Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi > Serbest Kürsü

Serbest Kürsü Her konuda tartışma açılan konular burada


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 18.11.2015, 12:12   #1
Çevrimdışı
Mediter
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Kimdir Bu Esedullah Timi?

HDP ve CHP’nin bölgedeki milletvekillerinin ve sivil toplum örgütleri temsilcilerinin aktardığı bilgiler çok çarpıcı!



Bölge halkı, operasyona katılanların içerisinde IŞİD görünümlü, Arapça konuşan kişilerin olduğunu anlatırken, bu kişilerin tekbir getirerek, acımasızca saldırdığını dile getiriyor.
Bu anlatılanlardan yola çıkılarak ‘bölgede yeni bir derin devlet oluşumu mu faaliyete geçti’ sorusuna yanıt aranıyor.


Özellikle Diyarbakır’ın Sur, Bismil ve Silvan ilçelerinde uygulanan sokağa çıkma yasağı sonrası gün yüzüne çıkan “Esedullah Timi”, “Bölgede yeni bir JİTEM örgütü mü faaliyete geçti?” sorusunu akıllara getiriyor.

Operasyon sonrasında çeşitli yerlere yazıldığı ortaya çıkan üç hilal simgesi ve ‘Allah CC.’ yazısıyla pekiştirilen “Türk’ün gücünü göreceksiniz”, “Kanımız Aksa da Zafer İslamındır” gibi ırkçı ve ayrımcı sloganların altında “Esedullah Timi”nin imzası bulunuyor.



Bölge halkı, operasyonları yapanların devletin bilinen güvenlik güçlerinden farklı;

sakallı, IŞİD görünümlü, Arapça ve Azerice konuşan özel bir birimden söz ediyor.

Ve bu özel birimin; tekbir getirerek halka saldırdığını, nefret dolu olduklarını, işkence ve şiddet uyguladıklarını ifade ediyor. Bugüne kadar bu timin varlığına dair herhangi bir somut veri ortaya çıkmış değil.
Bölgedeki devletin yetkilileri de böyle bir timin var olup olmadığı konusunda “Ankara’ya bağlı, kontrolümüz dışında güçler” şeklinde üstü kapalı yanıtlar veriyor.

Ancak halkın iddialarını ciddiye alan HDP’nin milletvekilleri İçişleri Bakanlığı’na vermiş olduğu soru önergesiyle Esedullah Timi’ni resmi makamlara taşıdı.

Bakanlığın vereceği yanıt merakla beklenirken, HDP ve CHP’nin bölgedeki milletvekillerinin ve sivil toplum örgütleri temsilcilerinin aktardığı bilgiler çok çarpıcı!
‘Kontrolümüzde değil’
HDP Diyarbakır Milletvekili Çağlar Demirel, “Halk, Arapça konuşan, IŞİD görünümlü kişilerin operasyonda yer aldıklarını anlattı. Sakallı olduklarını, tekbir getirdiklerini ve devletin bilinen özel harekât timlerinden ya da güvenlik güçlerinden çok farklı olduğunu belirtti. Kadınlara, çocuklara silah doğrulttuklarını, erkekleri yüz üstü yere yatırarak, ayaklarına, ellerine, sırtlarına bastıklarını, ellerini arkadan kelepçelediklerini; anne, baba, çocukları ailenin tüm fertlerini gözaltına aldıklarını söylediler. Diyarbakır Vali Yardımcısı ve Güvenlik Şube’den sorumlu emniyet müdür yardımcısı ve Kaymakam’a bunları anlattığımızda, ‘Bizlerin de sözü geçmiyor, kontrolümüzde olmayan güçler var’ demekle yetindiler” dedi.
Bunun üzerine İçişleri Bakanlığı’na soru önergesi sunduklarını söyleyen Demirel şunları kaydetti: “Kimdir bunlar, devlet içerisinde bir güç mü? Devletten ayrı bağımsız bir oluşum mu? diye sorduk. Bizler bu timin devlete bağlı olduğunu düşünüyoruz.”

