Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi > Serbest Kürsü

Serbest Kürsü Her konuda tartışma açılan konular burada


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 20.04.2016, 10:27   #1
Çevrimiçi
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Erdoğan’a Doktora Veren Üniversiteye Dava


Erdoğan’a doktora veren üniversiteye dava


Erdoğan’ın St. John’s Üniversitesi ‘Fahri Hukuk Doktorası’nı 300 bin dolar bağış karşılığı aldığı iddia edildi.

Erdoğan 25 Ocak 2004’te fahri doktorasını aldı. Törende birlikte olduğu Dekan Cecilia Chang yolsuzluk suçlamaları nedeniyle intihar etti. Rektör Peder Harrington ise istifa etmek zorunda kaldı.

ABD’de yolsuzluk yaptığının ortaya çıkmasının ardından 2012’de intihar eden St. John’s Üniversitesi eski dekanlarından Cecilia Chang hakkındaki soruşturma dosyasından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la ilgili skandal bir belge ortaya çıktı. Belge, 12 Eylül döneminde aldığı üniversite diploması hala tartışma konusu olan Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde 2004’te ABD’den aldığı fahri hukuk doktorasıyla ilgili.

Cumhuriyet’ten Ali Açar ve Ali Çelikkan’ın haberine göre; Chang’in yargılaması sırasında mahkemeye sunulan deliller arasında yer alan mektup eski Alaska Valisi Senatör Frank H. Murkowski’e hitaben yazılmış. Chang mektupta ‘2004’te Erdoğan’a verilen Fahri Hukuk Diploması karışılığında Türk hükümetinin 300 bin dolarlık bir bağış yapacağı konusunda bir anlaşmaya varıldığından’ söz ediliyor. 2012’de duruşmaya çıktığı gün intihar eden Chang’le yargılama sırasında Türkiye’de de hesap açtığı belirleniyor. St. John’s Üniversitesi’ne fahri hukuk doktorası karşılığı ‘300 bin dolarlık fonun verilip verilmediğini’ soruları üzerine; üniversite yönetimi olayla ilgili kesinlikle konuşmak istemediğini belirtirken, Erdoğan’la ilgili sorulara yanıt vermekten kaçındı. “Kaçamak bir cevap verdiğim için üzgünüm” diyen üniversitenin sözcüsü Dominic Scianna, “Konuyla ilgili tek söyleyebileceğimiz Chang’in 17 Haziran 2010 günü üniversitemizle tüm ilişkisinin kesildiğidir. 2009 senesinde okulun başkanı Peder Donald J.Harrington, Chang’in gerçekleştirmiş olabileceği dolandırıcılıkla ilgili bir araştırma başlatılmasına karar verdi. Araştırmanın sonuçları üzerine Harrington ve yönetim kurulu, baş hukuk müşaviri Joseph Oliva’ya acilen bulguları emniyet görevlileriyle paylaşmasını söyledi. Üniversite soruşturma sırasında eyalet-federal yetkililerle topyekün işbirliği içerisindeydi ve kendilerinden istenen tüm bilgileri-belgeleri paylaştı” değerlendirmesini yaptı. Üniversitenin baş hukuk müşaviri Joespeh Oliva da, Chang’in eski avukatı Joel Cohen de konuyla ilgili sessiz kalmayı tercih etti.

ÜNİVERSİTE’DEN DOKTORA ALAN ÜNLÜ LİDERLER KİM?

Mübarek, Ciampi ve Erdoğan… Erdoğan, darbe ile devrilen eski Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek ile eski İtalya Başbakanı ve Cumhurbaşkanı Carlo Azeglio Ciampi’den sonra bu üniversiteden fahri doktora alan 3. lider olmuş.

