Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi > Serbest Kürsü

Serbest Kürsü Her konuda tartışma açılan konular burada


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 13.01.2018, 00:05   #1
Çevrimdışı
Rosebud
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart CHP’nin Tarz-ı Muhalefeti




Kurultay sürecini yaşayan Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) siyaset ve dolayısıyla muhalefet yapma tarzı hakkında bir tartışma yapmanın tam zamanı diye düşünüyorum. Dostça bir tartışma ve yapıcı bir eleştirinin, eğer karşılıklı olarak hakkı verilebilirse CHP’ye zarar vermeyeceğine, tam tersine katkıda bulunacağına inanıyorum. Böyle bir tartışma yapmanın önemi de nedeni de açıktır; CHP hiç kuşkusuz dinci-faşizan bir diktatörlüğe doğru sürüklenen Türkiye’nin en önemli partisidir. Önemlidir çünkü; bu süreklenişi durduracak en büyük potansiyele, güce, tarihsel köklere ve örgütsel yapıya sahip parti CHP’dir. Muhalefet alanının amiral gemisidir.

Dolayısıyla CHP'nin tarihsel sorumluluğu büyüktür. Ancak, bu tarihsel ve toplumsal sorumluluğunu yerine getirdiğini söylemek çok zordur. Bu durumun temel nedeni, CHP'nin ideolojik-politik hattındaki belirsizlikler ile siyaset ve muhalefet yapma tarzındaki yaşamsal sonunlardır.

CHP’nin siyaset ve muhalefet yapma tarzındaki temel sorunu ise şöyle özetleyebiliriz; sağcı, dinci ve muhafazakar eleştirinin etkisi altında kalarak rota belirlemeye çalışmak... Derin bir özgüven yitimi ve tuhaf bir suçluluk kompleksinden kaynaklandığını söyleyebiyeceğimiz bu hastalıklı tutumdan kurtulmadan, CHP’nin etkili bir muhalefet hattı geliştirmesi neredeyse imkansızdır.

Konuyu açalım; CHP yönetimi, kendi sözünü ve hangi siyasal hedefler için mücadele ettiğini değil, öncelikle sağcı-dinci çevrelerin kendisi hakkında ne söylediğine bakarak, dolayısıyla sürekli savunma hattında kalan bir siyaset yürütüyor. Aynı tutumun bir sonucu olarak, kendisini adeta cumhuriyetin bütün kötülüklerinin sorumlusu gibi görüyor. Durum böyle olunca, dosta düşmana kendisinin değiştiğini kanıtlamaya çalışıyor.

CHP, dincilere karşı "din düşmanı" olmadığını, liberallere karşı "demokrat" olduğunu, piyasacılara karşı "servet düşmanlığı" yapmadığını, Sünni muhafazakarlara da "Alevi partisi" olmadığını kanıtlamaya çalışmak gibi saçma, bütün enerjisini emen ve sözünü söylemesini engelleyen beyhude bir çaba içine giriyor.

Öyle ki, 15 Temmuz'dan sonra "darbeci" olmadığını kanıtlamak için Yenikapı'ya giderken, bu kez dincilerin diğer kanadı, yani AKP ikinci darbeyi (20 Temmuz darbesini) yapıyordu. Kendini kanıtlama çabaları ise hiçbir işe yaramadı, yaraması da mümkün değildi. Nitekim, beklenebileceği gibi AKP yeniden CHP'yi "darbeci" ve hatta "Fethullahçı" olmakla suçlamaya başladı.
Oysa, söz konusu eleştirilerin hiçbir değeri ve önemi yoktu, olmayacak da.. Çünkü, yakın zamana kadar liberallerin de desteğini alan bu eleştirilerin esası yalana, demogojiye ve tarihsel gerçeklerin çarpıtılmasına dayanıyor. Bir kara propaganda olmanın ötesine geçemiyor. Ancak, gerçek durum böyle olmasına karşın, CHP üzerinde sanıldığından çok daha fazla etkili olduğu da açık. Dahası, gerçek durum parti kadroları tarafından kitlelere bir türlü anlatılamıyor.

