Forum Gerçek

AnasayfaForumlarý Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi > Serbest Kürsü

Serbest Kürsü Her konuda tartýþma açýlan konular burada


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 09.12.2016, 19:53   #1
Çevrimdýþý
Redwine
"Her Þey Güzel Oldu"

Kullanýcýlarýn profil bilgileri misafirlere kapatýlmýþtýr.
Standart Yurtta Yanarak Can Veren Kýzlarýn Aileleri Þikayetten Vazgeçti!



Aladað’daki yangýnda sadece bir aile þikayetçi oldu


Adana Aladað'daki yurt yangýnýna iliþkin soruþturmada, faciada yaþamýný yitiren 11 çocuktan sadece birinin ailesinin þikayetçi olduðu ortaya çýktý. Diðer 10 ailenin 'þikayetçi olmama' kararý, akýllara 2008 yýlýnda Konya'da yaþanan kýz yurdu yangýnýnda hayatýný kaybeden 18 çocuðun ailesinin 'benzer' tavrýný getirdi.

Adana’nýn Aladað ilçesinde 10’u çocuk biri eðitmen olmak üzere 11 kiþinin yaþamýný yitirdiði öðrenci yurdu yangýnýna iliþkin yürütülen soruþturma kapsamýnda savcýlýk ifadeleri almaya baþladý. Yangýnda hayatýný kaybeden çocuklarýn ailelerinden 10’unun þikayetçi olmadýðý anlaþýldý. Konuyla ilgili sozcu.com.tr’ye bilgi veren CHP Adana Milletvekili Elif Doðan Türkmen, faciada hayatýný kaybeden çocuklarýn aileleleri arasýnda sadece bir çocuðun ailesinin davacý olduðunu söyledi.

Adana Barosu ve Çocuk Haklarý Komisyonu da sozcu.com.tr’ye verdiði bilgide, savcýlýðýn ifadeleri almaya devam ettiðini, hayatýný kaybeden çocuklarýn ailelerinin de ifadelerinin alýndýðýný belirterek, “Sadece bir aile þikayetçi oldu. Bunun dýþýnda hayatýný kaybeden çocuklarýn aileleri þikayetçi olmadý. Yaralý çocuklarýn ailelerden ise 12’sinin ifadesi alýndý. Bu aileler arasýnda da þikayetçi olan yok. Ancak biz Adana Barosu olarak kamu adýna þikayetçi olmaya ediyoruz” dedi.


2008’DEKÝ FACÝA SORUÞTURMASI GÝBÝ!


Aladað’daki bu durum akýllara 2008 yýlýndaki Konya/Taþkent soruþturmasýný getirdi. Taþkent ilçesine baðlý Balcýlar beldesinde, kýz öðrencilerin kaldýðý yurt binasýnýn çökmesi sonucu 18 kiþinin ölmesi, 27 kiþinin yaralanmasý olayýyla ilgili ifade veren müþtekiler, kimseden þikayetçi olmamýþlardý.

YÖNETMELÝÐE AYKIRI


Adana’nýn Aladað ilçesinde üç katlý bir kýz öðrenci yurdunda çýkan yangýnda, yaþlarý 11 ile 14 arasýnda deðiþen 11 çocuk ve bir eðitmen hayatýný kaybetmiþ, 22 öðrenci de yaralanmýþtý. Yangýnýn ardýndan, yangýn merdiveninin kilitli olduðu için çocuklarýn dýþarý çýkamamasý, çatýnýn ahþap olmasý, yurdun sentetik halýyla kaplanmasý tartýþýlmýþtý. Ayrýca Özel Öðrenci Yurtlarý Yönetmeliði’ne göre de özel ve tüzel kiþilerin sadece ortaöðrenim yani lise çaðýndaki çocuklara yurt açabileceði ortaya çýkmýþtý.

MAHKEME DAHA AZ CEZA VERÝYOR YARGITAY KABUL ETMÝYOR


Türk-Alman Üniversitesi Öðretim Üyesi Prof. Dr. Ali Kemal Yýldýz, karþý tarafýn yargýlanmasý için prensip itibariyle þikayet gerekmediðini belirterek, “Bu, taksirle öldürme suçu bakýmýndan böyle. Dolayýsýyla þikayet olsa da olmasa da yargýlama devam edecek. Ceza da alacaklar. Bununla beraber uygulamada þikayetçi olunmadýðý zaman mahkemeler daha alt seviyeden ceza verebiliyorlar. Ama bu olayda esas itibariyle birçok çocuðun ölümü ve ölüm þekli dikkate alýndýðnda Yargýtay cezanýn üst seviyeye yakýn olmasý gerektiðini kabul ediyor. Dolasýyla þikayetçi olup olmalalarý sonucu çok deiþtirmeyecek” dedi.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Redwine'in Mesajýna Teþekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayý Paylaþabilirsiniz

Etiketler
aileleri, åžikayetten, kä±zlarä±n, kýzlarýn, vazgeã§ti, vazgeçti, veren, yanarak, yurtta, Þikayetten


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajýnýzý Deðiþtirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hýzlý Eriþim


WEZ Format +3. Þuan Saat: 17:46.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarý
www.forumgercek.com binlerce kiþinin paylaþým ve yorum yaptýðý bir forum sitesidir. Kullanýcýlarýn paylaþýmlarý ve yorumlarý onaydan geçmeden hemen yayýnlanmaktadýr. Paylaþým ve yorumlardan doðabilecek bütün sorumluluk kullanýcýya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarýna aykýrý ve telif hakký içeren bir paylaþýmýn yapýldýðýna rastladýysanýz, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapýlacaktýr. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.