Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi > Serbest Kürsü

Serbest Kürsü Her konuda tartışma açılan konular burada


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 17.02.2016, 10:28   #1
Çevrimdışı
Lawrance
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart İETT'den "Metrobüste Çift Bilet" Açıklaması



İETT'den yapılan açıklamada, Beylikdüzü'nden boş metrobüse binenlerden iki kez ücret alınacağı iddialarına yalanlama geldi.

İETT, "Beylikdüzü Metrobüs İstasyonu'nda boş metrobüse binenlerden iki kez ücret alınacak" haberlerinin gerçeği yansıtmadığını ve metrobüs ücret tarifesinde herhangi bir değişikliğin söz konusu olmadığını bildirdi.
İETT'den yapılan açıklamada, Beylikdüzü Metrobüs İstasyonu ile ilgili bugün medyada yer alan "Boş metrobüse binenlerden iki kez ücret alınacak" haberlerinin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Metrobüs hattının son durağı olan Beylikdüzü İstasyonu'na gelen araçların teknik kontrollerinin yapılması, güvenlik önlemlerinin gözden geçirilmesi, şoförün ve aracın tekrar sefere hazır hale gelmesi için aracın tamamen boşalması gerekmektedir. Ayrıca istasyonlarda yolcu yoğunluğunu azaltmak ve yolcuların daha rahat seyahat edebilmelerini sağlamak maksadıyla Beylikdüzü Metrobüs İstasyonu'nda yolcu indirme ve bindirme peronları birbirinden ayrılmıştır. Metrobüs ücret tarifesinde herhangi bir değişiklik söz konusu değildir."

Bu Açıklamaya Neden Haber Neydi Peki ?

İstanbul’un Beylikdüzü ilçesinden metrobüse binenlere kötü haber… Boş metrobüse binmek için önce ilk durak olan TÜYAP durağına gidenler, ancak bir kez daha ücret ödeyerek Söğütlüçeşme yönüne giden araçların olduğu perona girebilecek. Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da ulaşıma yapılan zammın ardından bu kez Beylikdüzü’nde yaşayanlara ikinci zam yapıldı. 16 Şubat’ta uygulamaya sokulacak ikinci zamla zaten balık istifi ulaşım yapan İstanbullular bir ihtimal, oturarak yolculuk etmeyi tercih ederlerse bir kez daha ücret ödeyecek.

İBB: Metrobüste oturmak mı istiyorsun, parasını öde neden olmasın

Beylikdüzü ilçesinden Söğütlüçeşme yönüne yolculuk eden vatandaşlar, Söğütlüçeşme yönünde yaşanan yoğunluktan dolayı, ara duraklardan metrobüse binerek, öncelikle ters yönde bulunan TÜYAP’taki son durağa gidiyordu. Vatandaşlar, böylece ilk durak olan TÜYAP’tan boş araçlara binip, oturarak yolculuk edebiliyordu ancak İETT bu konuda yeni bir “önlem” aldı.

TÜYAP durağına ara duraklardan gelen yolculardan ötürü oluşan yoğunluğu önlemek amacıyla, peronda değişikliğe gidildi. Yapılan yenilikle, TÜYAP’taki son durağa giren metrobüsler, yolcularını farklı bir bölgede indirerek, peron dışına çıkaracak. Böylece boş metrobüs için bu durağa gelen yolcular, ancak bir kez daha ücret ödeyerek boş metrobüslere binebilecek.

İETT tarafından duraklara asılan bilgi notunda uygulamanın 16 Şubat 2016 günü başlayacağı belirtildi.

Sendika.Org, Cumhuriyet


www.youtube.com/watch?v=nqYQ1eW7XPw
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Lawrance'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
açıklaması, iettden, metrobüste çift bilet, İettden


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:37.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.