ERDOĞAN’IN 27 FAHRİ DİPLOMASI VAR

St. John’s Üniversitesi dışında Erdoğan’ın fahri doktora aldığı üniversiteler şöyle:

İstanbul Ünivesitesi, Marmara Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Maltepe Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Piri Reis Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi, Harran Üniversitesi, Kocaeli Ünivesitesi, Bayburt Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, Kırım Üniversitesi, Bulgar Bilimler Akademisi, Girne Amerikan Üniversitesi, Gazze İslam Üniversitesi, Avrupa Madrid Üniversitesi, Priştine Üniversitesi, Kiev Üniversitesi, Ümmü’l-Kurra Üniversitesi.

KANIT MEKTUP 2004′DE YAZILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde 2004 yılında ABD’de katolik St. John’s Üniversitesi’nden aldığı ‘Fahri Hukuk Diploması’nı 300 bin dolar karşılığı aldığı iddiasını kronolojik gelişimi özetle şöyle:

DÖNEMİN BAŞBAKANI ERDOĞAN’A DİPLOMA


25 Ocak 2004’te St. Jonh’s Üniversitesi düzenlediği törenle Erdoğan’a Fahri Hukuk Doktorası verdi. Erdoğan diplomasını almak için ABD’ye eşi Emine Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan ile birlikte gitmiş, kendilerine 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında “rüşvet ve nüfuz ticareti” suçlarını işlediği iddiasıyla soruşturma açılan eski AB Bakanı Egemen Bağış da eşlik etmişti. New York St. John’s Üniversitesi Dekanı Peder Harrington törende yaptığı konuşmada, Erdoğan’ın siyasi geçmişi ve özellikle İstanbul Belediye başkanlığı döneminde, İstanbul kentine yaptığı yararlı hizmetlerden söz etmişti. “‘Karizmatik ve yetenekli bir lider olan Erdoğan’ın özellikle küresel barış için harcadığı çabalara’” dikkat çeken Harrington, “Türkiye’nin bu yaklaşımını alkışladıklarını” kaydetmişti.

BAĞIŞI SENATÖRE ANLATTI

Erdoğan’a doktora verilmesinin ardından 8 Haziran 2004 tarihinde eski Alaska Valisi Frank H. Murkowski’e mektup yazan Cecilia Chang’in 300 bin dolar paradan bahsetmesi dikkat çekiyor. Chang mektubunda, “Size 18 Haziran’dan 15 Temmuz’a kadar (2004) Türkiye’de olacağımı haber vermek isterim. Bildiğiniz üzere Tayvan, bizlerle olan Akademik Gelişim Bağışı’nı yenilememe kararı aldı. Bu senenin 1 Ocak’ından itibaren onlardan fon almıyoruz. 25 Ocak 2004’te St. John’s Üniversitesi Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a Fahri Hukuk Doktorası verdi. Bu ödülü almadan önce, Türk hükümetinin Tayvan’ın yerini alarak üniversitemize senelik 300 bin dolarlık bir bağış yapacağı konusunda ortak bir anlayışa varıldı” diyor. Türkiye başbakanıyla uyum ve yakınlık içinde olduğunu dile getiren Chang, yine de 300 bin doları garantiye almak için Türk hükümetine ABD’nin siyasi sahnesinde önemli bir oyuncu olduğunu göstermek istemiş. Yakın dostu Vali Murkowski’den Başkan Bush’un Türkiye’ye yapacağı ziyarette heyetin içinde yer almasını sağlamasını isteyen Chang, “Kampanya yürüteceğim. Sanıyorum ki Başkan Bush, bir Türkiye ziyareti gerçekleştirecek. Eğer St. John Üniversitesi bu geziye ABD misafiri olarak davet edilirse ve birlikte temaslar gerçekleştirirse bu bizim için çok faydalı bir durum olur. Sizden bizim Türkiye’ye Başkan Bush’un misafiri olarak davet edilmemiz konusundaki gelişmeler ve fırsatlar hakkında haber bekliyorum” ifadelerini kullanıyor.

