Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi > Serbest Kürsü

Serbest Kürsü Her konuda tartışma açılan konular burada


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 08.12.2018, 21:07   #1
Çevrimiçi
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Erdoğan'dan Danıştay Savcısına: Sen Kimsin Yaaa

Erdoğan'dan Danıştay Savcısına: Sen Kimsin ya

Erdoğan konuşmasında, ilk Odatv’nin Türkiye’ye duyurduğu, Danıştay savcısının TSK’da türbana izin veren düzenlemenin iptaline dair görüşüyle ilgili sert çıktı.



Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Üsküdar’da toplu açılış töreninde konuştu.

Erdoğan konuşmasında, ilk Odatv’nin Türkiye’ye duyurduğu, Danıştay savcısının TSK’da türbana izin veren düzenlemenin iptaline dair görüşüyle ilgili şunları söyledi:

“Ülkemizi yıllarca yere gereksiz yere meşgul eden başörtü meselesinde böyle bir anlayışın izlerini görüyoruz. Başı açık başı örtülü ayrımını kaldırdık. Bugün artık tüm kurumlarda hanım kardeşlerimiz nasıl istiyorlarsa öyle giyiniyor. Bir savcı çıkmış, sen kimsin ya? Her şey yasalarla bir yere oturulmuşken sana ne oluyor da bunlara aykırı bir şekilde uygulamanın iptalini istiyorsun. Bunlar eski Türkiye'den kalma ürünler. Danıştay'ın ilgili dairesi bunu boşa çıkardı. Bu tartışmayı yeniden açmanın kime ne faydası var?”

Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

"Adını tam kesinleştirmedik ama Çamlıca Cami, yine tamamlanmakta olan meydan ve sahil düzenlemeleri bunlarda sadece bir kaçıdır. Üsküdar Metro hattının açılışını gerçekleştirmiştik. Daha devamı var. Çünkü biz de laf yok icraat var. İnsansız hava araçları yaptığımız gibi insansız metroyu da gerçekleştirdik.

ÜSKÜDAR'DA HER GLİŞMEYİ DAHA YAKINDAN TAKİP EDİYORUM


Çeyrek asırdan fazladır, Üsküdar da oturan kardeşiniz olarak bu ilçenin gönlümdeki yerinin ayrı olması da tabidir. Bu sebeple Üsküdar'da her gelişmeyi çok daha yakından takip ediyorum.

İSTANBUL TÜRKİYE'NİN ÖZETİDİR

Resmi olarak 15 milyonu aşkın fiilen muhtemelen çok daha fazla nufüsüyla en büyük ilimiz olan İstanbul diğer tanımıyla Türkiye'nin bir özetidir. İstanbul'da demografik olarak Türkiye'nin her şehrinin temsilcisini bulabilirsiniz.

EY CHP KIRAATHANE OKUMA YERİDİR

Diyorlar ki bu seçimin acaba dev projeleri ne olacak? Açıkladık; ne dedik? Millet kıraathaneleri dedik. Ne dediler? Kumarhane açacak dediler; çünkü bunların meşrebi bu. Çünkü bunlar ne yazık ki onlar o kumar kağıtlarıyla, okey masalarındaki tuğlalarla yatıp kalkarlar. Kütüphane nedir? Kıraathane nedir anlamaz. Ey CHP kıraathane okuma yeridir, okuma evidir.

İŞTE BİZDE NAKKAŞTEPE VAR

Bu milletin bize verdiği görev bir lütuf değil bu bizim görevimiz onu yerine getiriyoruz. İstanbul Nakkaştepe millet bahçesi 50 bin metrekarelik alanıyla İstanbul'un en gözde mekanlarından olmaya aday. Hep konuşurduk, işte İngiltere'ye gidenler gelenler Central Park var, ABD'de şu var bu var… İşte bizde Nakkaştepe var.

