Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi > Serbest Kürsü

Serbest Kürsü Her konuda tartışma açılan konular burada


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 13.12.2016, 13:00   #1
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart İlkokulda Skandal Görüntü: İdam İpi

İlkokulda skandal görüntü: İdam ipi


TOKİ Osmangazi İlköğretim Okulunda bir skandal ortaya çıktı. Küçük öğrencilerinin eline "İdam İpi" verilerek sınıftaki "Şehitler Köşesi" önünde fotoğraf çektirildi. Öğretmen de aynı karede poz verdi.



Sosyal medyada hızla yayılan görüntü, büyük tartışmaya yol açtı. İdam tartışmalarının yeniden gündeme geldiği günlerde ilköğretim okulu öğrencilerinin bu pozu, skandal olarak yorumlandı.

“BAŞKAN ADALET İSTİYORUZ”

TOKİ Başakşehir Osmangazi İlköğretim Okulu'nda çekilen bu fotoğrafı izci grubunun da başında olan öğretmen A. E. “Ya devlet başa, ya kuzgun leşe… Başkaaaan…! Adalet istiyoruz” notuyla paylaştı. E.'in Şehitler Köşesi önünde durduğu ve öğrencileriyle birlikte çekildiği pozda, öğrencilerin elinde idamı simgeleyen ip yer aldı. Öğretmenin sosyal medya hesabındaki fotoğrafları arasında “Bütün vatan hainleri için gayrısız Adalet istiyorum” şeklinde bir mesaj ve arabasında idam ipi olduğu da görüldü. Öğretmen A. E., bu konuda konuşmak istemediğini söylerken, fotoğrafı sosyal paylaşım sitesindeki hesabından kaldırdı.

“İZCİ DÜĞÜMÜ ATMIŞLAR”

SÖZCÜ’ye konuşan Osmangazi İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı ise “Öğrencilerimizin boyunlarında izci fuları var, benim kızım da aynı sınıfta okuyor ve izci düğümü çalışması yapacaklarını söylemişti. Sanıyorum izci düğümü çalışması yapmışlar. Fotoğrafı yanlış yorumlamak amacını aşmak olur” dedi.

CHP'DEN SUÇ DUYURUSU

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan ise konuyla ilgili suç duyurusunda bulunacağını belirterek “Bu çocukları kirli siyasi emelleri için kullanıp ölüm diye şov yaptıran her kimse hakkında derhal işlem başlatılmalı. O çocukların aileleri mutlaka dava açsın. Ben de suç duyurusunda bulunacağım” dedi.

Öğretmen A. E. idam ipli fotoğrafı Facebook’ta paylaştı




Öğretmen A. E.’in Facebook’ta paylaştığı fotoğraflarda arabasında idam ipi astığı görüldü.

Kaynak
__________________
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.12.2016, 16:08   #2
Çevrimiçi
Tura
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: İlkokulda Skandal Görüntü: İdam İpi

Günahsız çocukların yaşama sevincini köreltiyor.
Bir proteston varsa, adam gibi tek başına yap, yanında olalım. Sabileri alet etme.
Okul idaresi açıklaması: İzci düğümüymüş...yemezler hocam. Bari sessiz kal da lafının altında kalma.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Tura'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.12.2016, 16:13   #3
Çevrimdışı
Ozdenn
Yeni Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: İlkokulda Skandal Görüntü: İdam İpi

Ne demek bu ya?
__________________
  Alıntı ile Cevapla
7 Üyemiz Ozdenn'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.12.2016, 17:10   #4
Çevrimdışı
Redwine
"Her Şey Güzel Oldu"

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: İlkokulda Skandal Görüntü: İdam İpi

Çekin kirli ellerinizi çocukların üzerinden...

Hem fiziksel olarak hem de zihinsel olarak kirletmeyin onları...

İzci düğümüymüş yedik bizde...


__________________
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz Redwine'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.12.2016, 18:21   #5
Çevrimdışı
Rosebud
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart İdamsever Öğretmen Açığa Alındı


İlkokul öğrencilerinin eline idam urganı vererek fotoğraf çektiren ve bu kareyi sosyal medyada paylaşan öğretmene tepki yağarken, okul yönetimi "İdam ipi değil izci düğümü" diyerek öğretmeni savundu. Öğretmen ise milli eğitim tarafından açığa alındı.
İstanbul Başakşehir'de bulunan TOKİ Osmangazi İlkokulunda sınıf öğretmenliği yapan Aydın Erekmen, sosyal medya hesabından öğrencilerin eline verdiği idam ipi verdiği fotoğrafları paylaştı. Tepki çeken paylaşımları savunan okul yönetimi, "İzcilik faaliyeti kapsamında izci düğümü çalışması" olarak yorumladı.

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi ve CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle konuyla ilgili soru önergesi verdi.

İstanbul'da Aydın Erekmen adlı bir öğretmen, Beşiktaş'taki saldırıların ardından öğrencilerinin eline urgan vererek çektiği fotoğrafı "Ya devlet başa, ya kuzgun leşe… Başkaaaan…! Adalet istiyoruz" notuyla kişisel Facebook hesabından paylaştı. Erekmen, fotoğrafın sosyal medyada yayılmasının ardından paylaşımını sildi.

