Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi > Serbest Kürsü

Serbest Kürsü Her konuda tartışma açılan konular burada


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 11.12.2018, 00:39   #1
Çevrimdışı
Aquila
Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Arnavutluk Nasıl Ateist Oldu...


Arnavutluk nasıl ateist oldu...

Osmanlı döneminde bir Arnavut veya Arnavutluk'tan birisi olmak, Karadenizli, Anadolulu yahut Rumelili olmaktan çok da farklı değildi. O dönemde Arnavutça konuşan bir Müslüman Arnavut için Arnavut olmak -dini manada- Türk olmak demekti. Tıpkı Tuscany veya Lazio'dan gelen bir İtalyan'ın bugün kendisini İtalyan olarak gördüğü gibi. Tıpkı kendilerini Rum olarak gören Arnavutluk Ortodoks Hıristiyanları gibi... Yunanistan'ın bağımsızlık savaşı boyunca, Osmanlı safında yer alan savaşçılar Müslüman Arnavutlarken, Yunanistan tarafının kahramanları Ortodoks Hıristiyan Arnavutlardı. Bu örneklerden de anlaşılacağı gibi, Osmanlı yönetimindeki Arnavut halkı için, din birliği dil birliğinden çok daha önemliydi.

Arnavutluk eski Cumhurbaşkanı Alfred Moisui, Kasım 2005'de, Oxford Üniversitesinde verdiği bir konferansta "Arnavutlar, Osmanlı askerleri tarafından zorla Müslümanlaştırıldılar. Arnavutlar aslında Hıristiyan'dır" demişti.

Avrupa'daki Müslümanların İslam'dan döndürülmesi meselesi akademik çevrelerde çokça tartışılan bir meseledir. İngiliz tarihçi Karen Armstrong'a göre İslam'ın yeryüzüne gelişinden bu yana Hıristiyanlar sürekli olarak, Allah'ın yeni mesajını bir şiddet dini ve sahte din, Hazreti Muhammed'i ise (haşa) bir sahtekâr olarak açıklamaya çalıştılar. Aynı şablon Balkanlarda da görüldü. Son yüzyılda Hıristiyanlar, Güneydoğu Avrupa Müslümanlarının gerçek Müslümanlar olmadığı ancak Türk terörünün kurbanları ve kanları Türk mikropları tarafından zehirlenen, Hıristiyanlığa döndürülmeleri gereken kardeşleri oldukları fikrini desteklediler.

Arnavutluk ateist bir devlet olduğunu iddia ettiği ve tüm dini kuralları hakir gördüğünden, komünist dönem boyunca İslam'dan dönüşler dini bir mesele olarak çokça vurgulanmadı. Komünizmin çöküşünden sonra Amerika, Yunanistan, İtalya ve birçok batılı ülkeden aşırı dinci Hıristiyan teşkilatların büyük desteğiyle Arnavutların gerçek Müslümanlar olmadıkları, Türk terörü ile Müslümanlaştırıldıkları fikri bir mit olarak her gün daha yüksek sesle söyleniyor.

Komünist dönemde Arnavutluk, dünyadaki tek ateist devlet olarak ilan edildi. Din insanların günlük hayatında yer almıyordu. Kültürel olarak İslam, Türklerin dini ve Hıristiyanlık, Batı ile temas sağlamanın yolu olarak algılanıyordu. Bununla birlikte, nihayetinde, Arnavutluk'un günlük hayatında dine var olma hakkı verilmiyordu.

Enver Hoca, dünyanın ilk Ateist Devletini kuran Arnavutluk Devlet başkanıdır.

1940 yılında, İkinci Dünya Savaşı boyunca faşist güçlere karşı komünist Nilüfer'i örgütlemiş ve kurdukları komünist partinin genel sekreterliğini yapmıştır.
Savaşın ardından 1946 yılında ilk komünist Cumhuriyeti kurduğunu açıklamış ve Devlet Başkanı olmuştur.

Arnavutluk Sovyet destekli ilk komünist rejimin kurulduğu devlet olarak tarihe geçmiştir.

Savaşın sonrası Paris' de kurulan Barış Konferansında, Arnavutluk' un sınır haklarını garanti altına aldırmış ve dış politikada başarılar kazanmıştır.

Enver Hoca, zamanında ilginçtir suç oranı oldukça düşmüş, insan Ömrü uzamıştır. Enver Hoca' nın ülkesinde hukuk kuralları oldukça katıydı. Katiller öldürdüğü kişilerle aynı Mezara atılıyordu.


https://www.tarihkomplo.com/2016/01/...ini-kuran.html
__________________
  Alıntı ile Cevapla
2 Üyemiz Aquila'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 11.12.2018, 01:42   #2
Çevrimdışı
Rosebud
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: Arnavutluk nasıl ateist oldu...

Ateizm dinlerden çok daha insancıldır, bakın dinlerin haline...
Binlerce yıl öncesinin ahlâk kuralları ile sınırlamışlar kendilerini, oysa zaman çok değişti, yaşamın devinimi ahlâk anlaışını değiştirdi, geliştirdi, çeşitlendirdi.

Sadece 1500 yıl öncesinin kalıplaşmış ahlak kurallarını rehber edinmek dünyayı, yaşamı anlamamak algılamamaktır, eşi işinden atılmış bir kadının aç kalma korkusuyla baygınlık geçirmesini numara yapıyorlar olarak niteleyen birisi, istediği kadar; komşusu açken tok yatan bizden değildir desin ahlâklı olmaz olamaz.
Hep söylerim: Tanrı'dan medet umacağınıza kendinize bir bakın çünkü insan kendisinin Tanrısı'dır.
__________________

TEARS AND SOUVENIRS

  Alıntı ile Cevapla
Rosebud'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
arnavutluk, ateist, nasıl, oldu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:43.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.