2009′DA PATLAK VERDİ


1 milyon dolarlık yolsuzluk skandalı 2009’da patlak veriyor. 2012 yılında dosya yargıya taşınıyor.

TÜRKİYE’DE HESAP İDDİASI

Türkiye’de Cecilia Chang’in yargılandığı mahkeme tutanaklarında Savcı Charles Kleinberg ve mahkeme, Chang’in kaçma şüphesi olup olmadığı üzerine bir tartışma yaşıyor. Bunun gerekçesi olarak Chang’in yurtdışındaki hesaplarınını gösteren Kleinberg, “Şu an endişeliyiz çünkü yurtdışında neleri olduğunu göremiyoruz. Sadece nerelerde olduğunu görebiliyoruz. Tayvan, Çin, Hong Kong ve Türkiye” ifadelerini kullanıyor.

2012′DE İNTİHAR ETTİ

Cecilia Chang, 6 Kasım 2012 günü mahkemede ifade vermesinden kısa süre sonra Queens’deki evine gidiyor. Evinde yangın başlatan Chang, aynı zamanda bileklerini keserek, kendini müzik sisteminin kablosuyla asarak yaşamına son veriyor.

REKTÖR İSTİFA ETTİ


Erdoğan’a ödülü verirken övücü sözler sarfeden Peder Harrington’un da pahalı saatler ve takım elbiseleri giyip lüks otellerde kaldığı, hatta Chang’den zarf içinde seneler içinde 400 bin dolar aldığı mahkemedeki ifadelerde yer aldı. Cecilia Chang’in üniversiteyi 1 milyon dolar dolandırdığının ortaya çıkmasının ardından Harrington, 2013 yılında üniversitenin başkanlığından istifa etmek durumunda kaldı.
Kaynak

__________________
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.04.2016, 12:50   #2
Çevrimdışı
Mustafa Akten
Abdülmelik Hankendi

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Erdoğan’a Doktora Veren Üniversiteye Dava

Eh biz boşuna demiyoruz varsa pulun âlemdir kulun, yol yürüme ökçe ile iş bitirme akçe ile..

Fakat iş bitirme maneviyatı yüksek, dini bütün, bünyesinde imamlık gibi nişane olan biri tarafından materyalistçe yapılması hayret-i mucip!
__________________
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Mustafa Akten'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.04.2016, 13:08   #3
Çevrimdışı
Ahmet Arif Hoca
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Erdoğan’a Doktora Veren Üniversiteye Dava

Fahri doktorluğun getirisi nedir acaba?
O üniversitede hocalık yapma hakkı mı kazanıyor?
Bazı devlet adamlarına da gittikleri ilin anahtarını veriyorlar mesela, bu anahtarlar ne işe yarıyor?
Bir bilen var mı.
Fahri doktor olacağım diye 300bin papel sokağa atılır mı, yoksa bir koyup üç alma durumu mu var?
Aydınlatan olursa sevineceğim.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Ahmet Arif Hoca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.04.2016, 14:46   #4
Çevrimiçi
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Erdoğan’a Doktora Veren Üniversiteye Dava

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Ahmet Arif Hoca Mesajı göster
Fahri doktorluğun getirisi nedir acaba?
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Ahmet Arif Hoca Mesajı göster
O üniversitede hocalık yapma hakkı mı kazanıyor?
Bazı devlet adamlarına da gittikleri ilin anahtarını veriyorlar mesela, bu anahtarlar ne işe yarıyor?
Bir bilen var mı.
Fahri doktor olacağım diye 300bin papel sokağa atılır mı, yoksa bir koyup üç alma durumu mu var?
Aydınlatan olursa sevineceğim.
''Akademisyenlere de verilmekle birlikte genellikle, alaylı yetişmiş, herhangi bir akademik kariyere sahip olmaksızın, bilimsel, toplumsal yada sanatsal faaliyetleri ile üniversitelerin akademik kurulları tarafından takdir toplayan insanlara verilen bir ünvan dır.