ATATÜRK HAVALİMANI'NI MİLLET BAHÇESİ'NE ÇEVİRİYORUZ

Atatürk Havalimanı'nın Millet Bahçesi'ne çeviriyoruz, kapalı alanları fuar merkezine çeviriyoruz. Biz belediyeciliğin evet okulunu kurduk, bu bizim işimiz CHP anlamaz bu işten. Onların olduğu yerde bakıyorsunuz kanallar kanalizasyonlar berbat bunlar anlamaz. İstanbul'a belediye başkanı olduğumda İstanbul'da otobüsleri hatırlayın bindiği zaman mazot kokardı neden temizlik yok. O koltuklar hep pislik içinde. Biz geldiğimiz zaman bizim insanımıza bu yakışmaz dedik ve Mercedes otobüsler aldık. Almaya da devam ediyoruz. Ülkemizin en kapsamlı yolculuk merkezlerini İstanbul'a yaptık.

31 MART BÜYÜK ÖNEM ARZ EDİYOR

31 Mart büyük önem arz ediyor. En önemli bilim merkezi Üsküdar'da önemli hizmetler verecek. İşte Medeniyet Üniversitesi'nin hemen arkasında bu merkez bilim yuvası haline geldi. Valide Sultan Gemisi'ni az önce izledik değil mi? Geçtiğimiz yıl faaliyete geçti ve bugüne kadar 400 bin kişiye hizmet verdi. Toplam yatırım bedeli 470 milyon lirayı bulan bu eserleri yapan başta belediye başkanımız olmak üzere tüm hizmetleri olanları kutlamak istiyorum.

BEN İSTANBUL SEVDALISIYIM

Ömrümüz oldukça Üsküdar hep gönül tahtımızın baş köşesinde yer alacaktır. Milletimizin tercihini 31 Mart yerel seçimlerinde de bir kez daha AK Parti'den yana kullanacağına eminim. Ben İstanbul sevdalısıyım.Çöp dağlarını kaldırdık, İstanbul'un 40 yıllık su sorununu bitirdik. Bizden önce de CHP vardı İstanbul'da… Bay Kemal konuşuyor, acaba bunlardan haberi var mı, önce onun Kâğıthane'nin yerini öğrenmesi lazım. İstanbul'un 39 ilçesi var İstanbul'un gelin 31 Mart'ta da bu hizmetleri alamayan belediyelere de bu hizmeti götürelim oraları da AK Parti hizmetlerinden faydalandıralım. Gelin şu CHP'nin zulmünden kurtaralım bu milleti.

ENGELLERİ AŞTIK

Bizim de çıktığımız o belediye Başkanlığı yolculuğumuzu cezaevinde bitirmeye çalıştılar. Ama milletimiz iradesi öyle güçlüydü ki tüm engelleri aştık ve ülkemizi yönetme fırsatı bulduk ve nihayet işte bugünlere geldik. Ülkemizin yönetim sistemini de değiştirerek tarihimizin en büyük reformlarından birine imza attık. Gerek İstanbul'da gerek diğer 81 ilde eksikleri tespit edip Belediye başkanlarımıza talimatlarımızı verdik. Pek çok projeyi de bizzat takip ettik.

BAY KEMAL SENİN ONLARLA NE İŞİN VAR

Bay Kemal, Almanya'ya gittin, o YPG paçavraları ile görüntü veren kadınla senin ne işin var? Bunlar PKK'nın Almanya uzantıları senin onlarla ne işin var? Anlat!

Ülkemizi yıllarca yere gereksiz yere meşgul eden başörtü meselesinde böyle bir anlayışın izlerini görüyoruz. Başı açık başı örtülü ayrımını kaldırdık. Bugün artık tüm kurumlarda hanım kardeşlerimiz nasıl istiyorlarsa öyle giyiniyor. Bir savcı çıkmış, sen kimsin ya? Her şey yasalarla bir yere oturulmuşken sana ne oluyor da bunlara aykırı bir şekilde uygulamanın iptalini istiyorsun. Bunlar eski Türkiye'den kalma ürünler. Danıştay'ın ilgili dairesi bunu boşa çıkardı. Bu tartışmayı yeniden açmanın kime ne faydası var?"

