Forum Gerçek

AnasayfaForumları Okundu Kabul Et Bugünkü Mesajlar
Geri git   Forum Gerçek > Türkiye ve Dünyadan Haberler > Ülkemiz ve Dünya Gündemi > Serbest Kürsü

Serbest Kürsü Her konuda tartışma açılan konular burada


Yeni Konu aç  Cevapla
 
Seçenekler
Eski 29.05.2019, 23:36   #1
Çevrimdışı
Canan
Çiçekci kız

Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Standart Dilek İmamoğlu Anlattı: İstanbul’u da Çok İyi Biliyorum, Ekrem’i de…

Dilek İmamoğlu Anlattı: İstanbul’u da Çok İyi Biliyorum, Ekrem’i de…


İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu, euronews Türkçe’nin söyleşi programı RÖP’te konuştu. İmamoğlu, ailesinin ev hayatına, çocuklarına; kendisinin bir eş, anne ve kadın olarak bu süreçte neler yaşadığına ve biraz da İstanbul seçim sürecine değindi. Euronews Türkçe, RÖP programında Tuluhan Tekelioğlu ile kadına kadına söyleşi için Semiha Yıldırım’a da davette bulunulduğunu, ancak “kesinlikle röportaj vermiyor” yanıtını alındığını da belirtti.

Kadının eşinin arkasında, yanında; gerektiğinde farklı alanlarda önünde de olabilmesi gerektiğini savunan Dilek İmamoğlu, “Ekrem, İstanbul belediye başkanlığı koltuğuna oturacak, bundan eminim. Biz her ilçede, belki her mahallede (kadına yönelik) projeleri geliştireceğiz. İşte tam da bu noktada belki Ekrem’in önüne geçebilirim.” dedi.

Kadınlar üzerine “cam tavan sendromu” konusunda yüksek lisansını tamamladıktan sonra doktorasına devam ediyor Dilek İmamoğlu. Bugünlerde doktora tezinin savunmasını başarıyla yapmış. Tezi, Y kuşağının demokratik ve otokratik liderlik tarzlarına bakış açısı ve bunun bütünsel kalkınmaya etkisi hakkında.

İstanbul’u da çok iyi biliyorum, Ekrem’i de… İkisini yan yana koyunca çok uyuşuyordu


Bir akademisyen gözüyle değerlendirdiğinde, eşinin ‘demokratik lider’ vasıfları taşıdığını dile getiriyor. O’na göre “Ekrem Bey Allah vergisi liderlik özelliklerine sahip”. Ama yine de “Biraz ararsam, eleştirecek bir şey bulurum” diyor.

Eşiyle, üniversiteye hazırlandığı dönemde ablasının düğününde tanışmışlar: “Ben onu görmemiştim, o beni görmüş. Ekrem, ‘işte benim evleneceğim kadın’ demiş ve kararını vermiş… Bir şekilde ben bile farkında olmadan bizim ilişkimiz evliliğe doğru sürüklendi.”

İmamoğlu çiftinin iki erkek, bir de kız çocukları var.

İlk çocukları Dilek Hanım 23 yaşındayken dünyaya gelmiş. Şimdi üniversitede okuyor. Ortanca oğulları liseye geçiş sınavına (LGS) hazırlanıyor. En küçük kızları ikinci sınıfa gidiyor.

Çocukların siyaset ve seçim süreciyle hırpalanmaması için evde “steril” bir ortam oluşturma çabasında olduklarını anlatıyor. Her şeyi onların yanında konuşmasalar da sadece evde büyümediklerinin de farkındalar. Üçünün de kendilerini şaşırtacak derecede olgunluk gösterdiğini söylüyor Dilek İmamoğlu.

Çocuklar artık mazbatanın ne olduğunu öğrendi
Eşinin güvenliği konusunda endişesi olup olmadığı sorusuna ise “O kadar güzel dualar geliyor ki; ailemizin manevi olarak korunduğuna inanıyorum. Endişe duymuyorum” yanıtını veriyor.

10 çocuklu bir ailenin en küçük kızı Dilek İmamoğlu bir Akrep burcu kadını. Fevri bir karaktere sahip olduğu itirafında bulunuyor. Bunun da Trabzonlu aile geleneğinden geldiğini söylüyor. “Dilek, en çok özgürlüğü elinden alınırsa isyan eder” diyor.

Eşiyle ortak şarkılarını öğrenmek istiyoruz. Düğün şarkılarını hatırlatıyor: Tarkan’ın “Asla vazgeçmem” şarkısı.

Nelerden vazgeçemezsiniz sorusuna ise cevaplarını şöyle sıralıyor:

Atatürk ve Cumhuriyet değerlerinden
Kadını kadın yapan değerlerden
Kendime yaptığım manevi yatırımlardan
Özgürlüğümden
Sevgiden

Sosyal medyada, AK Parti’nin İstanbul adayı Binali Yıldırım’ın eşi Semiha Yıldırım ile kendi fotoğrafının yan yana konup “mizah” malzemesi yapılmış olmasını ise unutamıyor. Söz konusu paylaşımlardan çok rahatsız olduğunu dile getiren Dilek İmamoğlu, “Hiç kimse dış görünüş olarak eleştirilmeyi hak etmiyor. Semiha Hanım’a saygılarımı ve sevgilerimi gönderiyorum” diyor.

ABC

__________________
  Alıntı ile Cevapla
Canan'in Mesajına Teşekkür Etti
Cevapla

Bu Sayfayı Paylaşabilirsiniz

Etiketler
anlattı, biliyorum, dilek, ekrem’i, imamoğlu, istanbul’u, İmamoğlu, İstanbul’u


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hızlı Erişim


WEZ Format +3. Şuan Saat: 05:35.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Önemli Uyarı
www.forumgercek.com binlerce kişinin paylaşım ve yorum yaptığı bir forum sitesidir. Kullanıcıların paylaşımları ve yorumları onaydan geçmeden hemen yayınlanmaktadır. Paylaşım ve yorumlardan doğabilecek bütün sorumluluk kullanıcıya aittir. Forumumuzda T.C. yasalarına aykırı ve telif hakkı içeren bir paylaşımın yapıldığına rastladıysanız, lütfen bizi bu konuda bilgilendiriniz. Bildiriniz incelenerek, 48 saat içerisinde gereken yapılacaktır. Bildirinizi BURADAN yapabilirsiniz.