Başlangıçta toplumlara ve dünyaya mal olmuş kişilere verilmiş ancak, daha sonraları özellikle ülkemizde; moku çıkarılarak bir yalakalık aracı haline dönüştürülmüştür.''

Alıntı
__________________
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.04.2016, 14:55   #5
Çevrimdışı
Ahmet Arif Hoca
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Erdoğan’a Doktora Veren Üniversiteye Dava

Teşekkürler bilgiler için sayın yöneticim.

Umarım sen nası bi hocasında bu soruyu sordun demezsiniz
__________________
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Ahmet Arif Hoca'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.04.2016, 15:01   #6
Çevrimiçi
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Erdoğan’a Doktora Veren Üniversiteye Dava

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Ahmet Arif Hoca Mesajı göster
Teşekkürler bilgiler için sayın yöneticim.

Umarım sen nası bi hocasında bu soruyu sordun demezsiniz
Hayır demedim, demem de.

Ben de zaten, yalnış bilgi vermemek için, İnternete başvudum
__________________
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.04.2016, 18:28   #7
Çevrimiçi
Insanlikarayan
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Erdoğan’a Doktora Veren Üniversiteye Dava

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Ahmet Arif Hoca Mesajı göster
Teşekkürler bilgiler için sayın yöneticim.

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX:kiki :
Onun haricinde, bir Üniversiten´de bir Diplomasi olmasi lazim´diki, o koltuga oturmaya hak kazanmis olsun.

Simdiye kadar sadece Ensar vakfindan, Nuri diplomasina sahip anlasilan.




__________________

-Gurbet Ellerde Aldatılamadı-





Türkiyede
yasamasa bile!.
Ne Mutlu Türk'üm Diyebilene!.
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Insanlikarayan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 20.04.2016, 20:36   #8
Çevrimdışı
alamancı
Yasaklı Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Erdoğan’a Doktora Veren Üniversiteye Dava







Ergün Poyraz :





siyasi partiler ve tarikatların yapılanmaları ve aralarındaki bağlantıları inceleyen araştırmacı yazar.

Ergün Poyraz, Erdoğan'a ait üniversite diplomasının aslını yayınladı.Diplomanın 1994 tarihinde tasdik edildiğini söyleyen Poyraz, yakın dönemde üniversitenin yayınladığı diplomadan farklı bir diploma olduğunu söyledi.

İşin ilginci Tayyip'in üniversiteye gittim dediği yıllarda tam gün İETT'de çalışıyor olması sigorta sicili öyle diyor. Ayrıca MSP Gençlik Kollarında görevli, Emine ile evli, çocukları oluyor... Daha garibi askerde olduğu ilk 15-20 günde de Coşkun Sucuk da çalışıyor görünmesi... Neyse dünyada bir ilk olan bir üniversitenin aynı kişiye iki ayrı diplama vermesine tanık olalım.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diplomasını yayınladı


Erdoğan’ın üniversiteden mezun olduğunun iddia edildiği tarihte ortalıkta bir “Marmara Üniversitesi” bulunmamaktadır. Marmara Üniversitesi kendisinin 1982 yılında kurulduğunu iddia etmektedir. Bu iddiaya göre Marmara Üniversitesi,1982 yılının Temmuz ayında çıkartılan 41 sayılı kanun ile “Marmara Üniversitesi” olmuştur ve Başbakan’ın mezun olduğunu beyan ettiği “İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi” de aynı tarihte aynı kanunla kurulmuştur. (http://iibf.marmara.edu.tr/index.php?sayfa=9)

1982 yılında kurulan bir üniversiteden 1981 yılında nesıl mezuniyet diploması alınır ben alayamıyorum,anlayan varsa bir zahmer izah etsin.

