Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi > Serbest Kürsü

Serbest Kürsü Her konuda tartışma açılan konular burada


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 12.09.2015, 08:45   #1
Çevrimdışı
Çengelli İğne
«... Beklenen Şarkı ...»

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Post Cizre Yanarsa Bodrum da Yanar



Cizre Yanarsa Bodrum Da Yanar

Partisinin grup toplantısını İdil’de yapan HDP lideri Demirtaş, Cizre’de öldürülen 11 kişinin ismini sıralayarak, “Bunlardan birinin PKK’li olduğunu ispat etsinler istifa ederim” dedi. Cizre’deki ateş söndürülmezse her yeri yakacağını söyleyen Demirtaş, “Sanmayın ki Cizre yanarsa Bodrum’da güzel yaşanacak” dedi.



HDP grup toplantısını dün Şırnak’ın İdil ilçesinde yaptı. Belediye Kültür Merkezi’ndeki toplantıya HDP Eş Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, AB Bakanı Ali Haydar Konca ve Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan ile 40’a yakın HDP milletvekili katıldı.

Beraberindeki bakanlarla çarşamba gününden beri Cizre’ye giremeyen Demirtaş, Başbakan Davutoğlu’nun sözlerine sert tepki verdi. Demirtaş, ‘Tek sivil öldürülmedi’ diyen Davutoğlu’na “Örgütle bağlantıları ispatlansın istifa ederim. Cizre’de sokağa çıkmanın cezası ölüm” dedi.

Demirtaş, “Bugün Cizre’de yaşananlar yüzyıllardır bu toprakların kaderidir. Bu zulmü normal karşılamadığımız için bunlara karşı barış mücadelesi veriyoruz. Barış arayışı, barış söylemi bizler açısından yaşam gerekçesidir. Bizler barışın ne kadar acil olduğunu yaşayarak öğrendik. Barış bizim için bir slogandan çok ötededir” dedi.

HDP binalarına yönelik saldırılara değinen Demirtaş, “Bunlar, AKP ve Cumhurbaşkanı’nın talimatıyla MİT eliyle yapılıyor. AKP talimat vermiş, MİT organize etmiş. Bu ırkçılıktır, bu protesto değildir. Partimizi protesto edebilirler ama parti binamızı yakmak, insanlarımızı linç etmek alçaklığın daniskasıdır. Bu alçaklığı Başbakan izliyor” dedi.

“Barış konusunda ısrarcı olmak en güzel silahtır” diyen Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’nin batısında yaşayan kardeşlerim bizler bugün Cizre için susarsak bu ateş her yeri herkesi yakar. Sanmayın ki burada Cizre yanarsa Bodrum’da güzel yaşanılacak. Çünkü Bodrum Cizre’ye çok uzak değil. Suriye’de Irak’ta yaşananlar bu şekilde başladı. Türkiye bunların kıyısındadır. İşte bizler 3 gündür bir tek Cizre için yola çıkmadık, felaketin kıyısında olan Türkiye için çıktık.” Demirtaş, “Barış süreci için kefenimi elime aldım, bedeli ne olursa olsun baldıran zehri içerim’ diyenler bugün nerede? Sizler barış için samimiyseniz 2 yıl önce verdiğiniz sözleri tutun. Olanlar her gün tabutlar içerisinde taşınan genç bedenlere olacak. 100 yıl geçse de bu süreç böyle devam eder” dedi.

. Polis PKK’ye yardım ediyor

Cizre’de özel harekât timlerinin insanları ağır silahlarla taradığını vurgulayan Demirtaş, “Cizre’de polisin PKK ile ilgili yaptığı propagandayı, PKK 30 yıldır yapmadı. Onlar sokaklarda halka hakaret ederken, evleri tararken PKK’ye yardım ediyorlar. Ben savcı olsam onlara hepsini PKK’ye yardımdan tutuklardım” dedi. Demirtaş, “Vali suç işliyor. Cizre’de yaşananlar bir gün ortaya çıkacak. Ben Şırnak Valisi’nin yerinde olsam 1 Kasım’da ne yapacağımı düşünürdüm. Sokağa çıkmanın cezası 100 TL, Cizre’de sokağa çıkmanın cezası ölüm” dedi.

