sol) bir doktrini vardır baştaki kim olursa olsun fark etmez. Halk yanıltılmış, sanki başbakan değil, pehlivan veya manken seçiyoruz duygusu yaratılmıştır.

İlk bakışta, küçük bir çocuk bile sağ ile solu karşılaştırınca, hangisinin daha insanca bir yönetim istediğini anlar.

Bu nedenle 1980 Askeri darbesi öncesi sol sempatizanı gençlik , sağ sempatizanı gençlikten kat ve kat fazlaydı. Halk arasında ise sağ ve sol oylar birbirine çok yakındı. Çok az bir oranda sağ oylar fazlaydı.( %45 sol, %55 sağ gibi) (Amerika destekli sağ bir darbe olan) 1980 Askeri darbesi ülkemizdeki solu ezdi,tutuklamalar idamlarla, sağın önünü açtı.


Bugün bile anasınıflardan başlayarak, din ve milliyetçilik
(sağ) propagandası yapılır ama sol’un anlatılmasına ,tanıtılmasına kesinlikle izin verilmez, sadece üniversite ortamı nispeten daha baskısız olduğu için gençler üniversite de sol ile tanışır.

Bu nedenledir ki eğitim seviyesi yüksek kesim içinde sol görüşlüler fazladır.
Diğer bir deyişle, sol görüşlülerin çoğunluğu yüksek tahsillidir.



Ve

GOL

İSPANYA’da 1939’dan 1973’e kadar 34 yıl diktatörlükle iktidarda kalan Franko’ya sormuşlar;
-‘’Bu kadar uzun süre halk isyan etmeden nasıl iktidarda kalabildiniz?
’’ diye.
Cevap;

-‘’Futbol sayesinde.’’
olmuştur.

Çünkü futbol çok sevilen halkı içinde bulunduğu sıkıntılardan uzaklaştıran bir nevi uyuşturucu gibidir. Futbol tutkunu haline getirilen birey, işi ve parası olmadığını, insanca yaşama şartlarında olmadığını unutturur, yıllardır kendisini sömüren aşağılayan patron veya düzene karşı çıt çıkarmayan kişiler, takımla kendisini bütünleştirerek başarıdan başarıya uçtuğunu sanır.


Bir futbol takımı tutmaya ya ailenin tuttuğu takımla veya o yıl şampiyon olmuş güçlü takım tutularak başlanır. Güçlü takım tutulur (çünkü başarılı olmak istenir.) Aynı mantıkla yola çıkarsak başarıya hasret bireyler (partinin ne yaptığını veya ne yapacağını düşünmez)güçlü partilere oy verirler. Bu nedenledir ki seçim önceleri anketlerinde her parti kendi oyunu yüksek göstererek seçmeni etkileme yoluna gider.
Futbol, kişinin sorunlarını, sömürüldüğünü dertlerini unutturduğu için de, gelir dağılımının bozuk olduğu ülkelerde (zengin fakir arasında büyük uçurumlar olduğu) daha popülerdir, çünkü bu ülkelerde büyük bir para kaynağı futbola aktarılır, para neredeyse dikkat oraya çekilir.Böyle ülkelerde mutlaka ama mutlaka sağ iktidarlar vardır. Bu iktidarlarda halkın dikkatini futbola çekebilmek için, trilyonların döndüğü futbol takımlarından ve futbolcularından adaletli vergi almaz , aksine büyük parasal kaynak ayırarak destekler. Binlerce, okul, mahalle arası spor, oyun alanları, sosyal tesisler veya öğrenci yurduna ayırmadığı parayı stadyumlara harcar. Çocuklar oynayıp, bisiklete binebileceği yeşil alan bile bulamaz, belediyelerse (vatandaş duraklarda otobüs bekleyedursun veya sel sularında boğuşa dursun) sanki halka yararı varmış gibi, trilyonlar harcayarak futbol kulüpleri kurar.

