Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi > Serbest Kürsü

Serbest Kürsü Her konuda tartışma açılan konular burada


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 13.02.2018, 13:59   #1
Çevrimiçi
Insanlikarayan
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart AKP İçin Felaket Senaryosu: Yüzde 40’ın Altına Düşebilir






Konsensus Araştırma Şirketi’nin müdürü Murat Sarı “Yüzde 56 alıyorsunuz Sayın Cumhurbaşkanım’ diyerek, o raporu kafasına yiyenleri de çok duydum" dedi.


16 Nisan referandumunu doğru tahmin eden üç şirketten biri, Konsensus Araştırma Şirketi’nin müdürü Murat Sarı “Yüzde 56 alıyorsunuz Sayın Cumhurbaşkanım’ diyerek, o raporu kafasına yiyenleri de çok duydum" dedi.


Ekonominin çok önemli bir etken olduğunu söyleyen Sarı, "Eğer ekonomik düzelme/iyileşme olmazsa, yerel yönetim seçimlerinde AK Parti’nin yüzde 40’ların altına düşme olasılığı var" diye konuştu.
Konsensus Araştırma Şirketi’nin müdürü Murat Sarı’nın Diken'den Minez Bayülgen'e yaptığı açıklamalar şöyle…


Yeni bir araştırmamızın sonuçlarıyla anlatayım… ‘2017 yılı sizin için nasıl geçti’ diye sorduk. ‘İyi geçti’ diyenler, Türkiye’nin yüzde 36’sını oluşturuyor. ‘Kötü geçti’ diyenler yüzde 29. Yüzde 35’i de ‘İdare eder’ diyor ki, bu oranı kötünün içine koyun.


- 2018 yılı için iyimser olan bu yüzde 51’in, en büyük beklentisi ekonomik mi?

Şöyle anlatayım… ‘Geçim sıkıntısı çekiyor musunuz’ diye sorduk. ‘Evet, çekiyoruz’ diyenlerin oranı yüzde 50. ‘Ne çekiyorum, ne de çekmiyorum’ diyenlerinkiyse 29. ‘Hayır, geçim sıkıntısı çekmiyorum’ diyenlerin oranıysa, yüzde 21. Yani Türkiye’nin yüzde 80’i geçim sıkıntısı yaşıyor.


- Bu durumda toplum, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bir değişim bekliyor mu?

Evet, Türkiye’nin yarısı ülkede değişim bekliyor. ‘2019 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra Türkiye’de bir değişim bekliyor musunuz, beklemiyor musunuz’ sorusuna yüzde 57’si ‘Bekliyorum’, yüzde 43’ü ‘Beklemiyorum’ diyor.


- Erdoğanlı mı yoksa Erdoğansız mı bir değişim bekliyor?

Bugünkü koşullar altında soruyoruz… Erdoğan’ın politikalarının değişmesini bekliyorlar.


‘AFRİN HAREKATI MHP’NİN OYUNU YÜZDE 8’DEN 11’E ÇIKARDI’
- Yeniçağ yazarı Ahmet Takan’ın yazısına göre, Erdoğan’ın, Afrin harekatı sürerken yaptırdığı anketlerdeki desteğin sadece yüzde 0,5 arttığı ortaya çıkmış. Erdoğan neden üç ay boyunca anket yok dedi?
Bu anket bende var. Afrin harekatı süresince artan oy, AKP’nin değil MHP’nin. MHP’nin oyu yüzde 8’den yüzde 11’e çıktı. Cumhurbaşkanı böyle bir karar almıştır, muhtemelen de bir iki güvendiği ismi tutup, diğer anket şirketlerini değiştirecektir.


- MHP’nin kazanımı AKP’nin kazanımıysa, iktidarı memnun etmeyen anket sonuçları mı var?

Biri size bir anket getirip ‘İyi Parti yüzde 13’e çıktı’ diye koyarsa, sıkıntı var demektir. Recep Tayyip Erdoğan da, AK Parti’yi kurduğundan beri yanında olan isimlere, ‘Üç ay boyunca anket falan yapmayın, moralim bozuluyor’ demiştir.


- Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aldığı oyların arzu ettiği gibi olmaması moralini mi bozuyor?

