Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi > Serbest Kürsü

Serbest Kürsü Her konuda tartışma açılan konular burada


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 11.05.2019, 19:48   #1
Çevrimdışı
ecevit
Yasaklı Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart YSK'nın İptal Kararı Geçersizdir

Anayasa’nın 79. maddesine göre YSK, yedi asıl ve dört yedek üyeden oluşur. Üyelerin altısı Yargıtay, beşi Danıştay Genel Kurullarınca kendi üyeleri arasından üye tamsayılarının salt çoğunluğunun gizli oyu ile seçilir. Yedek üyeler ise seçim aşamasında değil, seçildikten sonra ad çekme usulüyle belirlenir. 7062 sayılı Kanun’un, Kurul’un oluşumunu düzenleyen 4. maddesi, Anayasa’nın bu hükmünü tekrar etmiştir.

**

YSK'nın İstanbul Belediye Başkanlığı şeçiminin iptal edilmesi ile ilgili kartarı Anayasanın 79. maddesi ile 7062 nolu YSK kanununun 4. ve 5. maddelerine aykırıdır.

YSK 7 asil üye ile 4 yedek üyeden oluşmuştur, kararlar 7 asil üyenin salt çoğunluğu ile alınır. Yedek üyeler oylamaya katılamazlar, ancak asıl üyelerden birisinin olmadığı zaman onun yerine bir yedek üye oy kullanabilr.

YSK, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptaline ve yenilenmesine karar verdi. AK Parti ve MHP'nin seçimlerinin yenilemesi için Yüksek Seçim Kurulu'na yaptığı itiraz başvurusu 4'e karşı 7 oyla kabul edildi.

Buna göre karar 4 yedek üye ve 7 asıl üyenin tamamının katılımı ile alınmış, asil üyelerle birlikte yedek üyelerde oy kullanmışlardır.

Bu durum Anayasaya ve YSK kanununa aykırıdır, ve şimdiye kadar YSK tarafından verilen bütün kararlar geçersizdir.
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz ecevit'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 11.05.2019, 20:57   #2
Çevrimdışı
ecevit
Yasaklı Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: YSK'nın iptal kararı geçersizdir.

YSK’nın İstanbul kararı Anayasa'ya aykırı mı? 4 yedek üye oy kullanamaz tartışması büyüyor.

YSK'nın İstanbul seçimini iptal kararını Anayasa’ya aykırı aldığı öne sürülüyor. YSK’nın 4'e karşı 7 oyla çıkan iptal kararında 4 yedek üyenin toplantıya katılamayacağı, bu nedenle iptal kararının Anayasa'ya aykırı olduğu iddia ediliyor

Yüksek Seçim Kurulu’nun 6 Mayıs 2019 tarihinde açıkladığı seçim iptali kararının Anayasaya aykırı olarak alındığı iddiasında bulunan isimlerden biri eski Anayasa Mahkemesi raportörü, eski AK Parti MKYK üyesi ve milletvekili, Anayasa Profesörü Osman Can.

“Yedek üyeler karar toplantısına katılamaz”

10 üye ve YSK Başkanı Sadi Güven'in katıldığı toplantıda, 4'e karşı 7 oyla alınan kararı Independent Türkçe’ye değerlendiren Prof. Dr. Osman Can şunları söyledi:

“Yedek ve asıl üye ayrımının anlamı, asıl üyelerden bir boşalma varsa, yedek üyelerle tamamlanmasıdır. Eğer asıl üyeler oradaysa Yüksek Seçim Kurulu’nda yedek üyelerin toplantıya katılmaları mümkün değil. Burada olağanüstü yargılama açısından YSK’ya doğrudan başvuru söz konusu ve bu konuda verilen kararın heyet olarak, asıl üyelerle, 7 üyeyle verilmesi lazım.”

Eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç, İstanbul kararını değerlendirdi: YSK hakemlik görevini yerine getirmedi

Geçen yıl YSK Kanunu’nda bir değişiklik yapıldığını hatırlatan Prof. Can şöyle devam etti:

“Asistanlarımla beraber her olasılığı araştırdık. Geçen yıl YSK’da yapılan kanun değişikliklerine de baktık. Belki bu konuda (yedek üyelerin de karar toplantılarına katılması ve oy kullanması) bir yasa çıkarılmıştır diye, o da yok. Yani YSK’nın 7 asil 4 yedekten oluşan 11 üyeli yapısı devam ediyor.”

Osman Can.jpg
Prof. Dr. Osman Can

https://pbs.twimg.com/profile_images...J1_400x400.jpg

“Teamüller Anayasanın lafzına aykırı olamaz”

CHP’nin YSK temsilcisi Mehmet Hadimi Yakupoğlu’nun, gazeteci Yavuz Oğhan’a önceki gün yaptığı “2014 yılından bu yana YSK’da yedek üyelerin toplantılara katılımı yönünde teamül oluştu” açıklamasını sorduğumuz Can, “Teamül oluştu diye bir şey olamaz. Teamül, Anayasa’nın ve içtihatların lafzına aykırı olamaz” yanıtını verdi.

YSK’nın kararı kesin olduğu için mağdur sıfatıyla da olsa Ekrem İmamoğlu’nun AYM’ye bireysel başvuru yapamayacağını belirten Can, “Ancak YSK’nın kendisine başvuru yapılarak bu yönde itirazda bulunulabilir ve yasaya uygun heyet oluşumuyla kararını düzeltmesi talep edilebilir” dedi.

**

“YSK yedek üyelerinin oy kullanması büyük aldatma”

CHP’nin Trabzon milletvekili, hukukçu Haluk Pekşen de sosyal medya hesabından YSK kararında yedek üyelerin oy kullanmasının Anayasa’ya aykırı olduğunu savundu.


https://www.independentturkish.com/n...C5%9Fmas%C4%B1
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz ecevit'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 11.05.2019, 21:09   #3
Çevrimdışı
Insanlikarayan
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: YSK'nın iptal kararı geçersizdir.

Alıntı:
Bu durum Anayasaya ve YSK kanununa aykırıdır, ve şimdiye kadar YSK tarafından verilen bütün kararlar geçersizdir.

Bu durumda, YSK kimin elinde tutsak olarak kullaniliyor?.
__________________

-Gurbet Ellerde Aldatılamadı-





Türkiyede
yasamasa bile!.
Ne Mutlu Türk'üm Diyebilene!.
  Alıntı ile Cevapla
3 Üyemiz Insanlikarayan'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 12.05.2019, 22:12   #4
Çevrimdışı
ecevit
Yasaklı Üye

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: YSK'nın İptal Kararı Geçersizdir.

Kısa, Kısa :

Anayasaya aykırı olarak Yedek üyelerin de oy kullandığı YSK kararı ile tekrar seçim kararı alındı. Bu hakemi yanlış seçtik diye hakemler kurulunun maç iptal etmesi gibi bir şey.

**

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, tekrarlanacak olan İstanbul seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın "YSK sağ olsun" sözlerini eleştiren Özel, "kararı saray verdi, YSK'da tescil etti" dedi.

**

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, AKP'nin İBB Başkan adayı Binali Yıldırım'ın "Çok basit, çünkü çaldılar" sözüne çok sert yanıt verdi. Özdağ, "Allah'tan korkmuyorsan, kuldan utanmıyor isen böyle cevap verebilirsin" dedi.

**

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Yıldırım'ın sözlerine yanıt verdi. Twitter hesabından Yıldırım'ın paylaştığı görüntüyü alıntılayan Özel, "Kim neyi çaldı Binali Bey? İmamoğlu'nun mazbatası, ülkemizin 45 günü ve itibarı, İstanbullunun huzuru çalındı. Vatandaşlarımızın suya, ulaşıma ve belediye hizmetlerine ucuza erişim hakkı çalındı. 31 Mart’ta iftira ve yalanla kazanamadınız yine KAZANAMAYACAKSINIZ!" ifadelerini kullandı.

