28.11.2015, 01:15 | #1 |
Çevrimdışı
|
Tipik Bir Et Lokantası Menüsü...
Sizce nasıl olmalı?
Aslında o kadar çeşit var ki,insan hepsini denese çatlar!Ama benim tercihim menü mesela şöyle olabilir: -Antre olarak bol karışık göbek salata eşliğinde fındık lahmacun,içli köfte ve iç pilav -Ana yemek olarak; karışık ızgara!Yani kuzu pirzola,kaşarlı köfte,kuzu tandır ve bolca döner -İçecek olarak kesinlikle açık ayran -Tatlı olarak;karışık tatlı tabağı:Şöbiyet,şekerpare,üstü bol fıstıklı kızarmış kadayıf ve yanında halis kaymak! Son olarak hazım için sade bir Türk kahvesi eşliğinde bir kadeh nane likörü! Sonra da en az 5 km yürüyüş! |
28.11.2015, 01:22 | #2 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Tipik bir et lokantası menüsü...
Yemekle kafayı bozacağız artık
__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' |
28.11.2015, 01:24 | #3 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Tipik bir et lokantası menüsü...
Çoktan bozduk bile!Uzatmalar oynanıyor resmen!
|
28.11.2015, 01:29 | #4 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Tipik bir et lokantası menüsü...
Ha ha ha ha ha ha ha
__________________
''Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e...'' |
28.11.2015, 01:37 | #5 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Tipik bir et lokantası menüsü...
Suzim,et lokantası derken kebapçıları kast etmiyorum,gerçek et lokantalarından bahsediyorum.İstanbulda çok var ama aklınızda bulunsun,benim ilk tercihim Ataköy sahildeki ''Gelik'',Florya da ''Uludağ'' ve bizim buralardaki ''Günaydın'', yine Florya tarafındaki tarihsel''Beyti''.İstanbula yolunuz düşerse,bunlardan size en yakın olanını denemenizi tavsiye ederim
|
Cem1907'in Mesajına Teşekkür Etti |
28.11.2015, 01:54 | #7 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Tipik bir et lokantası menüsü...
Menü hazırlamak çok ince bir iştir. Birkaç restaurantın menüsüne danışmanlık yapmıştım zamanında ama, birbirlerine bağlı bir sürü faktör vardır, Lezzetli yemek bir yolculuktur sonuçta,,
örneğin doğru başlangıç uyumlu ve iştah açıcı mezeler ve ara sıcaklar, iyi bir ana yemek tatlı ve kahve , tüketilecekse alkollü içeceğin seçimi hep uyum gerektiren şeylerdir. bunun dışında yemek aktivitesinin sebebi de içeriğini belirlemede yardımcı olabilir, örneğin kutlamalar da seçilecek menü içeriği ile, romantik bir yemeği bir tutamayız, yada bir toplantı menüsü ile aile yemeği oldukça farklı içerik ve çeşitte olmalıdır, sonuç olarak, belki amaçlanan sonuca göre yemek menüsü belirlemek en mantıklısıdır. Diğer taraftan restaurant menüsü ise uzmanlık ve duyarlılık gerektirir, öncelikle mekanın konsepti müşteri portföyü, çalışma saatleri, seçilmeli buna göre de menü ve tatlar seçilmeli, kısaca basitçe sadece menüde hangi yemeklerin olduğu değil, o yemeklerin ne şekilde hangi malzemelerle yapıldığı malzemelerin yemek içinde oranları da incelikli şekilde düşünülmelidir.
__________________
Herkes uyurken uyuyamıyorsan sen de biraz BEŞİKTAŞ lısın... |
28.11.2015, 02:09 | #8 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Tipik bir et lokantası menüsü...
Herşeyden elbette büyük porsiyonlar değil,tadımlık olarak yerseniz,ne zararı olacak ki?
|
28.11.2015, 02:20 | #9 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Tipik bir et lokantası menüsü...
Az da olsa asla yiyemem, gerçekten.
|
28.11.2015, 02:24 | #10 |
Çevrimdışı
|
Cevap: Tipik bir et lokantası menüsü...
Yani bu durumda oraya gidip bir bardak su içip kalkacak mısınız?.Benim bahsettiğim ucundan azıcık alt tarafı!
|
Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz |
Etiketler |
lokantası, menüsü, tipik |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|
Önemli Uyarı | |
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz. |