Muhtemelen… Bir araştırmacı için en zor şey nedir bilir misiniz? Müşterisine gidip, ’Kaybediyorsun’ demek. Dedikodu olabilir ancak “Yüzde 56 alıyorsunuz Sayın Cumhurbaşkanım” diyerek, o raporu kafasına yiyenleri de çok duydum.


‘OHAL BU YIL BİTECEK, SEÇİMLER 15 TEMMUZ 2019’DA OLABİLİR’
- ‘Üç ay kadar anket yok’ açıklaması, erken seçim olmayacağının göstergesi mi?

Erken seçim olmayacak zaten.


- 15 Temmuz 2018 olası bir erken seçim tarihi olarak öne çıkıyor…

Yapılmayacak. Eğer muhalefet yaptırırsa, bu onların suçudur. Ve erken seçim olursa, Recep Tayyip Erdoğan birinci turda kazanır.


- 2019’da bir seçim olacak mı peki?

Olacak. İşte o tarih 15 Temmuz 2019 olabilir. Ayrıca OHAL ile seçime gidilemeyecek. OHAL’in son kez uzatıldığını ve bu sene biteceğine eminim.


‘OHAL KALKMAZSA ERDOĞAN KAYBEDER’
- OHAL’in bir daha uzatılmayacağına nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz?

OHAL mecburen kalkacak. Kalkmazsa Recep Tayyip Erdoğan kaybedecek. Ve Erdoğan kaybedeceği hiçbir şey yapmaz.


- Muhalefet kanadı, hükümete, Afrin harekatının iç siyaset malzemesi yapılmaması eleştirisini getiriyor. Savaşlar, hükümetlere her zaman oy kazandırır mı?

Türkiye herhangi bir savaşa girse, bu millet önce o savaşın sonucunu bekler, sonrada onu o savaşa sokanı cezalandırır. Ancak Afrin harekatı başka. Şu an bu harekata destek yüzde 85. Yüzde 10’luk HDP’li bir kitle olduğunu düşünürsek, çekimserler sadece yüzde 5.


- HDP’li kitle yüzde 10 diyorsunuz. HDP’nin önümüzdeki seçimlerde baraj sıkıntısı yok mu?

Hayır, HDP’nin baraj sıkıntısı falan yok. 2002’den beri bağımsız adaylarıyla HDP, yüzde 2 ile yola çıktı, yüzde 13’e kadar geldi. Şimdi de yüzde 10’da sabitledi. Bir zamanlar Recep Tayyip Erdoğan nasıl bir tane şiir okudu diye mağduriyet yaşadıysa, bugün HDP’nin seçmenleri aynı mağduriyeti Demirtaş için hissediyor. Demirtaş’ın tutuklu olması, HDP’li seçmenin oylarını kenetledi. Bu yüzden oyları düşmüyor.


- AKP’nin, Kürt seçmenler üzerindeki oy etkisi nasıl? Kürtler, Afrin harekatı için ne düşünüyor?

AK Parti, Kürtlerin oyunu MHP ittifakı ile kaybediyor. Afrin harekatı gibi olaylara Kürtler zaten senelerdir alışkın. Ama MHP ile ilişkiye girerseniz, HDP’nin oyunu alamazsınız. HDP’ye oy verme eğilimi olanların ve seçmenlerin oylarını geçmişte almış olabilirsiniz ama bu kez mümkün değil. Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgesinde yaşayan yurttaşlarımız referandumda olduğu gibi muhtemelen çok yüksek oranda Ak Parti politikalarını desteklemeyecek.


‘AK PARTİ’YE SADECE 2- 3 PUAN LAZIM’

- Peki AKP için milliyetçi seçmen Kürt açığını kapatabiliyor mu?

Kapatamaz ama Ak Parti’ye iki, üç puan lazım. MHP bugün yüzde 11’e çıkmış vaziyette. Şöyle de bir durum var, MHP’lilerin sadece yüzde 15’i Recep Tayyip Erdoğan’ın başkan olmasını istiyor. Yani Ak Parti, farkı ucu ucuna kapatıyor.


- Son anketinize göre, toplumun yüzde 51’i Demirtaş’ın tutuklu yargılanmasını doğru buluyor. Siz, ‘Hayır, yanlış buluyorum’ diyen yüzde 28’in önemine vurgu yapıyorsunuz, neden?

