Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi > Serbest Kürsü

Serbest Kürsü Her konuda tartışma açılan konular burada


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 12.10.2018, 00:44   #1
Çevrimdışı
külüstür
Yeni Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Şeytanla Uzlaşma

Şeytanla uzlaşma.

İktidara bugüne kadar yaptığımız eleştiri ve önerilerde Zaman ne kadar haklı olduğumuzu gösteriyor.

Ama AKP milli güçlerle birleşme, iktidarı paylaşma konusunda hep ayak sürüdü. ABD destekli krizi ABD ile anlaşarak aşma yolunu seçti. Milli güçleri değil, CIA bağlantılı McKinsey’i tercih etti.

Aynı tavrı zaman zaman Suriye’de de izledi. Yeri geldi Suriye’yi vuran ABD füzelerini destekledi, yeri geldi İdlib’e, Doğu Guta’ya ABD müdahalesi istedi.

Şeytanla uzlaşarak sonuç alınamayacağı belliydi.

Hükümet “Yeni Ekonomi Programı”nı açıkladı. Bu yıl sonu için enflasyon hedefi 20.8’di. 20 Eylül günü açıklanan hedefler 10 günde çöktü. Enflasyon şu anda 24.52.

Umut” olarak açıklanan “Yeni Ekonomi Programı”nın en önemli hedefinin 10 gün içinde yüzde 50 şaşması gelecek için iyi değil.

Halkta güvenin sarsılması, ekonomik krizden daha da tehlikeli!

İktidar panik halinde. Cumhurbaşkanı Erdoğan, damadı Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, diğer Hükümet üyeleri, AKP sözcüleri zamların altında ezilmiş durumda.

Sıkışmışlıktan kurtulmak için “kurnazca” bir yol buldular.

Zamların sorumlusu olarak esnafı, toptancıyı, sanayiciyi gösterdiler. Bu da yetmezmiş gibi halkı onlara karşı kışkırtmaya başladılar.

“Kurnazca”ama tehlikeli bir yol!

Sanayiciler tepkili. “Stoka çalışmayı çoktan bıraktık. Hükümet kendi beceriksizliğini bizim üstümüze yıkıyor” diyorlar.

Erdoğan’ın açıklamaları sonrası AKP'ye oy verdiğini bildiğim kimseler "Bundan sonra AKP'ye kesinlikle oy vermeyeceklerini" söylüyorlar.

Esnaf "İktidar kendini kurtarmak için bizi suçluyor. Sanki zamları biz yapıyoruz. Vatandaşı üstümüze salıyor. Zaten sıkıntıdayız bir de zam işi çıktı. Müşterilerle her gün kavga eder hale geldik. Zaten sattığımız bir malın yerine yenisini koyamaz olduk. Böyle giderse dükkanı kapatmaktan başka çaremiz kalmayacak.” diyor.

AKP’ye yakın bir ekonomist de iktidarın zamlardan başkalarını suçlamasından rahatsız. Kendi oturduğu mahalledeki esnafın tepkisini dile getirdi. Arkasından da şunları söyledi:

“ Cumhurbaşkanı sürekli ‘Ekonomik kriz dış kaynaklı’ diye propaganda yaptı. Elbette doğru yanı çok. Ama krizi atlatmak için gittik Amerikalı McKinsey ile anlaşma yaptık. Ben bile anlamakta zorlanıyorum. Şimdi zamları da esnafa, tüccara yıktık. Nasrettin Hoca’nın ‘hırsız’ fıkrası aklıma geldi. AKP’nin hiç mi suçu yok? İnandırıcılık kaybolursa krizden beter olur.”

Haksız mı?
__________________
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz külüstür'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 12.10.2018, 13:52   #2
Çevrimdışı
Kartal
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Şeytanla Uzlaşma

Rahmetli Ecevit'e bir yazar kasa fırlatıldı kıyamet kopmuştu, şimdi ise kapalı kapılar ardında ırın, kırın ediyorlar, korkaklar.
O sanayici denilen kan emiciler, bugüne kadar halkı hep sömürdüler, doğru düzgün hiçbir sosyal sorumluluk projesi geliştiremediler. ( Göstermelik olanlar hariç) üç beş çocuğa burs veriyorlar veya okul yaptırıyorlar zaten vergilerden düşülüyor, yani para bizden çıkıyor sayılır. Çarpık bir düzen.
Esnaf ve emekliler ise bu günleri öngörmesi gerekirdi. Şimdi hiç şikayet etmesinler daha beter olsunlar. Bende bir emekliyim ama bu gelinen noktada hiç değilse dahlim yok.
Şu unutulmasın;
Halkın oyunu çalanlar, parasını, pulunuda çalar. Hırsızlığın katagorisi olmaz.
Sahi ben halkmı dedim??? Hangi halk?
Türk halkımı, AKEPE halkımı?
''KEK''çilerde inecek var şöför kardeş.
Bu sefer ben sesleneceğim malum ağızla;
Eyyyyy koltuk düşkünü muhalefet, senide Allah bildiği yapsın..

__________________
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Kartal'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
uzlaşma, Şeytanla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 08:31.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.