Bu “anlatamama” halinin nedeni beceriksizlik değildir. Nedeni, siyaset ve muhalefet yapma tarzındadır. Dolayısıyla bu ‘tarz-ı siyaseti’ değiştirmeden söz konusu gerçeği etkili, sonuç alıcı ve iktidar çevrelerini sarsacak şekilde ortaya koymak da mümkün değildir.

Yapılacak ilk iş, bu sahte eleştiri ve kara propagandaya hiçbir şekilde prim vermemek, kendi işine bakmaktır. Savunma çizgisi yerine saldırı tutumunu esas almaktır. Unutmayın ki, CHP bu ülkenin yönetiminde 70 yıldır tek başına bulunmuyor. Dolayısıyla, çarpık sanayileşmenin, gecekondulara boğulan çağ dışı kentleşmenin, derin gelir adaletsizliğinin, ortalama eğitim düzeyinin 4 yılda kalmasının, toplumun yeniden ortaçağ karanlığına gömülmesinin birinci dereceden sorumluluğunu taşımadığı açıktır.

Bu karanlık tablonun sorumlusunun emperyalizmin işbirlikçisi, Amerikancı milliyetçi sağ ve onların gölgesinde büyüyen dinci partiler olduğunu hiçbir zaman unutmamak gerekiyor.

Öte yandan AKP, yıllardır iktidardaki muhalefet partisi gibi davranıyor. Liberal ve gerici medya yıllardır devletin bütün kötülüklerinin sorumlusu olarak CHP’yi, hatta solu gösteriyor. İşin garip tarafı, CHP izlediği muhalefet yapma tarzıyla bu iddiayı örtülü beçimde adeta kabul ediyor. Kendisini devletin sahibi sanıyor.

Oysa biliyoruz ki, devlette on yıllardır CHP’li bir üst düzey bürokrat, hatta bir başkomser ya da bir okul müdürü bulmak bile zor. Dolayısıyla CHP öncelikle yaklaşık 30 yıldır içine sürüklendiği bu ruh halinden, Cumhuriyet döneminin bütün kötülüklerinden sorumlu olduğuna ilişkin tuhaf kompleksten kurtulmalıdır.

CHP atak, kapsamlı ve net bir karşı söylem geliştirmeli, ideolojik ve entelektüel inisiyatifi yeniden ele geçirmeye çalışmalıdır. Unutmayın ki, 1970'li yıllarda CHP o "devlet partisi" olmak kompleksi ve görüntüsünden kurtularak kurulu düzene ilişkin eleştirilerini yükselttiği için başarılı oldu. Bütün sloganları düzen değişikliğini vurguluyordu. Öyle ki, "bozuk düzen" kavramı en yaygın söylem aracı haline gelmişti.

KENDİSİNE İNANCINI YİTİREN PARTİ

CHP’nin en büyük örgütsel ve siyasal sorunu ise, bu partiye oy veren yurttaşların beklentileri ile parti yönetiminin siyaset tarzı ve ideolojik profili arasındaki mesafenin bir uçuruma dönüşmeye başlamasıdır. CHP kavga edilmesi gereken yerde uzlaşma aramaktadır. Öyle olduğu için de dayak yemektedir. Çünkü kavga başlamış durumda. O nedenle bugün uzlaşmaya değil, mücadele etmeye ihtiyaç var. Uzlaşma halkla sağlanmalı, muhafazakar ve merkez sağdaki seçmene güven verilmeye çalışılmalıdır.
Örneğin; ülke iç savaşa doğru sürüklenir ve CHP’nin de içinde yer aldığı toplumsal-kültürel havzanın bütün varlık gerekçelerine saldırılırken, “Biz imam hatipleri kuran partiyiz” diyerek muhalefet yapmaya çalışmak, yenilgiyi kabul etmek demektir.