Odatv.com
__________________
  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Canan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 08.12.2018, 21:51   #2
Çevrimdışı
Aquila
Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Erdoğan'dan Danıştay Savcısına: Sen Kimsin ya




Danıştay, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde (TSK) başörtüsü serbestliğinin yürütmesinin durdurulması talebini reddetti.

**

Savcı, mütalaasında serbestliğin ‘laiklik ilkesi’ne aykırı olduğunu belirtti.

‘Laiklik ilkesi varlığını korudukça kabul edilemez’

Kamu hizmetinin başörtüsü serbestisi nedeniyle zarar göreceği belirtilen savcı mütalaasında şu ifadelere de yer verildi: “… kamu görevlilerinin, din ve vicdan hürriyetinden bahisle dinsel mensubiyetlerini öne çıkarmalarına olanak sağlayacak şekilde kural getirilmesi, Anayasanın 2. maddesinde yer alan ‘laiklik ilkesi’ varlığını korudukça, hukuken kabul edilemez. … Belirtilen nedenlerle, dava konusu düzenlemenin iptali gerekeceği düşünülmüştür.”

**

Danıştay savcısının hazırladığı mütalaada, Türkiye’nin laik ve sosyal bir hukuk devleti olduğu hatırlatılırken, devlet memurlarıyla ilgili şöyle dendi: “657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 6. maddesinde yer verilen tarafsızlık ve eşitlik ilkesine bağlı kalmakla yükümlü bulunan kamu personelinin, hizmetin yürütümünde taraflı davrandığı yönünde şüpheye neden olmaması, siyasi görüşlerini, dinsel aidiyetlerini hiçbir şekilde belli etmemesi gerekir.”

**

Selçuk Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği son sınıf öğrencisi Merve Gürbüz, Hava Harp Okulu’nda intibak eğitimine alınan ilk başörtülü öğrenci oldu. Gürbüz, bu aşamayı da geçince TSK’nın ilk başörtülü pilotu olacak.

**

Jandarma ve sahil güvenlik komutanlıklarındaki personele başörtüsü takma serbestliği getirildi.

**

TSK’da yeni düzenleme: Kadın memur başörtüsüyle, erkek kirli sakalla çalışabilecek.

**

Yeni düzenlemeyle kadın polisler başörtüsüyle görev yapabilecek,

**

Milli Savunma Bakanlığı’nın yeni düzenlemesiyle, kadınlar, askeri tesislere fiiliyatta olduğu gibi yasal olarak da başörtülü girebilecek. Giriş kartlarında da başörtülü fotoğraf kullanılabilecek.

**

Erdoğan: “Bir savcı çıkmış… Sen kimsin ya? Her şey yasalarla bir yere oturulmuşken sana ne oluyor da bunlara aykırı bir şekilde uygulamanın iptalini istiyorsun? Bunlar eski Türkiye’den kalma ürünler. Danıştay’ın ilgili dairesi bunu boşa çıkardı. Bu tartışmayı yeniden açmanın kime ne faydası var?”

Erdoğan'dan TSK'da başörtüye karşı çıkan savcıya: Sen kimsin? - Diken
__________________
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Aquila'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 08.12.2018, 21:52   #3
Çevrimdışı
Aquila
Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Erdoğan'dan Danıştay Savcısına: Sen Kimsin ya





Erdoğan: : “Buna mani bir durum yok. Milletvekili adayı olmalarına da mani bir durum yok. Merve Kavakçı’ya yapılan yasal değildir. Anayasamızda başörtüsünü yasaklayan bir düzenleme yok. Anayasayla gelmeyen yasak, anayasayla korunamaz.”