Ülkelerin gelir dağılımı düzeldikçe futbola olan ilgi de azalır, Gelir dağılımının diğer ülkelere göre daha dengeli olduğu İskandinav (İsveç,Norveç,Finlandiya,Danimarka) gibi ülkelerde futbol amatörce yapılır, bu ülkelerde suç oranları da çok düşüktür.


Böylesine desteklenen trilyonların döndüğü, kulüplerin ve futbolcuların vergi vermediği bir alanda şampiyonlukların , centilmence yapılan maçlarla belirlendiğine inanmak ne derece doğrudur?


Bu öylesine bir dengedir ki, bir takımın bütün maçlarını kazanması, her maçın favorisi olması, her yıl şampiyon olması, o takımın gelirine de zarar verir. Sonucu belli olan maçı ve ligi seyirci izlemez.


Bu nedenle sanıldığı gibi bir kulüp her maçını kazanmayı, sürekli şampiyon olmayı da istemez ama istermiş gibi davranır. Galatasaray’ın UEFA şampiyonu olduğukadronun dağıtılmasının başka izahı var mıdır? Şampiyonu önceden belli ligi kim izler?.


Günümüzde olanlar ise biraz kuru gürültü sonra, eski tas, eski hamam, devam…


Aman ha! Dikkatimizi futboldan uzaklaştırmayalım, başka şeylerin farkına varırız, yoksa…



Mediter
__________________
  Alıntı ile Cevapla
10 Üyemiz Mediter'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 07.04.2015, 14:40   #2
Çevrimdışı
Cansuyu
« Gün Batımı »

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Seçime Doğru-1 ( SAĞ - SOL ve GOL)

Tekerleme gibi olmuş sağ, sol, gol
__________________
“Gittin mi büyük gideceksin!
Ayrılık bile gurur duyacak seninle..



  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Cansuyu'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 07.04.2015, 14:44   #3
Çevrimdışı
Dilem
» Angel Fall «

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Seçime Doğru-1 ( SAĞ - SOL ve GOL)

Güzel tespitlerle öğretici bir yazı
Eline kalemine sağlık teşekkürler...
__________________


Regretsmistakes they’re memories made.
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Dilem'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 07.04.2015, 14:56   #4
Çevrimdışı
Redwine
"Her Şey Güzel Oldu"

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Seçime Doğru-1 ( SAĞ - SOL ve GOL)

Eline sağlık Mediter...

Teşekkürler...
__________________
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Redwine'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 07.04.2015, 17:21   #5
Çevrimdışı
Mustafa Akten
Abdülmelik Hankendi

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Seçime Doğru-1 ( SAĞ - SOL ve GOL)

Sağ ve Sol! Yıllarca ve halen, bir taraf kahrolsun kominizim, bir taraf kahrolsun faşizm dedi, güya sağcı olanlar Bismillah Allah'u Ekber dedi aklı başka şeye ermedi. Bu memleket başka ülkelerin uyutma aracı olan sadece futbol ve Gol naraları ile uyutulmadı. Politika ve Siyaset sadece seçkinlerin, parası olanların uğraş alanı oldu, diğerlerinin ise A politik olabilmeleri adına fanteziden markaya, magazinden, benim stilime, evlen benimle den, suçlu bulma programlarına, milletin % 39.5 yoksul kategorisinde iken her kanalda yemek programlarına, ütopyadan en iyi türküyü kim söyler programına kadar çok şükür yeterince halkımız meşgul edildi. Siyaset ile Sanat ile Memleketin ali meselesine ayıracak vakit bırakmadılar.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Mustafa Akten'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 08.04.2015, 00:04   #6
Çevrimdışı
Asena
» Memleket Delisi «

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Seçime Doğru-1 ( SAĞ - SOL ve GOL)