Aynı şekilde, dünyada neo-liberal politikalar iflas etmiş ve kapitalist dünyada Keynesyen politikalara geri dönüş arayışları sürerken, örneğin Batılı sosyal demokrat partiler (İngiliz İşçi Partisi gibi) artık açıkça kamulaştırmayı savunurken, “gerekirse özelleştirme de yapılır” diyen bir muhalefet, bugünün dünyasında “sol” da olamaz, “halkçı” da...

Sağın dilini kullanmak, gerici sermaye partilerinin tezlerini kimi revizyonlarla sahiplenmek, toplumdaki muhafazakarlığa ve liberal şarlatanlığa göz kırpmak, ancak karşı tarafı doğrulamaktır. Dolayısıyla bu tutum, bırakın genel olarak halkı, kendi seçmeninden de destek görmeyecektir. Bu muhalefet tarzı dindar ya da muhafazakar yurttaşların size saygı duymasını da sağlamayacak, tam tersine güvensizliğe yol açacaktır.

Kimse CHP’den sosyalist bir sınıf partisi olmasını beklemiyor. Bu gerekmiyor da.. Kuşkusuz CHP bir kitle partisidir. Ancak ideolojik hattı olan (olması gereken) bir kitle partisi.. Bu nedenle, bir burjuva demokratik devrimine önderlik eden ve Cumhuriyeti kuran parti (ya da güçlerden biri) olması nedeniyle, CHP’den tuturlı bir aydınlanmacı ve halkçı parti olmasını istemek hakkına da herkes sahiptir.

Yukarıda örnek olarak değindiğimiz iki alandan birini, imam hatip okulları konusunu biraz daha açarak ne demek istediğimi daha iyi anlatacağımı düşünüyorum…

Bu bahiste alınması gereken tutum açıktır; ihtiyaç fazlası ‘imam hatip’ okullarının kapatılacağını, iki yüzlülükten ibaret olan kız imam hatip okullarının (İslamda kadınlar imam da vaiz de olamıyor) tümüyle tasfiye edilerek yerlerine fen ya da teknik meslek liselerinin kurulacağını cesaretle ilan etmektir. Dahası,‘imam hatip’ okullarının Milli Eğitim sisteminin dışına çıkarılarak Diyanete bağlanacağını ve böylece eğitimde birlik ilkesinin yeniden sağlanacağını belirtmektir.

Yapılacak iş, imam hatip okullarının, yeniden yapılandırılacak Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlayacağını, mezunlarının sadece din adamı olabileceğini programına koymaktır. Teoloji eğitimi veren, yani bilimle ilgisi olmayan ilahiyat fakültelerinin de üniversite sistemi dışına çıkarılacağını ve “İslam enstitüsü” statüsüyle yine Diyanet’e bağlanacağını belirtmektir. Bütün tarikat okulları ve yurtları ile kaçak Kuran kursları ve pansiyonlarının kapatılmasını savunmaktır.

Muhalefet budur. Cumhuriyet karşıtı olmayan muhafazakar ve merkez sağ seçmenin güveni de ancak böyle sağlanır.
Gelelim özgüven ve kendine inanç konusuna... CHP yönetimi cumhuriyetin başlangıç ilkeleri ve kuruluş varsayımlarına sadakat, devrimcilik, halkçılık, laiklik ve kamuculuk konusunda açık bir tutuma sahip değil. Dahası bu yönde bir inancı da yok. Esasında sorun da tam burada. Belirsizlik sanki partinin genel çizgisi haline gelmiş durumda.

Örneğin; bazı partililerin kişisel tutumunu -ki birçok CHP'linin doğru bir ideolojik ve politik tutum içinde olduğunu biliyoruz- bir yana bırakırsak eğer, CHP özelleştirmelere, yani bu ülkenin ulusal birikimi ve halkın varlıklarının yağmalanmasına ilkesel olarak karşı mı değil mi, bilmiyoruz. Parasız eğitim ve sağlık hizmetlerinin kamusal (anayasal) bir görev olması gerektiği konusunda resmi olarak açık bir fikre sahip mi, emin değiliz. Bu anlamda bazı kamulaştırmalara gidecek mi, böyle bir politik perspektife sahip mi, kimsenin bir fikri yok. Daha kötüsü, dünya solu ve sosyal demokrasisinden habersiz partinin böyle bir niyeti de yok!