Kaymakam: Tanımıyoruz
CHP Diyarbakır Milletvekili adayı Naci Sapan ise, “Yazıları güvenlik birimlerinin yazdığını söylüyorlardı ancak bu birimleri tarif edemiyorlardı. Halk kendi polisini, güvenlik gücünü tanıyor sonuçta. Bizim bildiğimiz asker, polis, özel harekât timi gibi olmadıklarını Arapça ve Azerice konuştuklarını, sakallı olduklarını anlattılar. Daha detaylı somut bir bilgi veremiyorlar çünkü başlarını camdan dahi dışarı çıkartamıyorlardı” diye belirtti.
Silvan Kaymakamlığı ile bu konuda görüştüklerini söyleyen Sapan, “Kaymakam, ‘Bu kişileri bilmiyoruz, bize bağlı değiller. Onlara müdahale edemiyoruz’ şeklinde beyanda bulundu.
Hatta bu birimin Ankara’ya bağlı olduğunu itiraf etti” diye konuştu.

Öfkeli ve saldırganlar
HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp de özellikle de infazların gerçekleştiği sokaklardaki duvarlarda bu yazıyı gördüklerine dikkat çekti.

Ellerinde ağır silahlar olan sakallı kişileri kendisinin de gördüğünü söyleyen Yiğitalp, “çoğunun 50 yaş ve üzerinde olduğunu, tekbir getirdiklerini, çok öfkeli ve saldırgan oldukları” şeklinde tarif etti.
HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ise son zamanlarda Şırnak halkından;
bölgeye sevk edilen polislerin IŞİD görünümünde ve Arapça konuştukları konusunda bilgi aldıklarını söyledi.
Sarıyıldız, sokağa çıkma yasağı ilan edilen diğer yerlerden edindikleri bilgilerden yola çıkarak, IŞİD’li olmasalar dahi zihinsel yaklaşım ve strateji olarak örtüştüklerine dikkat çekti.


Diyarbakır İnsan Hakları Derneği Şube Başkanı Raci Bilici:
Operasyon sırasında tekbir getirerek, ‘kafirler, bu devlet size daha ne yapsın, Allah ve Peygamber aşkına bu kafirleri öldürün’ şeklinde slogan atan sakallı gruplardan halkın söz ettiğini belirterek, daha önce karşılaşmadıkları bir durumun yaşandığına dikkat çekti:
“Bugüne kadar bu tür operasyonlarda ibadethanelere yönelik hiçbir saldırı gerçekleşmemişti. Fakat Silvan’da Kurşunlu Camii’ni gördüğümüzde şok olduk. Yüzlerce mermi izi vardı duvarlarında. Üç hilal ve Esedullah Timi yazısı vardı. Ayrıca kiliselere de saldırmışlar.”

Bismil Belediye Eşbaşkanı Cemil Eminoğlu, CHP milletvekilleri tarafından hazırlanan raporda, “Duvarlara ‘Esadullah Timleri Burada” yazısının yazıldığını, bunların özel birlikler olduğunu ve katliamları onların gerçekleştirdiğini düşündüklerini kaydetti. Eminoğlu, cesetlerden birinin başının olmadığını, cesetlerin tanınmayacak halde olduğunu ifade etti.


ALINTI
__________________
  Alıntı ile Cevapla
8 Üyemiz Mediter'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 18.11.2015, 13:42   #2
Çevrimdışı
Mediter
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kimdir Bu Esedullah Timi?

__________________
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Mediter'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 18.11.2015, 15:55   #3
Çevrimdışı
Deniz
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kimdir Bu Esedullah Timi?

Bir yurttaş olarak söylemek isterim ki ne gereği var ki tekbir sesleri getirerek havaya ateş etmek yazı yazmak kim bunlar .? yöre halkını sindirmek kendi vatan topraklarında..
Teşekkürler Mediter
__________________
Bağımsızlıktan yoksun bir ulus,Uygar insanlık karşısında uşak olmaktan kurtulamaz.


MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Deniz'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 18.11.2015, 23:36   #4
Çevrimdışı
Suzim
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kimdir Bu Esedullah Timi?

Kimin eli kimin cebinde belli değil .


__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...''
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Suzim'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 19.11.2015, 05:35   #5
Çevrimdışı
Cem1907
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Kimdir Bu Esedullah Timi?

Milli maçta Fransa'daki terör kurbanlarına atfen yapılan saygı duruşunda oluşan protestolara bakalım ve Türkiye'nin ne hale geldiğini görelim!

Dünya'ya rezil olduk!Git gide medeni Dünya'dan uzaklaşıp tam bir orta-doğu cehaletine kapılıyoruz!İşin kötü tarafı bu ülkede bu olaya destek veren çok var!

Türkiye bitiyor,farkında değiliz!..
__________________
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Cem1907'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
esedullah, kimdir, timi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 22:08.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.