Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi > Serbest Kürsü

Serbest Kürsü Her konuda tartışma açılan konular burada


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 12.06.2018, 21:13   #1
Çevrimdışı
Kel ali
Gerçek Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Devlet Yok


Devlet yok

AKP’li Ayhan Oğan yeni bir devlet kurduklarını, bu devletin kurucu liderinin de Erdoğan olduğunu söyledi.

Bakla ağızdan çıkmıştır. AKP’nin Cumhuriyet’i yıkma ve bir AKP devleti kurma çabası resmi ağızdan açıklanmıştır.

Bu ifade Anayasa’nın açıkça ihlalidir.

Peki dört kişinin katilinin gerekli diplomaya sahip olmamasına rağmen araştırma görevlisi yapıldığı doğru olabilir mi?

Bence hiçbirinin önemi yok. Önemi olan Türkiye’nin bunların olabileceği bir ülkeye dönüşmüş olması.

Gerçekten oldu mu acaba? Oldu veya olmadı; ama pekâlâ olabilir.

Çünkü zaten olup biten daha hafif değil… Cumhurbaşkanlığı için de üniversite diploması gerekiyor, araştırma görevliliği için de.

Dört kişiyi vurmak normal katilin harcı değil.

Peki düzen siyaseti onlarca yıldır para kazanmak için yapılıyorsa, vekillik iş takipçiliğine indirgeniyorsa, bal tutan parmağını yalar sözü çerçeveletip her tarafa asılacak hale gelinmişse… Hâlâ saçma diyebilir miyiz?

Ya yangınlar? Bir de şuradan bakın: İşçi ve kadın cinayetlerine alışan bir toplum neden yangınlara alışmasın? Yanıcı özelliği bayağı yüksek ama herhalde ucuz bir dış cephe malzemesi kullanılması ekonomik açıdan gayet rasyonel. Herhalde yüz tane öyle bina yapsan bunların üçü beşi yanıyordur. Kâr maksimizasyonu açısından bu potansiyel belki de kabul edilebilir bir orandır. Ölen olursa vereceğin tazminat da dahil!

Ama o toplumda devlet diye bir organizasyon varsa şu son paragraftaki gibi akıl yürütenleri kovalamak durumundadır. Bunları kovalayan bir devletin olmaması sürdürülebilir bir durum değildir.

Her konudan örnek seçebilirsiniz… PTT Suriye’nin bir kasabasında şube açmış! Sorsak yanıtı belli; “ee oraya da mektup gitmesin mi yani…” Gitsin tabii, gitsin. Oraya da apartman dikilsin. Oradakilerin AVM’de gezinme hakkı olmasın mı?

Geçenlerde Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nu eleştiriyordu: “hayatında devletten aldığı maaş dışında tek kuruş kazanmamış.”

Bu bir delilik hali midir? Yoksa CHP kodamanları da genel başkanlarının memuriyetle geçen yıllarından utanç mı duyarlar?

Bazen devletin burjuvazinin işlerini yürüten bir komite olduğu apaçık görünür olur. Böyle bir durum şekillendiğinde devletin makyajını tazelemek üzere ilgililer devreye girecektir. O ilgililer de kelimenin geniş anlamında devlet’tir. Düzen partileri, akademisyenler, yargıçlar, ana akım medya, imam…

Türkiye’de iktidarıyla muhalefetiyle bu tür bir devlet mekanizması kalmadı. Üniversite koridorundaki silahşörün cebinde AKP yöneticisinin kartviziti var, devlet yok. Bilgisayarınızın içinden savcı çıkıyor, devlet yok. AKP düzeninde devlet her yerde ve hiçbir yerde. Bu kadar “çok-devlet” yok-devlet oluyor.

Türkiye’de AKP düzenini sömürü ve baskının görülmemiş boyutlara yükselmesi olarak tarif etmek yeterli değildir. Düzen bütünüyle kuralsız bir moda geçti. Düzen düzensizliğe eşitlendi.

Kurucu liderinin Erdoğan olduğu yeni devlet böyle bir şey herhalde.

Atatürk'ün kurduğu devleti yıktıkları doğrudur, ancak Cumhuriyet dimdik ayaktadır. Kurulan bir devlet yoktur, bilinçli ve sistematik bir şekilde Atatürk’ü ve Cumhuriyet’i yıpratmak üzere bir odaktan kurulup, piyasaya sürülen meczuplar vardır.
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Kel ali'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
devlet


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:07.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.