Dış politikada, örneğin Suriye’de Esad’ı mı, yoksa bizim bilmediğimiz demokratik bir muhalefet hareketi var da onu mu destekliyor, yine bilmiyoruz. Rusya konusunda ne düşünüyor, İran ile ilişkilerde bir perspektife sahip mi, belirsiz. NATO konusunda belli bir fikri var mı, kimse bu konuda da bir bilgiye sahip değil. ABD ile ilişkileri nasıl sürdürmek istiyor, belirsiz.
Sonuç olarak CHP kendisine inancını yitirmiş bir parti durumunda…
Bu nedenle önce kendisine olan inancını tazelemelidir. Gerisi gelecektir.

Merdan YANARDAĞ

ABC Gazetesi
__________________

TEARS AND SOUVENIRS

  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Rosebud'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.01.2018, 18:10   #2
Çevrimdışı
hasbelkader
Tam Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: CHP’nin Tarz-ı Muhalefeti

Harika saptamalar yapmış Merdan Yanardağ
Tüm saptamaları (eleştirileri) yerli yerinde ve doğru.
Bu eleştirileri, sadece CHP'ye yönelik saymamak gerekir, tüm kendini demokrat ve solcu olarak görenlerinde, tuttukları yolun nereye gittiğini oturup düşünmeleri gerekir.
@Aristo'nun da sıkça eleştirdiği gibi, dinden uzak demokrat (işine geldiğince dindar (!) solcu tayfası) Kur'an'ı aklamaya çalışmayı ve ne kadar dindar olduğunu kanıtlama yarışını bırakmalı.
Bilmediği İslam konusunda, bilgiçlik (ukalalık) yapıp , tereciye tere satmayı bırakmalıdır.
Bu eleştirime en güzel örneklerden birisi de, Uğur DÜNDAR'ın dünkü KUR'AN'A GÖRE EVLENME YAŞI, 18 VE ÜZERİDİR başlıklı makalesidir.
Bu makalesinde belirttiği 18 yaş ve üzeri konusunun doğru olmadığını bilen Dündar, topu Ressam arkadaşına atıyor.
İslam'da evlilik yaşının 18 ve üzeri olduğu fetvasını, (islamda resim yapmak yasaktır) RESSAM arkadaşı söylemiş.
Hazret (ressam) din konusunda öylesine bilgili ki,
Kızlarını 6-8 yaşlarında evlendiren, kendisi de 8-10 yaşlarındaki Hz. Ayşe ile evlenen Hz. Muhammet, 18 yaş üzeri evlenileceğini bilmiyor.
Bu ressam ulema (!) biliyor.

Uğur Bey, İslamiyet'i kendi kafana (dünya görüşüne) göre değiştiremezsiniz.
Ya Kur'an'da belirtilen şartları benimser ve uyarsın veyahut da, karşı çıkarsın ve doğr bildiğin dünya görüşünü savunursun.
Yoksa, İslama uygun olan küçük yaşta evliliği İslama uymuyor fetvasını vermek, kendi kendini (demokrat kesimi) aldatmaktan öte gitmez, çünkü dindar kesim, İslamiyet'in küçük yaşta evliliğe izin verdiğini zaten biliyor ve senin ve arkadaşlarının , İslam içinde çağdaş yaşama uymayan (küçük yaşta evlilik gibi) çağdışı davranışlara İslam iizin vermez diyerek islam'ı (dolaylı olarak) yüceltmeniz, yobaz irtica tayfasının ekmeğine yağ sürmekten farkı yoktur.
Ülkemizin önünde, tüm Kadın ve insan haklarını yok sayan ,din devleti tehlikesi vardır.
Bunu önlemenin yolu ''İslam bu değildir!'' fetvasını, İslamı bilmeyen (hayatında bir kez bile) Kur'an'ı alıp okumamış, araştırmamış kişilerin Kur'anı aklamaya çalışmaları değildir.
Lütfen, bu ülkenin yarınlarına daha fazla zarar vereyin ve;
Ya yaşantınızı savunun, veya savunduğunuz gibi yaşayın...
__________________
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz hasbelkader'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.01.2018, 22:02   #3
Çevrimdışı
Rosebud
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: CHP’nin Tarz-ı Muhalefeti