. ‘Soruşturma bana açıldı’


Yaşananlar ve saldırılar ile ilgili bir tek soruşturmanın açıldığını belirten Demirtaş, ironik bir göndermede bulunarak “Bunlarla ilgi bir tek bana soruşturma açıldı. Halkımıza yasal haklarını hatırlattığım için bana soruşturma açıldı. Bana açılan soruşturma, bizlere oyunu verenlere açılmıştır. Bu açıdan halkımıza açılmış sayıyorum” dedi.


Kaynak


  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Çengelli İğne'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 12.09.2015, 10:08   #2
Çevrimdışı
Mustafa Akten
Abdülmelik Hankendi

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Cizre Yanarsa Bodrum Da Yanar

Üstü kapalı değil açık ve aleni tehdit! Siyaset yaptığınızı sanacaksınız, ortalık kan gölüne dönecek, siz hala birilerini bir yerleri tehdit ile zaman dolduracak, sonra tv kanallarında biz barıştan yanayız öyle veya böyle barışı sağlayacağız demek halkın sağduyusu ve aklı ile alay etmektir.

Türkiye partisi olmanın değişmez koşulları vardır. Önce Türkiye Cumhuriyeti devletinin kuruluş ilkelerine bağlı kalacak, parlamentoda ettiğiniz yemini unutmayacak sonra eğer varsa ırki açıdan bağınız olanların hakları ile konu. onu da demokratik parlamenter sistem içinde savunacaksınız. Türkiye partisi böyle olunur. Dağdaki silahlı terörist ile dirsek temasınız sürdüğü sürece siz Türkiye partisi olamazsınız.

Yaptığınız tehditler ise hiç bir zaman kaale alınmaz. 40 bin insan ölmüştür, gerekirse bir o kadar daha hepimiz ölürüz. Ancak sizin kafanızın arkasındaki planlara evet demeyiz.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Mustafa Akten'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 12.09.2015, 20:18   #3
Çevrimdışı
Bursalı68
Yönetici

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Cizre Yanarsa Bodrum Da Yanar

Merhaba,

Selahattin Demirtaş'ın o mesajını dinledim...Ki bana göre bir tehdit yok o konuşmada, sadece bir tesbitte bulunuyor...O tesbit doğru mu çıkar, yanlış mı çıkar, yani yanılır mı bilinmez....Ancak o bölgedeki ateşin ülkenin her köşesini de sarabileceği bir risk var...Bu söylemek, dillendirmek, bunun olabileceği konusunda uyarmak yanlış bir şey değil, tehdit değildir diye düşünüyorum...

Bu tip konularda bence HDP idi, MHP idi, CHP idi veya BAĞIMSIZ idi değil, bu ateşi körükleyen ve bir çok YANLIŞLAR ile birlikte bir çok canın yitip gitmesinden sorumlu olanların eleştirilmesi daha doğru diye düşünüyorum...Ki bu konudaki en büyük HANDİKAP HÜKÜMETTEDİR...!

Cizre'de olan biteni, bize nasıl yansıtırlar ise öyle yorumluyoruz...Eğer ki binlerce insanın yaşadığı bir ilçe komple " terörist " ise YAKALIM gitsin...! Ancak değil ise ve hakikaten yine devlet, MİT alengirli birşeyler döndürdüyse orada....?

Sağlıcakla kalınız...
__________________
Kötülüğün galip gelmesi için iyi insanların bir şey yapmaması kafidir...
Edmund BURKE
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Bursalı68'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 12.09.2015, 20:47   #4
Çevrimdışı
Çengelli İğne
«... Beklenen Şarkı ...»

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Cizre Yanarsa Bodrum Da Yanar



Tehdit bile olsa olayları adama yüklüyorlar.

Neden HDP yi karalamak adına.

Eeee sen devlet olarak ırk,din ayırımı yaparsan sonuçlarına katlanırsın.
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Çengelli İğne'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
bodrum, cizre, yanar, yanarsa


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:11.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.