Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi > Serbest Kürsü

Serbest Kürsü Her konuda tartışma açılan konular burada


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 09.10.2016, 12:40   #1
Çevrimiçi
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Bu Adaletsizliği Bu Haksızlığı Düzeltin

Bu adaletsizliği bu haksızlığı düzeltin

TOKİ ve Emlak Konut, inşaat şirketlerine baskı yapıp SÖZCÜ’ye ilan verdirmiyor. Verenlere de ağır ceza kesiyor... Bu mu Yenikapı ruhu?

Türkiye 15 Temmuz'da büyük bir darbe tehlikesi atlattı. Başta medya olmak üzere, ülkenin tüm kesimleri darbeye karşı tek yürek oldu, demokrasiyi savundu…
İktidar ve muhalefet kenetlendi, Yenikapı ruhu doğdu… Bu sıkıntılı süreçte basın, verdiği demokrasi sınavıyla dünyanın takdirini kazandı.

EKONOMİK ÇÖKERTME

Anlaşılan o ki, Yenikapı ruhu devletin bazı bürokratları tarafından iyi anlaşılmamış… Çünkü kaynaştırıcı olacaklarına hâlâ ayrımcı olmaya, medyayı yandaş ve muhalif diye ayırmaya devam ediyorlar. Tıpkı 15 Temmuz öncesinde olduğu gibi… Muhalif medyaya operasyon üstüne operasyon yapıyorlar. Ekonomik olarak çökertmeye çalışıyorlar.

İLAN VERMEYİN TEHDİDİ

Örneğin, devletin inşaat sektöründeki kuruluşları olan TOKİ ve Emlak Konut, birlikte proje yaptığı işadamlarının SÖZCÜ'ye ilan vermesini yasadışı şekilde engelliyor. Dahası, ilan vermekte ısrar eden işadamlarına yüklü miktarda ceza keserek yıldırıyor. Bu yüzden dev inşaat firmaları ilanlarını, satışı çok düşük olan gazetelere vermek zorunda kalıyor. Gerçekten alıcı olan hedef kitlesine ise ulaşamıyor.

HAKSIZ REKABET VAR

Bunun son örneği dün yaşandı… İşadamı Ali Ağaoğlu'nun bir projesiyle ilgili reklamları 14 gazetede birden yayınlandı. İşin ilginç yanı, bu gazeteler arasında bayi satışı gerçek olan da vardı, satışı şişirilmiş olan da vardı… Ancak, TOKİ ve Emlak Konut'un baskısı yüzünden bu ilanlar, başta SÖZCÜ olmak üzere muhalif gazetelere verilmedi. Haksız rekabete yol açıldı.
Normal hukuk devletinde, TOKİ gibi bir kamu kuruluşunun ortak proje yaptığı inşaat firmalarına, “Muhalif medyaya ilan vermeyin” diye baskı yapması kabul edilemez. Böyle durumlarda Rekabet Kurumu devreye girip bu haksızlığa son verir.

PATRONLAR İSYAN EDİYOR

Bu ayrımcılıktan inşaat firması patronları da şikayetçi… Patronlar, TOKİ ve Emlak Konut yetkililerine, “Türkiye'nin en çok satan gazetelerinden biri olmasına rağmen, SÖZCÜ'ye reklam veremiyoruz. Oysa en çok bu gazeteden dönüş oluyor. Satışlarımız artıyor. Buraya reklam veremediğimizde satışımız ve kazancımız düşüyor” diye tepki gösteriyor.

ADALETSİZLİĞİ ÖNLEYİN

Başbakan Binali Yıldırım'a sesleniyoruz: 15 Temmuz, birlik ve beraberlik için bir millattı… Ülkedeki tüm kesimler üzerinde, kardeşlik rüzgarı estirmişti. Ama bu hava, devletteki alt düzey bürokratlar yüzünden bozulmaktadır. Türkiye'nin en çok satan gazetesi
SÖZCÜ'ye yapılan haksızlığa “DUR” deyin, adaletsizliği düzeltin…

DEMOKRASİNİN SÖZCÜ'SÜ

Bu arada gazetecilikten başka hiçbir faaliyeti olmayan SÖZCÜ'nün gerçek ve doğru haberciliği, “Basın özgürlüğü ve demokrasi yok” diyerek Türkiye'yi yıpratmaya çalışan dış mihraklara karşı da kalkan olmaktadır.

Kaynak

__________________
  Alıntı ile Cevapla
Canan'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
adaletsizliği, düzeltin, haksızlığı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 13:33.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.