Ayşe'nin evlendiği dönemde oyuncaklarıyla oynadığı söylenirken, Uğur Dündar'ın İslâm'ı aklama çabası anlaşılabilir gibi değil.
Bazıları daha da ileri gidip Çalıkuşu'ndaki gibi koruma amaçlı aldığını söyler,
Hazret bilmez ki evlâtlık diye bir kavram var, bakımını üstlenmek, evlâtlık almak varken neden evlkilik!
Daha daha beteri ise o yaşta evlenip hemen gerdeğe girmediği, olgunlaşmasını beklediğinin söylenmesi ki bu özürü kabahatinden büyük bir savunma, bu aslında küçük yaşta bir kız ile evlendiğinin de kabulü anlamına gelen bir savunma.
Yani neresinden tutsanız elinizde kalıyor.
__________________

TEARS AND SOUVENIRS

  Alıntı ile Cevapla
Rosebud'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 14.01.2018, 00:45   #4
Çevrimdışı
hasbelkader
Tam Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: CHP’nin Tarz-ı Muhalefeti

Konuyu daha da açtığın için ,teşekkürler @Aristo,
Günümüzün en büyük tehlikesinin, Atatürk'ün laik ve demokratik Cumhuriyetinin yerine, bir din devleti kurulması olduğunu artık aklı başında her Atatürkçünün artık görmesi bilmesi gerek.
CHP ve solcu muhalefet sürekli yanlış taktik yaparak, AKP ve dinin her açığını kapatmakla yarışıyorlar.
Mesela, 15 Temmuz Fetö darbesi,
AKP hükümetinin ve Tayyip Erdoğan'ın en büyük açığı (zaafıydı) . Çünkü yıllardan beridir Fethullah Gülen Cemaati ile kolkolaydı ve bu cemaatin desteğiyle iktidara gelmiş, bu cemaatinin desteğiyle Atatürk'ün laik demokratik cumhuriyetinin altını oymuşlardı. Fetö örgütünün darbe yapabilecek makamlara ve güce ulaşmasının baş sorumlusu AKP'ydi.