**

Gazeteci İsmail Saymaz, Twitter üzerinden seçim kurullarının verdiği kararların çifte standardını gözler önüne serdi. Saymaz'ın tweetine göre Yusufeli'nde üç oyla kaybeden CHP'nin, Malazgirt'te üç oyla kaybeden HDP'nin ve Yunusemre'de 21 oyla kaybeden İYİ Parti'nin itirazları YSK tarafından reddedildi.

İyi Parti, 140 bin seçmenin bulunduğu Manisa Yunusemre'de belediyeyi 21 oyla kaybetti. İtirazları YSK tarafından reddedildi.

İstanbulda 27 bin 919 oy ile seçimi kaybeden AKP'nin itirazları kabul edildi.

**

31 Mart yerel seçimlerinde AKP’den MHP'ye geçen Kastamonu Belediyesinde, AKP döneminden kalma 100 bin liralık pastırma faturası çıktı. MHP Kastamonu İl Başkanı Yüksel Aydın, “Nerede yediniz o pastırmaları? Biz, Cumhur İttifakı hatırına birçok şeyi görmezden geliyoruz” dedi.

**

AKP'nin 31 martta yaptığı demokratik bir seçim değil, sandık darbesidir.

Toplumda yaygın olan bir soru var: “Tekrar kaybedecekleri bir seçimi neden iptal ettirsinler?”

Bunun cevabı şudur: Tekrar kaybetmeyecekler, 23 haziran seçimi AKP-MHP suç ortaklığının gerçekte kazanamadıkları, fakat her türlü hile ve zorbalıkla "seçimi kazandıklarını" YSK'ya tescil ettirecekleri bir seçim olacaktır.

AKP-MHP suç ortaklığı bunu yapmadıkları taktirde bütün Türkiyede sıfırlanacaklarını biliyorlar.

23 haziran seçimi AKP ve MHP'nin "Beka" seçimidir.

**

Kuyuya düşen yavru köpek kurtarıldı ve Kuyu ismi verildi. O köpek artık bu ülkenin vaziyetinin adını taşıyor. Fakat onun kuyudan çıkması için günler ve geceler boyu dilek tutanlar aynı dileği kendileri ve “başkaları” için de tutmalı, Kuyu kurtuldu, fakat 17 senedir biz kuyudan çıkamadık. hepimizi kör kuyulara mahkum edenlere karşı ses çıkarmalı. Ses çıkaran olmazsa, kuyudan çıkış da yok.

**

Bu ülkede ekmek için dilenmek serbest, ekmek için direnmek yasak.
  Alıntı ile Cevapla
5 Üyemiz ecevit'in Mesajına Teşekkür Etti.
Eski 13.05.2019, 00:29   #5
Çevrimdışı
Rosebud
Müdavim

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Cevap: YSK'nın İptal Kararı Geçersizdir.

Öyle hilelerden söz ediliyor ki akıllara durgunluk verici,
Ancak saatler sonra görünür olabilen mürekkeplerle önceden AKP'ye basılmış hazır mühürlü oy pusulalarından söz ediliyor.
Yani oy pusulası boş görünüyor, seçmen AKP'ye oyunu basarsa sorun yok ancak CHP'ye basarsa, oy verme süresi sona erdikten sonra AKP mühürü görünür olacağından mükerrer oy gerekçesiyle bu oyların hepsi iptal edilecek.
Bu pisliği yaparlar mı yaparlar, ancak onun tespitinin de ne kadar basit olduğunu bilmiyorlar.
__________________

TEARS AND SOUVENIRS

  Alıntı ile Cevapla
4 Üyemiz Rosebud'in Mesajına Teşekkür Etti.
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
geçersizdir, iptal, kararı, ysknın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 23:33.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.