Her iki durumda da, Erdoğan’ın mezun olduğu yılda, üniversitenin henüz kurulmamış olduğu kesinleşmiştir. Anayasal ve yasal düzenlemelere göre Cumhurbaşkanı seçilmek için 4 yıllık üniversite eğitimi alınmasının şart olduğu halde söz konusu ”Sahte” diplomaların’, Erdoğan’ın seçilme yeterliliğine sahip olmadığını göstermektedir.

Poyraz'ın iddiasına göre birbirinden farklı her iki diploma da sahte ve bu durumda Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığının düşmesi gerekiyor. Zira, Cumhurbaşkanları 4 yıllık fakülte mezunu olmak zorunda.Ayrıca hakkında "resmi belgede sahtecilik" suçundan suç duyurusunda bulunulması gerekmektedir.

***
Köprü vergisi

Vezirler huzura çıkmışlar:
- Padişahım, hazinede para kalmadı. Yeni vergilere ihtiyacımız var, diyerekten.. . Padişah, kavuğunun altından kafasını kaşımış,
- Eeee! Ne vergisi koyalım?, demiş..
- Köprülere adam koyalım, geçenden bir akçe alsınlar! Padişah,
- Tamam, demiş. Aradan bir süre geçtikten sonra sormuş vezirlerine:
- Tepki var mı?
- Hiç bir tepki yok!
- İyi o zaman köprünün diğer tarafına adam koyun, çıkandan da bir akçe alsın! Aradan bir süre geçmiş, Padişah:
- Var mı şikayet?
- Yok! Halkının tepkisizliğine kızan Padişah, gürlemiş:
- Köprülerin ortasına da adam koyun, gelip geçeni becersin! Aradan birkaç gün geçmiş, halktan bir tepkinin olmamasına içerleyen Padişah, çağırmış vezirlerini,
-Halkı dinleyelim hele bir, demiş gitmişler köye, Padişah sormuş:
- Var mı şikayet? Ses yok. Padişah tekrar :
-Var mı şikayet ? Şikayeti olan söylesin! diye gürleyince arkalardan cılız bir ses duyulmuş:
-Padişahım, o köprünün ortasındaki adam var ya!..
- Eeee!, demiş Padişah bir umutla...
- Aksamları çok kalabalık oluyor, sıra uzuyor, eve geç kalıyoruz,köprünün ortasına bir adam daha koysanız...

***

Bunlar şimdi köprülerden geçenlerden parayı alıyorlar zaten,halk ta kuzu kuzu veriyor,yarın köprülerin ortasına da bir adam koysalar emin olun kimseden ses çıkmaz,ona da verirler...

Böyle bir milletin Dünyada başka bir örneği varmıdır acaba?
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz alamancı'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 21.04.2016, 00:41   #9
Çevrimdışı
Rosebud
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Erdoğan’a Doktora Veren Üniversiteye Dava

Ahmet Arif Hocam sormuş ama biliyor siz bakmayın, maksat konu deşilsin...
E ben de deşeyim bari :
Efendim anlatayım, şimdi şöyle oluyor: Gider, ABD'de katolik bir üniversiteye 300 doları halkın parasından bayılırsınız, karşılığında fahri hukuk doktorası alırsınız, sonra Türkiye'ye gelir koskoca Amerika'dan fahri hukuk doktorası almış olan çok önemli ve çok bööyyüük bir adam sıfatıyla cahil halka hava atarsınız, e artık böyle bir dahiye oy vermemek için eşek olmak lâzım değil mi!..
Şaka bir yana, Erdoğan'ın algı yönetiminin hangi boyutlarda olduğunu, milletin parasını kendi ikbali ve iktidarı uğruna nasıl çarçur ettiğini gösteren küçük bir örnektir... Bu sadece tesadüf sonucu görebildiğimiz... Başka neler yapmış olabileceğini siz tahmin edin artık, Goebbels'e rahmet okutur bu adam.
__________________

TEARS AND SOUVENIRS

  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Rosebud'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
dava, doktora, erdoğan’a, Üniversiteye, veren


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 16:09.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.