Çünkü HDP’nin oyu yüzde 10. Yüzde 28 önemli, bu dilim demokratik insanlardan oluşuyor ve seçilmiş kişileri koruma eğilimindeler. Bu yüzde 28’in içinde Demirtaş’ı ve HDP’yi hiç beğenmeyenler ancak “Tutuklayamazsınız sonuçta milletvekili” diyenler var.


- İYİ Parti kurulduğundan beri iktidar bir kere bile ne ‘Akşener’ ne de ‘İYİ Parti’ dedi. Neden?

Bilemiyorum. Yalnız Meral Akşener çok beğenilen bir isim. Halka dokunuyor. Beğenilme oranı yüzde 16-17. Ancak İYİ Parti’nin oyu o kadar değil. İkisini ayırt etmek lazım.


- ‘Bahçeli ve MHP desteği’, partiden ayrılıp İyi Parti’ye geçenlerle kan kaybediyor. MHP’nin yaşadığı oy kaybı Bahçeli’ye mi yoksa AKP’ye mi daha çok zarar veriyor?

MHP oy filan kaybetmiyor. MHP, CHP’den, ulusalcı kesimden bile oy alıyor.


- Meral Akşener referandum kampanyası sırasında ‘Hayır bloku’nun yüzlerindendi. Anadolu’ya gitti, halkın kapısını çaldı. Halktan nasıl karşılık buluyor?

Bir kere Akşener halka dokunan bir isim. Güneydoğu ve Doğu Anadolu’da Türkiye genelindeki oyunun beş mislini alıyor. Zira partisinin çalışmalarına oradan başladı. Akşener sahaya indiği zaman çok etkili oluyor. Akşener, ülkeyi karış karış geziyor ve çok çalışıyor.


- Hemen hemen tüm anketörler, CHP’nin, İYİ Parti’ye hatırı sayılır oranda oy kaptırdığını söylüyor. Sizin çalışmalarınızdan da aynı sonuç çıkıyor mu?

CHP’nin İYİ Parti’ye oy kaybettiğini görmedim. CHP için daha büyük bir tehlike varsa, o da İYİ Parti’nin, Ak Parti’den oy alıp ana muhalefet partisi olma potansiyelidir. Ancak bu da çok zor gözüküyor. Zaten İYİ Parti şu sıra Ak Parti’den oy alamıyor.


- O halde İYİ Parti nereden oy alıyor?

İYİ Parti, Güneydoğu’da AKP ve MHP ittifakından tedirgin olan Kürt, Arap ve Zaza gibi seçmen kitlesinden oy alıyor. Bir de değişim isteyen genç seçmen kitlesini İYİ Parti cezbediyor.


‘ABDULLAH GÜL, ERDOĞAN’A KARŞI ASLA ADAY OLMAZ’

- CHP’nin 36’ncı olağan kurultayında genel başkan yeniden Kılıçdaroğlu seçildi. Muharrem İnce’nin konuşmasıysa salondan büyük alkış aldı. Bu kurultay CHP üzerinde bir değişim ve yenilik yaratır mı?

Hayır. Bu kurultayın bana verdiği sonuç, yüzde 25 oy demek. Başka da bir şey yok.


- Ankara kulislerinde, Abdullah Gül ve Ali Babacan gibi isimlerin 2019 seçimleri için yarışın içine dahil olacakları öne sürülüyor. AKP’li seçmen, oyunu Erdoğan-Bahçeli ittifakından mı yoksa Gül-Babacan ittifakından mı yana kullanır?

Bu olmaz. Ona bakarsanız ben de daha beş altı ay öncesine dek, Ali Babacan’ı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı için duyuyordum. Bu isimler aynı siyaseti gütmüşler, birbirlerinden ayrılmazlar. Abdullah Gül’ün hiçbir koşulda Recep Tayyip Erdoğan’la karşı karşıya geleceğini düşünmüyorum.


