Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi > Serbest Kürsü

Serbest Kürsü Her konuda tartışma açılan konular burada


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 30.04.2015, 09:27   #1
Çevrimdışı
Redwine
"Her Şey Güzel Oldu"

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Erdoğan’ın "1 Mayıs Özgürlük" Yalanı





Valiliğin Taksim yanıtı yine "Hayır" oldu. Oysa, AKP, Taksim'i 1 Mayıs'a açmakla övünüyordu.


1977′deki “Kanlı 1 Mayıs” felaketinin ardından tarihi bir anlam kazanan Taksimmeydanı, işçilerin bayram kutlamasına bu yıl da yasaklandı.

AKP’nin emrindeki İstanbul Valiliği, 1 Mayıs’ta Taksim’i yasaklayarak işçilerin bayramı kutlamasını engelledi. İstanbul’da her 1 Mayıs’ta sıkıyönetim ilan edildi. Vapurlar, metrolar, otobüsler çalıştırılmadı. Yetmedi Galata köprüsü bile açık bırakıldı. Polis, sokakları biber gazına boğdu, bayramı kutlamak isteyenler kafa göz coplandı.

Yıl 2014… Erdoğan: Taksim ısrarına biz iyi niyetle bakmayız..


Recep Tayyip Erdoğan geçen yıl 1 Mayıs öncesi, “Taksim’den ümidinizi kesin, gelin buyurun Yenikapı, orası değil Maltepe, buyurun orada yapın. Bayramı lütfen çatışmaya dönüştürmeyelim. Asla müsade etmeyiz. Taksim ısrarına biz hiç kimse kusura bakmasın iyi niyetle bakmayız. Çıkıyor sendika başkanı Burası bizim kutsalımızdır diyor. Nasıl bir kutsalsa. Kabir ziyareti yapacaksan orada yönetim kurulu olarak çelengini koyar oradan geçer taksim’den yenikapı’ya metroyla geçersiniz.


Yıl: 2012… Erdoğan:


Oysa çok değil 3 yıl önce, o zaman Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye genelinde 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü tam bir bayram havasında kutladık. 32 yıl aradan sonra dün Taksim Meydanı 100 bini aşkın işçiyi, memuru ağırladı. Taksim’de tarihi bir gün yaşandı. Milletvekili arkadaşlarımız orada bizi temsilen bulundu. Bugünün emek ve dayanışma günü olarak ilan edilmesi bunlar AK Parti iktidarına nasip olmuştur. Taksim Meydanı’yla ilgli verilen karar AK Parti iktidarına nasip olmuştur. ” diye övünüyordu.


AKP afiş bile asmıştı


2012 yılında Taksim’deki kutlamalarda AKP’nin 1 Mayıs’ı kutlama afişleri de meydana asılmıştı. Ve o yıl Taksim’deki 1 Mayıs kutlamalarında hiçbir tatsızlık yaşanmamıştı.


Yandaş medya “Tabu yıkıldı” manşetleriyle çıkmıştı


AKP emrindeki yandaş medya da 2 Mayıs 2012 günü yine tek manşetle çıkmıştı. 1 Mayıs Taksim yasağını kaldıran AKP’ye övgüler düzmüştü.



Kaynak
__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Redwine'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
1 mayıs Özgürlük, erdoğan’ın, yalanı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:19.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.