1) Turgut Özal Hükümeti Danıştay engelini aşamayıp, türban sorununu yasayla çözmeye karar verince 2547 sayılı Yükseköğretim Yasası’na ek 16. madde konulmuştur. Maddede, yükseköğretim kurumlarında “Dini inanç nedeniyle boyun ve saçların başörtüsü ya da türbanla örtülmesi serbesttir” düzenlemesine yer verilmiştir.

AYM bu kuralı, Anayasa’nın laiklik, demokratiklik, hukuk devleti, ulusal birlik ve eşitlik ilkelerine, yani “Anayasa’ya aykırı bulunarak” 1989 yılında iptal edilmiştir. (K.1989/12)

2) Bunun üzerine, 2547 sayılı Yükseköğretim Yasası’na ek 17. madde eklenerek, “Yasalara aykırı olmamak kaydıyla yükseköğretimde kılık kıyafet serbesttir” düzenlemesi yapılmıştır. Kuşkusuz anlamsız gibi görünen bu madde ile güdülen amaç, bir söz oyunuyla, türbanın üniversitelerde serbest bırakılmasının sağlanmasıdır.

Ne var ki Anayasa Mahkemesi bu oyuna gelmemiş açılan dava üzerine, 1991 yılında;

- “Kanunlara aykırı olmama” koşulundaki “kanunlar” sözcüğünün “Anayasa”yı da kapsadığını,

- Anayasa Mahkemesi’nin 1989 yılında verdiği kararında, yükseköğretimde türbanın Anayasa’ya aykırı olduğunun kabul edildiğini; yani türbanın anayasal kurallar tarafından yasaklandığını,

- Dolayısıyla ek 17. maddedeki “kanunlara aykırı olmamak” koşulunun, bırakın serbest bırakmayı, tam tersine yükseköğretimde türban yasağını sürdürdüğünü,
Karara bağlamıştır. (K.1991/8)

Bu karar, “yükseköğretim kurumlarında türbanı yasaklayan bir yasa kuralı yok” yalanına en güzel yanıttır. Çünkü Anayasa Mahkemesi’ne göre, bırakınız yasayı, türbanı Anayasa yasaklamaktadır.

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu da, bu karardan sonra, 1996 yılında, önüne gelen bir dava nedeniyle hukuksal durumu yorumlamış; Anayasa’nın başlangıcı, 2, 42, 174. maddeleri ve Anayasa Mahkemesi’nin yukarıdaki kararlarına dayanarak, “Anayasa’ya aykırılığı saptanmış olan”, boyun ve saçların başörtüsü ve türbanla kapatılmasının, “kılık kıyafet serbestisi dışında olduğuna” karar vermiştir.

3) Bu nedenle “Anayasal yasak” sürmektedir. Esasen yasak sürmese, yükseköğretimde türbanı serbest bırakmak için 2008 yılında Anayasa'nın 10 ve 42. maddeleri değiştirilip, özellikle 42. maddeye “Kanunda açıkça yazılı olmayan herhangi bir sebeple kimse yükseköğretim hakkını kullanmaktan mahrum edilemez” kuralı konulmazdı.

Bilindiği gibi bu kural da, AYM’nce aynı yıl içinde, Anayasa'nın değiştirilemez laiklik ilkesini zedeleyici bulunarak iptal edilmiştir. (K.2008/116)

Yani AYM bir kez daha, siyasal İslam'ın simgesi olarak gördüğü türbanın yükseköğretimde yasak olduğunu tescil ve ilan etmiştir.

4) Öte yandan, AYM, Refah ve Fazilet partilerinin kapatılmasına ilişkin kararlarında, (sırasıyla 1998/1 ve 2001/2 sayılı kararlar)

- Partilerin, yükseköğretim kurumlarında öğrencilerin başörtüsü kullanmalarını destekleyen davranışlarını,

- Siyasal bir simge olan türbanın, eylemli bir durum yaratılarak TBMM’ne taşıma girişimini,

laiklik ilkesine aykırı bularak kapatma nedeni saymıştır.