Darbeden hemen sonra yapılması gereken,

ATATÜRK'ün yukarıdaki müthiş ön görüsü afişlenmeli, dağa taşa her yere asılarak, FETÖ darbesi ile birlikte AKP hükümeti de FETÖ hareketi ile birlikte olduğu ve darbeye yol açtığı Türk halkının beynine kazınmalıydı.
Oysa, ne yaptı CHP, (Sanki Fethullah Gülen Cemaatinin yol arkadaşı AKP değilmiş gibi) Yenikapı mitingine katılarak, AKP'nin (Türk halkının hafızasında) aklanmasına yardım etti.
AKP ise, bu tehlikeli dönemi atlatınca da, (sanki Fetöcü, darbeci) CHP imiş gibi, CHP' yi (hatta Sözcü gazetesini ve yazarlarını dahi) FETÖCÜ olmakla suçladı…
Din konusu da bu davranışa benziyor.
Yıllardır ve özellikle AKP döneminde, Türk halkına İslamiyet'in insancıl yönleri ballandıra ballandıra anllatılırken, çağdaş yaşama uymayan yönleri sürekli gözlerden kaçırıldı ve Türk halkının büyük çoğunluğu kuzu sandığı kurda doğru koşuyor.
Bu durumda yapılması gereken, din devletinin kuzu olmayıp, kurt yönlerinin de olduğunu ve (özellikle kadınların canını yakacağını) temel hak ve özgürlükleri alacağını haykıra haykıra söylemek gerekirken,
İslam'ın izin verdiği küçük yaşta evlilik, kadın ve erkeklerin ayrıştırılması, kadınların temel hak ve özgürlüklerinin kısıtlanması (hamile kadın sokağa çıkamaz, kadın sokakta gülmesin, tecavüzcüsü ile evlensin, kürtaj yasaklansın gibi) İslam'a uygun ama çağdaş yaşama ve insan haklarına ters davranışlar ortaya dökülünce,
yapılması gereken ''YOK BU MECZUP UYDURUYOR, İSLAM BU DEĞİL!'' diye saçmalamak değil,
aksine ''İŞTE İSLAM BUDUR, HALA DİN DEVLETİNE GİDİŞE TEPKİSİZ MİSİNİZ? ' diye sormak gerekir.
Dikkat edin, ''İslamiyet'te böyle olmaz, olamaz, İslam bu değil!' diyenler, dindar kesim değil (Diyanet, tarikatlar veya AKP) sadece ve sadece çağdaş yaşamlı kesimdir.
Kendilerini ve toplumu kandırıyorlar ve kandırılan toplum da din devletine doğru yol almaya devam ediyor.

Dinin çağımıza uymayan bu tür davranışları ortaya çıkınca, dinci kesim üç maymunu oynayarak, görmüyor, duymuyor, konuşmuyor.
Ama bizim (din cahili) çağdaş kesim dine toz kondurmayıp, dinin emirlerini söyleyeni linç etmeye çalışıyor.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz hasbelkader'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.01.2018, 12:54   #5
Çevrimdışı
nurideniz34
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Thumbs up Cevap: CHP’nin Tarz-ı Muhalefeti

Kılıçdaroğlu ile bu iş gidemezzzzzzzzz....
Bundan sonraki oyum...Meral AKŞENER....
__________________
....................................
  Alıntı ile Cevapla
nurideniz34'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 14.01.2018, 14:32   #6
Çevrimdışı
Insanlikarayan
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: CHP’nin Tarz-ı Muhalefeti

Mustafa Kemal´i anliyamayanlar, Kemalistlik´mi gündeme tasiyor denilir acaba?.

CHP´nin kararsiz oldugunu aciklayanlar, Parlamentoda olanlari hic seyretmemis anlasilan!.

Yada Parlamenter sistemden uzak yasiyorlar.

Ayni Parlamenter sistemde, Macin ortasindayken Sartlarini degistiren Hirsizlarin oyununa gelip, bunlara karsi Duvar örebilen tek güce karsi gelmeleri gibi.

Meral aksenere KARSI BIR LAFIM YOK´TA, yahu Serefini ve Namusunu Camura atan MHP yüzünden bu günlere gelmedikmi?.
__________________

-Gurbet Ellerde Aldatılamadı-





Türkiyede
yasamasa bile!.
Ne Mutlu Türk'üm Diyebilene!.
  Alıntı ile Cevapla
Insanlikarayan'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 14.01.2018, 17:37   #7
Çevrimdışı
hasbelkader
Tam Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: CHP’nin Tarz-ı Muhalefeti

