Forum Gerçek

AnasayfaForumlarý Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi > Serbest Kürsü

Serbest Kürsü Her konuda tartýþma açýlan konular burada


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 23.02.2017, 21:27   #1
Çevrimdýþý
Redwine
"Her Þey Güzel Oldu"

Kullanýcýlarýn profil bilgileri misafirlere kapatýlmýþtýr.
Standart Eski Evetçiyken Þimdi Neden Deliler Gibi Hayýr'ý Savunuyorum

Herkesin referandum hakkýnda bir þeyler söylediði ya da yazdýðý bu dönemde, benim yazmak istediklerim, koyu bir Evet’çi iken þimdi nasýl bir Hayýr savunucusu olduðum.

Çok deðil bundan dört sene önce öyle bir Tayyip Erdoðan ve Ak Parti sevgim vardý ki herkesin telefonunun ekranýnda sevgilisinin, çocuðunun resmi olduðu zamanda, benim telefonunum ekranýnda Tayyip Erdoðan resmi vardý.

Mitinglerde saatlerce güneþin altýnda beklememden tutunda, gecenin bir vakti havalimanýna karþýlamaya gitmemden, RTE ye laf söyledi diye en yakýn arkadaþýmýn bile boðazýna sarýldýðým yirmi yýllýk bi serüvendi bu.

Peki, ne oldu da, bu kadar fanatiðiyken, saatlerce futbol maçýnda gibi tezahüratlarla mitingde onu dinlemeye giderken, þimdi tv de görsem kanalý deðiþtirir hale geldim ya da benim gibi birçok kiþi neden bu duruma geldi?

Bunu tek cümleyle anlatsam her halde þöyle derdim, “kandýrýlanýn o deðil biz olduðunu fark ettik!”

Adým adým gidersek eðer bunu 3 büyük baþlýk altýnda toplayabiliriz.

Hayýr’a giden yolda birinci sebep;

  • Suriye Ýç Savaþý:
Adý bile üstünde “SURÝYE ÝÇ SAVAÞI” öyle bir müdahil olduk ki biz bu savaþa, olay Suriye’nin iç savaþý mý, yoksa bizim Suriye ile savaþýmýz mý, Ya da bizim iç savaþýmýz mý oldu belli deðil.

Suçsuz günahsýz insanlarýn, çocuklarýn öldürülmesini kimse istemez ama bugün Evet diyecek arkadaþlar dürüstçe söyleyin, kim mutlu; bizim vatanýmýzýn evlatlarý orada þehit olurken, askerlik çaðýný çoktan geçmiþ olan Suriyelilerin Taksim’de travesti peþinde koþmasýndan!

Ya da 6 yýl içerisinde Türkiye’de doðan 300 bin Suriyeli çocuktan ve her sabah iþe giderken bunlarý kaldýrýmda yatarken görmekten hanginiz mutlusunuz?

Biz Suriye’ye giremedik ama Suriye bize fazlasýyla girdi, þöyle ki; zamanýnda Osmanlý Devletinin fethettiði yerlere Anadolu’dan aileleri götürüp yerleþtirmesi ve orayý Türkleþtirmesi gibi ülkemizin her yerinde yerleþmiþ Suriyeliler var ve bu sefer Araplaþtýrýlmaya çalýþan biziz, Bunun en büyük örneði deðiþtirilen tabelalardýr.


Hayýr’a giden yolda ikinci sebep;

  • Eðitim:
Ýster kabul edin ister etmeyin ülkede ki eðitim sistemi çocuklar eðitilemesin diye kurulmuþ bir sistem. Hiçbir þey olmasa getirilen el yazýsý zorunluluðu bile bunun bir kanýtý. Kendi yazdýðýný okuyamayan bir nesil yetiþiyor. Zamanýnda Enerji Bakaný Taner Yýldýz’ýn “eðitim seviyesi yükseldikçe AKP oylarý düþüyor” itirafýndan mýdýr bilmem ama AKP’nin önem gösterdiði konulardan biri çocuklarýn eðitilmemesi.

Ak Partililer hiç öyle okullarda bedava kitap daðýtýyorlar triplerine girmeyin çünkü bu iþler öyle olsaydý, 72 ülkeden 540 bin öðrencinin katýlýmýyla gerçekleþtirilen Uluslararasý Öðrenci Deðerlendirme Programý (PISA) sýnavýnda sonuncu olmazdýk.


Gelelim sizin Evet demenizin benimse hayýr dememin en büyük 3. Sebebine

  • Fetö
Kusura bakmayýn ama ben oldum olasý sevmediðim bu namý diðer Fetö ye Fethullah Gülen diyeceðim çünkü onlar Fethullah Efendi diye yere göðe sýðdýramadýklarýnda da ben Fethullah Gülen diyordum þimdi onlar yerden yere vurduðunda da ben öyle diyeceðim.

Öncelikle þunu söylemeliyim ki bugün birçok kiþinin AKP yi savunuyor olmasýnýn sebebi, aslýnda çoktan yapýlmasý gereken saðlýk sisteminde ki yenilikler, yollar, köprüler v.s.