OKUL YÖNETİMİ: İZCİLİK ÇALIŞMASI

BirGün'den Rabia Yılmaz'a konuşan TOKİ Osmangazi İlkokulu Müdür Yardımcısı, "Konudan haberdar olduk. Araştırıyoruz. Öğretmenle görüştük. Öğretmenimizin bir izcilik faaliyeti var. İzci düğümleri ile ilgili bir çalışma yaptığını söyledi. Biz de o şekilde yorumladık" dedi.

Fotoğrafın idamı teşvik edici bir ifadeyle paylaştığı yönündeki eleştiriler konusunda Müdür Yardımcısı şöyle konuştu: "Açıkcası ben paylaşımı görmedim. Araştırıyoruz. Henüz müdür beyin de yeni haberi oldu. Soruşturmaya başladık. Bir netice elde edeceğiz. Ama biz izcilik çalışması olarak yorumladık."

İLGEZDİ: UTANÇ VERİCİ

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, fotoğraf kadar müdür yardımcısının yaptığı açıklamanın da aynı şekilde trajik olduğunu kaydetti.

İlgezdi, "Laik, çağdaş ve bilimsel eğitimden uzaklaşarak çocuklarımızı teslim ettiğiniz bu öğretmenleri korumak yerine derhal hakkında işlem başlatmalı ve görevine son verilmelidir. Çocukları böylesine bir fotoğraf karesinin içinde görmek bu ülke için yeni bir utanç demektir" dedi.

CHP'Lİ ÖZEL: SORUŞTURMA AÇILDI MI?

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de TBMM Genel Kurul'unda Ekonomi Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın bütçe görüşmelerinde konuyu gündeme getirdi.

Öğretmenin kişisel Facebook hesabında yaptığı paylaşımı eleştiren Özel, bu konuda açılmış bir soruşturma olup olmadığını sordu ve TBMM'nin hızlı bir şekilde bilgilendirilmesini istedi.

BAKAN MÜEZZİNOĞLU: TASVİP ETMEK MÜMKÜN DEĞİL, KINIYORUZ

Bunun üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "CHP Grup Başkan Vekilinin ifade etiği, yanılmıyorsam İstanbul Başakşehir'deki bir okuldaki bir öğretmenin 10-12 yaşlarındaki çocuklara yaptığı uygulama eğer şayet doğruysa —biz bunu şu anda duyuyoruz- bunu tasvip etmek mümkün değil. Kesinlikle kınıyoruz ve bu anlamda gerekli incelemeleri başlatan Milli Eğitim Bakanımızdan ve yetkililerden de gerekli bilgiler alındıktan sonra Meclis'imizi tekrar bilgilendiririz" diye konuştu.

CHP'Lİ MURAT BAKAN SORU ÖNERGESİ VERDİ

Skandal fotoğraf için CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

Bakan, verdiği önergede “Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı, devletin okulunda görev yaptığı bilinen, fotoğraftaki öğretmenin kim olduğu, hangi okulda görev yaptığı belirlenmiş midir? Çocukların eline idam ipi vererek fotoğraf çektiren, bunu da sosyal medya hesabında paylaşan, ‘eğitimci’ olduğu iddia edilen bu şahıs hakkında soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatılmadıysa Bakanlık bu şahıs hakkında ne gibi bir cezai işlem uygulayacaktır?” diye sordu.

BU ADAMIN ÖĞRETMENLİK YAPMASINA İZİN VERMEK CİNAYETTİR!

Bakanlığı acil göreve davet eden Bakan, “Binlerce öğretmen EĞİTİM-SEN’li diye, sadece barış eylemine katıldı diye ya da hain darbe girişimi sonrası Boğaz Köprüsü’nde kim tarafından, nasıl öldürüldüğü bilinmeyen askerlerin fotoğrafını paylaştı diye açığa alındı, ihraç edildi. Bir öğretmen, nasıl olur da küçücük çocukların eline idam ipi verip fotoğraf çektirip bir de sosyal medya hesabında paylaşabilir? Bu nasıl bir akıl tutulmasıdır? Bakanlık acilen üzerine düşeni yapmalıdır! Bu adamın öğretmenlik yapmasına izin vermek cinayettir” dedi.



AÇIĞA ALINDI

Sosyal medyada gelen tepkilerin ardından CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, öğretmenin açığa alındığını duyurdu. Konu hakkında CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Bakan, verdiği önergede "Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı, devletin okulunda görev yaptığı bilinen, fotoğraftaki öğretmenin kim olduğu, hangi okulda görev yaptığı belirlenmiş midir? Çocukların eline idam ipi vererek fotoğraf çektiren, bunu da sosyal medya hesabında paylaşan, 'eğitimci' olduğu iddia edilen bu şahıs hakkında soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatılmadıysa Bakanlık bu şahıs hakkında ne gibi bir cezai işlem uygulayacaktır?" diye sordu..

ABC Gazetesi
__________________

TEARS AND SOUVENIRS

  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Rosebud'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.12.2016, 18:23   #6
Çevrimdışı
Rosebud
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: İdamsever' öğretmen açığa alındı

Türklük 90 yıldır birleştirici bir unsurken idam ipi ile anılacak bir faşizme dönüştürüldü, iyi mi!..
Kapazelikten başka birşey değil, bütün dünyaya rezil oluyoruz.
__________________

TEARS AND SOUVENIRS

  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Rosebud'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
açığa, alındı, ä°dam, ä°lkokulda, ä°pi, gã¶rã¼ntã¼, görüntü, idamsever, Öğretmen, skandal, İdam, İlkokulda


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:01.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.