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi nurideniz34 Mesajı göster
Kılıçdaroğlu ile bu iş gidemezzzzzzzzz....
Bundan sonraki oyum...Meral AKŞENER....
Sevgili Nuri Bey,
Sanırım siz, @Aristo'nun, @Rosebud'un ve benim CHP'yi eleştirilerimizi yanlış anladınız.
Başında, ister Kılıçdaroğlu olsun, isterse de bilmem ne oğlu, şu anda mevcut partiler içinde (gerek Atatürk'ün emaneti olması açısından, gerekse de laik oyların bir araya toplanabilmesi açısından) oy verilmesi gereken tek parti CHP'dir.
Meral Akşener ve İYİ PARTİ, MHP'de yıllardır, gerçek milliyetçilikten uzak ülkücüleri toparlamak, gerçek milliyetçi saflarına çekmek ve AKP'nin oylarını bölmek açısından hoş karşılansa bile,
Meral Akşener ve İYİ PARTİ, (yanlış şeritten) SAĞ ŞERİTTTEN YOL ALAN (Adalet Partisi, Doğru Yol Partisi veya Anavatan Partisi) benzeri bir partidir.
Türkiye'nin bu hallere düşmesinin baş sorumluları da bu orta-sağ partilerdir.
Her ne kadar yanlış politikalar uygulasa da, seçmen tabanı bakımından doğru yolda olan CHP'dir.
İKTİDARA GELEMEYECEĞİ BİLİNSE DAHİ OY VERİLMESİ GEREKEN PARTİ CHP'DİR.
(AP,MHP,MSP,ANAP,DYP,AKP) Gibi sağ partiler yıllardan beridir bu ülkeyi b.ka batırdılar zaten,

sırf AKP veya MHP'den bir tık daha İYİ göründüğü için, tekrar bir sağ partiye (İYİ PARTİ) oy vermek yanlış olur.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz hasbelkader'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.01.2018, 17:38   #8
Çevrimdışı
Rosebud
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: CHP’nin Tarz-ı Muhalefeti

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Aristo Mesajı göster
@hasbelkader

Memlekete aslında ne gerçekte ne de fiilen mevcut olmayan bir mihenk taşı biçmişler ki bunu yapan emperyalistlerdir. Çünkü bir toplumu ne kadar dindar yaparsan, onu o kadar semirir, sömürürsün...
Samuel Huntington'ın Medeniyetler Çatışması adlı kitabında; ''Mustafa Kemal sizi yanlış yola sevketti, siz özünüze yani Ortadoğuya yönelin'' diyen satırlar mevcut.
Bu böyleyken yapılacak olan şey din bezirgânlığı mıdır yoksa niçin bu coğrafya için Atatürk'ün yolundan başka seçenek olmadığını anlatabilmek bunun da arkasında durabilmek midir!
Siyaseten ortadoğulu olmanın nasıl bir tuzak olduğunu ve bu ülkeye maliyetinin çok büyük olacağını anlatmak dururken AKP tabanına oynayıp AKP'leşmek o kitleye; ''bu da aynı o zaman gerçeği varken neden oyumu değiştireyim'' tepkisi verdirecektir.
CHP gerçek anlamda bir alternatif olamadıkça sağa sola göz kırparak hiç bir yere gelemez.
Birileri; emperyalizmin, Atatürk'ün izinden gitmemizi istemediğini, ortadoğu politikalarıyla, gittikçe ortadoğululaşan zavallı, kimliksiz, kişiliksiz bir Türkiye haline geleceğimizi bu millete anlatmak zorunda.
Onların oyununa alet olup bu yeni rejim meşru değildirden, başkanlık seçiminde aday olma noktasına gelen Kılıçdaroğlu ile bu iş yürümez, bu vesileyle herkese söyleyeyim.
__________________

TEARS AND SOUVENIRS

  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Rosebud'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.01.2018, 21:32   #9
Çevrimdışı
Insanlikarayan
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: CHP’nin Tarz-ı Muhalefeti