Çok güzel bir yazı, teşekkür ederim
__________________
•*¨`*•.¸¸.•´*¨`*•K.Atatürk•*¨`*• .¸¸.•´*¨`*•
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Asena'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.05.2015, 14:52   #7
Çevrimdışı
Mediter
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Seçime Doğru-1 ( SAĞ - SOL ve GOL)

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Cansuyu Mesajı göster
Tekerleme gibi olmuş sağ, sol, gol
Evet haklısın @Cansuyu,
Aynen tekerleme gibi ve SAĞ ile GOL ortalarına SOL'u alıp, sürekli itekleyip, tekmeleyip, tekerliyorlar ve Türkiye'nin bir türlü ayağa kalkamamasının nedeni de, SOL AYAĞININ sürekli çelmelenip kırılması yüzünden.


Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Dilem Mesajı göster
Güzel tespitlerle öğretici bir yazı
Eline kalemine sağlık teşekkürler...
Beğeniniz için ben teşekkür ederim @Dilem,
Ne yazık ki, bu gerçekler yeni yetişen gençlikten sürekli saklanıyor ve üzerinde siyasi akımlar ve farkları üzerinde araştırlar yapması ve düşünmesi engelleniyor.

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Redwine Mesajı göster
Eline sağlık Mediter...

Teşekkürler...
Beğeniniz için ben teşekkür ederim @Redwine,

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Mustafa Akten Mesajı göster
Sağ ve Sol! Yıllarca ve halen, bir taraf kahrolsun kominizim, bir taraf kahrolsun faşizm dedi, güya sağcı olanlar Bismillah Allah'u Ekber dedi aklı başka şeye ermedi. Bu memleket başka ülkelerin uyutma aracı olan sadece futbol ve Gol naraları ile uyutulmadı. Politika ve Siyaset sadece seçkinlerin, parası olanların uğraş alanı oldu, diğerlerinin ise A politik olabilmeleri adına fanteziden markaya, magazinden, benim stilime, evlen benimle den, suçlu bulma programlarına, milletin % 39.5 yoksul kategorisinde iken her kanalda yemek programlarına, ütopyadan en iyi türküyü kim söyler programına kadar çok şükür yeterince halkımız meşgul edildi. Siyaset ile Sanat ile Memleketin ali meselesine ayıracak vakit bırakmadılar.
Eleştiri ve serzenişlerinizde, yerden göğe haklısınız Mustafa Bey @Mustafa Akten,
Türk halkı öylesine narkozlanıp yanıltılmış ki, uyanması çok zor zor.
Ama yine de, sizin gibi birkaç vatansever, her türlü tehlikeye rağmen elden geldiğince uyuyanlara seslenip, uyandırmaya gayret ediyor.
Yorumlarınızı büyük zevkle takp etmekten memnuniyet duyuyorum.
Kendinize iyi bakınız.


Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Asena Mesajı göster
Çok güzel bir yazı, teşekkür ederim
Sevgili @ Asena, beğeniniz için ben teşekkür ederim. Sizin de (özellikle siyasi) konulardaki paylaşımlarınızı ve fikirlerinizi zevkle okuyorum.

Sevgili @Aristo ek bilgiler için teşekkürler.
Bir başka konuda,
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Aristo Mesajı göster
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Aristo Mesajı göster
Ve sol ne zaman sokağa çıksa, karşısında tomalar, akrepler, biber gazlı ve silahlı polisler...
Her eyleme devlet güçleri saldırıyor.
Her eylemde insanlar zulme uğrayıp hapse atılıyor...
Sol daha ne yapsın?


Yazmışsın.
Sol grupların (çevre-doğa-eğitim harçları vb) konulu, masumane ve barışçı mitinglerine dahi,
devletin, tomaları, akrepleri, biber gazlı ve silahlı polislerinin yanında,
milliyetçiliği, sadece PKK'ya tepki göstermekten ibaret sanan (sözde) milliyetçiler de, ellerine geçirdikleri satırlarla ve döner bıçaklarıyla SOL GÖSTERİCİLERE SALDIRIYORLAR.
O sol göstericiler ki, Irakta Türk askerinin başına çuval geçiren Amerika'n askerlerinin başına çuval geçirmeye çalışırken, polisten dayak yeyip, göz altına alınırken çevrede hiç milliyetçi yoktu. Ama biliyorum ki, çevrede o (sözde) milliyetçilerden olsaydı. Polisle birlikte olup o solcu gençlere saldırırlardı.