Odatv.com
__________________

-Gurbet Ellerde Aldatılamadı-





Türkiyede
yasamasa bile!.
Ne Mutlu Türk'üm Diyebilene!.
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Insanlikarayan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.02.2018, 14:42   #2
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: AKP İçin Felaket Senaryosu: Yüzde 40’ın Altına Düşebilir

Hiç gülesim yoktu.

mhp oy kaybetmiyormuş.

akp yüzde 40 ın altına düşebilirmiş miş...
  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.02.2018, 15:09   #3
Çevrimdışı
Rosebud
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: AKP İçin Felaket Senaryosu: Yüzde 40’ın Altına Düşebilir

Yahu adamlar vıcık vıcık milliyetçilik ve dincilik hamaseti yapıyorlar, bazen Afrin de teröristlerle mi savaşıyorlar yoksa bu ülkenin aydınlık, ilerici güçleri ve CHP ile mi savaşıyorlar tereddüdte kalıyorum, böyle bir millet varken değil %40'ın altına düşmek %60'ın altına düşerler mi acaba!
ABD ile iplerin koptuğuna mı sevinelim yoksa ABD yanlısı bir yönetimin ipleri eline aldığına mı üzülelim!..
Ha Ali Veli, ha Veli Ali...
__________________

TEARS AND SOUVENIRS

  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Rosebud'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.02.2018, 13:51   #4
Çevrimdışı
Rosebud
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: AKP İçin Felaket Senaryosu: Yüzde 40’ın Altına Düşebilir

Halktaki zihniyet; “ötekiler de çalıyordu” olunca iktidardan düşmeleri mümkün görünmüyor.
__________________

TEARS AND SOUVENIRS

  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Rosebud'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.02.2018, 19:45   #5
Çevrimdışı
Rosebud
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: AKP İçin Felaket Senaryosu: Yüzde 40’ın Altına Düşebilir

Yahu söndürmemeye çalışıyorum ama adam sol jargonu da hunharca kullanmaya başladı, anti emperyalist kesildi iyi mi!
İşin kötüsü puan topluyor, biz yıllarımızı verdik kimse biplemedi adamın sahte emperyalistliği tuttu, ABD hiç osmanlı tokatı yememişmiş...
Madem ki yemedi neden Türk askerinin başına çuval geçirildiğinde nota ver denilince müzik notası mı diye dalga geçtin, atsaydın ya bir osmanlı tokatı.
__________________

TEARS AND SOUVENIRS

  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Rosebud'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.02.2018, 20:48   #6
Çevrimdışı
alkanaga
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: AKP İçin Felaket Senaryosu: Yüzde 40’ın Altına Düşebilir

Toplumsal anomi ya da ikna etmenin belirli kuralları vardır.
1. Sık tekrar edersin.
2. Belli değer yargıları oluşturup beklenti yaratırsın.İnanmaya hazır kitlelere İdeal bir düşünce, dava ya da hedef koyup, bu hedefin ideal olduğunu inandırırsın
3. Bu beklentilerin karşılanmaması durumunda bir bahane ya da suçlu bulursun.
4. Hiç bir zaman suçu üstüne almayıp mazlumu oynarsın.
5. Olayları genelleyip toplumla özdeşlik yaratırsın.
6. Yalanlar söylersin
7. Bu yalanları sorgulatmaz ve gündem yaratırsın.
8.Yalanı yalanla kapatırsın.
9.Hep bir düşman ya da öteki yaratırsın (bu özdeşlik için gereklidir. Diyalektrik kuramı, zıtlıklar gelişim sağlar.).
10. Karşı fikirleri dezarmasyona uğratıp, gerçekle yanlışı ayırt edilemez hale getirirsin.
11.Karşı fikirlerin seslerini duyurmalarını kısıtlarsın.
__________________
Sevmekten asla vazgeçmeyin. Sevgisiz bir hayat amaçsız, anlamsız olur.
Alkanaga
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz alkanaga'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.02.2018, 21:09   #7
Çevrimdışı
alkanaga
Uzman Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: AKP İçin Felaket Senaryosu: Yüzde 40’ın Altına Düşebilir

Sütten ağzı yanıp da yoğurdu üfleyip yiyene kadar @Aristo...
__________________
Sevmekten asla vazgeçmeyin. Sevgisiz bir hayat amaçsız, anlamsız olur.
Alkanaga
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz alkanaga'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 14.03.2018, 19:43   #8
Çevrimdışı
Kel ali
Gerçek Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: AKP İçin Felaket Senaryosu: Yüzde 40’ın Altına Düşebilir


AKLAŞAN CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ ÜZERİNE
09/08/2014
< ARTIK MİLLETİN ÖNEMLİ BİR KESİMİ DİN VE DİNDARLARDAN NE ACIDIR Kİ GICIK GİDİYOR >

Din siyasi hırs uğruna ideolojiye, müslüman da gözü kapalı destek olan, zihni şartlanmış birer fanatik taraftara dönüştürüldü! Buna sebep olanların vebali çok büyük!