5) Yine AYM, kapatma davasında, AKP’nin “laik ve demokratik Cumhuriyet ilkesine aykırı eylemlerin odağı olduğuna” hükmederken, delil niteliğinde gördüğü türban konusundaki eylemlere yoğun biçimde dayanmıştır. Bu konu bir sonraki yazıda ele alınacaktır.

6) Son olarak, çok önemli gördüğümüz için belirtmek gerekir ki, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) de, öğrencilerin dinsel inançlarını açığa vurma özgürlükleri ile dinsel simgelerin ve törenlerin sergilenmesinin sınırlandırılabileceğini; türban yasağının, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin din ve inanç özgürlüğü ile eğitim alma hakkına ilişkin düzenlemelerine aykırı olmadığını; tersine demokrasi ilkesi yönünden başkalarının hak ve özgürlükleri ile kamu düzeninin korunması amacıyla getirilen bu yasağın meşru olduğunu karara bağlamıştır.

Bütün bunlardan sonra, “Türban yasağı yok” söylemine inanmak olanaklı mıdır?

Hukuksuzluğun diz boyu olduğu; dinin siyasete bunca alet edildiği; Anayasa’nın, AYM kararlarının, hukuk devleti ilkesinin yok sayıldığı günümüz ortamında, “içimizin acısı” her geçen gün katlanarak artmaktadır.

Bülent Serim


https://odatv.com/iste-6-maddede-tur...303131200.html
__________________
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Aquila'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 08.12.2018, 21:53   #4
Çevrimdışı
Aquila
Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Erdoğan'dan Danıştay Savcısına: Sen Kimsin ya



Anayasada "Laiklik ilkesi" vardır ve bu ilke olduğu müddetçe Türkiyede türban serbest bırakılamaz, AKP ve EDrdoğan milletin gözünün içine baka baka yalan söylemekte ve Anayasayı ihlal etmektedirler, daha doğrusu bir Anayasa suçu işlemektedirler.

Ancak bu günkü Türkiyenin durumuna baktığımız zaman türban tartışması boşunadır, sadece türban değil 16 senedir AKP tarafından çıkartılan bütün kanunlar Anayasaya aykırıdır, Anayasa ve kannunlar yok hükmünde olup AKP ve Erdoğan halkın iradesi ile değil Yüksek seçim kurulunun kararı le iktidara gelmiş, işgalci konumundadır.

Adalet yoksa özgürlük yoktur.Adalet yoksa demokrasi yoktur. Adalet yoksa insan yoktur. Cübbesini, emrinde olduğu iktidara tahsis eden hukukçular var olduğu müddetçe Adalet yoktur, Adaletin olmadığı yerde devlet te yoktur.

**

Türkiyedeki yönetim devlet yönetimi değil aşiret yönetimidir, aşiret reisinin ağzından çıkan kanundur, onun için Erdoğan'a "Reis" diyorlar.
__________________
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Aquila'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 09.12.2018, 00:59   #5
Çevrimdışı
Rosebud
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Erdoğan'dan Danıştay Savcısına: Sen Kimsin ya

Öyle bir konuşmaydı ki, sonunda ''beni kim çıkardı ulan buraya'' diyecek diye bir beklenti oluştu bende.

Bugünlerde Kemal Sunal'ı çok fazla anmaya başladım, yukarıdan bunu gördükçe rahmet istiyor belli ki.
__________________

TEARS AND SOUVENIRS

  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Rosebud'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 09.12.2018, 01:34   #6
Çevrimdışı
Rosebud
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Erdoğan'dan Danıştay Savcısına: Sen Kimsin ya

Masa başına oturur bölünmeyi konuşursak yani paylaşırsak ilk imzayı ben atarım ama bunlar katliam yaparak bölecekler, kimseye sormadan, RTE'nin tabiriyle söyleyeyim çünkü fıtratları öyle.
__________________

TEARS AND SOUVENIRS

  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz Rosebud'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 09.12.2018, 02:27   #7
Çevrimdışı
ReaL
Deniz Sevengillerden

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Erdoğan'dan Danıştay Savcısına: Sen Kimsin Yaaa

Reis doğru söyler; Danıştay Başkanı da kimmiş.
İyi ki, seni oraya kim getirdi dememiş, diyebilirdi de...