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Rosebud Mesajı göster
Samuel Huntington'ın Medeniyetler Çatışması adlı kitabında; ''Mustafa Kemal sizi yanlış yola sevketti, siz özünüze yani Ortadoğuya yönelin'' diyen satırlar mevcut.
Bu böyleyken yapılacak olan şey din bezirgânlığı mıdır yoksa niçin bu coğrafya için Atatürk'ün yolundan başka seçenek olmadığını anlatabilmek bunun da arkasında durabilmek midir!
Siyaseten ortadoğulu olmanın nasıl bir tuzak olduğunu ve bu ülkeye maliyetinin çok büyük olacağını anlatmak dururken AKP tabanına oynayıp AKP'leşmek o kitleye; ''bu da aynı o zaman gerçeği varken neden oyumu değiştireyim'' tepkisi verdirecektir.
CHP gerçek anlamda bir alternatif olamadıkça sağa sola göz kırparak hiç bir yere gelemez.
Birileri; emperyalizmin, Atatürk'ün izinden gitmemizi istemediğini, ortadoğu politikalarıyla, gittikçe ortadoğululaşan zavallı, kimliksiz, kişiliksiz bir Türkiye haline geleceğimizi bu millete anlatmak zorunda.
Onların oyununa alet olup bu yeni rejim meşru değildirden, başkanlık seçiminde aday olma noktasına gelen Kılıçdaroğlu ile bu iş yürümez, bu vesileyle herkese söyleyeyim.

Yahu Kilicdaroglunun Baskanlik sistemini desteklediginide nereden cikardin?.

Simdiye kadar ilk olarak duydugum sey?.

Bari Gercek olmayan seyleri, Kiklicdaroglunun Boynuna asmayin yahu!.

Hirsizlar belli!.

Cocuk Tecavüzcüleri belli!.

Kalpazanlar belli!.

Seref Magdurlarida belli!.

Bu kadar belli davada, Kilicdaroglundan alip veremediginiz ney, anlamis degilim!.

Düsman belliyken. detaylarina girip, Salafi, Ermeni ve PKK diye adlandirilacagina, Büyük bir Cephe acip, Dünyayi Dini Savasa Sürüklemek istediginizi sanacaklar!.

Su Cocuk Tecavüzcülerini Diyanetten temizlemeye, isimlerini belli edip, Salafi demeye ögrenelim, bak tanimadigin INSANLAR BILE, Takibe baslar!.

Birde acik olarak görülen seyler yani, fazla zorlanmayada gerek yok!.
__________________

-Gurbet Ellerde Aldatılamadı-





Türkiyede
yasamasa bile!.
Ne Mutlu Türk'üm Diyebilene!.
  Alıntı ile Cevapla
Insanlikarayan'in Mesajına Teşekkür Etti
Eski 15.01.2018, 00:02   #10
Çevrimdışı
Insanlikarayan
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: CHP’nin Tarz-ı Muhalefeti

Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi Insanlikarayan Mesajı göster
Mustafa Kemal´i anliyamayanlar, Kemalistlik´mi gündeme tasiyor denilir acaba?.

CHP´nin kararsiz oldugunu aciklayanlar, Parlamentoda olanlari hic seyretmemis anlasilan!.

Yada Parlamenter sistemden uzak yasiyorlar.

Ayni Parlamenter sistemde, Macin ortasindayken Sartlarini degistiren Hirsizlarin oyununa gelip, bunlara karsi Duvar örebilen tek güce karsi gelmeleri gibi.

Meral aksenere KARSI BIR LAFIM YOK´TA, yahu Serefini ve Namusunu Camura atan MHP yüzünden bu günlere gelmedikmi?.

Ve yeni bilgiler ortaya cikiyor.

ERDOĞAN FETÖCÜCÜ DEĞİL DEDİ. AKŞENER..
YAKINDA; DİPLOMASI DA SAHTE DEĞİL DİYEBİLİR...
MALUM,2019DA KOALİSYONLA İKTİDAR GÖRÜNÜYOR
1YIL ÖNCE SORUŞTURMA AÇAN ANK.CUM BAŞSAV. İHL/EYÜP LİSE KÜTÜKLERİ İSTANBULDAN NEDEN GELEMEDİ DİYE SOR

https://www.facebook.com/oguz.tolga.77/posts/1117117878424289?pnref=stor …
__________________

-Gurbet Ellerde Aldatılamadı-





Türkiyede
yasamasa bile!.
Ne Mutlu Türk'üm Diyebilene!.
  Alıntı ile Cevapla
Insanlikarayan'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
chp’nin, muhalefeti, tarzı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 19:38.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.