Malum, bir seçim daha yaklaşıyor. Saygı, nezaket, sevgi, şefkat, merhamet bitmiş! Artık hiç bir kimse hayırlı olan kazansın demiyor. Onlar hayırlı olanı çoktan tespit etmişler bile. Allah, "Sizin şer bildiğinizde hayır, hayır sandığınızda şer vardır. Siz bilmezsiniz, Allah bilir" demiş, kimin umurunda!

Oysa eskiden müslümanın tipik tavrı buydu! "Hak eden, hayırlı olan kazansın" denirdi. Kişisel seçimler ve tercihler bu denli milletin gözüne sokulmazdı, her şeyin bir mahremiyeti vardı. Şuan bir tarafın kazanacağı az çok belli! Buna rağmen hala hırçın bir anlayışla mezhepçilik yapılıyor, hala bir kesimi itme, ötekileştirme, mezhep üzerinden ayrıştırma yapılıyor. İki - üç puan daha fazla alacağız yani fark atacağız adına, siyasi bir seçimi skor yarışına dönüştürme adına komşu ülkeleri kasıp kavuran etnisite ve meshepçilik tohumları ekiliyor topluma! Facebookta vs. zihni şartlanmış tüm fanatik taraftar inançlarıyla çelişme, tüm manevi değerlerini imha etme pahasına harıl harıl bu yangına odun taşıyor!

Kendisine müslüman diyen kesimden pek çok kişi sıkılmadan, müslümana asla yakışmayan bir dille dedesi yaşındaki siyasi rakiple ekmek vs. diyerek dalga geçiyor, onu küçümsemeye çalışıyor. Allah'ın men ettiği şekilde lakaplar takıyor. Sanırsınız ki bir taraf bu ülkenin insanı öbür taraf Yunan halkı! Bu topraklar bunlara çok yabancıydı oysa! Bunları düşününce ne yapılan köprülere sevinebiliyorum ne de hızlı trene. Çünkü siyasi hırs ve anlamsız skor yarışı, müslümana asla yakışmayan üslup ve dil uğruna hızla bizi kutuplaşmaya, ayrışmaya götüren sosyal gidişat treni beni artık hepsinden daha fazla ilgilendiriyor!

Her yerde kibir, öfke, nefret ve sevgisizlik dili! Her yerde itici, nefret ettirici bir güç sarhoşluğu... Her yerde irrite edici bir üslupla kalabalıkla övünme ve güç şımarıklığı... Haklı olmakla değil, güçlü olmakla övünmek... Durmadan sayı ve çoklukla övünmek... Oysa az olanlar kazanacak! "Onların çoğu şirke düşmeden iman etmezler" ve, " Yeryüzünde olanların çoğunluğuna uyacak olursan, seni Allah'ın yolundan şaşırtıp saptırırlar. Onlar ancak zanna uyarlar ve onlar ancak 'zan ve tahminle yalan söylerler. (Kur'an-ı Kerim)

Yazık!

Kendilerine müslüman denilen kişilerle onlar bizden değil demeye çalıştıkları ve dışladıkları arasındaki tek fark Allah'ın kabul edip etmeyeceği bile meçhul olan ibadete inmiş durumda! Tam bu noktada, "Vay o namaz kılanların haline" ayetini de dikkate alınca aslında kimin hüsranda olduğunu az çok kestirmek zor olmasa gerek! Yaklaşan seçim ülkemize hayırlı olsun! Hayırlısı kim ise o kazansın! Çünkü kimin ve neyin hayırlı kimin ve neyin hayırsız olduğunu biz bilemeyiz, bunu ancak SEN bilebilirsin!


İZZET GÜLLÜ
igullu3744@gmail.com

YAKLAŞAN CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ ÜZERİNE
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Kel ali'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
40’ın, altına, düşebilir, felaket, için, senaryosu, yüzde


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:44.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.