Gerçekten sen kimsin heyyy Danıştay Başkanıııı...

  Alıntı ile Cevapla
6 Üyemiz ReaL'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 09.12.2018, 15:04   #8
Çevrimdışı
Aquila
Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Erdoğan'dan Danıştay Savcısına: Sen Kimsin Yaaa

Ey! AKP Genel Başkanı…Sen kimsin Yaaa



Soma’da resmi rakamlara göre 301 işçi hayatını kaybederken, ülke tarihinin en büyük işçi katliamının altında yatan en büyük neden Erdoğan ve AKP hükümetinin maden patronlarına verdiği açık destek oldu. Yıllarca en ufak denetim yüzü görmeyen madenlerde işçiler hayatını kaybederken AKP ve patronlar kasalarını doldurmakla meşguldü.

**

İş güvenliğinin hiçe sayıldığı kaçak çalışan madenlerde bugüne kadar binlerce işçi hayatını kaybederken felaketin en büyüğü 13 Mayıs 2014 tarihinde Soma’da yaşandı. Dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan olayı ‘olağan şeyler’ olarak nitelendirirken yüzlerce işçinin hayatını kaybettiği faciayı bu işlerin fıtratında var diyerek meşrulaştırma yoluna başvurmuştu. Olaydan sonra Soma’ya gelen Erdoğan ve ekibini protesto etmek isteyen vatandaşa yumruk atarken, Başbakanlık Özel Kalem Müdür Yardımcısı Yusuf Yerkel de vatandaşa attığı tekme ile hatırlanıyor.

**

Gezi Davaları’nda birçok yurttaş hukuksuz şekilde tutuklanarak cezaevine konuldu.

Berkin Elvan, Abdullah Cömert, Mehmet Ayvalıtaş, Ethem Sarısülük, Ali İsmail Korkmaz, Ahmet Atakan, Medeni Yıldırım ve Hasan Ferit Gedik... Haziran Direnişi’nde yaşanan ölümlere ilişkin konuşan Erdoğan “polis emri ben verdim” diyerek tüm bu cinayetleri sahiplenmişti.

Barış Ceylan, Hakan Yaman, Sarper Gürcan, Çağdaş Küçükbattal, Hülya Aslan, Murat Can Top ve Erdal Sarıkaya... Haziran Direnişi sırasında AKP’nin polisinin attığı gaz bombası ve plastik mermiler sonucu gözünü kaybeden onlarca yurttaştan sadece birkaçı. Yurttaşlarına acımasızca saldırılması talimatını veren Erdoğan.

**

AKP’nin 16 yıllık iktidarında “adalet sarayları” Erdoğan’ın ceza kurumlarına dönüştü. Erdoğan’ın karşısında kim yer aldıysa cezaevlerine dolduruldu. Bir dönem ittifak yaptığı cemaatle birlikte kendisine muhalefet eden herkesi cezaevine koydu.

**

Ergenekon, Balyoz, Odatv, Devrimci Karargah ve KCK operasyonlarıyla yüzlerce kişi tutuklandı. Sahteliği kanıtlanan üretilmiş “deliller”den ibaret davalarda birçok hukuk skandalı yaşandı. Bugünlerde bu operasyonlar sadece Cemaat’in üzerine yıkılmaya çalışırken, Erdoğan "davaların savcısıyım" diyordu.

**

AKP dönemi Türkiye tarihinin en büyük özelleştirmelerine tanık oldu. Halkın biriktirdiği bütün ortak değerler, birkaç yıllık karına, halk yararı gözetmeden usulsüz şekilde satıldı.