Şartlanmışlar bir kere, sol bir grup görünce saldırmadan duramıyorlar. Umalım ki, AKP'ye oy veren seçmen uyanırken, milliyetçiliği sol gruplara saldırmak sanaan bu kişilerde uyansın.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Mediter'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.05.2015, 18:41   #8
Çevrimdışı
Duayen
Huysuz ve Tatlı Kadın

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Seçime Doğru-1 ( SAĞ - SOL ve GOL)

Konu başlığına uygun, mizahi, tokat etkisi yapan bir yazı olmuş. Teşekkürler Mediter..

Uyutulmanın her türlüsünü yaşadık yıllardır, bana kalırsa hala uyku sersemi bu millet, ninni değil uyuşturucu almış gibi mubarekler..

Kalemde mürekkep kalmadı, ama biz yinede vazgeçmeyelim yazmaktan, kimbilir belki uyananlardan bir goool sesi duyabiliriz, umut dünyası.!
__________________
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Duayen'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 02.06.2015, 22:25   #9
Çevrimdışı
Mediter
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Seçime Doğru-1 ( SAĞ - SOL ve GOL)

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Duayen Mesajı göster
Konu başlığına uygun, mizahi, tokat etkisi yapan bir yazı olmuş. Teşekkürler Mediter..

Uyutulmanın her türlüsünü yaşadık yıllardır, bana kalırsa hala uyku sersemi bu millet, ninni değil uyuşturucu almış gibi mubarekler..

Kalemde mürekkep kalmadı, ama biz yinede vazgeçmeyelim yazmaktan, kimbilir belki uyananlardan bir goool sesi duyabiliriz, umut dünyası.!
Sevgili @Duayen,
Millet öylesine etki altında kalmış ki,
ne ninni ile uyutulmaya,
Ne uyuşturucu almışa benziyor.
Daha çok hipnoz edilmişe benziyor.
Sorgusuz sualsiz ne emredilirse yapıyor.
Düşünebiliyor musun ki,

Kılıçdaroğlu:
''Notere imza verdim, asgari ücreti 1 500 lira yapacağım, yılda iki kez bir maaş ikramiye vereceğim, bunları yapamazsam istifa edeceğim'',
''AKP Hükümeti, mücevherden ve uçakların ,yatların ve gemilerin yakıtından vergi almıyor, onlara ucuz yakıt veriyor. Ben de çiftcinin mazotundan vergi almayacağım ve 4 tl olan mazotu 1,5 tl yapacağım'' diyor.

Ama hala tüm anketlerde AKP hala %40'larda.

Eğer bu (noter onaylı) vaatler bir avrupa ülkesinde verilse, tüm çalışanlar ve çiftçiler (köylüler) o partiye oy verirdi.
Ama bizimkilerde tık yok
Sanki karın tokluğuna çalışan emekçiler ve ürettikleri ürün ile masraflarını karşılayamayan çiftçilerimiz:
''Allah muhafaza bize fala para verilirse halimiz ne olur?'' diye korkuyorlar.
Bu gafleti hipnoz ile açıklamaktan başka yol kalmıyor.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
Eski 25.10.2015, 23:19   #10
Çevrimdışı
Çengelli İğne
«... Beklenen Şarkı ...»

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Seçime Doğru-1 ( SAĞ - SOL ve GOL)

Kalemine sağlık @Mediter

Teşekkürler.
  Alıntı ile Cevapla
Çengelli İğne'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
doğru1, seçime


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 14:40.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.