Peki, ben size bunlarýn hiç birini o yapmadý desem!
Hani hükümetle cemaat arasýnda ki gerilim iyiden iyiye kendini gösterdiði zamanlarda Ergenekon ve buna benzer tüm davalarýn altýndan cemaat çýktýya. Hani RTE nin kendi makam arabasý Mercedes’i verecek kadar çok sevdiði Zekeriya Öz cemaatin bir numaralý adamýymýþ ya. Ne yalan söyleyeyim benim de bu davalarý gerçek sandýðým yýllarda bu yaþananlarýn RTE’nin gücü olduðunu sanýyordum ama meðerse güç sahibi Fethullah Gülen’miþ.

Ýþte tam da burada bugün AKP’nin yaptýðýný sandýðýmýz hastaneler, yollar, okullar ve hizmetlerin tümünün arkasýnda da maalesef görünen o ki Fethullah Gülen varmýþ.

Ben gücümü önce Hak’tan sonra Halktan alýyorum koca bir balonmuþ, Baya baya gücünü Amerika’dan alýyormuþ.
Ama gün geldi onu bu beladan gerçekten halk kurtardý.
Biliyorsunuz bunu kendisi de inkâr etmiyor. Benim de çok yardýmým dokundu Allah affetsin dedi, yani kendisi direk Allah’a baðlý, geri kalanlar nedense Türk ceza kanununa göre yargýlanýyor anlamýþ deðilim. Bana göre ya onlarý da Allah affetsin ya da herkes TCK’ya göre cezasýný çeksin.
Ben kandýrýldým dedi de kimse sormuyor mu biz neden kandýrýlmadýk diye. Salakmýydýk biz de KPSS sorularýný beleþten alýp memur olarak atanmadýk ya da bir þekilde bu oluþumun içinde olup daha rahat bi hayat yaþamadýk?
Baþbakan olduðu dönemde Amerika’ya yapacaðý bir gezi öncesi Fethullah Gülen’in yanýna uðrayacak mýsýnýz diye soran muhabire “gökten ne yaðarda yer kabul etmez” diyecek kadar bu adamý ilahlaþtýrýrken de gerçekten kandýrýlmýþ mýydýn? Ya da þöyle sorayým; Senin Bakanýn Hüseyin Çelik “cemaatin devlete sýzdýðýna ancak kargalar güler” derken aslýnda kandýrýlan biz deðil miydik?

Bu konu hakkýnda yazýlacak daha bin tane örnek var ama son olarak;


KPSS sýnavýnda bunlar kendi adamlarýna cevaplarý daðýtýrken de haberiniz vardý, baský ile askeri okulu býrakmak zorunda kaldýðý için intihar eden o genç çocuklardan da haberiniz vardý ve bunun gibi kul hakkýna girdiðiniz daha bir sürü insandan da bal gibi haberiniz vardý.

Þimdi kusura bakmayýn, Allah sizi affeder mi bilmiyorum ama bu dünyanýn birde öteki dünyasý var, ben size oy vererek onca insanýn kul hakkýnda sizinle ortak olmak istemiyorum. Sizin deyiminizle bu ülke Fetö’den temizlenecekse ona en baþta yardým eden sizlerin gitmesi gerektiðini düþünüyorum.

Kýsacasý Size artýk güvenmiyoruz ve HAYIR diyoruz!


Þenol Kaymakçý


__________________
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Redwine'in Mesajýna Teþekkür Etti.
Eski 24.02.2017, 01:01   #2
Çevrimdýþý
Rosebud
Müdavim

Kullanýcýlarýn profil bilgileri misafirlere kapatýlmýþtýr.
Standart Cevap: Eski Evetçiyken Þimdi Neden Deliler Gibi Hayýr'ý Savunuyorum

Baþkanlýk sistemi anayasasýnýn 18 maddesinin irdelenmesi kadar bunu kimin ya da kimlerin önerdiðinin de deðerlendirilmesinin önemli olduðu yönündeki tespitimin ne kadar yerinde olduðunu göstermesi açýsýndan benim için deðerli bir açýklamadýr bu.
Baþkanlýk sistemini önerenlerin kötü sicillerinin, sözde anayasanýn maddelerinin tek tek ülkeye neler kaybettireceði ile baðlantýlý olmasý her ikisinin birlikte deðerlendirilmesini gerektiriyor.
Özetle, sözde anayasayý önerenlerin kimler olduðu, zorbalýkla getirilmek istenen bu sistemin aslýnda niçin ülkenin cumhuriyet tarihinde elde ettiði bütün kazanýmlarýný kaybettireceðinin kanýtý çünkü Kral çýplak ve bir gün bütün Türkiye bu arkadaþýn fark ettiði gibi Kralýn çýplak olduðunu fark edecek.
__________________

TEARS AND SOUVENIRS

  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Rosebud'in Mesajýna Teþekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayý Paylaþabilirsiniz

Etiketler
åžimdi, deliler, eski, evetã§iyken, evetçiyken, gibi, hayä±rä±, hayýrý, neden, savunuyorum, Þimdi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajýnýzý Deðiþtirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hýzlý Eriþim


WEZ Format +3. Þuan Saat: 02:47.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarý
www.forumgercek.com binlerce kiþinin paylaþým ve yorum yaptýðý bir forum sitesidir. Kullanýcýlarýn paylaþýmlarý ve yorumlarý onaydan geçmeden hemen yayýnlanmaktadýr. Paylaþým ve yorumlardan doðabilecek bütün sorumluluk kullanýcýya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarýna aykýrý ve telif hakký içeren bir paylaþýmýn yapýldýðýna rastladýysanýz, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapýlacaktýr. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.