**

Erdoğan bir ülkenin egemenlik haklarını hiçe sayarak sınırları içine terör gruplarının sızmasını sağladı. Erdoğan ve hükümeti 900 km’lik bir sınıra sahip olduğu komşusu Suriye’ye yönelik İslamcı terör örgütlerinin geçişlerini sınırı açarak kolaylaştırdı. Türkiye üzerinden Suriye’ye giren on binlerce cihatçı terörist sayıları binlerle ifade edilen sivili katletti. Bu insanlığa karşı işlenmiş bir suçtur.

**

Erdoğan ve iktidarının Suriye’ye savaş açılması provokasyon girişiminde bulunduğu da ortaya çıkmıştır. Bu da Erdoğan’ın uluslararası mahkemelerde sanık sandalyesine oturması için en önemli kanıtlardan biridir.

**

4 Temmuz 2003 günü Kuzey Irak'ın Süleymaniye kentinde 11 Türk askeri başlarına çuval geçirilip ABD ve Peşmerge tarafından gözaltına alınmıştı. Olay üzerine o zamanki muhalefet, dönemin başbakanı şimdiki Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a “ABD’ye neden nota verilmiyor” diye sormuş, Erdoğan ise şu açıklamayı yapmıştı:

“Öyle kalkıp nota verecek misiniz? Ne notası veriyorsun? Onu söyledim. Müzik notası mı?" dedi.

Daha sonra Erdoğan Reza Zarrab konusunda ABD'ye 2 kez nota verdi.

**

"Şimdi bağırıyorlar; 'Tayyip Hoca... Biliyor musun fakir niye fakirdir' diye? 'Asım abi niye fakirdir, söyle?' dedim. 'Fakir çalmasını iyi beceremediği için fakirdir' dedi. 'Asım abi El Hak doğrudur' dedim."

Erdoğan, 1994 yılında yaptığı açıklamada “İşte bütün servetim bu yüzük” demişti. Şimdi gelinen noktada milyarlarca dolarlık bir servetten bahsediliyor. Bu servetin nasıl elde edildiği tam olarak kimse tarafından bilinmiyor.

**

Erdoğan, Rize?den göç eden bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi... İş hayatına ilkokul çağlarında atıldı, kâğıtlı şeker, su ve simit sattı. Ekmek fırınından 5 kuruşa bayat simit alarak, evde annesinin ısıttığı simitleri 10 kuruşa satması, sokakla ve ticaretle tanışmasını sağladı. Yine aynı dönemde top sahalarında su satması, onu futbolla tanıştırdı.

**

Sen iktidarı kullanarak zenginleşmek için.klasik bir yöntem kullanıyorsun. Yıldırım ailesinin yaptığı gibi, kendi ellerini kirletmemek için, kirli faaliyetlerini aile bireyleri üzerinden gerçekleştiriyorsun.


https://www.youtube.com/watch?v=ZA1xY11x3jk


Eyyyy... Erdoğan Sen kimsin Yaaa Senin Üniversite mezunu, bigisi ile, adaleti ile, vijdanı ile aldığı 3 kuruşluk bir helal maaşı ile ailesini geçindirmeye çalışan hukukçuya "Sen kimsin Yaaa" derken hiç yüzün kızarmadımı?
__________________
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Aquila'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 09.12.2018, 20:04   #9
Çevrimdışı
Rosebud
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Erdoğan'dan Danıştay Savcısına: Sen Kimsin Yaaa

Alıntı:
Bay Kemal, Almanya'ya gittin, o YPG paçavraları ile görüntü veren kadınla senin ne işin var? Bunlar PKK'nın Almanya uzantıları senin onlarla ne işin var? Anlat!















Bitmezzzz...
__________________

TEARS AND SOUVENIRS

  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Rosebud'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
danıştay, erdoğandan, kimsin, savcısına


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 13:04.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.